Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προώθηση επιχειρηματικών συνεργασιών
  • [02] Στην τελική ευθεία για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ
  • [03] Κάλεσμα Φ. Κουβέλη για τη συσπείρωση των δυνάμεων του "δημοκρατικού σοσιαλισμού"
  • [04] Ενδιαφέρουσες δράσεις στο «Κέντρο Νεοκλασσικής Γλυπτικής Νίκος Σοφιαλάκης»
  • [05] Άνοιξε τις πύλες του στην Τεχνόπολις το 4ο Agro Quality Festival
  • [06] Δύο συλλήψεις και 18 προσαγωγές
  • [07] Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ο νόμος για το γάμο μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου
  • [08] Σεισμός 5,9 βαθμών σημειώθηκε στη βορειοανατολική Ιαπωνία
  • [09] Δυσοίωνες οι προβλέψεις του ΔΝΤ για το κυπριακό χρέος
  • [10] Πτώση 31% στην αρχική τιμή της μετοχής του Facebook

  • [01] Προώθηση επιχειρηματικών συνεργασιών

    Συναντήσεις με σημαντικούς οικονομικούς παράγοντες και εκπροσώπους μεγάλων επιχειρήσεων,πέρα από το επίσημο πρόγραμμά τουστην Κίνα, είχεο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

    Συγκεκριμένα συναντήθηκε με εκπροσώπους της Huawei, ZTE, China Development bank, China Import Export Bank, China Minsheng Bank και Cosco.

    Επίσης συναντήθηκε με εκπροσώπους οκτώ επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται να επενδύσουν σε αεροδρόμια και αερογραμμές, τουρισμό και real estate, λιμάνια, μέταλλο (νικέλιο), σιδηρόδρομο καθώς επίσης και με εταιρείες νέων τεχνολογιών και καινοτομίας.

    [02] Στην τελική ευθεία για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

    Με τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, το Σάββατο και την Κυριακή, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπαίνει στην τελική ευθεία για το συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί 10-14 Ιουλίου.

    Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης θα συζητηθούν, ο κανονισμός προσυνεδριακών διαδικασιών, οι θέσεις της Κεντρικής Επιτροπής για τον προσυνεδριακό διάλογο και το Σχέδιο καταστατικού .

    Τις εργασίες θα ανοίξει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

    [03] Κάλεσμα Φ. Κουβέλη για τη συσπείρωση των δυνάμεων του "δημοκρατικού σοσιαλισμού"

    Στήριξη των προσπαθειών της κυβέρνησης για τη σταθεροποίηση της οικονομίας και ανάγκη για καλύτερο συντονισμό και αλληλοκατανόηση, με παράλληλη ανάδειξη των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, ώστε να αντιμετωπισθούν οι αιτίες που προκάλεσαν την κρίση που διέρχεται η χώρα, εξέπεμψε με την εισήγηση του ο Φώτης Κουβέλης, στη συνεδρίαση της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ.

    Τάχθηκε υπέρ των αναγκαίων μεταρρύθμισεων με συνεχή διάλογο με τους κοινωνικούς φορείς, επανέλαβε την πρόταση για διάλογο κυβέρνησης και ΟΛΜΕ, μετά τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, χαιρέτισε την υπογραφή Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ασκώντας κριτική στον ΣΕΒ για τη στάση του και αναφέρθηκε στη προοπτική της συνεργασίας των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού.

    [04] Ενδιαφέρουσες δράσεις στο «Κέντρο Νεοκλασσικής Γλυπτικής Νίκος Σοφιαλάκης»

    Το «Κέντρο Νεοκλασσικής Γλυπτικής Νίκος Σοφιαλάκης», που δημιουργήθηκε από τους οικείους του καλλιτέχνη στα 'Ανω Ιλίσια, στο μέρος όπου βρισκόταν το ατελιέ του, δεν είναι μια απλή οικογενειακή υπόθεση. Οι ενδιαφέρουσες δράσεις που πραγματοποιούνται εντός και εκτός των χώρων του, αλλά και η μόνιμη συλλογή του έργου του Νίκου Σοφιαλάκη, που θεωρείται ένας από τους επιγόνους της αρχαίας ελληνικής γλυπτικής παράδοσης, είναι εύκολο να γίνουν υπόθεση όλων. Εξάλλου, η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, σύμφωνα και με τη φιλοσοφία του γλύπτη, που δεν πήρε ποτέ χρήματα από τους μαθητές του.

    Ο πρόεδρός του Γεώργιος Π. Χρανιώτης, γαμπρός του Ρεθυμνιώτη γλύπτη, που έφυγε από τη ζωή το 2002, έχοντας αποκτήσει την ελληνική και διεθνή αναγνώριση, αλλά και τη γνώση ότι το όνειρό του -η δημιουργία του Κέντρου- θα γινόταν πραγματικότητα, μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τις δράσεις και το όραμα του ιδρύματος, με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, που είναι σήμερα Σάββατο 18 Μαΐου.

    [05] Άνοιξε τις πύλες του στην Τεχνόπολις το 4ο Agro Quality Festival

    Τον πλούτο της ελληνικής γης θα έχουν την ευκαιρία να «συναντήσουν» οι κάτοικοι της πρωτεύουσας στην Τεχνόπολις στο Γκάζι έως και τις 19 Μαΐου, στο πλαίσιο του 4ου Agro Quality Festival, που παρουσιάζει αγροτικά ποιοτικά προϊόντα από όλη την Ελλάδα. Το φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Στόχος του, είναι η ενημέρωση των καταναλωτών για τα πιστοποιημένα προϊόντα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά, η προώθηση της υγιεινής διατροφής και ασφάλειας, η παρουσίαση των εταιριών πιστοποίησης και γεωργικών συμβούλων και του ρόλου τους στην ελληνική αγορά, καθώς και η ανάδειξη των προϋποθέσεων και των ελέγχων που οδηγούν στην παραγωγή προϊόντων ανώτερης ποιότητας.

    [06] Δύο συλλήψεις και 18 προσαγωγές

    Σε δύο συλλήψεις και 18 προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες στο κέντρο της Πάτρας, μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και ομάδας αντεξουσιαστών. Επίσης, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων προκλήθηκαν ζημιές σε ένα υποκατάστημα τράπεζας, σε ένα εμπορικό κατάστημα, σε οκτώ αυτοκίνητα, ενώ εννέα κάδοι απορριμμάτων παραδόθηκαν στις φλόγες.

    [07] Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ο νόμος για το γάμο μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου

    Ο νόμος που ανοίγει το δρόμο για το γάμο μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου στη Γαλλία, υπογράφηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ και δημοσιεύεται σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

    Το Συνταγματικό Συμβούλιο είχε επικυρώσει πλήρως χθες Παρασκευή αυτό το νόμο έπειτα από τέσσερις μήνες κοινοβουλευτικής μάχης και διαδηλώσεων, ανοίγοντας το δρόμο για να γίνουν οι πρώτοι γάμοι τον Ιούνιο.

    [08] Σεισμός 5,9 βαθμών σημειώθηκε στη βορειοανατολική Ιαπωνία

    Ένας σεισμός, το προκαταρκτικό μέγεθος του οποίου ήταν 5,9 βαθμοί, σημειώθηκε σήμερα στη βορειοανατολική Ιαπωνία, ανακοίνωσε η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

    Δεν εκδόθηκαν προειδοποιήσεις για τσουνάμι.

    Το Γεωολογικό Παρατηρητήριο των ΗΠΑ υπολόγισε πως ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,1 βαθμών και είχε βάθος 20,5 μίλια. Το επίκεντρο του σεισμού βρισκόταν στα ανοικτά της νομαρχίας Φουκουσίμα, πάνω από 200 χλμ. βορειοανατολικά του Τόκιο, όπου σείσθηκαν κτίρια.

    Η βορειοανατολική Ιαπωνία επλήγη το Μάρτιο του 2011 από ένα σεισμό μεγέθους 9 βαθμών ο οποίος είχε προκαλέσει ένα καταστροφικό τσουνάμι.

    [09] Δυσοίωνες οι προβλέψεις του ΔΝΤ για το κυπριακό χρέος

    Με μελανά χρώματα περιγράφει το ΔΝΤ σε έκθεση του την πορεία του κυπριακού χρέους, υποστηρίζοντας ότι μπορεί να πλησιάσει τα επίπεδα του 149% του ΑΕΠ αντί 126%, αν η Κύπρος αποκλίνει από το δημοσιονομικό και μακροοικονομικό πλάνο.

    Στην έκθεση, τεχνοκράτες του ΔΝΤ παραθέτουν τις λεπτομερείς τους προβλέψεις για την πορεία της κυπριακής οικονομίας τα επόμενα χρόνια. Εκτιμούν ότι η οικονομία θα συρρικνωθεί με ρυθμό 8,7% το 2013 και 3,9% το 2014, προτού αρχίσει να ανακάμπτει το 2015.

    Με αυτό το σενάριο, το έλλειμμα αναμένεται να φθάσει το 5,9% του ΑΕΠ το 2013 και το 7,7% το 2014, και μετά θα αρχίσει να μειώνεται. Η Κύπρος δεν αναμένεται να έχει πλεόνασμα πριν το 2018, δηλαδή μετά τη λήξη του προγράμματος.

    [10] Πτώση 31% στην αρχική τιμή της μετοχής του Facebook

    Ένα χρόνο μετά τη φρενίτιδα της εισαγωγής του στο Χρηματιστήριο, η τιμή της μετοχής του Facebook παραμένει κάτω του 31% εκείνης με την οποία εισήχθη.

    Η μετοχή του αμερικανού γίγαντα των κοινωνικών δικτύων έκλεισε χθες, Παρασκευή, στα 26,25 δολάρια, σημειώνοντας άνοδο 0,46% σε σύγκριση με την προηγουμένη. Κατά την εισαγωγή του με τυμπανοκρουσίες στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Nasdaq στις 18 Μαΐου 2012, η τιμή της μετοχής του Facebook ήταν 38 δολάρια.

    Παρόλο που είχε προετοιμαστεί μ' έναν ενθουσιασμό αντάξιο των μεγάλων στιγμών της φούσκας του Ίντερνετ, η περιπέτεια του Facebook στο Χρηματιστήριο μετατράπηκε σύντομα σε καταστροφή.

    Πολύ γρήγορα η μετοχή κατέρρευσε, για να πέσει στο Σεπτέμβριο στο χαμηλότερο ως τώρα επίπεδό της, τα 17,73 δολάρια.

    Έκτοτε ο όμιλος βελτίωσε σταδιακά τη θέση του, αποδεικνύοντας μεταξύ άλλων ότι είναι ικανός να προσαρμοστεί στη μεγάλη αύξηση των συνδέσεων στο Ίντερνετ μέσω των smartphone και να αντλήσει απ' αυτές διαφημιστικά έσοδα.

    Οι φόβοι πλέον αφορούν μια υποτιθέμενη κόπωση των χρηστών, κυρίως των πιο νέων, για το δίκτυο αυτό του 1,1 δισεκατομμυρίου μελών, καθώς αυξάνεται το ενδιαφέρον για άλλους ιστότοπους, όπως για παράδειγμα το Twitter.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 18 May 2013 - 8:30:23 UTC