Browse through our Interesting Nodes on Religion Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στα 7,5 δισ. ευρώ οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου
  • [02] Έκρηξη εμπρηστικού μηχανισμού έξω από τα γραφεία του γγ Διαφάνειας Γ. Σούρλα
  • [03] Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2008 οι προσλήψεις το α΄ πεντάμηνο
  • [04] «Σιχαίνομαι τους ντε και καλά νεοτερισμούς μα και τις παλιατζούρες»
  • [05] Στη διακομματική επιτροπή οι προτάσεις για τον ενιαίο φόρο ακινήτων
  • [06] Περιοδείες των Ανεξάρτητων Ελλήνων από σήμερα σε όλη τη χώρα
  • [07] Περιοδεία του Ερντογάν στο Μάγρεμπ παρά τις διαδηλώσεις

  • [01] Στα 7,5 δισ. ευρώ οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου

    Στα 7,5 δισ. ευρώ διαμορφώθηκαν τον Απρίλιο οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

    Συγκεκριμένα, όπως επισήμανε ο κ. Σταϊκούρας, «τον Απρίλιο του 2013, οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις διαμορφώθηκαν στο ύψος των 7,3 δισ. ευρώ, από 8,2 δισ. ευρώ που ήταν τον Δεκέμβριο του 2012. Δηλαδή, μειώθηκαν κατά 880 εκατ. ευρώ ή κατά 11%. Επίσης τον Απρίλιο, οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων διαμορφώθηκαν στο ύψος των 278 εκατ. ευρώ, από 724 εκατ. ευρώ τον Δεκέμβριο του 2012. Δηλαδή, μειώθηκαν κατά 446 εκατ. ευρώ ή κατά 62%. Συνεπώς τον Απρίλιο, οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές διαμορφώθηκαν στο ύψος των 7,5 δισ. ευρώ, από λίγο λιγότερο από 9 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο του 2012.

    Το Υπουργείο Οικονομικών, από την έναρξη της διαδικασίας, τέλος Δεκεμβρίου του 2012, μέχρι σήμερα, τέλος Μαΐου, έχει ολοκληρώσει τη χρηματοδότηση αιτημάτων ύψους 4,2 δισ. ευρώ» σημείωσε. Στο πλαίσιο αυτό, «μέχρι σήμερα, έχει ικανοποιηθεί περίπου το 80% των αιτημάτων των Υπουργείων, ενώ βρίσκονται σε διαδικασία αξιολόγησης, και επίκειται η ολοκλήρωσή τους, αιτήματα ύψους 1,1 δισ. ευρώ.

    [02] Έκρηξη εμπρηστικού μηχανισμού έξω από τα γραφεία του γγ Διαφάνειας Γ. Σούρλα

    Στον Ευαγγελισμό για τις πρώτες βοήθειες διακομίστηκε η γυναίκα που υπέστη εγκαύματα, από την έκρηξη αυτοσχέδιο εμπρηστικού μηχανισμού στον 5ο όροφο πολυκατοικίας, στην οδό Μιχαλακοπούλου 27.

    Ο εμπρηστικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στον διάδρομο του ορόφου, όπου στεγάζονται τα γραφεία του γενικού γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γιώργου Σούρλα και το διαμέρισμα που μένει η γυναίκα με τον σύζυγό της και οι δύο γιατροί.

    Η έκρηξη σημειώθηκε την ώρα που έβγαινε η γιατρός από το διαμέρισμα, με αποτέλεσμα να δεχθεί το κύμα της φωτιάς. Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση από την αστυνομία.

    Διαβάστε επίσης:

    Επιθέσεις με γκαζάκια σε κτίρια του ΥΠΕΧΩΔΕ και του ΙΟΒΕ

    [03] Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2008 οι προσλήψεις το α΄ πεντάμηνο

    Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2008, ήταν οι προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα κατά τους πρώτους πέντε μήνες του 2013, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας. Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από το σύστημα «Εργάνη» που τέθηκε για πρώτη φορά σε εφαρμογή στις αρχές του έτους.

    Πρόκειται για σύστημα που συνδέει ηλεκτρονικά τις υπηρεσίες του Υπουργείου, το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΔ και το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας και δίνει σε «ζωντανό χρόνο» στοιχεία για τις ροές της μισθωτής εργασίας (προσλήψεις, απολύσεις, οικειοθελείς αποχωρήσεις και καταγγελίες συμβάσεων).

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ισοζύγιο των ροών μισθωτής εργασίας του πρώτου πενταμήνου του 2013 δημιουργήθηκαν 76.193 νέες θέσεις εργασίας. Το επίπεδο αυτό, θεωρείται σημαντικά υψηλότερο του αντίστοιχου ισοζυγίου του πρώτου πενταμήνου του 2012, που ανήλθε μόλις στις 9.129 θέσεις εργασίας, αλλά είναι και η υψηλότερη επίδοση πρώτου πενταμήνου έτους μετά το 2008.

    [04] «Σιχαίνομαι τους ντε και καλά νεοτερισμούς μα και τις παλιατζούρες»

    Τον λάτρεψαν του '60 οι εκδρομείς. Εκδρομέας κι αυτός, ο Διονύσης Σαββόπουλος, από το εξήντα μέχρι σήμερα φλέρταρε πάντα με το θέατρο και δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη του γι αυτό. Το καλοκαίρι του 1985 καταπιάστηκε με τον «Πλούτο», ως μουσικοσυνθέτης, στην παράσταση του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Λούκα Ρονκόνι, στην Επίδαυρο.

    Η φετινή καλοκαιρινή περίοδος επιφυλάσσει μια μεγάλη έκπληξη στο θεατρόφιλο κοινό, στο αρχαίο θέατρο Επιδαύρου στις 12 και 13 Ιουλίου. Τον Διονύση Σαββόπουλο να αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία αλλά και πρωταγωνιστικό ρόλο στον «Πλούτο» του Αριστοφάνη, πάνω σε δική του καινούργια μετάφραση προσεγγίζοντας το αριστοφανικό κείμενο με τέσσερις διαφορετικές ιδιότητες: του μεταφραστή, του ηθοποιού, του μουσικοσυνθέτη αλλά και για πρώτη φορά, εκείνη του σκηνοθέτη!

    Στη φετινή παράσταση, παραγωγής του Θεατρικού Οργανισμού Ακροπόλ, ο Διονύσης Σαββόπουλος συνεργάζεται με μερικούς από τους καλύτερους ηθοποιούς του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου: τον Νίκο Κουρή, τον Χρήστο Λούλη, την Αμαλία Μουτούση και τον Μάκη Παπαδημητρίου.

    Ο Διονύσης Σαββόπουλος μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τον «Πλούτο» και όλα όσα σκέφτεται τούτες τις δύσκολες μέρες....

    [05] Στη διακομματική επιτροπή οι προτάσεις για τον ενιαίο φόρο ακινήτων

    Αύριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί η σύσκεψη της διακομματικής επιτροπής με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών για τον ενιαίο φόρο ακινήτων που θα εφαρμοσθεί το 2014. Σήμερα, το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να αποστείλει τις προτάσεις του στην επιτροπή στο πλαίσιο εναλλακτικών σεναρίων για τον φόρο, ο οποίος θα αντικαταστήσει το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων που επιβάλλεται στα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ.

    Υπενθυμίζεται ότι στον νέο ενιαίο φόρο ακινήτων θα υπαχθούν και τα αγροτεμάχια, ενώ, όπως αποφασίστηκε στην προηγούμενη σύσκεψη του υπουργείου με τη διακομματική επιτροπή, θα εξαιρεθούν τα αγροτεμάχια που χρησιμοποιούνται για αγροτική εκμετάλλευση από τους κατ' επάγγελμα αγρότες. Ο στόχος είναι, από τον νέο φόρο οι εισπράξεις σε ετήσια βάση να ανέλθουν σε 3,1 δισ. ευρώ. Με την απαλλαγή των αγροτεμαχίων των αγροτών προκύπτει ένα κενό της τάξης των 200 εκατ. προκειμένου να εκπληρωθεί ο στόχος. Γι αυτό και στις συσκέψεις του υπουργείο Οικονομικών με τη διακομματική επιτροπή αναζητούνται άλλες πηγές για την κάλυψη του κενού μεταξύ των οποίων και η φορολόγηση των αυθαιρέτων.

    Σε ότι αφορά τα ακίνητα εντός σχεδίου οι προτάσεις των τριών κομμάτων που συμμετέχουν στη διακομματική επιτροπή συγκλίνουν στη θέσπιση αφορολόγητου ορίου στα επίπεδα των 50.000 ευρώ και στην καθιέρωση προοδευτικής κλίμακας με πολλά κλιμάκια και συντελεστές.

    [06] Περιοδείες των Ανεξάρτητων Ελλήνων από σήμερα σε όλη τη χώρα

    Περιοδείες σε όλη την Ελλάδα πραγματοποιούν από σήμερα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, οι βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος.

    Συγκεκριμένα σήμερα ο Πάνος Καμμένος θα πραγματοποιήσει περιοδεία στον νομό Κορινθίας, όπου θα έχει συναντήσεις με επιστημονικούς, επαγγελματικούς και παραγωγικούς φορείς, ενώ στις 13:30 θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο «Εφύρα». Στη συνέχεια θα επισκεφθεί τα Ίσθμια και το Κιάτο Κορινθίας. Κατόπιν ο κ. Καμμένος θα περιοδεύσει στο νομό Μαγνησίας όπου θα επισκεφθεί τον Αλμυρό Βόλου, την Σκόπελο και την Αλόννησο.

    Στόχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι να καλυφθεί ολόκληρη η χώρα από τις περιοδείες του προέδρου και των βουλευτών, οι οποίοι θα επισκεφθούν τουλάχιστον δυο νομούς όπου δεν υπάρχει εκλεγμένος βουλευτής των Αν.Ελ. Την άλλη Κυριακή 9 Ιουνίου, θα συνεδριάσει το νεοεκλεγέν Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος το οποίο και θα εκλέξει το νέο γραμματέα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

    [07] Περιοδεία του Ερντογάν στο Μάγρεμπ παρά τις διαδηλώσεις

    Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογαν διατηρεί το πρόγραμμα της περιοδείας του στο Μάγρεμπ, παρά τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που συγκλονίζουν τις μεγάλες πόλεις της Τουρκίας εδώ και τρεις ημέρες, και επρόκειτο να αναχωρήσει σήμερα το πρωί για το Μαρόκο, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων αξιωματούχος της υπηρεσίας ασφαλείας του.

    "Ο κ. Ερντογάν θα μεταβεί στο Μαρόκο, στη συνέχεια στην Αλγερία και έπειτα στην Τυνησία. Θα έχει μία διανυκτέρευση σε κάθε χώρα" και θα επιστρέψει στην Τουρκία την Πέμπτη, δήλωσε η ίδια πηγή.

    Ο τούρκος πρωθυπουργός θα έχει συνομιλίες με τους αρχηγούς των τριών κρατών του Μάγρεμπ "για τις πολιτικές, οικονομικές και πολιτιστικές σχέσεις", ανάμεσα την Τουρκία και τις χώρες τους καθώς και για τις "περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις", αναφέρεται στην ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 3 June 2013 - 8:30:22 UTC