Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Νταβούτογλου βλέπει δάκτυλο της Δαμασκού πίσω από την επίθεση στο Ρεϊχανλί
  • [02] Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη δράστη διπλής δολοφονίας σε χωριό των Ιωαννίνων
  • [03] Ραντεβού το απόγευμα στο σταθμό του μετρό Σύνταγμα με την «Όπερα της Βαλίτσας»
  • [04] Η τρισδιάστατη οθόνη έρχεται και στα κινητά
  • [05] Νεα αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων
  • [06] Το ΠΑΣΟΚ έχει αντανακλαστικά μεγάλης παράταξης, δηλώνει ο Ευαγγ. Βενιζέλος
  • [07] ΚΚΕ: "Εναντίον των αγώνων του εργαζόμενου λαού" η επιστράτευση των απεργών εκπαιδευτικών

  • [01] Ο Νταβούτογλου βλέπει δάκτυλο της Δαμασκού πίσω από την επίθεση στο Ρεϊχανλί

    Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε σήμερα πως πιστεύει ότι μαχητές πιστοί στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ βρίσκονται πίσω από τη χθεσινή τρομοκρατική ενέργεια, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 43 ανθρώπους, στην παραμεθόριο πόλη Ρεϊχανλί.

    Αντιδρώντας, η κυβέρνηση της Δαμασκού εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση, με την οποία διαψεύδει τους ισχυρισμούς της Άγκυρας, αρνούμενη πως σχετίζεται με την επίθεση στο Ρεϊχανλί.

    Εν τω μεταξύ, ουφυπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αμπάς Αραγτσί καταδίκασε τη χθεσινή «άγρια τρομοκρατική ενέργεια» στην Τουρκία.

    Τον αποτροπιασμό και την καταδίκη της ελληνικής κυβέρνησης για τις βομβιστικές επιθέσεις, εξέφρασε με δήλωσή του καιο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος.

    [02] Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη δράστη διπλής δολοφονίας σε χωριό των Ιωαννίνων

    Δολοφονημένοι μέσα στο σπίτι τους, βρέθηκαν δύο ηλικιωμένοι νωρίς το πρωί, σε οικισμό του χωριού Κτίσματα Πωγωνίου, στην ελληνοαλβανική μεθόριο. Οι αστυνομικοί εντόπισαν το άτυχο ζευγάρι τα ξημερώματα, ενώ έκαναν έρευνες για τον εντοπισμό ενός κακοποιού ο οποίος στις 10 χθες το βράδυ, εισέβαλε οπλισμένος στο καφενείο-ταβέρνα του χωριού, απειλώντας τους 30 κατοίκους που βρίσκονταν εκεί, να του δώσουν χρήματα.

    Ο δράστης, ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων είναι αλβανικής καταγωγής, μπήκε στο καφενείο, κρατώντας στα χέρια του δύο χειροβομβίδες. Άφησε τη μια πάνω σε τραπέζι και αρχικά αποπειράθηκε να αρπάξει δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ ακολούθως αφαίρεσε την τσάντα 57χρονης γυναίκας και βγήκε από το καφενείο. Οι πιο ψύχραιμοι, ο ιδιοκτήτης του καφενείου και τρεις άνδρες τον καταδίωξαν, εκείνος όμως απασφάλισε τη χειροβομβίδα, την πέταξε στο οδόστρωμα, χωρίς αυτή να εκραγεί και χάθηκε στο σκοτάδι. Επίσης πέταξε και την τσάντα που είχε αρπάξει, αφού κράτησε το πορτοφόλι.

    Η δράση του, συνεχίστηκε στο σπίτι μιας ηλικιωμένης γυναίκας, όπου εισέβαλε, την απείλησε, της πήρε όσα χρήματα είχε και επιπλέον της ζήτησε τσιμπιδάκι για να ασφαλίσει τη δεύτερη χειροβομβίδα που κρατούσε. Οι τρομοκρατημένοι κάτοικοι, ενημέρωσαν την Αστυνομία και άρχισαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του.

    Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ένα τροχαίο ατύχημα τα ξημερώματα στο κέντρο των Ιωαννίνων, οδήγησε τους αστυνομικούς στο άγριο έγκλημα που είχε συμβεί στα Κτίσματα.

    Ο οδηγός του αγροτικού που προκάλεσε το τροχαίο, εγκατέλειψε το όχημα και τράπηκε σε φυγή. Από την έρευνα των αστυνομικών, διαπιστώθηκε ότι αγροτικό ανήκε σε κάτοικο των Κτισμάτων.

    Οι αστυνομικοί, θεώρησαν ότι είναι κλεμμένο, αναζήτησαν τον ιδιοκτήτη και βρέθηκαν μπροστά στο άγριο έγκλημα.

    Από τα ξημερώματα βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του κακοποιού.

    Υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛΑΣ δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι η Αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο ο καταζητούμενος δράστης να είναι δραπέτης των φυλακών Τρικάλων.

    [03] Ραντεβού το απόγευμα στο σταθμό του μετρό Σύνταγμα με την «Όπερα της Βαλίτσας»

    Tον τραγικό έρωτα του ποιητή Ροντόλφο και της ράφτρας Μιμής της όπερας «Μποέμ» του Τζιάκομο Πουτσίνι θα απολαύσουν οι επιβάτες του μετρό και όχι μόνο, που θα βρεθούν σήμερα, στις 6 το απόγευμα στον χώρο πολλαπλών χρήσεων στο σταθμό «Σύνταγμα».

    Η παράσταση δίνεται στο πλαίσιο της συνεργασίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με την εταιρεία Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ ΑΕ).

    Ευέλικτη, χωρίς όμως να κάνει εκπτώσεις στην ποιότητα, η "Όπερα της βαλίτσας" ταξιδεύει σε απρόσμενους χώρους, όπως πνευματικά κέντρα και μουσεία, συνοδεία των εξαιρετικών τραγουδιστών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής., με ένα πιάνο αντί για ορχήστρα και όλα της τα σκηνικά ... σε μια βαλίτσα, με σκοπό να συναντήσει και να γοητεύσει ένα νέο κοινό.

    [04] Η τρισδιάστατη οθόνη έρχεται και στα κινητά

    Η εταιρεία διαδικτυακών πωλήσεων Amazon σχεδιάζει «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο με τρισδιάστατη οθόνη.

    Αξιοποιώντας μια εξελιγμένη εκδοχή της τεχνολογίας retina, η Amazon επιχειρεί να εμφανίσει εικόνες αιωρούμενες πάνω από την οθόνη του «έξυπνου» κινητού, σαν ένα ολόγραμμα. Με τον τρόπο αυτό, οι εικόνες εμφανίζονται τρισδιάστατα από οποιαδήποτε γωνία και αν κοιτάξει κανείς.

    [05] Νεα αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων

    Μετά τη Γερουσία της Νέας Νότιας Ουαλίας, της μεγαλύτερης αυστραλιανής πολιτείας, τώρα και η Βουλή της ίδιας της πολιτείας αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Ποντίων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων.

    Η αναγνώριση έγινε ομόφωνα από το Σώμα μετά από πρόταση του πρωθυπουργού της πολιτείας Μπάρι Οφάρελ.

    Στη σχετική πρόταση αναφέρεται συγκεκριμένα ότι η Οθωμανική αυτοκρατορία διέπραξε το έγκλημα της γενοκτονίας σε βάρος των συγκεκριμένων τριών ομάδων από το 1915 έως το 1922.

    [06] Το ΠΑΣΟΚ έχει αντανακλαστικά μεγάλης παράταξης, δηλώνει ο Ευαγγ. Βενιζέλος

    Να κλείσει τη συζήτηση για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ επιδιώκει ο Ευ. Βενιζέλος δηλώνοντας στο ΕΘΝΟΣ της Κυριακής πως μετά την εισήγησή του και τις αποφάσεις του Πολιτικού Συμβουλίου μπορούμε "να μετατοπιστούμε από τον χώρο του κουτσομπολιού στον χώρο της θεσμικής ευθύνης, της διαφάνειας και της προοπτικής". Σημειώνει ότι το ΠΑΣΟΚ τολμά να κάνει αυτοκριτική και προσθέτει "άλλες πολιτικές δυνάμεις είναι αυτές που νομίζουν ότι θα κρυφτούν και πάλι πίσω από το ΠΑΣΟΚ".

    Υπογραμμίζει ότι το ΠΑΣΟΚ έχει αντανακλαστικά και κριτήρια μεγάλης παράταξης και αφήνει αιχμές για τη ΔΗΜΑΡ και τις αρνήσεις της για εκλογική σύμπραξη σημειώνοντας "δεν αρκούμαστε σε έναν δεύτερο ή τρίτο ρόλο ή σε μικρά ποσοστά. Ίσως κάποιοι άλλοι να αρκούνται σε μια μικρή κομματική οντότητα που παίζει κάποιο ρόλο σε κυβερνητικά σχήματα". Αναφέρει επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κομματικός μηχανισμός και ως ηγετική ομάδα είναι διασπασμένος σε όσους υποστηρίζουν το ευρώ και σε όσους αντιτίθενται ενώ σημειώνει πως το ΠΑΣΟΚ απευθύνεται στην εκλογική βάση του ΣΥΡΙΖΑ γιατί αυτή προέρχεται από τη δημοκρατική παράταξη και ανήκει ιστορικά στο ΠΑΣΟΚ.

    [07] ΚΚΕ: "Εναντίον των αγώνων του εργαζόμενου λαού" η επιστράτευση των απεργών εκπαιδευτικών

    «Το ΚΚΕ καταδικάζει την απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση των απεργών εκπαιδευτικών, εφαρμόζοντας για μια ακόμη φορά το δόγμα "νόμος και τάξη", που στρέφεται εναντίον των αγώνων του εργαζόμενου λαού» επισημαίνεται σε σχόλιο του ΚΚΕ, στο οποίο προστίθεται ότι «η προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλλει με τις απειλές και τους εκβιασμούς την πολιτική, που υποβαθμίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των νέων και τσακίζει τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, πρέπει να βρει αντιμέτωπους όλους τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες».
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 12 May 2013 - 10:30:22 UTC