Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φ. Κουβέλης: Όχι στην Ευρώπη της λιτότητας
  • [02] DNA αλόγου σε αλλαντικό
  • [03] Έως τις 15 Ιουλίου η πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της Proton Bank

  • [01] Φ. Κουβέλης: Όχι στην Ευρώπη της λιτότητας

    Κατά των «εθνικών» λύσεων που θα σηματοδοτήσουν οπισθοδρόμηση της Ευρώπης, και υπέρ της πολιτικής και οικονομικής ενοποίησης, για να διατηρήσει τον καθοριστικό ρόλο της στον νέο παγκόσμιο ανταγωνισμό, τάχθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στην εκδήλωση με θέμα «Ποιος δρόμος για την Ευρώπη;» που διοργάνωσε η ΔΗΜΑΡ απόψε στο Γκάζι.

    Σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη, η γερμανικής έμπνευσης συνταγή «πρώτα δημοσιονομική πειθαρχία και μετά ανάπτυξη» έχει βρει τα όριά της. Η απάντηση οφείλει να συνδυάσει τη δημοσιονομική σταθεροποίηση με την ανάπτυξη και την αύξηση της απασχόλησης.

    Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ανέπτυξε συνολικό σχέδιο προτάσεων για την αντιμετώπιση της κρίσης και των συνεπειών της σε όλες τις χώρες της ΕΕ. Όπως σημείωσε, πρωτίστως απαιτείται η πολιτική ενοποίηση της ΕΕ, η οποία πρέπει να είναι στην κατεύθυνση της αλλαγής των συνθηκών στην Ευρώπη και όχι η λογική των «διαφορετικών ταχυτήτων» και της «μεταβλητής γεωμετρίας». Μάλιστα, χρησιμοποιώντας την πρόσφατη δήλωση του Ζακ Ντελόρ «η ευρωπαϊκή ενοποίηση είναι η απάντηση σε μια παγκοσμιοποίηση χωρίς όρια και κανόνες» τόνισε ότι το ραγδαία εξελισσόμενο διεθνές περιβάλλον, δεν προσφέρεται για μοναχικές πορείες. Για «μικρούς - μοναχικούς εθνικούς καβαλάρηδες» όπως χαρακτηριστικά είπε.

    [02] DNA αλόγου σε αλλαντικό

    Σε δειγματοληψία πάριζας με την εμπορική επωνυμία "Πάριζα ΝΙΚΑΣ σε φέτες" προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), έπειτα από τακτικό έλεγχο.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το δείγμα έφερε την επισήμανση "Ανάλωση έως : 17.6.2013" και παρασκευάζεται / συσκευάζεται από την ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ, 22ο χλμ Αθηνών - Λαμίας, στον Άγιο Στέφανο.

    Στο εν λόγω προϊόν, βάσει εργαστηριακής ανάλυσης, ανιχνεύτηκε DNA αλόγου (εκτιμώμενο ποσοστό DNA αλόγου στο σύνολο του DNA > 1% και < 0.1%).

    Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου του εν λόγω προϊόντος από την επιχείρηση.

    [03] Έως τις 15 Ιουλίου η πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της Proton Bank

    Ως τις 15 Ιουλίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της νέας Proton Bank, σύμφωνα με το Μνημόνιο.

    Όπως προκύπτει από το κείμενο του αναθεωρημένου Μνημονίου που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι μη συστημικές τράπεζες που σήμερα ελέγχονται πλήρως από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ήτοι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και η νέα Proton θα πρέπει να έχουν πωληθεί μέχρι την 15η Ιουλίου.

    Όλες οι υπόλοιπες μη συστημικές τράπεζες, οι οποίες δεν θα μπορέσουν να καλύψουν τις κεφαλαιακές τους ανάγκες μέχρι την παραπάνω ημερομηνία, θα πρέπει με την συνεργασία ΤΧΣ και Τραπέζης της Ελλάδος να οδηγηθούν σε εκκαθάριση ή να απορροφηθούν από τις υπόλοιπες τέσσερις συστημικές τράπεζες (Εθνική, Alpha, Πειραιώς και Eurobank).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 17 May 2013 - 18:30:22 UTC