Browse through our Interesting Nodes on Policy & Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Για «αξιοσημείωτη πρόοδο» στην Ελλάδα μίλησε η Κρ. Λαγκάρντ
  • [02] Βίαια επεισόδια στην Κωνσταντινούπολη και άλλες πόλεις της Τουρκίας
  • [03] Αυλαία σηκώνει σήμερα το Φεστιβάλ Αθηνών
  • [04] Τουλάχιστον πέντε νεκροί από τους νέους ανεμοστρόβιλους στην κεντρική Οκλαχόμα
  • [05] Ράλι Ακρόπολις 2013: Προηγείται ο Λάτβαλα μετά την 2η ειδική
  • [06] Το καλοκαίρι έρχεται μαζί με μουσικές αφίξεις
  • [07] Στη μεγάλη οθόνη η "Grumpy Cat"

  • [01] Για «αξιοσημείωτη πρόοδο» στην Ελλάδα μίλησε η Κρ. Λαγκάρντ

    «Οι ελληνικές αρχές έχουν κάνει αξιοσημείωτη πρόοδο στη μείωση των δημοσιονομικών και των ανισορροπιών και στην αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας», δήλωσε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, μετά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου, κατά την οποία εγκρίθηκε η εκταμίευση της δόσης των 1,74 δισ. ευρώ για την Ελλάδα.

    Η κ. Λαγκάρντ χαιρέτισε τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα για την εφαρμογή του δημοσιονομικού προγράμματος και για την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας, σημειώνοντας την ανάγκη συνέχισης των διαθρωτικών αλλαγών και ιδιαίτερα στους τομείς της φοροδιαφυγής, των κλειστών επαγγελμάτων και της δημόσιας διοίκησης, ενώ εμφανίστηκε αντίθετη στην προοπτική μείωσης της φορολογίας.

    Επίσης, τόνισε ότι η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης ολοκληρώνεται, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να προχωρήσει η θέσπιση ενός νέου πλαισίου, ώστε να περάσουν στον ιδιωτικό τομέα οι τράπεζες που βρίσκονται σε κρατικό έλεγχο.

    [02] Βίαια επεισόδια στην Κωνσταντινούπολη και άλλες πόλεις της Τουρκίας

    Χιλιάδες άνθρωποι ξεχύθηκαν την Παρασκευή στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης και άλλων πόλεων διαμαρτυρόμενοι για την αλόγιστη κατάχρηση της εξουσίας από τις αστυνομικές αρχές. Αφορμή για τις διαδηλώσεις στάθηκε η βίαιη εκδίωξη διαδηλωτών από πάρκο της Κωνσταντινούπολης, οι οποίοι για τέταρτη συνεχή ημέρα παρέμεναν στο χώρο διαμαρτυρόμενοι για το σχέδιο ανέγερσης ενός εμπορικού κέντρου και πολυκατοικιών στην περιοχή.

    Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση χημικών προκειμένου να διαλύσει τον καταυλισμό που είχαν δημιουργήσει οι συγκεντρωμένοι στην πλατεία Ταξίμ. Τουλάχιστον 12 άτομα τραυματίστηκαν από τα βίαια επεισόδια, μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

    Οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων έσπευσαν να κατακρίνουν τη δράση των αστυνομικών αρχών, υποστηρίζοντας ότι η χρήση βίας κατά μιας ειρηνικής διαδήλωσης ήταν αδικαιολόγητη.

    [03] Αυλαία σηκώνει σήμερα το Φεστιβάλ Αθηνών

    Από το Ηρώδειο έως την εναλλακτική Πειραιώς 260, το Φεστιβάλ Αθηνών ξεκινά σήμερα το ταξίδι του μέσα στις καλοκαιρινές αθηναϊκές νύχτες.

    Η αρχή γίνεται με την επιστροφή της «Πρώτης Ύλης» του Δημήτρη Παπαϊωάννου στην Πειραιώς 260 μετά από ένα χρόνο περιπλάνησης και επαναπροσδιορισμού. Ένα έργο που επιχειρεί τη μέγιστη ενεργοποίηση της φαντασίας χρησιμοποιώντας τα ελάχιστα υλικά που υπάρχουν διαθέσιμα στο εργαστήριο του δημιουργού. Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου επιστρέφει ως περφόρμερ στη σκηνή με νέο συμπρωταγωνιστή, τον Μιχάλη Θεοφάνους σε μια εκδοχή πιο ωμή, αλλά και πιο πλούσια από τις εμπειρίες μιας χρονιάς. (Πρώτη Ύλη-Α' Κύκλος: 1-23 Ιουνίου (Εκτός Δε, Τρ, Τε), Β' Κύκλος: 27 Ιουνίου -14 Ιουλίου (Εκτός Δε, Τρ, Τε), 21:00 Πειραιώς 260, Κτίριο Α).

    Με ορατές τις επιρροές από τους Αμερικανούς μεταμοντέρνους του 1960 που αγάπησαν το απλό, καθημερινό σώμα, η Αυστραλή χορεύτρια και χορογράφος Λούσι Γκερέν συστήνεται σήμερα στο ελληνικό κοινό με το «Untrained», που έχει ήδη παρουσιαστεί στα μεγαλύτερα φεστιβάλ της Αυστραλίας, στο Χονγκ Κόνγκ, στο Ρίο ντε Τζανέιρο, στη Νέα Υόρκη κ.α.

    Από το φεστιβάλ δεν λείπουν και τα εικαστικά καθώς σήμερα εγκαινιάζονται οι εκθέσεις «Κοινότητες στη φυλακή, παράθυρο στην κοινωνία» σε καλλιτεχνική επιμέλεια Μανώλη Χάρου, «Μουσικοί του δρόμου» του Βασίλη Κολτούκη και «Ηχογεωγραφία» της Γεωργίας Σπυροπούλου.

    [04] Τουλάχιστον πέντε νεκροί από τους νέους ανεμοστρόβιλους στην κεντρική Οκλαχόμα

    Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους στους νέους ανεμοστρόβιλους που πλήττουν την Οκλαχόμα Σίτι στις νότιες ΗΠΑ, εκεί όπου βρίσκεται η πόλη Μουρ, την οποία σάρωσε στις 20 Μαΐου ένας ισχυρότατος ανεμοστρόβιλος προκαλώντας τον θάνατο 24 ανθρώπων, μεταξύ τους δύο παιδιά.

    Μια μητέρα και το μωρό της σκοτώθηκαν ενώ μετακινούνταν οδικώς στην διαπολιτειακή οδό 40, δυτικά της Οκλαχόμα Σίτι, όταν το αυτοκίνητό τους παρασύρθηκε από ανεμοστρόβιλο, δήλωσε η εκπρόσωπος Οδικών Δικτύων της Οκλαχόμα Μπέτσι Ράντολφ στο τηλεοπτικό δίκτυο KFOR, θυγατρικό του NBC.

    Η επικεφαλής της πολιτειακής ιατροδικαστικής υπηρεσίας 'Ειμι 'Ελιοτ είπε ότι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Γιούνιον Σίτι και ένας στο Ελ Ρένο.

    Σύμφωνα με τις ιατρικές υπηρεσίες, τουλάχιστον 40 έως 50 είναι οι τραυματίες, μεταξύ τους πέντε σε κρίσιμη κατάσταση εκ των οποίων ένα παιδί, από τις συγκρούσεις αυτοκινήτων και φορτηγών και τα τροχαία εξαιτίας των ανεμοστρόβιλων. Στην διαπολιτειακή οδό 40 που έχει τέσσερις λωρίδες, η κυκλοφορία έχει κλείσει λόγω επικινδυνότητας.

    H μετεωρολογική υπηρεσία ήρε τον συναγερμό για τους ανεμοστρόβιλους στην πολιτεία Οκλαχόμα, αλλά διατήρησε το συναγερμό για πλημμύρες και καταιγίδες.

    [05] Ράλι Ακρόπολις 2013: Προηγείται ο Λάτβαλα μετά την 2η ειδική

    Ανακατατάξεις προκάλεσε η 2η ειδική διαδρομή της 2ης ημέρας στο Ράλι Ακρόπολις.

    Ο Ρώσος Εβγκένι Νοβίκοφ (Φορντ) που προηγείτο, έχασε σχεδόν 4,5 λεπτά λόγω κλαταρισμένου ελαστικού από πέτρα κι έτσι ο Φινλανδός, Γιάρι Μάτι Λάτβαλα (Φολκσβάγκεν) που σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στην ειδική Γυμνό 1, απόστασης 17,61 χιλιομέτρων, πέρασε στην κορυφή με διαφορά 15,6 δευτερόλεπτα από τον Ισπανό, Ντάνι Σόρντο (Σιτροέν) και τον Βέλγο, Τιερί Νεβίλ (Φορντ).

    Καλύτερος Ελληνας ήταν ο Θέμης Χαλκιάς, που τερμάτισε στην 24η θέση.

    [06] Το καλοκαίρι έρχεται μαζί με μουσικές αφίξεις

    «Επιμένουν ελληνικά» όλο και περισσότεροι καλλιτέχνες του εξωτερικού οι οποίοι επιλέγουν την Ελλάδα και ειδικότερα την Αθήνα ως προορισμό για τις εμφανίσεις τους.Καλλιτέχνες που έχουν σημαδέψει με τη μουσική τους ολόκληρες γενιές αλλά και νεότεροι, θα εμφανιστούν και φέτος το καλοκαίρι σε διάφορους χώρους της πρωτεύουσας.

    Ανάμεσα λοιπόν σε πολύ ζωντανή μουσική και ακόμη περισσότερο «ξεφάντωμα», θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν, όσοι Αθηναίοι παραμείνουν στο κλεινόν άστυ για τους καλοκαιρινούς μήνες.

    Καθώς το καλοκαίρι αναμένεται ιδιαίτερα ζεστό και φέτος, το ΑΠΕ- ΜΠΕ συγκέντρωσε τις πιο «δροσιστικές» μουσικές αποδράσεις και τις παρουσιάζει:

    - Uli Jon Roth - 2 Ιουνίου

    - Cuban Beats All Stars (2o Cuba Festival)- 8 Ιουνίου

    - Yamato - 18 και 19 Ιουνίου

    - Slayer, Down, Rotting Christ, Kvelertak- 1 Ιουλίου

    - Marky Ramones Blitzkrieg (Rockwave Festival) - 7 Ιουλίου

    - Lana Del Rey (Rockwave Festival) - 8 Ιουλίου

    - Iced Earth (Rockwave Festival) - 8 Ιουλίου

    - Dead Can Dance (Rockwave Festival) - 9 Ιουλίου

    - Madeleine Peyroux (Μαντλέν Πεϊρού) - 15 Ιουλίου

    - Roger Waters- 31 Ιουλίου

    - Zaz- 3 Σεπτεμβρίου

    - Stomp- 24- 29 Σεπτεμβρίου

    [07] Στη μεγάλη οθόνη η "Grumpy Cat"

    Η "Grumpy Cat", η σιαμέζα γάτα που είναι μονίμως μουτρωμένη κι έγινε διάσημη στο Ίντερνετ, θα πάει στο...Χόλιγουντ καθώς θα πρωταγωνιστήσει σε ταινία, όπως ανακοίνωσε ο μάνατζέρ της Μπεν Λάσις.

    Η γάτα, το πραγματικό όνομα της οποίας είναι "σος ταρτάρ", έγινε γνωστή πριν από ένα χρόνο όταν ο αδελφός της ιδιοκτήτριάς της Ταμπάθα Μπούντεσεν ανέβασε μία φωτογραφία της στο δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης Reddit.

    Η ταινία θα είναι παραγωγής της Broken Road Productions, η οποία υπογράφει μεταξύ άλλων την κωμωδία του 2011 με πρωταγωνιστή τον Άνταμ Σάντλερ "Τζακ και Τζιλ".

    Η μόνιμα «θυμωμένη» έκφραση της διάσημης γάτας ενέπνευσε μία σειρά από σχόλια, αστείες ατάκες και φωτογραφίες επεξεργασμένες στο Photoshop που αναρτώνται σε σελίδες των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 1 June 2013 - 8:30:22 UTC