Browse through our Interesting Nodes for Entertainment in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε εξέλιξη σύσκεψη για την ασφάλεια και τη δασοπροστασία στην Πελοπόννησο
  • [02] Ευ. Βενιζέλος: Να ψηφιστεί πλήρης και ολοκληρωμένη αντιρατσιστική νομοθεσία
  • [03] Διαδήλωση κατά της λιτότητας στη Φραγκφούρτη
  • [04] Στην Αθήνα ο Ρώσος Πατριάρχης για επίσημη επίσκεψη

  • [01] Σε εξέλιξη σύσκεψη για την ασφάλεια και τη δασοπροστασία στην Πελοπόννησο

    Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου Καλαμάτας υπό την προεδρία του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια και με τη συμμετοχή εκπροσώπων των ενόπλων δυνάμεων, των σωμάτων ασφαλείας, των περιφερειακών και τοπικών αυτοδιοικητικών αρχών της Πελοποννήσου, εθελοντικών οργανώσεων και τουριστικών παραγόντων, με αντικείμενο την ασφάλεια των τουριστικών περιοχών και την προστασία των δασών από τον κίνδυνο πυρκαγιών κατά τη θερινή περίοδο.

    Ο υπουργός στην ομιλία του ανέφερε ότι είναι η τρίτη περιφερειακή σύσκεψη που γίνεται με εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και στόχο έχει τον καλύτερο συντονισμό ασφάλειας κι αντιμετώπισης πυρκαγιών.

    Σε ό,τι αφορά τα ζητήματα ασφαλείας, ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι από τα επίσημα στοιχεία που έχει στα χέρια του, σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η εικόνα είναι εφιαλτική για τα φαινόμενα διαρρήξεων και κλοπών. Πρόσθεσε πως το χειρότερο είναι, ότι υπάρχει αυξητική τάση και το ποσοστό αύξησης δεν είναι, είπε, καθόλου αμελητέο.

    [02] Ευ. Βενιζέλος: Να ψηφιστεί πλήρης και ολοκληρωμένη αντιρατσιστική νομοθεσία

    «Αν η Βουλή δεν καταφέρει να ψηφίσει πλήρη και ολοκληρωμένη αντιρατσιστική νομοθεσία, τότε θα έχουμε κάνει την πρώτη πράξη αυτοκτονίας της Ελληνικής Δημοκρατίας και θα έχουμε επιδείξει τραγική ιστορική μυωπία», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την ομιλία του στην ημερίδα που οργάνωσαν το ΙΣΤΑΜΕ και ο δήμος Θεσσαλονίκης με θέμα «στη Θεσσαλονίκη της μνήμης δεν έχουν θέση ο ναζισμός, ο ρατσισμός, η βία».

    Επισήμανε ότι είναι «άθλια» η εικόνα που δίνει το πολιτικό σύστημα στη συζήτηση γύρω από το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και τόνισε πως είναι ανάγκη να συμφωνήσουν τα κόμματα του συνταγματικού τόξου, λέγοντας ότι με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ συνεργάζεται για εθνικούς λόγους, αλλά έχει θεμελιακές αξιακές και ιδεολογικές διαφορές.

    Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι τώρα οι ξένοι συνομιλητές δεν θέτουν ως πρώτο ζήτημα την οικονομική κρίση στην Ελλάδα αλλά την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής και του εκφασισμού της ελληνικής κοινωνίας.

    Εξάλλου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, απαντώντας σε ερώτησηγια τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών με αφορμή τις διαφωνίες στην τρικομματική κυβέρνηση για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, τόνισε:«Δεν υπάρχουν σενάρια πρόωρων εκλογών. Η χώρα πρέπει να βγει οριστικά από την κρίση, να γίνει σταθερή, ασφαλής μέσα σε μια Ευρώπη η οποία είναι πάντα σε κρίση μην το ξεχνάμε αυτό».

    [03] Διαδήλωση κατά της λιτότητας στη Φραγκφούρτη

    Αρκετές χιλιάδες άνθρωποι-5.000 σύμφωνα με την αστυνομία- συμμετέχουν σήμερα στη Φραγκφούρτη σε διαδήλωση κατά των πολιτικών λιτότητας στην Ευρώπη, ύστερα από έκκληση της αντικαπιταλιστικής οργάνωσης Blockupy, μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

    Ανάλογες διαδηλώσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν σήμερα στη νότια Ευρώπη.

    Οι διαδηλωτές πρόκειται να κάνουν πορεία ως την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα όπου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας γύρω στις 16:30, καθώς σήμερα, 1η Ιουνίου, συμπληρώνονται 15 χρόνια από την ίδρυσή της.

    Συνδικάτα και οργανώσεις της αριστεράς (Verdi, IG Metall, το κόμμα Die Linke, Attac, κ.α) ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία αυτή, η οποία αποτελεί συνέχεια της διαδήλωσης που πραγματοποιήθηκε χθες κατά της λιτότητας με τη συμμετοχή 2.000 ανθρώπων.

    [04] Στην Αθήνα ο Ρώσος Πατριάρχης για επίσημη επίσκεψη

    Στις 6.15 το απόγευμα σήμερα αναμένεται να φθάσει στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος για ειρηνική, όπως χαρακτηρίζεται στην εκκλησιαστική γλώσσα, επίσκεψη.

    Η επίσκεψη του Ρώσου Πατριάρχη αποτελεί ξεχωριστό εκκλησιαστικό γεγονός, το οποίο όμως έχει και άλλες πολιτικές προεκτάσεις, δεδομένων των σχέσεων του Ρώσου Πατριάρχη με την πολιτική ηγεσία της Ρωσίας και προσωπικά με τον Βλ. Πούτιν, αλλά και του προφίλ του συγκεκριμένου ιεράρχη.

    Ήδη στην Αθήνα έχουν προγραμματιστεί ισχυρά μέτρα περιφρούρησης τόσο για την άφιξη όσο και για την παραμονή του Πατριάρχη στην Αθήνα.

    Ο Ρώσος Πατριάρχης συνοδεύεται από μεγάλη ομάδα δημοσιογράφων, την προσωπική του φρουρά αλλά και τον στενό του συνεργάτη, μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα, που είναι ένα είδος υπουργού Εξωτερικών για τη Ρωσική Εκκλησία. Στη συνοδεία του συμμετέχουν και άλλοι κληρικοί της ρωσικής Εκκλησίας.

    Ο Πατριάρχης Μόσχας επισκέπτεται την Αθήνα, 21 χρόνια μετά την ανάλογη επίσκεψη του προκατόχου του Αλέξιου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 1 June 2013 - 12:30:25 UTC