Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αισιόδοξα μηνύματα από την Έκθεση Συνεδριακού Τουρισμού της Φρανκφούρτης
  • [02] Θέλετε να αγοράσετε λευκό t-shirt στην Κίνα; Δελτίο ταυτότητας!
  • [03] Απογοήτευση της Ρωσίας με την άρση του εμπάργκο όπλων από την ΕΕ, στους σύρους αντάρτες
  • [04] Συγκρατημένη αισιοδοξία για το «τοπίο» των ναρκωτικών στην Ευρώπη
  • [05] Παρουσιάστηκε το νέο κυβερνητικό σχήμα
  • [06] Η ανεργία στο επίκεντρο συνάντησης ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ με κλιμάκιο του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας
  • [07] Στις ΗΠΑ θα μεταφερθεί για νοσηλεία η 15χρονη Μυρτώ
  • [08] Υποχώρηση του κόστους δανεισμού για την Ιταλία
  • [09] Κινέζοι χάκερς υπέκλεψαν τα σχέδια κατασκευής αρχηγείου των μυστικών υπηρεσιών στην Αυστραλία
  • [10] Επιστροφή στην ομαλότητα στη Στοκχόλμη μετά τα βίαια επεισόδια
  • [11] Η Ντόρτμουντ ανακοίνωσε τον Παπασταθόπουλο

  • [01] Αισιόδοξα μηνύματα από την Έκθεση Συνεδριακού Τουρισμού της Φρανκφούρτης

    Με αισιόδοξο μήνυμα για ανάκαμψη του ελληνικού συνεδριακού τουρισμού ολοκληρώθηκε η Διεθνής Έκθεση Συνεδριακού Τουρισμού ΙΜΕΧ 2013 στην Φρανκφούρτη, στην οποία συμμετείχε και ο ΕΟΤ.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία των διοργανωτών, περίπου 9.000 επαγγελματίες του κλάδου επισκέφθηκαν την έκθεση, ενώ αυξήθηκαν κατά 33% οι ατομικές επαγγελματικές συναντήσεις μεταξύ εκθετών και επαγγελματιών του συνεδριακού τουρισμού.

    Το ελληνικό περίπτερο καταλάμβανε 275 τ.μ. και φιλοξένησε 26 εκπροσώπους του κλάδου, συνεδριακά κέντρα, επιχειρηματίες και μεμονωμένα ξενοδοχεία. Ο ΕΟΤ παρουσίασε στους περίπου 150 αγοραστές που επισκέφθηκαν το περίπτερο ανάλυση με τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας, ενώ ο διευθυντής του Γραφείου του Οργανισμού στην Γερμανία Παναγιώτης Σκορδάς πραγματοποίησε συναντήσεις, με αντικείμενο την στενότερη συνεργασία και την εντατικοποίηση των προσπαθειών για την προώθηση και του συνεδριακού τουρισμού στην Ελλάδα.

    «Το ενδιαφέρον των επαγγελματιών του συνεδριακού τουρισμού για την Ελλάδα υπήρξε μεγάλο, αποδεικνύοντας έτσι ότι το κλίμα εμπιστοσύνης για τη χώρα μας αρχίζει να αποκαθίσταται» επισήμανε ο κ. Σκορδάς.

    [02] Θέλετε να αγοράσετε λευκό t-shirt στην Κίνα; Δελτίο ταυτότητας!

    Οι κάτοικοι μιας πόλης της νοτιοδυτικής Κίνας πρέπει στο εξής να δηλώνουν τα στοιχεία της ταυτότητάς τους για να αγοράσουν ένα απλό λευκό μπλουζάκι, καθώς οι αρχές εκφράζουν φόβο μήπως το χρησιμοποιήσουν ως ένα μέσο για να δηλώσουν την αντίθεσή τους σε σχέδιο κατασκευής χημικού εργοστασίου στην περιοχή.

    Οι νέοι περιοριστικοί κανονισμοί στην μητρόπολη της Κουνμίνγκ και στη γειτονική πόλη Ανίνγκ, αφορούν επίσης τα τυπογραφεία και τα φωτοτυπικά καταστήματα, διευκρινίζει η εφημερίδα Global Times.

    Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι που επιθυμούν να κάνουν μια φωτοτυπία ή να αγοράσουν ένα λευκό t-shirt πρέπει να εγγραφούν σε κατάλογο παρουσιάζοντας την ταυτότητά τους, σύμφωνα με την εφημερίδα.

    [03] Απογοήτευση της Ρωσίας με την άρση του εμπάργκο όπλων από την ΕΕ, στους σύρους αντάρτες

    Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι η άρση από την Ευρωπαϊκή Ένωση του εμπάργκο όπλων προς τους σύρους αντάρτες υπονομεύει τις προσπάθειες για μια ειρηνευτική διάσκεψη την οποία προσπαθούν να οργανώσουν η Ρωσία και οι ΗΠΑ.

    "Η απόφαση αυτή πλήττει άμεσα τις πιθανότητες για μια ειρηνευτική διάσκεψη", δήλωσε σύμφωνα με το πρακτορείο Ιτάρ-Τας ο ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ αναφερόμενος στην ενέργεια της ΕΕ, η οποία επιτρέπει στις χώρες της ΕΕ να προμηθεύσουν με όπλα τους σύρους αντάρτες.

    [04] Συγκρατημένη αισιοδοξία για το «τοπίο» των ναρκωτικών στην Ευρώπη

    Προβληματισμό, ανησυχία, αλλα και συγκρατημένη αισιοδοξία για το «τοπίο» των ναρκωτικών στην Ευρώπη, προκαλεί η ετήσια έκθεση του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για τα ναρκωτικά, που ανακοινώθηκε σήμερα στη Λισαβόνα. Τουλάχιστον 73 «νέα ναρκωτικά» τα οποία παρασκευάζονται από ουσίες ελεύθερες στο εμπόριο και διαφημίζονται ως νόμιμα διεγερτικά μέσω διαδυκτίου, εντοπίστηκαν μέσα στο 2012 και αποτελούν τον νέο πονοκέφαλο των διωκτικών αρχών στη Γηραιά Ήπειρο.

    Ενθαρρυντικές είναι οι διαπιστώσεις της έκθεσης για την πρόληψη των θανάτων μετά από χρήση, με τη χορήγηση αντίδοτου και τη σωστή ενημέρωση για τις πρώτες βοήθειες που μπορεί να δώσει κάποιος σε έναν χρήστη που κινδυνεύει. Επίσης, αισιόδοξο είναι το γεγονός, ότι όλο και περισσότεροι χρήστες σε ολόκληρη την Ευρώπη ζητούν βοήθεια για απεξάρτηση. Όμως, το κάνουν σε μία δύσκολη στιγμή για τις οικονομίες των περισσότερων χωρών, οι οποίες σχεδιάζουν και κάνουν περικοπές, που, όπως εκτιμούν οι υπεύθυνοι οργανισμού της ΕΕ για τα ναρκωτικά, θα κληθούν να πληρώσουν πολύ περισσότερο στο άμεσο μέλλον, σε κοινωνικό επίπεδο αλλά και μέσα από τα συστήματα υγείας τους.

    Οι νέες μολύνσεις με τον ιό HIV ανάμεσα στους χρήστες ενέσιμων ναρκωτικών, αυξήθηκαν στην Ελλάδα περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης, κατάσταση η οποία μπορεί να συγκριθεί μόνο με τη Ρουμανία, όπως προκύπτει από τη νέα έκθεση. Παράλληλα, εκτιμάται ότι και οι μολύνσεις απο Ηπατίτιδα C είναι ιδιαίτερα αυξημένες ανάμεσα στους χρήστες και αποτελεί, πλέον, ένα σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για το σύνολο της Ευρώπης.

    [05] Παρουσιάστηκε το νέο κυβερνητικό σχήμα

    Την πρότασή του για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης της Βουλγαρίας παρουσίασε, σήμερα το πρωί, στον πρόεδρο της χώρας Ρόσεν Πλέβνελιεφ ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Πλάμεν Ορεσάρσκι. Αργότερα σήμερα, η πρόταση του κ. Ορεσάρσκι θα τεθεί προς ψήφιση στη νέα βουλγαρική Βουλή, που προέκυψε μετά τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 12ης Μαΐου και στην οποία μετέχουν το GERB, το Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα, το Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών και το Ατάκα. ο κ. Πλέβνελιεφ είχε αναθέσει, αρχικά, την εντολή στον Μπόικο Μπορίσοφ για λογαριασμό του GERB, αλλά ο πρώην πρωθυπουργός την επέστρεψε καθώς το κόμμα του δεν θα μπορούσε να σχηματίσει κυβέρνηση, αφού δεν διαθέτει τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών και τα υπόλοιπα κόμματα έχουν αποκλείσει κάθε προοπτική συνεργασίας μαζί του. Η εντολή ανατέθηκε στη συνέχεια στον - προτεινόμενο από τους Σοσιαλιστές - Πλάμεν Ορεσάρσκι, ο οποίος κατέθεσε, σήμερα, στον κ. Πλέβνελιεφ την πρότασή του για το νέο κυβερνητικό σχήμα. Χθες, ο κ. Ορεσάρσκι και ο επικεφαλής του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Σεργκέι Στανίσεφ αποκάλυψαν τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης αλλά, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας "Novinite", λίγο πριν από την κατάθεση της πρότασης στον κ. Πλέβνελιεφ αντικαταστάθηκε ο Καλίν Τιχόλοφ στη θέση του υπουργού Επενδυτικών Σχεδίων από τον Ιβάν Ντάνοφ. Σε δηλώσεις του, λίγο πριν από την είσοδό του στο προεδρικό μέγαρο της Σόφιας, ο κ. Ορεσάρσκι υπογράμμισε το "σοβαρό ακαδημαϊκό προφίλ" του κ. Ντάνοφ και την "επαρκή πρακτική εμπειρία" του. Σύμφωνα με την εφημερίδα "Σεγκά", το όνομα του κ. Τιχόλοφ αποσύρθηκε από τον κατάλογο των υποψήφιων υπουργών προκειμένου, όπως φέρεται να δήλωσε ο κ. Ορεσάρσκι, "να μην υπάρξουν εμπόδια στον διάλογο με την κοινωνία των πολιτών". Λίγο μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Τιχόλοφ για τον υπουργικό θώκο, εμφανίστηκαν πληροφορίες περί εμπλοκής του σε σκάνδαλο οικοδόμησης σε προστατευόμενη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και, άμεσα, περιβαλλοντικές οργανώσεις αντέδρασαν, ανακοινώνοντας τη διοργάνωση διαμαρτυρίας για σήμερα, στις 7 το απόγευμα, στη Σόφια.

    [06] Η ανεργία στο επίκεντρο συνάντησης ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ με κλιμάκιο του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας

    "Tα εξωπραγματικά μεγέθη ανεργίας που πλήττουν την Ελλάδα δεν πρόκειται να αντιμετωπιστούν αν δεν υπάρξει στην χώρα εθνική στρατηγική ανάπτυξης και στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων". Aυτό σημείωσαν τα προεδρεία της ΕΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ στο κλιμάκιο του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας (ILO) κατά την επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΣΕΕ.

    Η συνάντηση είχε ως θέμα την προετοιμασία της διημερίδας του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας στην Αθήνα στις 25 και 26 Ιουνίου 2013.

    Οι εκπρόσωποι των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας χαιρέτισαν το γεγονός ότι στην προμετωπίδα του ILO τίθεται η ενίσχυση της απασχόλησης στις ΜΜΕ, καθότι αυτές αναγνωρίζονται ως ο κατεξοχήν πυλώνας για την καταπολέμηση της ανεργίας.

    [07] Στις ΗΠΑ θα μεταφερθεί για νοσηλεία η 15χρονη Μυρτώ

    Σε εξειδικευμένο κέντρο των Ηνωμένων Πολιτειών θα μεταφερθεί η 15χρονη Μυρτώ, η οποία κακοποιήθηκε, το περασμένο καλοκαίρι, από Πακιστανό στην Πάρο και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

    Με εντολή του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζου, ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος, ενέκρινε τη δαπάνη για τη νοσηλεία της δεκαπεντάχρονης Μυρτώς σε ειδικό κέντρο των ΗΠΑ.Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, αυτή τη στιγμή διευθετούνται οι τελευταίες λεπτομέρειες για την αεροδιακομιδή της ασθενούς.

    [08] Υποχώρηση του κόστους δανεισμού για την Ιταλία

    Σημαντική μείωση κατέγραψαν σήμερα τα επιτόκια δανεισμού της Ιταλίας, υπό το φως προσδοκιών ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει την άρση περιορισμών επί των δημοσιονομικών δαπανών της χώρας.

    Συγκεκριμένα, η Ιταλία άντλησε 2,5 δισ. ευρώ μέσω δημοπρασίας ομολόγων λήξης Δεκεμβρίου 2014, μηδενικού τοκομεριδίου, με απόδοση 1,11%, έναντι 1,17% αντίστοιχης δημοπρασίας προ μηνός.

    [09] Κινέζοι χάκερς υπέκλεψαν τα σχέδια κατασκευής αρχηγείου των μυστικών υπηρεσιών στην Αυστραλία

    Κινέζοι χάκερς υπέκλεψαν τα σχέδια του νέου αρχηγείου των αυστραλιανών μυστικών υπηρεσιών, ύψους πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, αναφέρουν σήμερα τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης. Πρόκειται για το τελευταίο κρούσμα κυβερνοεπιθέσεων εις βάρος κυβερνητικών υπηρεσιών περιλαμβανομένου του υπουργείου Οικονομικών, Άμυνας, του πρωθυπουργικού γραφείου και του υπουργικού συμβουλίου.

    Οι χάκερς υπέκλεψαν επίσης εμπιστευτικές πληροφορίες από το υπουργείο Εξωτερικών και Εμπορίου, το οποίο στεγάζει την εθνική υπηρεσία αντικατασκοπείας της Αυστραλίας, μετέδωσε αργά χθες το βράδυ το τηλεοπτικό δίκτυο της Αυστραλίας ABC.

    Το υπό κατασκευή κτίριο θεωρείται ότι διαθέτει ένα από τα πιο προηγμένα συστήματα άμυνας κατά των υποκλοπών στη χώρα, το οποίο αποτελεί τμήμα ενός παγκόσμιου δικτύου ηλεκτρονικής συλλογής μυστικών πληροφοριών που περιλαμβάνει τις ΗΠΑ και την Βρετανία.

    [10] Επιστροφή στην ομαλότητα στη Στοκχόλμη μετά τα βίαια επεισόδια

    Μερικά αυτοκίνητα είχαν πυρποληθεί σήμερα το πρωί, έπειτα από μια εβδομάδα αναταραχής στα φτωχά προάστια της Στοκχόλμης, ανακοίνωσε η αστυνομία. "Τώρα είναι η επιστροφή στην ομαλότητα. Δεν γίνονται ταραχές και κάηκαν μόνο μερικά αυτοκίνητα, λιγότερα από δέκα", δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Κγελ Λίντγκρεν.Δεν σημειώθηκαν επεισόδια σε άλλες πόλεις της Σουηδίας.

    Οι ταραχές είχαν ξεσπάσει στις 19 Μαΐου, μετά το θάνατο στο Χούσμπι, μια φτωχή συνοικία της πρωτεύουσας όπου 80% του πληθυσμού είναι ξένης καταγωγής, ενός 69χρονου κατοίκου ο οποίος σκοτώθηκε από την αστυνομία.

    Σύμφωνα με τις τοπικές ενώσεις, το επεισόδιο αυτό προκάλεσε την οργή των νέων που υποστηρίζουν πως πέφτουν θύματα του ρατσισμού και της βίας της αστυνομίας.Περίπου 150 οχήματα και δώδεκα κτίρια πυρπολήθηκαν στη συνοικία αυτή και σε άλλα φτωχά προάστια της πρωτεύουσας, αλλά και σε άλλες πόλεις μεσαίου μεγέθους. Από τις 24 Μαΐου, η ένταση των νυκτερινών επεισοδίων μειώνεται καθώς ενισχύονται η παρουσία των δυνάμεων της τάξης και οι περιπολίες απλών πολιτών που προσπαθούν να αποτρέψουν τους ταραχοποιούς.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [11] Η Ντόρτμουντ ανακοίνωσε τον Παπασταθόπουλο

    Την απόκτηση του Σωκράτη Παπασταθόπουλου ανακοίνωσε, και επίσημα μέσω της ιστοσελίδας της, σήμερα η Μπορούσια Ντόρτμουντ.

    Η γερμανική ομάδα ήλθε σε συμφωνία με τη Βέρντερ Βρέμης αντί 11 εκατ. ευρώ για τα δικαιώματα του 24χρονου άσου, ο οποίος υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας με ετήσιες αποδοχές περίπου στα δύο εκατ. ευρώ. Ο αθλητικός διευθυντής του γερμανικού συλλόγου, Μίκαελ Τσόρκ δήλωσε: «Είμαστε ικανοποιημένοι που ο Σωκράτης επέλεξε την Μπορούσια Ντόρτμουντ. Πρόκειται για αμυντικό που έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί σε διάφορες θέσεις και χρειαζόμαστε τέτοιου είδους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι να έχουν μεγάλες δυνατότητες».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 28 May 2013 - 10:30:23 UTC