Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Κίνα ο πρωθυπουργός
  • [02] Ξεκινά η επιστράτευση των καθηγητών
  • [03] Ανάλογα με τη χρήση και την περιοχή ο ενιαίος φόρος ακινήτων στα αγροτεμάχια
  • [04] Σε δίκη οι τρεις διαδηλώτριες από τη Χαλκιδική
  • [05] Οριακό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει νέα δημοσκόπηση
  • [06] Δυο μέρες μετά το Eurogroup, ο Αναστασιάδης καλεί Εθνικό Συμβούλιο
  • [07] Οι πρώτες 10 χώρες που θα συμμετέχουν στον τελικό του Σαββάτου στη Eurovision
  • [08] Υποχρεωτικές άδειες άνευ αποδοχών στο Πεντάγωνο, λόγω περικοπών
  • [09] Με γεμάτη ατζέντα αύριο ο Ερντογάν στον Λευκό Οίκο
  • [10] Παγκόσμια Ημέρα της Οικογένειας η σημερινή
  • [11] Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της διεξαγωγής του «Ιστορικού Ράλι Ακρόπολις»
  • [12] Αυξήσεις στον τομέα του μετάλλου, ο οποίος εκπροσωπεί πάνω από 3 εκατ. εργαζόμενους στη Γερμανία
  • [13] Oμαλοποιείται η κατάσταση στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαλαμίνας
  • [14] Η Μινεσότα έγινε η 12η πόλη των ΗΠΑ που αποδέχεται το γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων

  • [01] Στην Κίνα ο πρωθυπουργός

    Επίσημη επίσκεψη στην Κίνα, πραγματοποιεί από σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

    Η επίσκεψη αυτή έχει στόχο την προσέλκυση επενδύσεων, και αποσκοπεί στην πολιτική ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών.

    Εβδομήντα τρία ονόματα περιλαμβάνει η λίστα των επιχειρηματιών που θα συνοδεύσουν τον πρωθυπουργό.

    Κατά τη διάρκεια της παραμονής της αποστολής θα πραγματοποιηθούν δύο επιχειρηματικά φόρουμ, ένα στη Σαγκάη και ένα στο Πεκίνο.

    [02] Ξεκινά η επιστράτευση των καθηγητών

    Από σήμερα ξεκινά η επιστράτευση των καθηγητών, ενώ υπέρ της απεργίας στις πανελλαδικές εξετάσεις ψήφισαν οι καθηγητές στις συνελεύσεις των περισσότερων ΕΛΜΕ της χώρας.

    Η απόφαση, πάντως, έχει καθαρά συμβολικό χαρακτήρα αφού οι πανελλαδικές εξετάσεις που αρχίζουν την Παρασκευή με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, θα πραγματοποιηθούν κανονικά λόγω της επιστράτευσης των εκπαιδευτικών.

    [03] Ανάλογα με τη χρήση και την περιοχή ο ενιαίος φόρος ακινήτων στα αγροτεμάχια

    Με βάση την έκταση των αγροτεμαχίων που έχουν στην κατοχή τους θα φορολογούνται οι ιδιοκτήτες ακινήτων με το νέο ενιαίο φόρο ακίνητης περιουσίας που θα ισχύσει από το 2014 και θα αντικαταστήσει το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων.

    Στο τραπέζι της Επιτροπής των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση βρίσκεται πρόταση που προβλέπει συγκεκριμένο φόρο ανά στρέμμα για τα αγροτεμάχια ο οποίος θα διαφοροποιείται ανάλογα με την περιοχή που βρίσκεται το ακίνητο και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, αν καλλιεργείται και το είδος της καλλιέργειας κ.ά.

    Επίσης εξετάζεται να θεσπισθεί μικρότερη τιμή για τους κατ' επάγγελμα αγρότες συγκριτικά με τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες. Οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί. Ο στόχος ωστόσο είναι από τη φορολογία των αγροτεμαχίων να εξοικονομηθούν περίπου 750 εκατομμύρια ευρώ στο πλαίσιο του νέου φόρου.

    [04] Σε δίκη οι τρεις διαδηλώτριες από τη Χαλκιδική

    Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πολυγύρου Χαλκιδικής, δικάζονται σήμερα το μεσημέρι οι τρεις διαδηλώτριες από τη βορειοανατολική Χαλκιδική, οι οποίες συνελήφθησαν κατηγορούμενες για συμμετοχή σε επεισόδια που σημειώθηκαν την περασμένη Κυριακή στο δάσος των Σκουριών.

    [05] Οριακό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει νέα δημοσκόπηση

    Οριακό προβάδισμα 0,9% στην πρόθεση ψήφου παρουσιάζει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρία Marc για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

    Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «αν γίνονταν σήμερα εκλογές ποιο κόμμα είναι πιο πιθανό ότι θα ψηφίζατε», ΝΔ απαντά το 21,6% των ερωτηθέντων (σε σχέση με 22,1% τον Απρίλιο) και ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ το 20,7% (22,3%). Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 9,4% (9,7%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,6% (5,9%), το ΠΑΣΟΚ με 4,8% (5,4%), το ΚΚΕ με 4,5% (5,1%) και η ΔΗΜΑΡ με 4% (4,4%).

    [06] Δυο μέρες μετά το Eurogroup, ο Αναστασιάδης καλεί Εθνικό Συμβούλιο

    Δύο μέρες μετά την απόφαση του Eurogroup για εκταμίευση της πρώτης δόσης προς την Κύπρο ο πρόεδρος Αναστασιάδης συγκάλεσε για σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο. Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι κατά τη συνεδρία, βασικό θέμα συζήτησης θα είναι η κατάσταση της οικονομίας.

    Στο μεταξύ το ΑΚΕΛ έχει καταθέσει μελέτη για απεμπλοκή της Κύπρου από το Μνημόνιο.Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Νίκος Κατσουρίδης δήλωσε ότι οι πολιτικές που οδηγούν σε αδιέξοδα της κοινωνίας και κατ' επέκταση οικοδομούν την άρνηση των λαών προς την ΕΕ, είναι αντιευρωπαϊκές πολιτικές.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Κατσουρίδης ανέφερε πως καμία πρόνοια δεν υπάρχει σε κανένα προγραμματικό έγγραφο της ΕΕ ότι «όποιος είναι εκτός ευρώ είναι και εκτός ΕΕ». Είπε ότι πολλές χώρες της ΕΕ είναι εκτός ευρώ, αλλά υπάρχουν και χώρες που με τη συμπεριφορά τους δημιουργούν προβλήματα στο ευρώ, όπως είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, που αποτελεί μια από τις μεγάλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Ανέφερε πως η πρόταση του ΑΚΕΛ αποτελεί απάντηση στα σημερινά ασφυκτικά προβλήματα. Είναι είπε, απάντηση, αλλά δεν είναι εύκολη απάντηση, προσθέτοντας πως το ΑΚΕΛ δεν έχει κρύψει από την αρχή ότι δεν μπορούμε να εξέλθουμε από την κρίση χωρίς συνέπειες. Το ζήτημα, είπε, «είναι να εξέλθουμε από την κρίση και σε αυτό αποσκοπεί η πρότασή μας».

    «Είναι καιρός να αντιληφθούμε», κατέληξε, «ότι από τη στιγμή που όλοι συμφωνούμε ότι ο μνημονιακός δρόμος είναι αδιέξοδος δεν μπορεί την ίδια στιγμή να χαρακτηρίζεται ως μονόδρομος».

    Στο μεταξύ, συνέρχεται το απόγευμα, υπό τον υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, η Υπουργική Επιτροπή, που είναι επιφορτισμένη με την παρακολούθηση της εφαρμογής του Μνημονίου.

    [07] Οι πρώτες 10 χώρες που θα συμμετέχουν στον τελικό του Σαββάτου στη Eurovision

    Εντυπωσιακή ήταν η έναρξη του πρώτου ημιτελικού του φετινού Μουσικού Διαγωνισμού της Eurovision η οποία πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο γήπεδο «Μάλμε Αρένα» της Σουηδίας.

    Οι έντεκα χιλιάδες eurofans που βρέθηκαν στο γήπεδο καταχειροκρότησαν τις 16 χώρες που συμμετείχαν στον 58ο Μουσικό Διαγωνισμό, ενώ συγκινητική ήταν η έναρξη της μουσικής βραδιάς, με την παρουσία μικρών παιδιών που τραγουδούσαν στη νοηματική, το περσινό νικητήριο τραγούδι «Euphoria» μαζί με την ερμηνεύτριά του Loreen.

    Τα περίτεχνα κοστούμια, οι εντυπωσιακές χορογραφίες και τα πλούσια εφέ δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τον φετινό διαγωνισμό, ωστόσο 10 ήταν οι χώρες που κατάφεραν να εξασφαλίσουν το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό του Σαββάτου και είναι οι εξής: Μολδαβία, Λιθουανία, Ιρλανδία, Εσθονία, Λευκορωσία, Δανία, Ρωσία, Βέλγιο, Ουκρανία, Ολλανδία.

    Το ραντεβού των θεατών για τον δεύτερο ημιτελικό της Eurovision ανανεώνεται γιααύριο Πέμπτη 16 Μαΐου, με τη συμμετοχή της Ελλάδας στην ένατη θέση, και το τραγούδι «Alcohol is free» από τους Αγάθωνα Ιακωβίδη και Κoza Mostra.

    [08] Υποχρεωτικές άδειες άνευ αποδοχών στο Πεντάγωνο, λόγω περικοπών

    Το υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε ότι οι πολιτικοί εργαζόμενοί του θα είναι υποχρεωμένοι να λάβουν 11 ημέρες άδεια άνευ αποδοχών το καλοκαίρι, λόγω των μέτρων λιτότητας της κυβέρνησης.

    Ο χρόνος της υποχρεωτικής καλοκαιρινής άδειας θα ξεκινήσει από τις 8 Ιουλίου και οι περισσότεροι εργαζόμενοι θα λαμβάνουν μία ημέρα ρεπό την εβδομάδα μέχρι το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε την Τρίτη ο υπουργός Άμυνας, Τσακ Χάγκελ

    Το θετικό για τους πολιτικούς εργαζόμενους στο αμερικανικό υπουργείο Άμυνας, είναι ότι τελικά, οι ημέρες άδειας άνευ αποδοχών είναι λιγότερες από τις αρχικές εκτιμήσεις, οι οποίες ανέβαζαν την άδεια έως και σε 22 ημέρες, καθώς, το υπουργείο φαίνεται ότι βρήκε "άλλους" τρόπους για να εξοικονομηθούν τα απαραίτητα χρήματα.

    Παραταύτα η υποχρεωτική «αδειοδότηση» ήταν αναγκαία λόγω του ελλείμματος των 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη λειτουργία του Πενταγώνου, ανέφερε ο Χάγκελ.

    [09] Με γεμάτη ατζέντα αύριο ο Ερντογάν στον Λευκό Οίκο

    Σημαντική για τις περαιτέρω εξελίξεις στη Συρία και ευρύτερα στη Μέση Ανατολή αναμένεται να είναι η αυριανή συνάντηση στο Λευκό Οίκο του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν, κατά την οποία θα συζητηθούν επίσης το Κυπριακό και θέματα ενέργειας.

    Για την Κύπρο, όπως υποστηρίζουν διπλωματικοί κύκλοι, ο κ. Ερντογάν θα ζητήσει άμεση επανέναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας και χρονοδιάγραμμα με σύγκλιση πολυμερούς διάσκεψης. Παράλληλα, θα επαναλάβει τις τουρκικές θέσεις ότι χωρίς λύση του Κυπριακού, η Λευκωσία δεν θα πρέπει να προχωρήσει σε έρευνες για φυσικό αέριο.

    Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας επισκέπτεται την Ουάσιγκτον με "απαιτήσεις" και "διαφωνίες", τόσο για την εμφύλια σύρραξη στη Συρία, όσο και σε άλλα ζητήματα της Μέσης Ανατολής. Όπως επισημαίνεται, μπορεί μεν ο πρόεδρος Ομπάμα και ο κ. Ερντογάν να εμφανίζονται με "κοινές θέσεις" για τους γενικότερους στόχους και την κατάσταση που θα πρέπει να διαμορφωθεί στην περιοχή, αλλά γίνεται λόγος για "ουσιαστικό χάσμα" για τους τρόπους χειρισμούς και για απόψεις που διατύπωσε κατά διαστήματα ο Τούρκος ηγέτης.

    Σε αρκετές σχετικές αναφορές σημειώνεται ότι, κατά την αυριανή συνάντηση, ο Τούρκος πρωθυπουργός θα επικαλεσθεί εκθέσεις για την χρήση χημικών όπλων από τον 'Ασαντ, ζητώντας μια πιο επιθετική στάση από τις ΗΠΑ έναντι της Συρίας. Ο Αμερικανός πρόεδρος θα ζητήσει τη συμβολή του για να πειστούν οι αντιπολιτευόμενες δυνάμεις να συμμετάσχουν σε συνομιλίες.

    [10] Παγκόσμια Ημέρα της Οικογένειας η σημερινή

    Πλήρης κατάργηση του αφορολόγητου για κάθε παιδί της οικογένειας, μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις ίδιες για τους άγαμους και τους πολύτεκνους, κατάργηση των πολυτεκνικών επιδομάτων, φορολογία στα ακίνητα.

    Εν μέσω των παραπάνω μέτρων, όπως τα παραθέτει η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδας, γιορτάζεται σήμεραη Παγκόσμια Ημέρα της Οικογένειας.

    «Βρίσκουμε την ημέρα αυτή την οικογένεια και ιδιαίτερα την πολύτεκνη, σε ακόμη χειρότερη θέση, τόσο από τη γενικευμένη φτώχεια της χώρας όσο και από σωρεία παράλογων νομοθετημάτων», σημειώνει η Συνομοσπονδία σε σχετική ανακοίνωσή της, και προσθέτει: «Η Παγκόσμια Ημέρα της Οικογένειας δίνει αφορμή σε όλους, την κοινωνία και την Κυβέρνηση, να ξανασκεφτούν και να αποφασίσουν για πράξεις και μέτρα που θα στηρίξουν την οικογένεια στις νέες δύσκολες συνθήκες, κάτι που το Σύνταγμα αλλά και πλήθος Διεθνών Συμβάσεων, κάτω από την αιγίδα του ΟΗΕ, προβλέπουν και επιτάσσουν».

    Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Οικογένειας είναι αφιερωμένη στην προώθηση της κοινωνικής ενσωμάτωσης και της αλληλεγγύης των γενεών.

    [11] Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της διεξαγωγής του «Ιστορικού Ράλι Ακρόπολις»

    Λόγω της διεξαγωγής του 12ου Ιστορικού «Ράλι Ακρόπολις»σήμερα Τετάρτη, από τις 14.00 έως τις 20.00, θα πραγματοποιηθεί σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Ροβέρτου Γκάλλι, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Μητσαίων και του κόμβου Ακροπόλεως και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της.

    Η αστυνομία παρακαλεί τους οδηγούς να αποφύγουν τη διέλευση των οχημάτων τους στην οδό Ροβέρτου Γκάλλι τις συγκεκριμένες ώρες αύριο για αποφυγή προβλημάτων.

    [12] Αυξήσεις στον τομέα του μετάλλου, ο οποίος εκπροσωπεί πάνω από 3 εκατ. εργαζόμενους στη Γερμανία

    Οι εργοδότες και η μεγαλύτερη ένωση μεταλλουργών στη Γερμανία, συμφώνησαν σε μια αύξηση μισθών, μετά από σκληρές και επίπονες διαπραγματεύσεις.

    Κατά τους όρους της συμφωνίας, η οποία θα «τρέξει» για τους επόμενους είκοσι μήνες οι μισθοί θα αυξηθούν σε δύο στάδια. Η πρώτη αύξηση θα είναι 3,4% και θα δοθεί από την 1η Ιουλίου του 2013 και η δεύτερη 2,2% θα δοθεί από την 1η Μαΐου του 2014

    Η γερμανική ένωση μεταλλουργών IG Metall, μια ιδιαίτερα μαχητική συνδικαλιστική ένωση, ζητούσε αύξηση μισθών κατά 5,5% για το τρέχον έτος αλλά κατόπιν διαπραγματεύσεων επήλθε συμβιβασμός με την ομοσπονδία των εργοδοτών ώστε η αύξηση να είναι συνολικά στο επίπεδο που ζητούσε το συνδικάτο των μεταλλουργών, αλλά να δοθεί σε δύο στάδια και όχι ολοκληρωτικά κατά το τρέχον έτος

    Η συμφωνία που επιτεύχθηκε στο περιφερειακό κρατίδιο της Βαυαρίας, είναι ουσιαστικά μια πιλοτική συμφωνία για το σύνολο της Γερμανίας και ταυτόχρονα απομακρύνει τον κίνδυνο απεργίας στον τομέα του μετάλλου, ο οποίος αντιπροσωπεύει ένα σύνολο από 3,7 εκατομμύρια εργαζόμενους στη Γερμανία.

    [13] Oμαλοποιείται η κατάσταση στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαλαμίνας

    Η κατάσταση στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαλαμίνας με τον Πειραιά ομαλοποιείται σταδιακά, ενώ δεν υπάρχουν διαμαρτυρίες κατοίκων, ανέφερε το πρωί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Λιμενικού Σώματος Νίκος Λαγκαδιανός. Υποστήριξε, ότι αυτή τη στιγμή, τρία πλοία κάθε μισή ώρα εκτελούν τα δρομολόγια «Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας» και «Φανερωμένη Σαλαμίνας-Πέραμα Μεγαρίδος».

    "Εως το μεσημέρι η συχνότητα των δρομολογίων θα ενισχυθεί καθώς θα προστεθούν άλλα τρία φέρΙ μπόουτ, ενώ αναμένονται αφίξεις και άλλων πλοίων στην περιοχή" υπογράμμισε ο κ.Λαγκαδιανός.

    Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας Γιάννης Τζαβαρής, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπε ότι η συνέχεια αυτής της κατάστασης είναι σε λάθος δρόμο και ότι χθες το απόγευμα υπήρξε μια συνάντηση με τον υπαρχηγό του Λιμενικού Σώματος Κώστα Κουνουγέρη, προκειμένου να εξευρεθεί μια λύση με τους πλοιοκτήτες των δύο κοινοπραξιών απο τις οποίες το υπουργείο ανεκάλεσε τις άδειες αποδοχής των δρομολογίων, καθώς δεν κατέθεσαν βεβαιώσεις ασφαλιστικής κάλυψης των πλοίων τους προς τρίτους.

    [14] Η Μινεσότα έγινε η 12η πόλη των ΗΠΑ που αποδέχεται το γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων

    Ο Δημοκρατικός κυβερνήτης της Μινεσότα, Μάρκ Ντέιτον υπέγραψε το νόμο που νομιμοποιεί τους γάμους ομοφυλοφίλων στην πολιτεία αυτή, η οποία έγινε η 12η στις Ηνωμένες Πολιτείες και η τρίτη σε διάστημα δύο εβδομάδων, που επιτρέπει το γάμο μεταξύ δύο ατόμων του ίδιου φύλου.

    «Είναι μια μεγάλη μέρα για την Μινεσότα», αναφώνησε ο κ. Ντέιτον πριν από την υπογραφή του νόμου σε ένα ακροατήριο εκατοντάδων ενθουσιωδών ατόμων.

    Εκτός της Μινεσότα και το Ρόντ Άιλαντ, η μικρότερη από τις αμερικανικές πολιτείες, επέτρεψε τους γάμους ομοφυλοφίλων στις 2 Μαΐου, ακολουθούμενη από το Ντελαγουέρ ενώ είχε προηγηθεί και η Αϊόβα.

    Άλλες εννέα πολιτείες, έχουν νομιμοποιήσει το γάμο ομοφυλοφίλων από το 2004: Το Κονέκτικατ, το Μέιν, η Μασαχουσέτη, το Νιου Χάμσαϊρ, το Βερμόντ, η Νέα Υόρκη το Μέριλαντ και η Ουάσιγκτον.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 15 May 2013 - 6:30:24 UTC