Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η αποξένωση στην εποχή του διαδικτύου, το θέμα της έκθεσης
  • [02] Πρόταση νόμου για την κατάργηση της πολιτικής επιστράτευσης, καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ
  • [03] Νέα τεχνική υπόσχεται επανάσταση στην εξωσωματική γονιμοποίηση
  • [04] Με καταθέσεις μαρτύρων, συνεχίζεται η δίκη του 'Ακη Τσοχατζόπουλου
  • [05] Αποβλήθηκε από την Ολομέλεια βουλευτής της Χρυσής Αυγής
  • [06] Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επισκέφθηκε τον χώρο της βομβιστικής επίθεσης στη Βοστόνη
  • [07] Ζημιές 8,7 δισ. ευρώ από την πώληση των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα
  • [08] Η Google επενδύει σε υπερ-υπολογιστή που χρησιμοποιεί κβαντική φυσική

  • [01] Η αποξένωση στην εποχή του διαδικτύου, το θέμα της έκθεσης

    Καλύτερα από κάθε άλλη χρονιά άρχισε η πρώτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων στη νεοελληνική γλώσσα Γενικής Παιδείας, όπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής, καθώς και το υπουργείο Παιδείας και οι καθηγητές ανταποκρίθηκαν άμεσα και καίρια στα καθήκοντά τους.

    Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι κάθε χρόνο, περίπου το 12% των καθηγητών που είχαν ορισθεί για επιτηρητές δήλωναν κώλυμα και αντικαθίσταντο από τους αναπληρωτές τους. Φέτος, μόνον δύο εκπαιδευτικοί, ένας σε εξεταστικό κέντρο στην Ιθάκη δεν κατόρθωσε να μεταβεί εγκαίρως στο εξεταστικό κέντρο και ένας ακόμη σε περιοχή των Αθηνών.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα της έκθεσης που επέλεξε ομόφωνα η επιτροπή των εξεταστών, ήταν ιδιαίτερα προσπελάσιμο από τους υποψήφιους, σαφές, κατανοητό και μέσα στις δυνατότητες τους. Ηταν ένα απόσπασμα από το βιβλίο του καθηγητή Πανεπιστημίου Γ. Γραμματικάκη « Ενας αστρολάβος του ουρανού και της ζωής», που αναφέρεται στις έννοιες του περιβάλλοντος, της αποξένωσης και της διάχυσης της πληροφορίας, μέσα από το διαδίκτυο.

    [02] Πρόταση νόμου για την κατάργηση της πολιτικής επιστράτευσης, καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ

    Πρόταση νόμου για την κατάργηση του «άθλιου θεσμού της πολιτικής επιστράτευσης» καταθέτει εντός της ημέρας ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως δήλωσε στη Βουλή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

    «Σε αυτή την πρόταση θα κληθούν όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Και το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ» είπε ο κ. Τσίπρας για να προσθέσει: «ως εδώ με τη βία και την τρομοκρατία απέναντι στην κοινωνία και τους εργαζόμενους. Αυτή είναι η τρίτη πολιτική επιστράτευση, αλλά θα είναι η τελευταία. Είτε την ψηφίσουν είτε δεν την ψηφίσουν εδώ μέσα».

    Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι «από τούδε και στο εξής, το κόμμα του θα υπερασπιστεί τους εργαζόμενους στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα με όλα τα μέσα και ότι η επόμενη απεργία θα είναι πολιτική».

    [03] Νέα τεχνική υπόσχεται επανάσταση στην εξωσωματική γονιμοποίηση

    Μια νέα βρετανική απεικονιστική - διαγνωστική μέθοδος, που επιτρέπει την εκ των προτέρων επιλογή του καλύτερου εμβρύου για εμφύτευση στη μήτρα, θεωρείται η σημαντικότερη εξέλιξη στο πεδίο της εξωσωματικής γονιμοποίησης εδώ και 30 χρόνια. Η τεχνική υπόσχεται μια πραγματική επανάσταση, η οποία θα ωφελήσει τα υπογόνιμα ζευγάρια, καθώς μπορεί να διπλασιάσει ή και να τριπλασιάσει τον αριθμό των γεννήσεων υγιών παιδιών μέσω της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, ανεβάζοντας το ποσοστό επιτυχίας στο 78%.

    Σήμερα, στον ανεπτυγμένο κόσμο περίπου το 1% έως 2% των μωρών συλλαμβάνονται με εξωσωματικές μεθόδους. Όμως, κατά προσέγγιση μόνο ένα στα τέσσερα ωάρια που έχουν γονιμοποιηθεί εξωσωματικά και στη συνέχεια εμφυτεύονται στη μήτρα της γυναίκας, καταλήγουν σε υγιή γέννηση. Η επιλογή από τους εμβρυολόγους των γονιμοποιημένων ωαρίων που θα εμφυτευθούν, συνήθως γίνεται μετά από έλεγχο με το μικροσκόπιο, μέθοδος που δεν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική.

    Η νέα τεχνική επιτρέπει την συνεχή ψηφιακή φωτογράφηση των εμβρύων και έτσι την επιλογή -με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή- των υγιέστερων από αυτά πριν την εμφύτευση. Με αυτό τον τρόπο, σύμφωνα με τους ειδικούς, θα ήταν πλέον δυνατό τρία στα τέσσερα γονιμοποιημένα ωάρια μέσω εξωσωματικής τεχνικής να καταλήγουν σε επιτυχή τοκετό.

    [04] Με καταθέσεις μαρτύρων, συνεχίζεται η δίκη του 'Ακη Τσοχατζόπουλου

    Mε καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η δίκη του 'Ακη Τσοχατζόπουλου και των συγκατηγορουμένων του στην υπόθεση "μαύρου πολιτικού χρήματος" από εξοπλιστικά προγράμματα.

    Στο δικαστήριο είναι παρούσα, για πρώτη φορά απο την έναρξη της δίκης, η προσωρινά κρατούμενη κόρη του πρώην υπουργού, Αρετή Τσοχατζοπούλου, αλλα και η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη, που απουσίαζε στις προηγούμενες συνεδριάσεις επικαλούμενη λόγους υγείας.

    Οι δυο γυναίκες κρατήθηκαν σε διαφορετικούς χώρους αφού μετήχθησαν στο Εφετείο, καθώς, όπως έχει αναφέρει και στο απολογητικό της υπόμνημα η κ. Αρετή Τσοχατζοπούλου, οι σχέσεις τους δεν είναι καλές. 'Ετσι, η κ. Σταμάτη με τον σύζυγο της κρατήθηκαν σε άλλον χώρο μόνοι τους, ενώ η κόρη του πρώην υπουργού στον χώρο που κρατούνται οι υπόλοιποι προφυλακισμένοι κατηγορούμενοι.

    [05] Αποβλήθηκε από την Ολομέλεια βουλευτής της Χρυσής Αυγής

    Την αποβολή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Παναγιώτη Ηλιόπουλου από την αίθουσα της Ολομέλειας διέταξε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Ιωάννης Δραγασάκης ενεργοποιώντας τις διατάξεις για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά. Κρίθηκε ότι ο κ. Ηλιόπουλος χρησιμοποίησε υβριστικές εκφράσεις για τη λειτουργία του θεσμού του κοινοβουλευτικού ελέγχου και το πρόσωπο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα για τον οποίο είπε ότι κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και ονειρεύεται να γίνει πρωθυπουργός.

    Στις προειδοποιήσεις του κ. Δραγασάκη για την αποβολή του, ο κ. Ηλιόπουλος επέμεινε χαρακτηρίζοντας "ξεφτιλισμένους" τους βουλευτές που διαμαρτύρονταν από τα έδρανα τους.

    «Φύγετε για να μην σας διώξουμε εμείς» είπε ο κ. Δραγασάκης και όταν ο βουλευτής επέμεινε, του ανέγνωσε τις διατάξεις του Κανονισμού για την αποβολή του καλώντας στην αίθουσα τον φρούραρχο.

    Ο βουλευτής αποχώρησε μαζί με την Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής.

    [06] Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επισκέφθηκε τον χώρο της βομβιστικής επίθεσης στη Βοστόνη

    Στις Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκεται ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο οποίος χθες επισκέφθηκε τον χώρο της βομβιστικής επίθεσης του Μαραθωνίου της Βοστώνης και τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης.

    Τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος παρουσίασε στους δεκάδες παριστάμενους ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ο οποίος αναφέρθηκε στην επίσκεψη του κ. Ιερώνυμου στις ΗΠΑ, επισημαίνοντας ότι όλοι προσεύχονται για την ανάπαυση των ψυχών αυτών που χάθηκαν.

    Επίσης, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επισκέφθηκε χθες το Μουσείο Τέχνης στη Βοστόνη και το βράδυ παρακάθισε σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμή του ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος.

    Σήμερα, θα γίνει η επίσημη υποδοχή του στο Ελληνικό Κολλέγιο και τη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού, στο Μπρούκλιν της Μασαχουσέτης. Το βράδυ, ο κ. Ιερώνυμος θα παραστεί σε δείπνο προς τιμήν του.

    Αύριο το πρωί, θα προεξάρχει αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στο παρεκκλήσιο της Θεολογικής Σχολής.

    [07] Ζημιές 8,7 δισ. ευρώ από την πώληση των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα

    Ζημιές της τάξης των 8,7 δισ. ευρώ καταγράφηκαν από την πώληση των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ο Διοικητικής της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκος Δημητριάδης.

    Όπως ανέφερε, "τα δάνεια των τραπεζών στην Ελλάδα ύψους 23,9 δισ. ευρώ, πωλήθηκαν για 16,2 δισεκατομμύρια. Προέκυψε δηλαδή ζημιά 7,7 δισεκατομμυρίων ευρώ".

    Παράλληλα, είπε, ότι ενώ το ποσό του απαιτούμενου κεφαλαίου "υπολογίστηκε στο ενάμισι δισεκατομμύριο ευρώ, η Τράπεζα Πειραιώς κατέβαλε μόνο μισό δισεκατομμύριο ευρώ".

    [08] Η Google επενδύει σε υπερ-υπολογιστή που χρησιμοποιεί κβαντική φυσική

    Η αμερικανική εταιρεία Google ανακοίνωσε ότι επενδύει 15 εκατομμύρια δολάρια, περίπου 11,6 εκατομμύρια ευρώ, για την κατασκευή ενός υπερ-υπολογιστή, ο οποίος θα χρησιμοποιεί κβαντική φυσική προκειμένου να λειτουργεί 3.600 φορές γρηγορότερα από τους συμβατικούς υπολογιστές.

    Ο νέος υπερ-υπολογιστής θα τοποθετηθεί στις εγκαταστάσεις της NASA στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Η αμερικανική υπηρεσία διαστήματος συμμετέχει και αυτή από κοινού με την Google στο όλο εγχείρημα.

    Ο νέος υπερ-υπολογιστής θα διαθέτει διπλό επεξεργαστή D-Wave.

    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, θα μπορεί να λύσει εξαιρετικά δύσκολα μαθηματικά προβλήματα σε κλάσματα του δευτερολέπτου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 17 May 2013 - 8:30:34 UTC