Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κινεζικό ενδιαφέρον για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • [02] Αυλαία, αύριο, των πανελλαδικών εξετάσεων για 110.000 υποψήφιους
  • [03] Ληστεία με λεία 1 εκατ. ευρώ στην Εθνική Τράπεζα της Λάρισας
  • [04] Τράπεζα Πειραιώς: 5.000 στρέμματα σε νέους αγρότες
  • [05] ΔΗΜΑΡ: Να επιταχυνθούν οι δράσεις για έξοδο από την ύφεση
  • [06] Επίσκεψη Βαρθολομαίου στο Μιλάνο
  • [07] Ανανέωσε ο Λάμπαρντ με την Τσέλσι για ένα χρόνο
  • [08] Η Χόντα επιστρέφει στη Φόρμουλα Ένα

  • [01] Κινεζικό ενδιαφέρον για τις υποδομές στην Ελλάδα

    Tο σύνολο των ελληνοκινεζικών σχέσεων συζητήθηκε στη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Κινέζο ομολογό του Λι Κετσιάνγκ.

    Σε γεύμα που παρέθεσε στην ελληνική αποστολή, ο Κινέζος πρωθυπουργός ανέφερε ότι «είμαστε παγκόσμιες ναυτιλιακές δυνάμεις και μπορούμε να συνεργαστούμε σε πολλούς τομείς. Από το 2010 υπάρχει αυξημένη συνεργασία, ενώ οι κινεζικές επιχειρήσεις επιθυμούν να ενεργοποιηθούν στους τομείς των υποδομών. Θα κάνουμε ενέργειες ώστε να ενισχύσουμε τις εμπορικές συναλλαγές, με στόχο το 2015 ο όγκος των συναλλαγών να φθάσει τα 8 δισ. ευρώ».

    Αναφερόμενος σε γεωπολιτικά ζητήματα ο κ. Κεκιάνγκ σημείωσε ότι η Κίνα είναι σύμμαχος στο Κυπριακό, ζήτησε δε τη βοήθεια της Ελλάδας για τη βελτίωση των σχέσεων της χώρας του με την ΕΕ, με δεδομένο, άλλωστε, ότι η Ελλάδα θα έχει την προεδρία της Ένωσης το πρώτο εξάμηνο του 2014.

    Ακόμη ο Κινέζος πρωθυπουργός ζήτησε από την Αθήνα να μειωθεί η γραφειοκρατία και να διευκολυνθεί η διαδικασία για τη χορήγηση βίζας.

    Ο Αντώνης Σαμαράς απάντησε λέγοντας ότι με τον νέο επενδυτικό νόμο προβλέπονται διαδικασίες fast track, που θα διευκολύνουν τις ενδεχόμενες κινεζικές επενδύσεις και πρόσθεσε ότι είμαστε εδώ για να τα βλέπουμε όλα, βήμα- βήμα και να διευκολύνουμε τη συνεργασία μας.

    Διαβάστε επίσης:

    Υπεγράφησαν συμφωνίες και πρωτόκολλα συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Κίνας

    [02] Αυλαία, αύριο, των πανελλαδικών εξετάσεων για 110.000 υποψήφιους

    Ανοίγει, αύριο, η αυλαία των πανελλαδικών εξετάσεων για 110.000 υποψήφιους. Το πρώτο μάθημα στο οποίο θα εξεταστούν οι υποψήφιοι είναι η Νεοελληνική Γλώσσα, γενικής παιδείας.

    Τη Δευτέρα οι εξετάσεις θα συνεχιστούν με τα μαθήματα γενικής παιδείας, Βιολογία, Φυσική, Μαθηματικά και Ιστορία.

    Η απεργία των καθηγητών της ΟΛΜΕ, ως γνωστόν πλέον, δεν θα γίνει, αφού τις πρώτες πρωϊνές ώρες σήμερα αποφασίστηκε η αναστολή των κινητοποιήσεων.

    Όμως, οι πανελλαδικές εξετάσεις αρχίζουν χωρίς να έχει ανακοινωθεί, ακόμη, ο αριθμός των εισακτέων στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά και οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία των Προεδρικών Διαταγμάτων που αναφέρονται στο σχέδιο Αθηνά, με την αναμόρφωση του Χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, βάσει του οποίου οι υποψήφιοι θα κληθούν να δηλώσουν σχολές και τμήματα.

    Οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 31 Μαΐου για τους περισσότερους υποψήφιους. Εκείνοι που εξετάζονται σε ειδικά μαθήματα και ανήκουν σε διάφορες κατηγορίες θα συνεχίσουν να εξετάζονται και μέσα στον Ιούνιο.

    [03] Ληστεία με λεία 1 εκατ. ευρώ στην Εθνική Τράπεζα της Λάρισας

    Σε περίπου ένα εκατομμύριο, σύμφωνα με όλες τις συγκλίνουσες πληροφορίες - παρ' ότι από την Τράπεζα δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η καταμέτρηση και δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση - ανέρχεται το ποσό που αφαίρεσαν, σήμερα το πρωί, από το κεντρικό κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Λάρισα, δύο άγνωστοι, μέχρις στιγμής, δράστες.

    Οι δύο ληστές, χωρίς να έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους αλλά χρησιμοποιώντας στοιχεία μεταμφίεσης και φέροντας ένα πιστόλι κι ένα καλάσνικοφ, μπήκαν στο κατάστημα λίγη ώρα μετά την άφιξη της χρηματαποστολής καθώς, όπως όλα δείχνουν, παρακολουθούσαν την τράπεζα και βασικός τους στόχος ήταν το κεντρικό ταμείο. Σύμφωνα δε με πληροφορίες προερχόμενες από αυτόπτες μάρτυρες, ο ένας από τους δύο μιλούσε σπαστά ελληνικά.

    Διέφυγαν πηδώντας σε παρακείμενη οικοδομή από παράθυρο του ημιώροφου και τράπηκαν σε φυγή με αυτοκίνητο, όπου πιθανώς τους περίμενε και τρίτος συνεργός.

    Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους και πριν από λίγο εντοπίστηκε καμένο αυτοκίνητο σε περιοχή έξω από την Λάρισα που εικάζεται ότι μπορεί να συνδέεται με τη ληστεία, χωρίς πάντως να έχει ακόμη τεκμηριωθεί, προς το παρόν, αυτό το ενδεχόμενο.

    Ένοπλη ληστεία με λείαένα εκατομμύριο ευρώ έγινε το πρωί σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Λάρισα.

    [04] Τράπεζα Πειραιώς: 5.000 στρέμματα σε νέους αγρότες

    Τη διάθεση 5.000 στρεμμάτων γης σε ολόκληρη τη χώρα, σε νέους κάτω των 35 ετών, που επιθυμούν να εισέλθουν δυναμικά στον αγροτικό χώρο υιοθετώντας πρακτικές υπεύθυνης γεωργίας και βιώσιμης επιχειρηματικότητας, ανακοίνωσε ο Όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς.

    Η διάθεση στρεμμάτων γης θα γίνει στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου προγράμματος που θα καλύπτει τη γη, την απαραίτητη εκπαίδευση, τη χρηματοδότηση, μέχρι και την εξασφάλιση διάθεσης της παραγωγής. Με την επιτυχή ολοκλήρωση ενός πενταετούς κύκλου του ανωτέρω προγράμματος, η γη θα παραχωρείται στους συγκεκριμένους αγρότες.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη ΑΕ, μέλος του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, που από 1η Ιουνίου, θα υποδέχεται τις αιτήσεις, από όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε αυτό.

    [05] ΔΗΜΑΡ: Να επιταχυνθούν οι δράσεις για έξοδο από την ύφεση

    Να επιταχυνθούν οι προσπάθειες και να προωθηθούν εκείνες οι ενέργειες για έξοδο της χώρας από τη κρίση, ζητεί η ΔΗΜΑΡ, με ανακοίνωσή της, μετά τη δημοσίευση των στοιχείων για το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν.

    «Το συνεχόμενο επί έξι χρόνια υφεσιακό σπιράλ της ελληνικής οικονομίας, έχει δημιουργήσει ασφυκτικές πιέσεις στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις», σημειώνει η ΔΗΜΑΡ και προτείνει -με δεδομένο ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν άλλες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, όπως τονίζει- «οικρατικές παρεμβάσεις να επικεντρωθούν στην άμεση αύξηση των εσόδων από την πάταξη της παραοικονομίας και φοροδιαφυγής, στην ενίσχυση της ρευστότητας της αγοράς, στην ενίσχυση των επενδυτικών δαπανών, καθώς και στην άμεση ενίσχυση των δομών κοινωνικής πρόνοιας- προστασίας και στην προώθηση ουσιαστικών προγραμμάτων καταπολέμησης της ανεργίας».

    [06] Επίσκεψη Βαρθολομαίου στο Μιλάνο

    Ολοκληρώνεται σήμερα η διήμερη επίσκεψη του οικουμενικού πατριάρχη Βαρθολομαίου στο Μιλάνο, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε σειρά μακρών και εγκάρδιων συναντήσεων με τον καθολικό αρχιεπίσκοπο της ιταλικής συμπρωτεύουσας, Άντζελο Σκόλα.

    Ο οικουμενικός πατριάρχης απηύθυνε πρόσκληση προς τον καρδινάλιο Σκόλα να επισκεφθεί το Φανάρι την οποία ο αρχιεπίσκοπος του Μιλάνου έκανε αμέσως αποδεκτή. Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται να επισκεφθεί την έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου από την 31η Δεκεμβρίου μέχρι τις 2 Ιανουαρίου.

    Η επίσκεψη του προκαθήμενου της Ορθοδοξίας στο Μιλάνο οργανώθηκε με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 1700 ετών από την υπογραφή, στην πόλη αυτή της βόρειας Ιταλίας, του Διατάγματος του Μέγα Κωνσταντίνου, το οποίο και θέσπισε την ανεξιθρησκία της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και έθεσε τέλος στους διωγμούς των χριστιανών.

    [07] Ανανέωσε ο Λάμπαρντ με την Τσέλσι για ένα χρόνο

    Λίγες ώρες μετά την κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ, η Τσέλσι μπήκε σε διαδικασία ανανέωσης συμβολαίων. Πρώτος εξ αυτών ο Φρανκ Λάμπαρντ, ο οποίος υπέγραψε νέο συμβόλαιο μονετούς διάρκειας με τους «μπλε», οι οποίοι εδώ και λίγες ώρες μπήκαν στο πάνθεον των ομάδων που έχουν κατακτήσει τα πάντα!

    «Ο Φρανκ είναι ένας απαραίτητος παίκτης για το σύλλογο και έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της ομάδας όλα αυτά τα χρόνια. Βρισκόμασταν σε επαφές με τον παίκτη από το τέλος της περσινή σεζόν και επιθυμούσαμε διακαώς την παραμονή του στην ομάδα», είπε ο εκτελεστικός διευθυντής της Τσέλσι, Ρον Γκέρλεϊ.

    [08] Η Χόντα επιστρέφει στη Φόρμουλα Ένα

    Η Χόντα ανακοίνωσε σήμερα και επίσημα ότι επιστρέφει στη Φόρμουλα Ένα το 2015, ύστερα από απουσία επτά ετών, καθώς θα παρέχει κινητήρες στη ΜακΛάρεν. Η επανένωση της ΜακΛάρεν με τη Χόντα θα αναβιώσει μία από τις πιο επιτυχημένες συνεργασίες στη Φόρμουλα Ένα, ως προς τις νίκες και τα πρωταθλήματα.

    Η ιαπωνική κατασκευάστρια εταιρεία αυτοκινήτων δεν είχε μεγάλη επιτυχία με τη δική της ομάδα, αλλά, με τους κινητήρες που παρείχε στη ΜακΛάρεν, έδωσε τη δυνατότητα στη βρετανική ομάδα να «σαρώσει» τα πρωταθλήματα με τους Αϊρτον Σένα και Αλέν Προστ το διάστημα 1988-1992, πανηγυρίζοντας τέσσερις τίτλους στους οδηγούς, ισάριθμους στους κατασκευαστές και 44 νίκες σε γκραν πρι.

    Μάλιστα, η συνεργασία τους το 1988 ήταν η πιο... επιβλητική στην ιστορία της Φόρμουλα Ένα, αφού ο αείμνηστος Βραζιλιάνος και ο Γάλλος πανηγύρισαν 15 νίκες σε 16 αγώνες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 16 May 2013 - 14:30:23 UTC