Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδριάζει η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Περισσότερο από 1,2 δισ. άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρική ενέργεια
  • [03] Tρεις δολοφονίες μέσα σε λιγότερο από 12 ώρες στην Ρώμη επηρεάζουν τις δημοτικές εκλογές
  • [04] Στο Μονπελιέ το πρώτο "δέχομαι" σε γάμο ομοφυλοφίλων
  • [05] Με τέσσερα μαθήματα κατεύθυνσης συνεχίζονται σήμερα οι πανελλαδικές
  • [06] ΔΝΤ: Μειωμένες οι προβλέψεις για την ανάπτυξη της Κίνας
  • [07] Μπιγιονσέ και Μαντόνα ενώνουν τις φωνές τους για το καλό των γυναικών
  • [08] Φωτιά τη νύχτα στην καπνοβιομηχανία Καρέλια
  • [09] Δάνειο 100 εκατ. ευρώ θα χορηγήσει η ΕΤΕπ στην Κύπρο
  • [10] Κατέπεσε μη επανδρωμένο κατασκοπευτικό αμερικανικό αεροσκάφος στη Σομαλία
  • [11] Οι Ρώσοι εκτόξευσαν με επιτυχία το διαστημόπλοιο «Σογιούζ-ΤΜΑ-09Μ»
  • [12] Ολυμπιακός: Μέσα ο Σερμαντίνι, έξω ο Κατσίβελης
  • [13] Στη Μονακό ο Ρικάρντο Καρβάλιο

  • [01] Συνεδριάζει η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

    Συνεδριάζει σήμερα στις 12 το μεσημέρι, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής.

    Οι εργασίες της ΚΟ θα ανοίξουν με ομιλία του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα.

    Ο κ. Τσίπρας μιλώντας χθες στην παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Κοτζιά «Ελλάδα αποικία χρέους. Ευρωπαϊκή αυτοκρατορία και γερμανική πρωτοκαθεδρία», είπε ότι η Αριστεράπρέπει να πείσει όχι μόνο ότι αυτός ο κόσμος πρέπει να αλλάξει αλλά και ότι μπορεί να αλλάξει.

    Σχετικά με τη μάχη στο πολιτικό πεδίο, ο κ. Τσίπρας σχολίασε πως δεν πρέπει να υποτιμάται, καθώς όπως υποστήριξε «μια εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι απλά μια αλλαγή διακυβέρνησης, θα είναι μια πολιτική αλλαγή που θα αλλάξει και το τοπίο στην Ευρώπη» για να συμπληρώσει ότι «δεν θα γίνει χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί μόνος του».

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε, επίσης, πως χρειάζεται «ο κοινωνικός παράγοντας στο προσκήνιο, για να υπάρχει δυναμική» και «συμμαχίες στο εσωτερικό αλλά και στο διεθνές επίπεδο με χώρες, κινήματα και λαούς».

    [02] Περισσότερο από 1,2 δισ. άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρική ενέργεια

    Περίπου 1,2 δισεκατομμύρια άνθρωποι ζουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην παγκόσμια κατανάλωση, αυξήθηκε ελάχιστα κατά τα τελευταία είκοσι χρόνια, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε από την Παγκόσμια Τράπεζα (WB) και τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας (IEA).

    Όσον αφορά το στόχο που τέθηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών το 2011 ώστε να διπλασιαστεί το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (αιολική, ηλιακή κ.α .) μέχρι το 2030, πλέον φαίνεται υπερβολικά φιλόδοξος. Το 2010, το ποσοστό αυτό ήταν 18% έναντι 16,6% πριν από είκοσι χρόνια, σύμφωνα με την έκθεση. Είκοσι χώρες καταναλώνουν το 80% της παγκόσμιας ενέργειας - συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας- που χρησιμοποιούν το 40% της ενέργειας του πλανήτη, αναφέρει η Παγκόσμια Τράπεζα.

    [03] Tρεις δολοφονίες μέσα σε λιγότερο από 12 ώρες στην Ρώμη επηρεάζουν τις δημοτικές εκλογές

    Τρεις δολοφονίες σημειώθηκαν χθες στην ιταλική πρωτεύουσα σε διάστημα μικρότερο των 12 ωρών, από τα χαράματα μέχρι αργά το απόγευμα.

    Λίγο μετά τις 6 το πρωί (τοπική ώρα), ένας συνταξιούχος 62 ετών, ο οποίος είχε βγάλει βόλτα το σκύλο του, πυροβολήθηκε θανάσιμα στο κεφάλι από ένοπλο που εξαφανίσθηκε αμέσως μετά την εκτέλεση. Το θύμα -πρώην θυρωρός σε γραφεία δημοτικού διαμερίσματος- είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για διακίνηση μικρής ποσότητας ναρκωτικών.

    Στις 4 μ.μ., στην παραθαλάσσια περιοχή Φοτσένε, ένας 40χρονος δολοφονήθηκε δίπλα στην πόρτα του σπιτιού του, μπροστά στη γυναίκα του και τον ανήλικο γιό του. Ο δράστης απομακρύνθηκε με μηχανάκι.

    Λίγο πριν δύσει ο ήλιος, στο 'Αντσιο, μια άλλη παραθαλάσσια περιοχή κοντά στην Ρώμη, ένας νέος 20 ετών, στην περίπτωση αυτή επίσης με βεβαρυμένο ποινικό μητρώο για διακίνηση ναρκωτικών, δολοφονήθηκε από δυο ενόπλους ενώ βρισκόταν μέσα στο ι.χ. αυτοκίνητό του. Ένας φίλος του, 21 ετών, που ήταν μαζί του μέσα στο αυτοκίνητο, τραυματίσθηκε βαριά στον αριστερό πνεύμονα και μεταφέρθηκε άμεσα σε εντατική μονάδα κοντινού νοσοκομείου.

    Έως τώρα στην "Αιώνια Πόλη" δεν είχε σημειωθεί ποτέ μια τόσο εντυπωσιακή σειρά βίαιων, φονικών επιθέσεων μέσα σε λίγες ώρες.

    Το θέμα της ασφάλειας των πολιτών μπαίνει τώρα στην πρώτη θέση της πολιτικής ατζέντας, δυο ημέρες μετά τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών.

    Χθες, στην εκπομπή Ballaro του δημόσιου καναλιού Rai Tre, o υποψήφιος της κεντροαριστεράς για την δημαρχία της Ρώμης Ινιάτσιο Μαρίνο κατηγόρησε τον κεντροδεξιό αντίπαλό του και απερχόμενο δήμαρχο Τζάνι Αλεμάνο ότι κατά την θητεία του η Ρώμη έγινε μια πόλη λιγότερο ασφαλής «με επέκταση της μαφίας και του οργανωμένου εγκλήματος».

    [04] Στο Μονπελιέ το πρώτο "δέχομαι" σε γάμο ομοφυλοφίλων

    Η Γαλλία αναμένεισήμερα την επισημοποίηση του πρώτου γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου λίγες ημέρες αφότου θεσπίστηκε το νομικό πλαίσιο που νομιμοποιεί τους γάμους ομοφυλοφίλων κάτι που προκάλεσε βίαιες διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες.

    Ο 40χρονος Βινσέν Αουτίν και ο 30χρονος Μπρούνο Μπουαλό, θα ανταλλάξουν "όρκους πίστης" σε μια αστική τελετή (πολιτικός γάμος) στην πόλη του Μονπελιέ. Ο δήμαρχος της πόλης που προέρχεται από το σοσιαλιστικό κόμμα θα τελέσει το γάμο στο δημαρχείο, γύρω στις 5 μ.μ. ώρα Γαλλίας (1500 GMT).

    Ο γάμος θα γίνει υπό την ισχυρή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων καθώς υπάρχει ο φόβος για πιθανές διαμαρτυρίες μετά και από την ογκώδη εκδήλωση διαμαρτυρίας της Κυριακής κατά των γάμων των ομοφυλόφιλων.

    [05] Με τέσσερα μαθήματα κατεύθυνσης συνεχίζονται σήμερα οι πανελλαδικές

    Στα Λατινικά (Θεωρητικής Κατεύθυνσης), τη Χημεία (Θετικής Κατεύθυνσης), την Ηλεκτρολογία (Τεχνολογικής Κατεύθυνσης-Κύκλος Τεχνολογίας και Παραγωγής) και στην Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (Τεχνολογικής Κατεύθυνσης-Κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών) εξετάζονται σήμερα, Τετάρτη, οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων.

    [06] ΔΝΤ: Μειωμένες οι προβλέψεις για την ανάπτυξη της Κίνας

    Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μείωσε από 8% σε "περίπου 7,75%" την πρόβλεψή του για την ανάπτυξη της Κίνας κατά το 2013, ανακοίνωσε σήμερα στο Πεκίνο ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Ταμείου.

    "Παρά το αναιμικό και αβέβαιο παγκόσμιο κλίμα, περιμένουμε μια ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας κατά περίπου 7,75% φέτος και περίπου το ίδιο την ερχόμενη χρονιά", δήλωσε ο Ντέιβιντ Λίπτον σε συνέντευξη Τύπου.

    Το ΔΝΤ είχε ήδη μειώσει τον περασμένο μήνα την πρόβλεψή του για την ανάπτυξη της Κίνας από 8,2% σε 8%.

    [07] Μπιγιονσέ και Μαντόνα ενώνουν τις φωνές τους για το καλό των γυναικών

    Οι τραγουδίστριες Μπιογιονσέ, Μαντόνα και Τζένιφερ Λόπεζ, η ακτιβίστρια Γκλόρια Στέινεμ καθώς και ο επίσκοπος Ντέσμοντ Τούτου θα είναι μεταξύ των προσωπικοτήτων που θα βρεθούν στο Λονδίνο το προσεχές Σάββατο, στο πλαίσιο της μεγάλης συναυλίας με κεντρικό σύνθημα την ενδυνάμωση της θέσης των γυναικών σε όλο τον πλανήτη.

    Η τετράωρη συναυλία υπό τον τίτλο «Sound of Change Live» θα μεταδοθεί ζωντανά σε 150 χώρες, και στις Ηνωμένες Πολιτείες την επόμενη ημέρα ώστε να συμπέσει με την primetime ζώνη της αμερικανικής τηλεόρασης ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.

    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αν πωληθούν όλα τα εισιτήρια τα έσοδα από τη συναυλία είναι ικανά να χρηματοδοτήσουν τουλάχιστον 120 «έργα» στήριξης των γυναικών και των κοριτσιών σε περισσότερα από 70 κράτη.

    [08] Φωτιά τη νύχτα στην καπνοβιομηχανία Καρέλια

    Φωτιά εκδηλώθηκε το βράδυ, σε φίλτρο απορροφήσεως σκόνης στο εργοστάσιο της καπνοβιομηχανίας Καρέλια στην Καλαμάτα.

    Η γρήγορη επέμβαση της Πυροσβεστικής με 3 οχήματα, 10 πυροσβέστες και με την ενεργό συμβολή των εργαζομένων του εργοστασίου, περιόρισαν τη φωτιά και δεν επέτρεψαν να επεκταθεί στο εργοστάσιο, ενώ τρεις ώρες αργότερα κατασβέστηκε.

    Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η ζημιά στο εργοστάσιο φτάνει τις 50.000 ευρώ και για τα αίτια της φωτιάς γίνεται προανάκριση από την Πυροσβεστική υπηρεσία Καλαμάτας.

    [09] Δάνειο 100 εκατ. ευρώ θα χορηγήσει η ΕΤΕπ στην Κύπρο

    Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει αύριο στη Λευκωσία ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Βέρνερ Χόιερ.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Χόιερ θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο Αναστασιάδη και θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, με τον οποίο θα υπογράψει συμφωνία δανείου ύψους μέχρι 100 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση έργων και προγραμμάτων, τα οποία συγχρηματοδοτούνται από το Ταμείο Συνοχής και τα Διαρθρωτικά Ταμεία.

    Ο κ. Χόιερ θα έχει επίσης συναντήσεις με τον υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και άλλους αξιωματούχους.

    [10] Κατέπεσε μη επανδρωμένο κατασκοπευτικό αμερικανικό αεροσκάφος στη Σομαλία

    Ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος συνετρίβη στη Σομαλία, όπως επιβεβαίωσε ένας αμερικανός αξιωματούχος την Τρίτη και ενώ νωρίτερα Σομαλοί ισλαμιστές αντάρτες Σεμπάμπ είχαν ισχυριστεί ότι βρήκαν τα συντρίμμια. «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος συνετρίβη σε μια απομακρυσμένη περιοχή των ακτών της Σομαλίας στα νότια του Μογκαντίσου », δήλωσε ένας ανώτερος αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας τηρώντας τον όρο της ανωνυμίας συμπληρώνοντας ότι η σχετική έρευνα είναι σε εξέλιξη.

    Ο αμερικανός αξιωματούχος πάντως αρνήθηκε να πει ποιο ήταν το είδος του αεροσκάφους, εάν μετέφερε οπλισμό και υπό ποιες συνθήκες συνετρίβη. Οι αντάρτες Σεμπάμπ ανέβασαν σε λογαριασμό τους στο Twitter (@ HSMPRESS1) το σχόλιο «αυτό έχει σβηστεί από τον χάρτη», συνοδευόμενο από μια εικόνα και τη λεζάντα «συντρίμμια από ένα αεροσκάφος των ΗΠΑ».

    Οι Σομαλοί έγραψαν επίσης: «Αυτό δεν θα είναι σε θέση να κατασκοπεύει τους μουσουλμάνους.

    [11] Οι Ρώσοι εκτόξευσαν με επιτυχία το διαστημόπλοιο «Σογιούζ-ΤΜΑ-09Μ»

    Ακριβώς στις 23.31 ώρα Ελλάδας (00.31 ώρα Μόσχας), όπως και ήταν προγραμματισμένο, έγινε με επιτυχία η εκτόξευση του διαστημοπλοίου «Σογιούζ-ΤΜΑ-09Μ» από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν με προορισμό το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ΔΔΣ).

    Διοικητής του διαστημοπλοίου ο ελληνικής καταγωγής Ρώσος κοσμοναύτης Θεόδωρος Γιουρτσίχιν (Γραμματικόπουλος), ο οποίος πραγματοποιεί στα 54 χρόνια του την τέταρτη πτήση του στο Διάστημα, έχοντας αυτή τη φορά μεταξύ άλλων και την ευθύνη να «μεταφέρει» με ασφάλεια στον ΔΔΣ τους νεώτερούς του αστροναύτες, την Αμερικανίδα Κάρεν Νάιμπεργκ από τη ΝΑΣΑ και τον Ιταλό Λούκα Παρμιτάνο, που εκπροσωπεί την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος.

    Για δεύτερη συνεχόμενη φορά το πλήρωμα του εκσυγχρονισμένου Σογιούζ θα φτάσει στο ΔΔΣ δια της «συντομευμένης» τροχιάς, κατά την οποία η πτήση διαρκεί περί τις 5 ώρες, ενώ στο παρελθόν η πτήση αυτή διαρκούσε ως και 48 ώρες.

    [12] Ολυμπιακός: Μέσα ο Σερμαντίνι, έξω ο Κατσίβελης

    Σήμερααρχίζουν οι ημιτελικοί του πρωταθλήματος της Α1 ανδρών και ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο ΣΕΦ τον ΑΓΟ Ρεθύμνου.

    Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων», Γιώργος Μπαρτζώκας, θα έχει κανονικά στην διάθεση τον Γκιόργκι Σερμαντίνι που δεν αγωνίστηκε καθόλου στη σειρά με τον Απόλλωνα Πατράς λόγω προβλήματος στους προσαγωγούς.

    Αντίθετα την πρώτη αναμέτρηση με τους κρητικούς θα χάσει ο Δημήτρης Κατσίβελης, που ταλαιπωρείται από ελαφριά θλάση στην γάμπα.

    [13] Στη Μονακό ο Ρικάρντο Καρβάλιο

    Στη Γαλλία και συγκεκριμένα στη Μονακό, που πριν από λίγες μέρες επέστρεψε στην πρώτη κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος, θα συνεχίσει την καριέρα του ο Ρικάρντο Καρβάλιο.

    Ο πρώην κεντρικός αμυντικός της Ρεάλ Μαδρίτης υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας όπως ανακοίνωσαν επίσημα οι «μονεγάσκοι». Ο Καρβάλιο, μάλιστα, ήταν μέλος της Πόρτο όταν νίκησε τη Μονακό στο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2004 και κατέκτησε το τρόπαιο. Ο 35χρονος δεν θα είναι ο μοναδικός πρώην παίκτης της Πόρτο στο ρόστερ της ομάδας του Πριγκιπάτου, αφού πρόσφατα αποκτήθηκαν από τους «δράκους», έναντι 70 εκατομμυρίων ευρώ, οι Τζέιμς Ροντρίγκες και Ζοάο Μουτίνιο.

    Οι επόμενοι μεταγραφικοι στόχοι του Ρώσου δισεκατομμυριούχου ιδιοκτήτη της Μονακό, Ντιμίτρι Ριμπορόβλεφ, είναι οι Ρανταμέλ Φαλκάο και Βίκτορ Βαλντέζ για τους οποίους οι φήμες «οργιάζουν» πως έχουν ήδη συμφωνήσει να γίνουν μόνιμοι κάτοικοι του Μόντε Κάρλο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 29 May 2013 - 6:30:27 UTC