Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Έξοδο» από τη θέση των οικονομικών εισαγγελέων ζητούν οι Γρ. Πεπόνης και Σπ. Μουζακίτης
  • [02] Προς περαιτέρω επεξεργασία το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο
  • [03] Η Ελλάδα χρειάζεται "νέο όραμα" λέει ο πρεσβευτής της Μεγάλης Βρετανίας στην Αθήνα
  • [04] Κατά της υπερβολικής λιτότητας ο Π. Μοσκοβισί
  • [05] Αιματηρό επεισόδιο μεταξύ υπηκόων Μπαγκλαντές, στη Νέα Μανωλάδα
  • [06] Ένταση στη Χαλκιδική για την επένδυση χρυσού
  • [07] Επεισόδιο σε βάρος βουλευτή στο αστυνομικό τμήμα Καρπάθου
  • [08] Κατά της υπερβολικής λιτότητας ο Π. Μοσκοβισί
  • [09] Έξι άτομα στον εισαγγελέα για τα επεισόδια πριν από τον αγώνα ΠΑΟ - Σκόντα Ξάνθης

  • [01] «Έξοδο» από τη θέση των οικονομικών εισαγγελέων ζητούν οι Γρ. Πεπόνης και Σπ. Μουζακίτης

    Παρέδωσαν όλες τις δικογραφίες που χειρίζονταν και ζήτησαν να μην ανανεωθεί η θητεία τους ως αρμόδιοι για το οικονομικό έγκλημα, οι εισαγγελείς Εφετών Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης.

    Οι δύο εισαγγελείς διαβίβασαν από τις 2 Μαΐου στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Χρήστο Μαρκογιαννάκη, όλους τους φακέλους που χειρίζονταν, θεωρώντας ότι οι αρμοδιότητές τους επικαλύπτονται και ταυτίζονται πλήρως με αυτές του εισαγγελέα Διαφθοράς, θέση που θεσμοθετήθηκε πρόσφατα με νόμο και ανέλαβε η εισαγγελέας Ελένη Ράικου.

    Επιπλέον, οι εισαγγελείς, με έγγραφό τους, απάντησαν στο ερώτημα που είχε υποβάλει το υπουργείο Δικαιοσύνης για την παράταση ή μη της θητείας τους από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο (ΑΔΣ), ότι δεν επιθυμούν να παραμείνουν ως οικονομικοί εισαγγελείς. Πριν περίπου ενάμιση χρόνο, οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης είχαν υποβάλει παραιτήσεις από τη θέση των οικονομικών εισαγγελέων, επικαλούμενοι πολιτικές παρεμβάσεις στο έργο τους, προκαλώντας έρευνα του Αρείου Πάγου για όσα κατήγγειλαν. Τότε, το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο είχε ανανεώσει τη θητεία τους.

    [02] Προς περαιτέρω επεξεργασία το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

    Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι σχετικά με το νομοσχέδιο για τον ρατσισμό θα γίνει περαιτέρω επεξεργασία με σκοπό τη βελτίωσή του μετά από παρέμβαση του υπουργού Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη και του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, Παναγιώτη Μπαλτάκου, λόγω των γενικότερων προβλημάτων τα οποία πιθανόν θα προκύψουν.

    [03] Η Ελλάδα χρειάζεται "νέο όραμα" λέει ο πρεσβευτής της Μεγάλης Βρετανίας στην Αθήνα

    Η Ελλάδα χρειάζεται "νέο όραμα", τονίζει ο πρεσβευτής της Μ. Βρετανίας στην Αθήνα Τζον Κίτμερ, στην web tv του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην πρώτη του συνέντευξη προς τα ελληνικά ΜΜΕ, και διαβεβαιώνει για τη "στήριξη" της κυβέρνησής του στην προσπάθεια ανόρθωσης της ελληνικής οικονομίας.

    "Βλέπουμε τα πρώτα σημάδια αποφασιστικότητας της ελληνικής κυβέρνησης για προσέλκυση επενδύσεων", αναφέρει και τονίζει το ενδιαφέρον των Βρετανών "να επενδύσουν στους τομείς του τουρισμού και της ενέργειας". Σημειώνει ότι φέτος αναμένεται αύξηση των τουριστών από τη Βρετανία, οι οποίοι ήδη φτάνουν σε ετήσια βάση τα δύο εκατομμύρια.

  • Η συνέντευξη του Βρετανού πρεσβευτή, στη web tv του ΑΠΕ-ΜΠΕ: http://www.amna.gr/webtv.php?id=33553

    [04] Κατά της υπερβολικής λιτότητας ο Π. Μοσκοβισί

    Συμβατή με την οικονομική ανάπτυξη πρέπει να είναι η πολιτική μείωσης του ελλείμματος, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Πιέρ Μοσκοβισί και προειδοποίησε κατά της υπερβολικής λιτότητας.

    Μιλώντας στη Γερμανική Ραδιοφωνία, ο κ. Μοσκοβισί υποστήριξε ότι η γαλλική κυβέρνηση εφαρμόζει σοβαρή δημοσιονομική πολιτική και, απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με τις γαλλογερμανικές σχέσεις, αρνήθηκε ότι είναι τεταμένες. Αντιθέτως, σημείωσε, η σχέση Παρισίων και Βερολίνου «είναι σήμερα πιο ισχυρή και αποδοτική από ό,τι ήταν κατά την θητεία του Νικολά Σαρκοζί».

    [05] Αιματηρό επεισόδιο μεταξύ υπηκόων Μπαγκλαντές, στη Νέα Μανωλάδα

    Δύο υπήκοοι Μπαγκλαντές, ηλικίας 33 και 25 ετών, συνελήφθησαν σήμερα στη Νέα Μανωλάδα γιατί, σύμφωνα με την Αστυνομία, τραυμάτισαν με μαχαίρι δύο ομοεθνείς τους, ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητούνται δύο ακόμα αλλοδαποί που συμμετείχαν στο επεισόδιο.

    Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, οι δύο συλληφθέντες, μαζί με τους άλλους δύο συνεργούς τους που αναζητούνται, μετέβησαν χθες σε παραπήγματα στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας, όπου διαπληκτίστηκαν με τους δύο ομοεθνείς τους, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τη μη καταβολή οφειλόμενων δεδουλευμένων, από εργασίες σε καλλιέργειες φράουλας.

    Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, οι τρεις από τους δράστες ακινητοποίησαν τους δυο παθόντες και, στη συνέχεια, ο 33χρονος τους τραυμάτισε με μαχαίρι. Ο 33χρονος δράστης εργάζεται ως επικεφαλής ομάδας εργατών σε καλλιέργειες φράουλας της περιοχής και είχε οικειοποιηθεί το χρηματικό ποσό των 12.000 ευρώ, που είχε παραλάβει από Έλληνες ιδιοκτήτες των καλλιεργειών για να αποπληρώσει δεδουλευμένα εργατών.

    [06] Ένταση στη Χαλκιδική για την επένδυση χρυσού

    Ένταση επικρατεί από το πρωί στο όρος Κάκαβος στη Χαλκιδική. Κάτοικοι της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, που εναντιώνονται στην επένδυση χρυσού, «ανέβηκαν» στο βουνό, περιοχή δασική και δύσβατη, διαμαρτυρόμενοι για τις εργασίες που πραγματοποιεί στην περιοχή η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός».

    Στη θέα των αστυνομικών, οι διαδηλωτές εκσφενδόνισαν διάφορα αντικείμενα προς το μέρος τους. Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, οι διαδηλωτές «απρόκλητα» πέταξαν βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες, πέτρες και άλλα αντικείμενα προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με ρήψη χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης. Η εικόνα αυτή επικράτησε για σχεδόν τρεις ώρες και σταδιακά αυξάνονταν ο αριθμός των διαδηλωτών.

    Αυτή τη στιγμή επικρατεί ηρεμία, ενώ δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί και συλλήψεις. Οι κάτοικοι, από την πλευρά τους, υποστηρίζουν ότι μετέβησαν στο βουνό, όπως κάνουν σχεδόν καθημερινά τις τελευταίες μέρες, προκειμένου να σταματήσουν τις εργασίες αποψίλωσης των αιωνόβιων δένδρων στο ρέμα του Καρατζά. Κάνουν, λόγο για αναίτια επίθεση από τους αστυνομικούς με χημικά, ενώ χαρακτηρίζουν «παράνομες» τις εργασίες που εκτελούνται από την «Ελληνικός Χρυσός».

    [07] Επεισόδιο σε βάρος βουλευτή στο αστυνομικό τμήμα Καρπάθου

    Αστυνομικός που υπηρετεί στο αστυνομικό τμήμα Καρπάθου προπηλάκισε τον βουλευτή Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάνο Κόνσολα όταν αυτός επισκέφθηκε το τμήμα για εθιμοτυπική επίσκεψη χθες το απόγευμα στην διάρκεια περιοδείας του στο νησί.

    Ο αστυνομικός, διαμαρτυρόμενος για τις περικοπές μισθών, προκάλεσε επεισόδιο σε βάρος του βουλευτή τον οποίο εξύβρισε και κινήθηκε απειλητικά εναντίον του.

    Με την παρέμβαση άλλων αστυνομικών δεν δόθηκε συνέχεια στο επεισόδιο ενώ δηλώσεις αποδοκιμασίας έγιναν από τον δήμαρχο Καρπάθου κ. Μιχάλη Χανιώτη και τον δήμαρχο Ρόδου κ. Στάθη Κουσουρνά.

    [08] Κατά της υπερβολικής λιτότητας ο Π. Μοσκοβισί

    Συμβατή με την οικονομική ανάπτυξη πρέπει να είναι η πολιτική μείωσης του ελλείμματος, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Πιέρ Μοσκοβισί και προειδοποίησε κατά της υπερβολικής λιτότητας.

    Μιλώντας στην Γερμανική Ραδιοφωνία, ο κ. Μοσκοβισί υποστήριξε ότι η γαλλική κυβέρνηση εφαρμόζει σοβαρή δημοσιονομική πολιτική και, απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με τις γαλλογερμανικές σχέσεις, αρνήθηκε ότι είναι τεταμένες. Αντιθέτως, σημείωσε, η σχέση Παρισίων και Βερολίνου «είναι σήμερα πιο ισχυρή και αποδοτική από ό,τι ήταν κατά την θητεία του Νικολά Σαρκοζί».

    [09] Έξι άτομα στον εισαγγελέα για τα επεισόδια πριν από τον αγώνα ΠΑΟ - Σκόντα Ξάνθης

    Έξι άτομα οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα, για τα επεισόδια, που σημειώθηκαν χθες το απόγευμα στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, πριν από τον αγώνα μπαράζ μεταξύ Παναθηναϊκού και Σκόντα Ξάνθης, στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης.

    Οι συλληφθέντες, οι οποίοι είναι ηλικίας από 18 έως 31 ετών, σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Ασφάλειας Αττικής, βαρύνονται με κατηγορίες, κατά περίπτωση, που αφορούν στα αδικήματα διατάραξης της κοινής ειρήνης, της αντίστασης, των επικίνδυνων και απρόκλητων σωματικών βλαβών, καθώς και απόπειρας αυτών και της παράβασης των νόμων «περί όπλων» και «περί ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 10 May 2013 - 12:30:27 UTC