Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κατατέθηκε η πρόταση νόμου ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ για τον ρατσισμό
  • [02] Το Ισραήλ ερευνά δημοσιεύματα ότι η Δαμασκός παρέλαβε ρωσικούς S-300
  • [03] Κάθειρξη οκτώ ετών με αναστολή στον 25χρονο Βρετανό για τον θανατηφόρο ξυλοδαρμό της φίλης του
  • [04] Δεν θα καταβληθούν οι αποδοχές Ιουνίου στους συνταξιούχους που δεν έχουν ΑΜΚΑ ή ΑΦΜ
  • [05] Αυξημένο ρωσικό ενδιαφέρον για επενδύσεις επί ακινήτων στην Ελλάδα
  • [06] Άσπρα ροδάκινα και κατακόκκινα βερίκοκα σε χωράφια της Ημαθίας
  • [07] Σε μεγάλες δόσεις δύο αναλγητικά και αντιφλεγμονώδη αυξάνουν τον κίνδυνο για έμφραγμα
  • [08] Ο Χιούζ στον πάγκο της Στόουκ Σίτι
  • [09] Τρείς μήνες εκτός γηπέδων ο χειρουργημένος Λάζαρος Παπαδόπουλος

  • [01] Κατατέθηκε η πρόταση νόμου ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ για τον ρατσισμό

    Κατατέθηκε από τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ η πρόταση νόμου «καταπολέμηση εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας», προκειμένου αυτή να συζητηθεί το ταχύτερο δυνατό στην αρμόδια Επιτροπή και την Ολομέλεια της Βουλής.

    [02] Το Ισραήλ ερευνά δημοσιεύματα ότι η Δαμασκός παρέλαβε ρωσικούς S-300

    Το Ισραήλ εξετάζει τα σημερινά δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η Συρία έχει παραλάβει το πρώτο φορτίο του προηγμένης τεχνολογίας ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-300, δήλωσε ισραηλινός αξιωματούχος.

    "Έχω πληροφορίες πέραν των όσων έχουν γραφτεί τις οποίες εξετάζουμε", δήλωσε ο αξιωματούχος στο Ρόιτερς διατηρώντας την ανωνυμία του ύστερα από δημοσίευμα λιβανέζικης εφημερίδας που επικαλείται δηλώσεις του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ ότι έφθασε ένα φορτίο.

    Το Ισραήλ, το οποίο έχει εξαπολύσει εμμέσως απειλές ώστε να μην τεθούν σε λειτουργία οι πύραυλοι S-300 στη Συρία, επιχειρεί να πείσει την Ρωσία κατά της αποστολής των πυραύλων και ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ακόμη δεν έχουν αποσταλεί φορτία.

    [03] Κάθειρξη οκτώ ετών με αναστολή στον 25χρονο Βρετανό για τον θανατηφόρο ξυλοδαρμό της φίλης του

    Σε κάθειρξη8 ετών με αναστολή, υπό την προϋπόθεση ότι θα καταβάλει εγγύηση 10 χιλιάδων ευρώ, καταδίκασε αργά χθες το βράδυ το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου τον 25χρονο Βρετανό, που οδηγήθηκε σε δίκη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος της 22χρονης φίλης του Τσέλσι Χάιντμαν τον Μάιο του 2010 στα Μάλια.

    Η απόφαση πάρθηκε μετά από μαραθώνια ακροαματική διαδικασία και αφού το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία από ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε θανατηφόρα σωματική βλάβη.

    Το ζευγάρι είχε έρθει στην Κρήτη πριν από 3 χρόνια για διακοπές, αλλά και με προοπτικές να εργαστεί στο νησί. Κατά τη διάρκεια ενός διαπληκτισμού μεταξύ τους, ο 25χρονος φέρεται να χτύπησε την κοπέλα η οποία είχε στη συνέχεια κάποιες ενοχλήσεις στην κοιλιά, αλλά δεν ζήτησε άμεσα τη βοήθεια γιατρού. Μετά από κάποιες ημέρες μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, όμως υπέκυψε μέσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

    [04] Δεν θα καταβληθούν οι αποδοχές Ιουνίου στους συνταξιούχους που δεν έχουν ΑΜΚΑ ή ΑΦΜ

    Στους συνταξιούχους του Δημοσίου που δεν έχει καταχωρηθεί ΑΜΚΑ ή ΑΦΜ, η σύνταξη μηνός Ιουνίου 2013 (καταβλητέα στις 30/05/2013) δεν θα καταβληθεί στον Τραπεζικό τους λογαριασμό, υπενθύμισε σήμερα με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών

    Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, για την είσπραξη της σύνταξης μηνός Ιουνίου 2013, οι δικαιούχοι, από Πέμπτη μεσημέρι 30 Μαΐου 2013 και μετά, θα πρέπει να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για καταχώρηση ΑΜΚΑ ή ΑΦΜ στις κατά τόπους Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου (Υ.Δ.Ε.) του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ή στην Υπηρεσία Συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου, από τις οποίες θα παραλάβουν την «ειδική εντολή πληρωμής».

    [05] Αυξημένο ρωσικό ενδιαφέρον για επενδύσεις επί ακινήτων στην Ελλάδα

    Σημαντικό και αυξανόμενο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην αγορά κατοικίας στην Ελλάδα από Ρώσους, διαπιστώθηκε στις συναντήσεις που είχαν στη Μόσχα ελληνικές εταιρίες ανάπτυξης ακινήτων με μεγάλα και σοβαρά κτηματομεσιτικά γραφεία της Ρωσίας, στο πλαίσιο της επιχειρηματικής αποστολής Go International, που διοργάνωσε η Eurobank, σε συνεργασία με εξαγωγικούς φορείς, υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών.

    Σημαντική ώθηση εκτιμάται ότι θα δώσει η πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης που δίνει τη δυνατότητα σε ξένους οι οποίοι προβαίνουν σε επένδυση σε ελληνικά ακίνητα ύψους 250.000 ευρώ και άνω να λάβουν άδεια διαμονής για τους ίδιους και την οικογένειά τους.

    Ειδικότερα, όπως εκτιμά ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Property Services Δημήτρης Ανδρίτσος, η συγκεκριμένη απόφαση σε συνδυασμό με την σταδιακή αλλαγή της εικόνας της χώρα μας στις διεθνείς αγορές και το αυξανόμενο ρεύμα τουριστών από την Ρωσία -που αναμένεται να προσεγγίσει το ένα εκατομμύριο εφέτος- αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία η οποία πρέπει να αξιοποιηθεί, ώστε οι Ρώσοι να επενδύσουν στην αγορά κατοικίας στην χώρα μας, με μεγαλύτερους ρυθμούς.

    [06] Άσπρα ροδάκινα και κατακόκκινα βερίκοκα σε χωράφια της Ημαθίας

    Άσπρα ροδάκινα και κατακόκκινα βερίκοκα άρχισαν να κρέμονται στα κλαδιά δέντρων στο νομό Ημαθίας και μπορεί για τους περισσότερους να φαίνονται "ξένα", καθώς έχουμε συνηθίσει τα συγκεκριμένα φρούτα σε άλλο χρώμα, όμως οι διαφορετικοί αυτοί καρποί φιλοδοξούν να κατακτήσουν σύντομα μια θέση σε εκλεκτά μανάβικα της χώρας.

    Στα χωράφια του 37χρονου Κωνσταντίνου Μαρκοβίτη, στο χωριό Άγιος Γεώργιος, τα πρώτα από αυτά τα "παράξενα" φρούτα έκαναν φέτος την εμφάνιση τους. Πρόκειται για νέες ποικιλίες, που προέρχονται από την Ιταλία και επιθυμούν να κατακτήσουν το δικό τους μερίδιο στην αγορά απέναντι στα συνηθισμένα ροδάκινα, νεκταρίνια και βερίκοκα.

    Τα άσπρα ροδάκινα είναι λευκά τόσο από μέσα, στην "ψίχα" τους, όσο και στη φλούδα. Ο αγρότης έχει ήδη από πέρσι φυτέψει 1200 δέντρα και οι πρώτοι καρποί είναι γεγονός. "Βγήκε μια μικρή ποσότητα, την οποία θα ελέγξουμε. Θα δούμε, δηλαδή, πόσο εύκολα μαλακώνουν τα φρούτα και αν χτυπιούνται και κάνουν σημάδια. Του χρόνου θα έχουμε μια ικανοποιητική ποσότητα, ενώ από τα επόμενα έτη θα δώσουν πλήρη παραγωγή" δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο κ. Μαρκοβίτης.

    [07] Σε μεγάλες δόσεις δύο αναλγητικά και αντιφλεγμονώδη αυξάνουν τον κίνδυνο για έμφραγμα

    Δύο συνηθισμένα μη-στεροειδή αναλγητικά και αντιφλεγμονώδη, το «ιμπουπροφέν» και το «ντικλοφενάκ», μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο καρδιολογικών προβλημάτων, ακόμη και θανατηφόρων, αν λαμβάνονται σε μεγάλες δόσεις και για μεγάλο χρονικό διάστημα, επιβεβαίωσε μια νέα διεθνής επιστημονική έρευνα.

    Τα εν λόγω φάρμακα, που χρησιμοποιούνται συχνά από ασθενείς τόσο για οξείς όσο και για χρόνιους πόνους, για παράδειγμα λόγω αρθρίτιδας ή μονίμων πονοκεφάλων, δημιουργούν σχετικά μεγαλύτερο κίνδυνο για όσους καπνίζουν και είναι υπέρβαροι.

    Ο κίνδυνος για την καρδιά από αυτά τα φάρμακα, είχε και στο παρελθόν επισημανθεί, αλλά για πρώτη φορά το θέμα μελετήθηκε τόσο αναλυτικά από τους ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Κόλιν Μπέιτζεντ του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, οι οποίοι έκαναν και τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό "Lancet", σύμφωνα με το BBC και τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό.

    [08] Ο Χιούζ στον πάγκο της Στόουκ Σίτι

    Ο Μαρκ Χιούζ θα είναι ο νέος προπονητής της Στόουκ Σίτι. Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ ο Αγγλος προπονητής συμφώνησε σε όλα με τη Στόουκ και αναμένεται να υπογράψει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας.

    Ο Χιούζ θα πάρει τη θέση του Τόνι Πιούλις, ο οποίος απολύθηκε πριν από δέκα ημέρες. Ο Ουαλός τεχνικός είχε μείνει χωρίς δουλειά από τα τέλη Νοεμβρίου, όταν απομακρύνθηκε από την ΚΠΡ.

    [09] Τρείς μήνες εκτός γηπέδων ο χειρουργημένος Λάζαρος Παπαδόπουλος

    Τρείς μήνες θα μείνει περίπου εκτός γηπέδων ο σέντερ του ΠΑΟΚ Λάζαρος Παπαδόπουλος μετά την χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε χθες το απόγευμα από τον γιατρό του ΠΑΟΚ Κώστα Σαμαρά.

    Η επέμβαση στέφθηκε με επιτυχία και εκτός από τον μηνίσκο στο γόνατο, υπήρχε πρόβλημα και στον χόνδρο που αποκαταστάθηκαν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 30 May 2013 - 8:30:21 UTC