Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έκρηξη χωρίς τραυματισμούς ή ζημίες στο δρόμο όπου βρίσκεται η Ελληνική πρεσβεία στη Λιβύη
  • [02] Η Δανία νικήτρια στην Eurovision, η Ελλάδα κατέκτησε στην 6η θέση
  • [03] Σε... κλοιό κυκλοφοριακών ρυθμίσεων σήμερα η Αθήνα
  • [04] «Μας ενδιαφέρει ο κόσμος και όχι οι τράπεζες», λέει ο πάπας Φραγκίσκος
  • [05] Ένα δελτίο που πουλήθηκε στη Φλόριντα κέρδισε 590,5 εκατ. δολάρια

  • [01] Έκρηξη χωρίς τραυματισμούς ή ζημίες στο δρόμο όπου βρίσκεται η Ελληνική πρεσβεία στη Λιβύη

    Εκρηκτικός μηχανισμός μικρής ισχύος που είχε τοποθετηθεί δίπλα σε αυτοκίνητο, σταθμευμένο στο δρόμο όπου βρίσκονται οι πρεσβείες της Ελλάδας, της Σαουδικής Αραβίας και της Αλγερίας στη Λιβύη, εξερράγη χθες το μεσημέρι, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών, επισημαίνοντας πως ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στην απέναντι πλευρά του δρόμου από την Ελληνική Πρεσβεία.

    Από την έκρηξη, σύμφωνα με την ανακοίνωση, δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός, ούτε προκλήθηκαν ζημιές στο κτίριο της πρεσβείας.

    [02] Η Δανία νικήτρια στην Eurovision, η Ελλάδα κατέκτησε στην 6η θέση

    Την έκτη θέση κατέκτησε η ελληνική συμμετοχή με το τραγούδι «Alcohol is free» των Αγάθωνα Ιακωβίδη και Koza Mostra, στον τελικό του 58ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, που πραγματοποιήθηκε στο Μάλμε της Σουηδίας. Νικητήρια χώρα αναδείχθηκε η Δανία με το τραγούδι «Only Teardrops», που ερμήνευσε για τη χώρα της η 20χρονη Emmelie de Forest , συγκεντρώνοντας 281 ψήφους.Πενήντα χρόνια μετά από την πρώτη της νίκη, ο μουσικός διαγωνισμός επιστρέφει στη Δανία.

    Σε μία λαμπερή τελετή έναρξης του διαγωνισμού, οι 11.500 θεατές που βρίσκονταν στο κλειστό γήπεδο Μάλμε Αρένα, απόλαυσαν τις 26 συμμετοχές που πήραν μέρος στον διαγωνισμό.

    [03] Σε... κλοιό κυκλοφοριακών ρυθμίσεων σήμερα η Αθήνα

    Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τέθηκαν σε εφαρμογή από σήμερα το πρωί σε δήμους της Αν. Αττικής, στον δήμο Ψυχικού-Φιλοθέης, στο κέντρο της Αθήνας, στη Ν. Σμύρνη και τον Αγ. Δημήτριο, λόγω διεξαγωγής αθλητικών εκδηλώσεων.

    Ειδικότερα, λόγω της 34ης Μαραθώνιας πορείας ειρήνης στη μνήμη του Γρηγορίου Λαμπράκη, από τις 08.00 έως τις 19.00, πραγματοποιείται προσωρινή και τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας, καθώς και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων, στις παρακάτω οδούς και λεωφόρους των Δήμων Μαραθώνα - Ν. Μάκρης, Ραφήνας-Πικερμίου, Παλλήνης-Γέρακα, Αγίας Παρασκευής, Χαλανδρίου, Ψυχικού - Φιλοθέης, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

    Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις είναι πιθανό να ισχύσουν και πριν τις αναφερόμενες ώρες ή να παραταθούν ανάλογα με την εξέλιξη της πορείας.

    Παράλληλα, λόγω της διεξαγωγής του Λαϊκού Αγώνα Ανωμάλου Δρόμου, επίσης σήμερα από τις 08.00 έως τις 11.00, στο κέντρο της Αθήνας, διακόπτεταιπροσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων στις οδούς:

    - Αρδηττού, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Όλγας και της Λ. Καλλιρόης, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Καλλιθέα. - Λ. Βασ. Αμαλίας, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αθ. Διάκου και της Λ. Βασ. Όλγας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. - Αθ. Διάκου, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. - Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

    [04] «Μας ενδιαφέρει ο κόσμος και όχι οι τράπεζες», λέει ο πάπας Φραγκίσκος

    Σε νέα καταδίκη της υπεροχής της οικονομίας επί του ανθρώπου προχώρησε χθες το απόγευμα ο πάπας Φραγκίσκος, μιλώντας ενώπιον διακοσίων χιλιάδων πιστών, μελών καθολικών οργανώσεων, που συγκεντρώθηκαν για να ακούσουν τον λόγο του, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

    «Η οικονομική κρίση αποτελείται από τον κόσμο, από τις οικογένειες που πεθαίνουν της πείνας. Αλλά αυτό δεν ενδιαφέρει, ενώ, αντιθέτως, όταν μειώνονται οι επενδύσεις των τραπεζών, αυτό παρουσιάζεται ως τραγωδία», τόνισε ο Αργεντίνος ποντίφικας.

    «Η Εκκλησία, με την μαρτυρία της, πρέπει να εναντιωθεί σε αυτή την λογική», πρόσθεσε ο πάπας Βεργκόλιο, σύμφωνα με τον οποίο «το κύριο ζητούμενο, στην δημόσια ζωή, είναι η ηθική, έντιμη συμπεριφορά, διότι όταν απουσιάζει, μπορεί να συμβεί οτιδήποτε».

    [05] Ένα δελτίο που πουλήθηκε στη Φλόριντα κέρδισε 590,5 εκατ. δολάρια

    Ένα δελτίο που πουλήθηκε στη Φλόριντα κερδίζει το ποσό ρεκόρ των 590,5 εκατομμυρίων δολαρίων στην αμερικανική λοταρία Powerball, ανακοίνωσαν αργά χθες το βράδυ οι διοργανωτές.

    Καμιά άλλη πληροφορία για το τυχερό δελτίο δεν υπάρχει προς το παρόν, όμως το τζάκποτ έπειτα από δύο μήνες άγονων κληρώσεων ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ του Powerball που είχε επιτευχθεί το Νοέμβριο του 2012 και ανερχόταν σε 587,5 εκατομμύρια δολάρια.

    Η κλήρωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο και οι τυχεροί αριθμοί ήταν οι 10, 13, 14, 22, 52 και 11.

    Σε ανακοίνωσή της, η υπηρεσία του Λότο της Αϊόβαανέφερε πως το ποσό αυτό των σχεδόν 600 εκατομμυρίων δολαρίων είναι "το σημαντικότερο στα 21 χρόνια της ιστορίας του Powerball" και το δεύτερο μεγαλύτερο στην ιστορία του Λότο ανά τον κόσμο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 19 May 2013 - 6:30:21 UTC