Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Φύλλα πορείας" στους καθηγητές
  • [02] Μέσα στον Μάιο οι αιτήσεις για το ενιαίο επιδόματος τέκνων
  • [03] Τραυματίες από πυροβολισμούς εν μέσω παρέλασης στην Νέα Ορλεάνη
  • [04] Νέο σχέδιο λιτότητας στην Πορτογαλία

  • [01] "Φύλλα πορείας" στους καθηγητές

    Κορυφώνεται η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και καθηγητών των σχολείων, με αφορμή την εξαγγελθείσα απεργία τους μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις.

    Τα μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ (Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης), σε έκτακτη συνεδρίαση,αναζήτησαν τρόπους ώστε να μην παραλάβουν τα φύλλα πορείας που θα σταλούν σήμερα το πρωί.

    Το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε να παραμείνει η αρχική πρόταση προς τον κλάδο να απεργήσουν οι καθηγητές μέσα στις εξετάσεις. Η διοίκηση της Ομοσπονδίας αποφάσισε επίσης συγκέντρωση διαμαρτυρίαςσήμερα στις 7 μμ στα γραφεία της ΟΛΜΕ.

    Εξάλλου, συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

    Όπως αναφέρει, είναι, ήδη, η τέταρτη φορά, μέσα σε ενάμιση χρόνο, που καταφεύγει στην πολιτική επιστράτευση, επιβεβαιώνοντας με τις πράξεις της ότι «τα θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων, βρίσκονται πλέον σε αναστολή».

    Ο πρωθυπουργός υπέγραψετην απόφαση για την επιστράτευση των απεργών καθηγητών η οποία έχει δημοσιευθεί ήδη στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης.

    Συνεργάτες του πρωθυπουργού δήλωσαν ότι «είναι ένας νομικά ορθός τρόπος και η κίνηση αυτή είναι πολιτικά επιβεβλημένη».

    Διαβάστε επίσης:

    Την απόσυρση της επιστράτευσης των καθηγητών ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

    [02] Μέσα στον Μάιο οι αιτήσεις για το ενιαίο επιδόματος τέκνων

    Εντός των επομένων ημερών αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ξεκινήσει η υποβολή των αιτήσεων των δικαιούχων του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων και του ειδικού επιδόματος σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες από τον ΟΓΑ.

    Το επίδομα αφορά σε περίπου 400.000 οικογένειες, ενώ θα καταβληθεί για πρώτη φορά και σε οικογένειες με ένα ή δύο παιδιά. Το ποσό του επιδόματος είναι 40 ευρώ το μήνα ανά παιδί, θα καταβάλλεται με εισοδηματικά κριτήρια και θα έχει αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου.

    Σύμφωνα με την υπ' αριθμό Δ27/οικ.25530/790, από 21/11/2012, Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει οπωσδήποτε να υποβάλουν ηλεκτρονικά τη φορολογική τους δήλωση, ενώ μετά την υποβολή της δήλωσης, θα κάνουν ηλεκτρονική αίτηση μέσω της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και του συστήματος «Taxis», ενώ θα πρέπει να προσκομίζουν στον ΟΓΑ μια σειρά από δικαιολογητικά.

    [03] Τραυματίες από πυροβολισμούς εν μέσω παρέλασης στην Νέα Ορλεάνη

    Δεκαεννέα άνθρωποι, ανάμεσά τους και δύο παιδιά, τραυματίσθηκαν από πυρά κατά τη διάρκεια της παρέλασης για τη Γιορτή της Μητέρας στη Νέα Ορλεάνη, ανακοίνωσε η αστυνομία.

    Δεκαεπτά ενήλικοι, καθώς και ένα αγόρι και ένα κορίτσι 10 ετών, τραυματίσθηκαν κατά τη διάρκεια του περιστατικού, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

    Πολλά από τα θύματα, ανάμεσά τους και τα δύο παιδιά, φέρουν εκδορές, ορισμένες από τις οποίες προκλήθηκαν από σφαίρες που εξοστρακίστηκαν, ανακοίνωσε η αστυνομία δευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχουν νεκροί και ότι δεν κινδυνεύει η ζωή κανενός από τους τραυματίες.

    Σύμφωνα με το FBI, το περιστατικό δεν παραπέμπει σε τρομοκρατική ενέργεια, αλλά πρόκειται για μία κοινή πράξη βίας, η οποία σημειώνεται λιγότερο από έναν μήνα μετά τις βομβιστικές επιθέσεις στον μαραθώνιο της Βοστόνης.

    Οι σφαίρες προήλθαν, σύμφωνα με την αστυνομία, από δύο διαφορετικούς τύπους όπλων, ενώ δύο ή τρεις άνθρωποι εθεάθησαν να φεύγουν τρέχοντας από τον τόπο του περιστατικού.

    Η αστυνομία της Νέας Ορλεάνης απηύθυνε έκκληση προς τους αυτόπτες μάρτυρες και προσφέρει αμοιβή 2.500 δολαρίων για οποιαδήποτε πληροφορία θα οδηγήσει στη σύλληψη των δραστών.

    [04] Νέο σχέδιο λιτότητας στην Πορτογαλία

    Η πορτογαλική κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι έχει καταλήξει σε συμφωνία με τους πιστωτές της σχετικά με την εφαρμογή νέων προγραμμάτων λιτότητας για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, μετά την απόρριψη από το Συνταγματικό Δικαστήριο του πρωτου σχεδίου μέτρων λιτότητας.

    Αυτή η συμφωνία μπορεί πλεόν να προχωρήσει την έβδομη αξιολόγηση από την "τρόικα" (ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ) που αντιπροσωπεύει τους χρηματοδότες της χώρας και να ανοίξει ο δρόμος για την καταβολή της δόσης των 2 δισ. ευρώ από το συνολικό πακέτο των 78 δισεκατομμυρίων που έχει να λαμβάνει η Λισσαβόνα από το Μάιο του 2011.

    Μετά από αυτή τη συμφωνία, η Πορτογαλία έχει επίσης την ελπίδα ότι οι ευρωπαίοι εταίροι θα επιβεβαιώσουν σύντομα τη συμφωνία τους επί της αρχής για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα αποπληρωμής των δανείων που έχουν χορηγηθεί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 13 May 2013 - 4:30:21 UTC