Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχείς συσκέψεις στο Μαξίμου
  • [02] Δωρεά 11 οχημάτων στην ΕΛΑΣ από την Εθνική Τράπεζα
  • [03] Συνελήφθη γιατρός για «φακελάκι»
  • [04] Στο τελικό στάδιο η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας

  • [01] Συνεχείς συσκέψεις στο Μαξίμου

    Η αποτίμηση του ταξιδιού στην Κίνα και η χάραξη της στρατηγικής που θα ακολουθηθεί από εδώ και πέρα, με στόχο την υλοποίηση των συμφωνιών και την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων των δυο χωρών, ήταν το θέμα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

    Με απόφαση του πρωθυπουργού δημιουργήθηκε η λεγόμενη ομάδα συντονισμού, η οποία θα βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους εμπλεκόμενους υπουργούς, έτσι ώστε να μη χαθεί χρόνος.

    Την ομάδα αυτή αποτελούν ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μυταράκης, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιος Σταυρίδης, ο διευθύνων σύμβουλος του Invest in Greece Στέφανος Ισάϊας και ο προϊστάμενος του γραφείου του πρωθυπουργού για τον ψηφιακό σχεδιασμό Δημήτρης Πτωχός.

    Οπρωθυπουργός είχε νωρίς το πρωί σύσκεψη με τους στενούς του συνεργάτες και στη συνέχεια με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

    Ακολούθησε, υπό την προεδρία του, άλλη σύσκεψη με συνεργάτες και υπουργούς, στην οποία έγινε συζήτηση για την «επόμενη ημέρα» μετά τα ταξίδια και τις επαφές στο Πεκίνο, τη Σαγκάη και το Μπακού.

    [02] Δωρεά 11 οχημάτων στην ΕΛΑΣ από την Εθνική Τράπεζα

    Πέντε αυτοκίνητα και έξι μοτοσικλέτες δώρισε η Εθνική Τράπεζα στην Ελληνική Αστυνομία. Η παράδοση των οχημάτων έγινε σε ειδική τελετή, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι, στις εγκαταστάσεις της πρώην Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.

    Στην εκδήλωση, ο υπαρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Αδαμάντιος Σταματάκης, παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον επικεφαλής ασφάλειας του Ομίλου της Εθνικής Τραπέζης Τηλέμαχο Παλαιολόγο, τον οποίο ευχαρίστησε εκ μέρους του αρχηγού και ολόκληρου του Σώματος για τη δωρεά. «Οι πρωτοβουλίες αυτές βελτιώνουν το ηθικό των αστυνομικών, ενδυναμώνουν την αίσθηση του καθήκοντος και θεμελιώνουν την πεποίθησή μας αναφορικά με τις προσδοκίες της ελληνικής κοινωνίας για το λειτούργημα που επιτελούμε», τόνισε.

    Ο κ. Παλαιολόγος, από την πλευρά του, ανέφερε ότι η σχέση του Ομίλου της Εθνικής Τραπέζης με την Ελληνική Αστυνομία είναι πολυετής και σε διάφορες μορφές και επίπεδα, ενώ επισήμανε άτι θα ακολουθήσουν και άλλες ενισχύσεις.

    [03] Συνελήφθη γιατρός για «φακελάκι»

    Γιατρός που ζήτησε «φακελάκι» από ασθενή για εγχείρηση, συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων. Πρόκειται για 67χρονο χειρουργό - ωτορινολαρυγγολόγο που ζήτησε εκβιαστικά, από 44χρονο ασθενή, το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, ως αμοιβή για εγχείρηση στην οποία υπεβλήθη από τον ίδιο λίγες ημέρες νωρίτερα σε δημόσιο νοσοκομείο.

    Το πρωί, σε προκαθορισμένο ραντεβού, στο γραφείο του στο νοσοκομείο, ο γιατρός συνελήφθη, αφού προηγουμένως παρέλαβε το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του.

    Σε βάρος του 67χρονου γιατρού σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για παθητική δωροδοκία και οδηγείται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

    [04] Στο τελικό στάδιο η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας

    Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας στο πλαίσιο της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησής της.

    Ήδη από την δεύτερη Επαναληπτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Τράπεζας, εγκρίθηκε, στις 29 Απριλίου 2013, reverse split επί των μετοχών της Τράπεζας, σε αναλογία 10 προς 1.

    Το reverse split θα προηγηθεί, χρονικά, της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου και εκτιμάται ότι θα γίνει μέχρι την προσεχή Παρασκευή, οπότε και αμέσως μετά αρχίζει η περίοδος των 2 εβδομάδων ασκήσεως από τους Μετόχους του δικαιώματος συμμετοχής τους στην αύξηση.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρχή της περιόδου των 2 εβδομάδων πιθανολογείται, και πάντως επιδιώκεται, να είναι η Παρασκευή 24η τρέχοντος μηνός οπότε και η λήξη θα είναι η Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013. Είναι προφανές ότι αν η έναρξη, λόγω διαδικασιών, συμμετοχής στην αύξηση θα γίνει τη Δευτέρα 27/5/2013, η λήξη θα γίνει τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013, κ.ο.κ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 20 May 2013 - 16:30:20 UTC