Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δεκατρείς τραυματίες από έκρηξη σε ταβέρνα στη Σαλαμίνα
  • [02] Πρώτα οι ανασφάλιστες καταθέσεις για τη διάσωση των τραπεζών, λέει ο Μ. Μπαρνιέ
  • [03] Η ΚΕ της ΔΗΜΑΡ ενέκρινε την εισήγηση του Φ. Κουβέλη
  • [04] Επίσκεψη του Π. Παναγιωτόπουλου στο Ισραήλ
  • [05] Αγωνία για τα θερινά δρομολόγια των πλοίων στη Σάμο
  • [06] Εξιχνιάστηκαν 14 περιπτώσεις διαρρήξεων στην περιοχή της Ανάληψης
  • [07] Δύο ηλικιωμένοι σκοτώθηκαν από γεωργικούς ελκυστήρες
  • [08] Η Ρώμη "παίρνει πολύ στα σοβαρά" αυτά που δήλωσε ο Ολάντ

  • [01] Δεκατρείς τραυματίες από έκρηξη σε ταβέρνα στη Σαλαμίνα

    Από το ωστικό κύμα και τα σπασμένα τζάμια των παρακείμενων σπιτιών, προκλήθηκαν όλοι οι τραυματισμοί κατά την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί σε κλειστή ταβέρνα στον 'Αγιο Δημήτριο Σαλαμίνας, απέναντι από την ομώνυμη εκκλησία, που είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 13 άτομα να τραυματιστούν, εκ των οποίων τα δύο σοβαρά.

    Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο Νοσοκομείο, ενώ οι υπόλοιποι στο κέντρο υγείας του νησιού όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

    Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, από την ισχυρή έκρηξη έχει καταρρεύσει η ταβέρνα και παρακείμενοι τοίχοι από δύο ακατοίκητα παλαιά κτίρια.

    Στο σημείο μετέβησαν 3 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας και 2 της ΕΜΑΚ με σκύλο, καθώς γίνονται έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν εγκλωβισμένοι.

    Ο δήμαρχος Σαλαμίνας Γιάννης Τζαβαρής μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκτίμησε ότι η έκρηξη, από την οποία δεν εκδηλώθηκε φωτιά, πιθανότατα οφείλεται σε διαρροή προπανίου. Είπε ωστόσο ότι φως στα αίτια αναμένεται να ρίξουν οι έρευνες της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

    [02] Πρώτα οι ανασφάλιστες καταθέσεις για τη διάσωση των τραπεζών, λέει ο Μ. Μπαρνιέ

    "Σκοπός μας είναι να μην χρησιμοποιείται δημόσιο χρήμα για τη διάσωση των τραπεζών. Ωστόσο, κάποιες φορές θα είναι απαραίτητο να παρεμβαίνουν είτε οι εθνικές Αρχές είτε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ). Αυτό θα γίνεται όμως αφού έχουν συμμετάσχει στη διάσωση οι ανασφάλιστες καταθέσεις" τονίζει ο επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά Μισέλ Μπαρνιέ σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής.

    "Μέχρι τον Μάιο του 2014, όλα τα βασικά νομοθετήματα για την τραπεζική ένωση θα έχουν ψηφιστεί", σημείωνει ο Γάλλος επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ και προσθέτει ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα καταθέσει την πρότασή του για το ενιαίο σύστημα εκκαθάρισης των τραπεζών και μέσα στο καλοκαίρι, όπως λέει, "ελπίζω να έχουμε συμφωνία επί των προτάσεων για το εναρμονισμένο σύστημα εγγύησης των καταθέσεων".

    Στην ερώτηση για το αν η Κύπρος αποτελεί μοντέλο για ανάλογες περιπτώσεις τραπεζικών κρίσεων στο μέλλον, απαντά: "Όλοι θα ξέρουν τους κανόνες από την αρχή. Κατι τέτοιο δεν ίσχυε στην περίπτωση της Κύπρου". Αναγνωρίζει, ότι η λύση που πάρθηκε για την Κύπρο "ηταν μια κακή απόφαση για τις ασφαλισμένες καταθέσεις (κάτω των 100 χιλιάδων) μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα της κρίσης" και υπογραμμίζει ότι "κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί ξανά. Καταθέτες, ομολογιούχοι και μέτοχοι έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν τους κανόνες του παιχνιδιού".

    Τέλος, επιβεβαιώνει ότι η πρόταση της Κομισιόν προβλέπει την απομείωση των ανασφάλιστων καταθέσεων (δηλ. άνω των 100 χιλιάδων ευρώ) σε περίπτωση τραπεζικής χρεοκοπίας, αλλά, όπως τονίζει, "μόνο σε έσχατη λύση, δηλαδή σχεδόν ποτέ δεν θα χρειαστεί κάτι τέτοιο".

    [03] Η ΚΕ της ΔΗΜΑΡ ενέκρινε την εισήγηση του Φ. Κουβέλη

    Με μεγάλη πλειοψηφία και κανένα κατά, εγκρίθηκε από την ΚΕ της ΔΗΜΑΡ η εισήγηση του Φώτη Κουβέλη, με κεντρικό άξονα τη διεκδίκηση -μέσα από τη στήριξη της κυβέρνησης- πολιτικών που θα ανακουφίσουν τα κοινωνικά στρώματα που πλήττονται έντονα από την οικονομική κρίση την οποία διέρχεται η χώρα, καθώς και την προώθηση των μεταρρυθμίσεων ώστε να εκλείψουν οι αιτίες που την προκάλεσαν.

    Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η οποία ολοκληρώθηκε αργά χθες το βράδυ, η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της εκτίμησε θετικά την απόφαση για συμμετοχή στην κυβέρνηση, ενώ επισημάνθηκε η ανάγκη, η ΔΗΜΑΡ εφεξής να καταστήσει, με τις προτάσεις και τις πρωτοβουλίες της, σαφές το διακριτικό της στίγμα, από τη ΝΔ, αρχής γενομένης από την προώθηση και ψήφιση του λεγόμενου αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.

    Διατυπώθηκε η ανάγκη διαμόρφωσης κοινής στάσης με το ΠΑΣΟΚ, εντός του κυβερνητισκού σχήματος. Εκφράστηκε, επίσης, η αγωνία από στελέχη του κόμματος να μην υπάρξουν φαινόμενα κυβερνητισμού, από τους εκπροσώπους της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, ενω τονίστηκε η ανάγκη για επικοινωνική προβολή των θέσων του κόμματος, με αιχμή τον πρόεδρο του κόμματος Φώτη Κουβέλη, ο οποίος πρόκειται να μιλήσει την επόμενη Τετάρτη 22 Μαίου, στα Ιωάννινα, καθώς και σε αλλες πόλεις της χώρας.

    [04] Επίσκεψη του Π. Παναγιωτόπουλου στο Ισραήλ

    Τηλεφωνική επικοινωνία, διάρκειας 25 λεπτών, στην οποία συμφώνησαν να συναντηθούν στο Ισραήλ τον Ιούνιο για την περαιτέρω σύσφιξη των διμερών σχέσεων σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, είχαν οι υπουργοί Εθνικής 'Αμυνας Ελλάδας και Ισραήλ, Πάνος Παναγιωτόπουλος και Μοσέ Γιααλόν.

    Στη διάρκεια της επικοινωνίας τους, οι δύο υπουργοί συζήτησαν θέματα αμυντικής και στρατιωτικής συνεργασίας - σχετικά με τη διεξαγωγή κοινών ασκήσεων, την ανταλλαγή αντιπροσωπειών κλπ- ενεργειακής ασφάλειας και γενικότερα της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή, με αφορμή την κατάσταση στη Συρία και τις επιπτώσεις σε γειτονικά κράτη, όπως τον Λίβανο και την Ιορδανία.

    [05] Αγωνία για τα θερινά δρομολόγια των πλοίων στη Σάμο

    Τα επίσημα δρομολόγια του πλοίου ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ στη γραμμή Πειραιάς - Σάμος, για τη θερινή περίοδο, αναμένεται να ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα, το υπουργείο Ναυτιλίας. Αν και το θέμα δεν υπήρχε στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ), που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στη Νάξο, ωστόσο τέθηκε από τη βουλευτή του νομού και τον αντιπεριφερειάρχη που παρακολούθησαν την συνεδρίαση.

    Από τα όσα ισχυρίστηκαν τα στελέχη της HELLENIC SEA WAYS, που παρευρίσκονταν στο ΣΑΣ, η εταιρεία -όπως και όλες οι υπόλοιπες στην ακτοπλοΐα- έχουν επηρεαστεί από την οικονομική κρίση και είναι αρκετά δύσκολο ως ακατόρθωτο να ικανοποιήσουν το αίτημα των Σαμιωτών, για την εκ περιτροπής προσέγγιση του πλοίου στα λιμάνια του νομού.

    [06] Εξιχνιάστηκαν 14 περιπτώσεις διαρρήξεων στην περιοχή της Ανάληψης

    Εξιχνιάστηκαν 14 περιπτώσεις διαδοχικών διαρρήξεων διαμερισμάτων, που είχαν γίνει σε διάστημα μικρότερο των δύο μηνών, από τις 11 Φεβρουαρίου μέχρι τις 4 Απριλίου, στην περιοχή της Ανάληψης Θεσσαλονίκης.

    Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν δύο αλλοδαποί, ηλικίας 25 και 29 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία. Οι δύο διαρρήκτες, υπήκοοι Γεωργίας, είχαν αφαιρέσει από τα διαμερίσματα διάφορα χρηματικά ποσά, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης. Η σχετική δικογραφία θα αποσταλεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

    [07] Δύο ηλικιωμένοι σκοτώθηκαν από γεωργικούς ελκυστήρες

    Δύο ηλικιωμένοι στην Νέα Κίο και στο Λυγουριό Αργολίδας, έχασαν την ζωή τους από τα τρακτέρ που οδηγούσαν στην προσπάθειά τους να εκτελέσουν γεωργικές εργασίες.

    Ειδικότερα, σε αγροτική περιοχή στην Νέα Κίο Αργολίδας, ένας 85χρονος από λάθος χειρισμό, παρασύρθηκε από το τρακτέρ που χρησιμοποιούσε για την εκτέλεση γεωργικών εργασιών και τον στρίμωξε στην περίφραξη του αγροκτήματος με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

    Στην δεύτερη περίπτωση, σε αγροτική περιοχή στο Λυγουριό, το τρακτέρ που οδηγούσε ένας 87χρονος κατά τη διάρκεια γεωργικών εργασιών, εξετράπη και προσέκρουσε σε ελαιόδενδρο, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του ηλικιωμένου.

    [08] Η Ρώμη "παίρνει πολύ στα σοβαρά" αυτά που δήλωσε ο Ολάντ

    Η ιταλίδα υπουργός Εξωτερικών Έμα Μπονίνο δήλωσε σήμερα ότι παίρνει "πολύ στα σοβαρά το άνοιγμα του Φρανσουά Ολάντ", ο οποίος υποσχέθηκε την Πέμπτη ότι θα αναλάβει μια "πρωτοβουλία" για να βγει η Ευρώπη από το "μαρασμό".

    "Μ' αυτό τον τρόπο ανοίγεται ένας χώρος για να συζητήσουμε και να δούμε αν θέλουμε μια διακυβερνητική Ευρώπη" ή αλλιώς "μήπως την θέλουμε ομοσπονδιακή", δήλωσε η πρώην επίτροπος της ΕΕ σε συνέντευξή της στην ιταλική εφημερίδα "Κοριέρε ντελα Σέρα".

    "Είναι μια θέση η οποία είναι ιστορικά δική μου", λέει σχετικά με την ομοσπονδιακή Ευρώπη, "αλλά επίσης και θέση της Ιταλίας, δεδομένου ότι ο πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα μίλησε για Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης την ώρα της ψήφου εμπιστοσύνης" προς την κυβέρνησή του.

    Δεν πρόκειται για "φυγή προς τα εμπρός", όχι αν "παραδεχθούμε πως η Ευρώπη βρίσκεται σε μια μη βιώσιμη κατάσταση", λέει η Μπονίνο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 19 May 2013 - 10:30:21 UTC