Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μηνύματα ενότητας από τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον Πατριάρχη Κύριλλο
  • [02] Η καγκελάριος Μέρκελ εναντιώνεται στην εκχώρηση περισσότερων εξουσιών στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή
  • [03] Ράλι Ακρόπολις: Ο Μίκελσεν ταχύτερος στην 11η σημερινή ειδική

  • [01] Μηνύματα ενότητας από τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον Πατριάρχη Κύριλλο

    Στους μακραίωνους δεσμούς των δύο Εκκλησιών αναφέρθηκε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος από άμβωνος, κατά το συλλείτουργο με τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλο, στον ναό του Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών.

    «Μας συνδέουν κοινές ιστορικές μνήμες και κοινοί αγώνες και επιπλέον, μας ενώνουν η μυστηριακή ζωή και η κοινή μαρτυρία κατά την εκπλήρωση της αποστολής μας στον σύγχρονο κόσμο» τόνισε ο κ. Ιερώνυμος επισημαίνοντας ότι «η οικοδόμηση της ενότητος της Εκκλησίας δεν είναι κάτι δεδομένο, αλλά επιβεβαιώνεται μέσα στην εμπειρία του εκκλησιαστικού Σώματος. Είναι καρπός του Αγίου Πνεύματος και του διαρκούς αγώνος της εκκλησιαστικής κοινότητος».

    Στην αντιφώνησή του, ο Ρώσος Πατριάρχης σημείωσε ότι «σήμερα λαοί πολλών χωρών με μακραίωνη ιστορία του χριστιανισμού αντιμετωπίζουν μια πολύ σοβαρή πολιτιστική πρόκληση: να ζουν με τον Θεό ή χωρίς Αυτόν, να δεχθούν ως κανόνα την άρση παντός ηθικού περιορισμού ή να έχουν ως γνώμονα την ανατεθείσα υπό Αυτού σε μας ευθύνη του λόγου και των πράξεων, των ψηφιζομένων νόμων και γενικώς της κατευθύνσεως της ζωής».

    [02] Η καγκελάριος Μέρκελ εναντιώνεται στην εκχώρηση περισσότερων εξουσιών στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ αντιτίθεται στο να δοθούν περισσότερες εξουσίες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και συμφωνεί με τη Γαλλία ότι οι χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα έπρεπε να συνεργαστούν πιο στενά σε ό,τι αφορά την οικονομική πολιτική, όπως δήλωσε σε μια συνέντευξη μέρος της οποίας προδημοσιεύθηκε σήμερα.

    Το Βερολίνο υποστήριζε πάγια το να καταστεί η Κομισιόν ισχυρότερη, όμως η εδρεύουσα στις Βρυξέλλες Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει δει την επιρροή της να εξασθενεί κατά την διάρκεια της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, ενώ η Γερμανία, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, είναι αυτή που όλο και περισσότερο παίρνει τις αποφάσεις.

    "Δεν βλέπω καμιά ανάγκη τα επόμενα χρόνια να δοθούν περισσότερες εξουσίες στην Επιτροπή", είπε η Μέρκελ στο εβδομαδιαίο ειδησεογραφικό περιοδικό Σπίγκελ, προσθέτοντας πως συμφωνεί με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ ότι τα κράτη-μέλη της ΕΕ πρέπει να συνεργάζονται στενότερα όσον αφορά οικονομικά θέματα.

    [03] Ράλι Ακρόπολις: Ο Μίκελσεν ταχύτερος στην 11η σημερινή ειδική

    Ο Αντρέας Μίκελσεν έκανε τον καλύτερο χρόνο στην 11η ειδική διαδρομή, πρώτη της σημερινής τελευταίας ημέρας, του Ράλι Ακρόπολις. Μάλιστα, κατάφερε να μειώσει σε 15 δευτερόλεπτα την απόσταση που τον χωρίζει από τον τέταρτο Νάσερ Αλ Ατιγιά.

    Στην κορυφή δεν άλλαξε τίποτα απολύτως με το Γιάρι-Μάτα Λάτβαλα να προηγείται, δεύτερος είναι ο Ισπανός, Ντάνι Σόρντο με Σιτροέν και τρίτος ο Βέλγος, Τιερί Νεβίλ με Φορντ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 2 June 2013 - 10:30:20 UTC