Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έξι χρόνια κάθειρξη για τον Σ. Μπερλουσκόνι ζήτησε η εισαγγελέας του Μιλάνου
  • [02] Αναστέλλεται η κυκλοφορία της εφημερίδας «6 μέρες»
  • [03] Φόρος σε smartphones και ταμπλέτες για να χρηματοδοτηθούν οι τέχνες
  • [04] «Αποτελεσματική δράση για τη διόρθωση του υπερβολικού ελλείμματος»
  • [05] Τρίτο στον κόσμο το Μουσείο της Ακρόπολης
  • [06] Αμοιβαία ικανοποίηση στη συνάντηση του Ευ. Βενιζέλου με τη διοίκηση της ΑΔΕΔΥ
  • [07] "Επίθεση" του ΠΑΣΟΚ στον Αλ. Τσίπρα, για όσα ανέφερε στην ομιλία του στον ΣΕΒ
  • [08] ΔΗΜΑΡ: Επιζήμιες η απεργία της ΟΛΜΕ μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις και η «προληπτική επιστράτευση»

  • [01] Έξι χρόνια κάθειρξη για τον Σ. Μπερλουσκόνι ζήτησε η εισαγγελέας του Μιλάνου

    Την καταδίκη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε έξι χρόνια κάθειρξη ζήτησε πριν από λίγο η εισαγγελέας Ίλντα Μποκασίνι για προαγωγή ανηλίκων στην πορνεία και κατάχρηση εξουσίας.

    Η Μποκασίνι ζήτησε επίσης να επιβληθεί στον δεξιό πολιτικό δια βίου στέρηση του δικαιώματος του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι.

    Η εισαγγελέας αποκάλυψε ότι ο μεγιστάνας πρώην πρωθυπουργός φέρεται να είχε καταβάλει στην Μαροκινή νεαρή 4,5 εκατομμύρια ευρώ.

    Την προσεχή Δευτέρα πρόκειται να πάρουν τον λόγο οι συνήγοροι υπεράσπισης του επικεφαλής του κεντροδεξιού κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL) και εν συνεχεία, πιθανότατα εντός της ερχόμενης εβδομάδας, αναμένεται η απόφαση των δικαστών.

    [02] Αναστέλλεται η κυκλοφορία της εφημερίδας «6 μέρες»

    Τέλος εποχής για την εφημερίδα «6 μέρες», που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο ως καθημερινό φύλλο και έπειτα έγινε εβδομαδιαία, σύμφωνα με ανακοίνωση του εκδότη Αντώνη Δελλατόλα.

    Με επιστολή του προς τους εργαζόμενους στην εφημερίδα, συντάκτες και μη, επιστολή η οποία αναρτήθηκε και στο ενημερωτικό site του φύλλου, ο Αντώνης Δελλατόλας, σημειώνει:

    «Αγαπητοί συνάδελφοι, η προσπάθεια που ξεκινήσαμε μαζί από τον περασμένο Οκτώβρη για την έκδοση των "6μερών" δυστυχώς ξεπέρασε τις δυνάμεις μας και έφτασε στο τέλος της. Παρά τη σκληρή δουλειά μας δεν καταφέραμε να νικήσουμε τη δυσμενέστατη συγκυρία, η οποία χτυπά με ιδιαίτερη ένταση και στον χώρο του Τύπου. Θέλω να σας ευχαριστήσω για την προσπάθεια και την καλή συνεργασία».

    [03] Φόρος σε smartphones και ταμπλέτες για να χρηματοδοτηθούν οι τέχνες

    Η γαλλική κυβέρνηση θα όφειλε να θεσπίσει έναν ειδικό φόρο στα smartphones και στις ταμπλέτες για να χρηματοδοτήσει τις τέχνες, και πρέπει επίσης να διαλύσει την κρατική υπηρεσία που παρακολουθεί τις μεταφορτώσεις στο Διαδίκτυο (downloads/uploads), σύμφωνα με μια έκθεση εμπειρογνωμόνων που υποβλήθηκε σήμερα στον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

    Η έκθεση, που τιτλοφορείται "Δεύτερη Πράξη της πολιτιστικής εξαίρεσης", περιλαμβάνει 80 προτάσεις για το πώς θα συνεχιστεί η πολιτική της Γαλλίας για την επιδότηση των τεχνών στην ψηφιακή εποχή.

    Επειδή οι χρήστες του διαδικτύου είναι απρόθυμοι να πληρώσουν για το ψηφιακό περιεχόμενο, είναι όμως πρόθυμοι να δαπανήσουν εκατοντάδες ευρώ σε smartphones και ταμπλέτες για να έχουν πρόσβαση σε αυτό, η κυβέρνηση θα πρέπει να φορολογήσει τις συσκευές αυτές, συστήνει η ομάδα των εμπειρογνωμόνων.

    Τα έσοδα του φόρου θα δοθούν στους καλλιτέχνες και τους εκδότες που παράγουν το περιεχόμενο των έργων αυτών, σημειώνουν οι εμπειρογνώμονες, επικεφαλής των οποίων είναι ο Πιέρ Λεσκίρ, πρώην γενικός διευθυντής του δικτύου Canal+, όπως προστίθεται.

    [04] «Αποτελεσματική δράση για τη διόρθωση του υπερβολικού ελλείμματος»

    H Ελλάδα έλαβε αποτελεσματική δράση για τη διόρθωση του υπερβολικού ελλείμματος, υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία έκρινε ότι η Ελλάδα συμμορφώθηκε με την απόφαση του Συμβουλίου της 4ης Δεκεμβρίου 2012 .

    Ειδικότερα,όπως επισημαίνεται, η Ελλάδα παρουσίασε βελτίωση του διαρθρωτικού ισοζυγίου της περιόδου 2010-2012 η οποία υπερβαίνει τις 10 ποσοστιαίες μονάδες, που είχε συστήσει το Συμβούλιο για την περίοδο 2009-2014.

    Επίσης, η Ελλάδα βελτίωσε το διαρθρωτικό της έλλειμμα κατά 13,5 ποσοστιαίες μονάδες, από 14,8% το 2009 σε 1,3% το 2012, ενώ το δημοσιονομικό έλλειμμα μειώθηκε από 15,6% του ΑΕΠ το 2009 σε 6,3% το 2012.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Ελλάδα έλαβε ακόμη επιτυχώς μέτρα για τη συγκράτηση του ελλείμματος το 2012 και για την επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων.

    Στην ανακοίνωσή της, η Επιτροπή σημειώνει ότι προκειμένου να τερματιστεί η διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος το συντομότερο δυνατόν οι ελληνικές αρχές έλαβαν περαιτέρω αποφασιστικά μέτρα για τη σταθεροποίηση των δημοσίων οικονομικών τους για το 2013 και το 2014.

    [05] Τρίτο στον κόσμο το Μουσείο της Ακρόπολης

    Την τρίτη θέση κατέλαβε το Μουσείο της Ακρόπολης στη λίστα με τα 50 καλύτερα Μουσεία του κόσμου που δημοσίευσε η εφημερίδα Sunday Times. Η κορυφαία βρετανική εφημερίδα σε τετρασέλιδο αφιέρωμα της, με τίτλο «The World's 50 Best Museum», ζήτησε από ειδικούς να μιλήσουν για τα αγαπημένα τους μουσεία σε όλο τον κόσμο. Πρώτο βγήκε το μουσείο Σμιθσονιαν στην Ουάσινγκτον και δεύτερο το Βρετανικό Μουσείου στο Λονδίνο.

    Κάτω από κάθε επιλεγμένο μουσείο υπάρχει και μια μικρή επεξήγηση. Για το μουσείο της Ακρόπολης η εφημερίδα γράφει: «Στην αρχαία οδό που οδηγεί στον "ιερό βράχο", όπου ο μεγαλοπρεπής Παρθενώνας δεσπόζει πάνω από την Αθήνα, βρίσκεται το Μουσείο της Ακρόπολης. Ένα νέο αστραφτερό σπίτι για τη φιλοξενία της πιο γνωστής κληρονομιάς του κλασσικού πολιτισμού. Κάθε χρόνο, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι το επισκέπτονται για να δουν τα πολιτιστικά θαύματα ενός δοξασμένου παρελθόντος. Αυτά στέκονται πλημμυρισμένα από φυσικό φως με υποβλητικό φόντο την απίθανη θέα του αυθεντικού μνημείου». Οι συντάκτες παροτρύνουν τους αναγνώστες να δουν τα αετώματα.

    Πρόκειται για μια εξαιρετική διάκριση για το Μουσείο της Ακρόπολης, όχι μόνο γιατί τη λίστα συνέταξαν κορυφαίοι του είδους αλλά και γιατί συμπεριλαμβάνουν μουσεία με μεγάλη ποικιλία εκθεμάτων. Όπως υπογραμμίζεται, στα μουσεία αυτά μπορεί κανείς να θαυμάσει από τους αρχαίους Έλληνες Θεούς και τον κινεζικό στρατό από τερακότα μέχρι γράμματα των Άγγλων ρομαντιστών.

    [06] Αμοιβαία ικανοποίηση στη συνάντηση του Ευ. Βενιζέλου με τη διοίκηση της ΑΔΕΔΥ

    Ικανοποίηση εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, διότι στη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση της ΑΔΕΔΥ υπήρξε συμφωνία στο ζήτημα της ομαλής διεξαγωγής των πανελλήνιων εξετάσεων.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι η συντριπτική πλειονότητα των δημοσίων υπαλλήλων -πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- επιτελεί φιλότιμα και αποτελεσματικά το καθήκον τους, με συνείδηση υπεράσπισης του γενικού συμφέροντος και εξυπηρέτησης του πολίτη και των αναπτυξιακών στόχων της χώρας και ότι μόνο μέσα από την αξιολόγηση υπηρεσιών, δομών και προσώπων, μπορεί να δοθεί μια μεταρρυθμιστική πνοή στο κράτος.

    [07] "Επίθεση" του ΠΑΣΟΚ στον Αλ. Τσίπρα, για όσα ανέφερε στην ομιλία του στον ΣΕΒ

    "Επίθεση" κατά του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, εξαπολύει με σχόλιο το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την ομιλία του στον ΣΕΒ. Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τον κ. Τσίπρα ότι ποντάρει στην αποτυχία της χώρας, προκειμένου να έχουν κομματικά οφέλη ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Ειδικότερα το Γραφείο Τύπου του Κινήματος σχολιάζει: «Την ώρα που οι επιχειρήσεις αγωνίζονται να ξεπεράσουν με ασφάλεια την τελευταία φάση της κρίσης και η κοινωνία ζητά μέτρα διασφάλισης της κοινωνικής συνοχής, κυρίως μέσα από τα προγράμματα ανάσχεσης της ανεργίας, ο κ. Τσίπρας, από το βήμα του ΣΕΒ, διακηρύσσει μονότονα την προσδοκία του η χώρα να αποτύχει για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη ο ίδιος και το κόμμα του».

    [08] ΔΗΜΑΡ: Επιζήμιες η απεργία της ΟΛΜΕ μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις και η «προληπτική επιστράτευση»

    Συνθήκες επιζήμιας έντασης για τους μαθητές και τις οικογένειές τους διαμορφώνουν, σύμφωνα με τη Δημοκρατική Αριστερά, η ΟΛΜΕ με την ακραία συνδικαλιστική επιλογή της για απεργία μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις και στη συνέχεια η κυβερνητική απόφαση «προληπτικής» επιστράτευσης, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του κόμματος.

    Στην ανακοίνωση επαναλαμβάνεται σαφώς ότι η ΔΗΜΑΡ είναι κατά της απεργίας των εκπαιδευτικών την περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων και έχει καταθέσει εναλλακτικές προτάσεις έναντι των θέσεων του υπουργείου και των θέσεων της ΟΛΜΕ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 13 May 2013 - 16:30:22 UTC