Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Θα συζητήσουμε το ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση»
  • [02] Την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για ένα νέο τοπίο στα ΜΜΕ εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας
  • [03] Κίνδυνος διεθνούς απομόνωσης της Εθνικής ομάδας και των ελληνικών συλλόγων
  • [04] Στη Συρία ο γερουσιαστής Μακέιν για επαφές με τους ηγέτες των ανταρτών

  • [01] «Θα συζητήσουμε το ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση»

    Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών δήλωσε ότι έγινε συζήτηση για την ανεργία και για θέματα ανάπτυξης.

    «Είναι γνωστή η έγνοια των πολιτικών αρχηγών για την καταπολέμηση της ανεργίας», τόνισε.

    Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση είπε ότι «θα το κουβεντιάσουμε με την τρόικα» και πως «θα κατατεθούν σενάρια» ενώ είναι θέμα που θα συζητηθεί αύριο στη διακομματική.

    [02] Την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για ένα νέο τοπίο στα ΜΜΕ εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας

    Σειρά προτάσεων για τη δημιουργία ενός νέου τοπίου στο χώρο των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας (ΜΜΕ) παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας. Μιλώντας απόψε σε κομματική εκδήλωση για τα ΜΜΕ, τόνισε ότι φιλοδοξία του ΣΥΡΙΖΑ είναι να βάλει «ένα τέλος σε αυτό το σάπιο σύστημα, να βάλει ένα τέλος στη διαπλοκή».

    Ένα από τα πρώτα μέτρα που θα λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ αν γίνει κυβέρνηση, ανακοίνωσε, θα είναι η αδειοδότηση για την απόκτηση άδειας λειτουργίας των ΜΜΕ από μηδενική βάση, ενώ, όπως σημείωσε, θα αποκλείονται από τους διαγωνισμούς επιχειρήσεις που δεν έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους σε ασφαλιστικά ταμεία και εργαζομένους, και όσες δεν τηρούν τα προβλεπόμενα από το νόμο εργασιακά και επαγγελματικά δικαιώματα, καθώς και όσες δεν τηρούν κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

    Αναλύοντας την πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας, όπως διαμορφώθηκε από το ξέσπασμα της κρίσης το 2009, ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι οι δυνάμεις που στηρίζουν τη μνημονιακή πολιτική στηρίχθηκαν σε ΜΜΕ. Το μιντιακό σύστημα, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η πλειοψηφία των μεγάλων ιδιωτικών τηλεοπτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας και πλέον η απαξιωμένη και χειραγωγημένη ΕΡΤ, που κεντρικός στόχος της κυβέρνησης είναι να μετατραπεί σε μια σύγχρονη ΥΕΝΕΔ.

    [03] Κίνδυνος διεθνούς απομόνωσης της Εθνικής ομάδας και των ελληνικών συλλόγων

    Για κίνδυνο αποκλεισμού της Εθνικής ομάδας και των ελληνικών συλλόγων έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, στη διάρκεια του σημερινού διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας.

    Ο κ. Σαρρής ενημέρωσε τους συμβούλους της Ομοσπονδίας ότι η FIFA και η UEFA έχουν ενημερωθεί τόσο προφορικά όσο και εγγράφως για τις ενέργειες της αντιπολίτευσης και τα ασφαλιστικά μέτρα για έκπτωση της διοίκησης που κατέθεσαν οι ΕΠΣ Ηρακλείου και Κιλκίς εις βάρος του νυν Δ.Σ., αίτηση που θα συζητηθεί αύριο στο Ειρηνοδικείο Αθηνών.

    Όπως υποστηρίζει ο κ. Σαρρής, αν τα ασφαλιστικά μέτρα γίνουν δεκτά και διοριστεί προσωρινή διοίκηση, το ελληνικό ποδόσφαιρο, σε επίπεδο Εθνικής ομάδας και συλλόγων, θα αποβληθεί από τις τάξεις των δύο συνομοσπονδιών, με φυσική συνέπεια τον άμεσο αποκλεισμό της Εθνικής από την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014, όπως και όλων των συλλόγων που πρόκειται να συμμετάσχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

    [04] Στη Συρία ο γερουσιαστής Μακέιν για επαφές με τους ηγέτες των ανταρτών

    Ο Αμερικανός γερουσιαστής Τζον Μακέιν βρέθηκε σήμερα στη Συρία για συνομιλίες με τους ηγέτες των ανταρτών, μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του Ρεπουμπλικάνου πολιτικού.

    Ο Μακέιν συναντήθηκε με τον στρατηγό Σαλίμ Ιντρίς, τον επικεφαλής του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, καθώς και με άλλα ηγετικά στελέχη των ανταρτών, ανέφερε από την πλευρά της η ιστοσελίδα Daily Beast, το πρώτο μέσο ενημέρωσης το οποίο μετέδωσε την είδηση.

    Ο γερουσιαστής το τελευταίο διάστημα ασκεί πιέσεις ώστε η Ουάσινγκτον να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο για τον τερματισμό της σύγκρουσης στη Συρία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 27 May 2013 - 20:30:21 UTC