Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Βελτιώθηκε το οικονομικό κλίμα τον Απρίλιο"
  • [02] Συνεχίζεται και το 2013 η υποχώρηση των τιμών των ακινήτων
  • [03] Ευ. Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ "έμπαινε μέσα" 10 εκ. ευρώ τον χρόνο
  • [04] Διακόπηκε για τις 14 Μαΐου η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου
  • [05] Έκτακτα μέτρα για την υποστήριξη των ανέργων, ζητά η ΔΗΜΑΡ
  • [06] Προφυλακιστέοι οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία στη Δάφνη
  • [07] Στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως πέντε ελληνικά ανώτατα Ιδρύματα

  • [01] "Βελτιώθηκε το οικονομικό κλίμα τον Απρίλιο"

    Στις 89,2 μονάδες διαμορφώθηκε τον Απρίλιο ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος στην Ελλάδα από 88,1 μονάδες το Μάρτιο φθάνοντας στην υψηλότερη τιμή των τελευταίων 3 1/2 ετών, σύμφωνα με την έρευνα οικονομικής συγκυρίας του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).

    Η έρευνα οικονομικής συγκυρίας του ΙΟΒΕ για τον Απρίλιο καταδεικνύει ότι ορισμένοι από τους ευνοϊκούς παράγοντες που καταγράφηκαν τους τελευταίους μήνες στις επιχειρηματικές δραστηριότητες τείνουν να παγιωθούν, επιβεβαιώνοντας τη σταδιακή σταθεροποίηση των δυνάμεων αναστροφής των πτωτικών τάσεων του παρελθόντος.

    Η νέα βελτίωση εκπορεύεται κυρίως από τις προσδοκίες που δημιούργησε η επανεκκίνηση των οδικών αξόνων στον τομέα των κατασκευών δημόσιων έργων αλλά και από τη ρευστοποίηση αποθεμάτων στη Βιομηχανία. Στο Λιανικό Εμπόριο καταγράφεται ήπια υποχώρηση της απαισιοδοξίας ενόψει του Πάσχα.

    [02] Συνεχίζεται και το 2013 η υποχώρηση των τιμών των ακινήτων

    Συνεχίζεται και το 2013 η υποχώρηση των τιμών των ακινήτων και συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, στο πρώτο τρίμηνο του 2013 οι τιμές υποχώρησαν κατά μέσο όρο 11,5% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012.

    Έτσι, αθροιστικά η υποχώρηση των τιμών από το 2011 και εντεύθεν έχει φθάσει το 28,7%.

    Πιο αναλυτικά, οι τιμές των νέων διαμερισμάτων υποχώρησαν εφέτος κατά 10,8% έναντι μείωσης 11,9% που καταγράφηκε στις τιμές των παλαιοτέρων (ηλικίας άνω των 5 ετών).

    Από την ανάλυση των στοιχείων κατά γεωγραφική περιοχή προκύπτει ότι οι τιμές των διαμερισμάτων το α΄ τρίμηνο του 2013 ήταν μειωμένες σε σύγκριση με το α΄ τρίμηνο του 2012 κατά 12,6% στην Αθήνα, 8,2% στη Θεσσαλονίκη, 11,0% στις άλλες μεγάλες πόλεις και 10,9% στις λοιπές περιοχές της χώρας.

    [03] Ευ. Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ "έμπαινε μέσα" 10 εκ. ευρώ τον χρόνο

    «Τις τελευταίες μέρες το θέμα των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ ήρθε στην επικαιρότητα με παράδοξο τρόπο, γιατί το θέμα είναι γνωστό και ανοικτό εδώ και καιρό και αφορά όλα τα κόμματα», τόνισε ο πρόεδρος του Κινήματος Ευάγγελος Βενιζέλος, στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, όπου θα συζητηθεί, μεταξύ άλλων, και η έκθεση του γενικού διευθυντή του ΠΑΣΟΚ Νίκου Σαλαγιάννη, για τα οικονομικά στοιχεία.

    Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι υπήρχε σταθερά ελλειμματική διαχείριση των οικονομικών του κόμματος και πως στην περίοδο 2003-2011 προσετίθεντο κάθε χρόνο 10 εκατ. ευρώ στο χρέος του ΠΑΣΟΚ. Είπε ακόμη ότι η έκθεση των έξι ελεγκτικών εταιρειών δεν έχει υποβληθεί ακόμη και ότι «συνεπώς δήθεν πληροφορίες για δαπάνες και παραστατικά που είδαν το φως της δημοσιότητας δεν έχουν σχέση με την έκθεση».

    Παράλληλα, ενθάρρυνε κάθε δημόσιο πρόσωπο που νομίζει ότι θίγεται, μεταξύ των οποίων και τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, να προσφύγει στη Δικαιοσύνη και προανήγγειλε ότι το ΠΑΣΟΚ θα παρουσιάσει πρόταση για τον έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων και τη χρηματοδότησή τους και σημείωσε ότι «τα άλλα κόμματα δεν θα κρυφτούν και πάλι πίσω από τη σταθερή απόφαση του ΠΑΣΟΚ να τραβήξει διαχωριστική γραμμή με το παρελθόν».

    [04] Διακόπηκε για τις 14 Μαΐου η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου

    Διακόπηκε και θα συνεχιστεί την Τρίτη, 14 Μαΐου, η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου και των 18 συγκατηγορουμένων του για την υπόθεση διακίνησης «μαύρου πολιτικού χρήματος» από εξοπλιστικά προγράμματα.

    Η διαδικασία ολοκληρώθηκε σήμερα με τις δευτερολογίες των συνηγόρων υπεράσπισης επί της πρότασης των εισαγγελέων για απόρριψη των ενστάσεων των κατηγορουμένων.

    Στην τοποθέτησή της η πολιτική αγωγή ανέφερε ότι το ελληνικό Δημόσιο προτίθεται να παρίσταται σε ανάλογες δίκες.

    Με την επανάληψη της διαδικασίας, το πρωί της 14ης Μαΐου, το δικαστήριο αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του επί των ενστάσεων.

    [05] Έκτακτα μέτρα για την υποστήριξη των ανέργων, ζητά η ΔΗΜΑΡ

    Η δημιουργία θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα πρέπει να υποστηριχθεί με αντίστοιχες αναπτυξιακές πολιτικές, επισημαίνει η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της για την αντιμετώπιση της ανεργίας και προσθέτει ότι «ο τεράστιος αριθμός των ανέργων απαιτεί τη λήψη έκτακτων και εκτεταμένων μέτρων υποστήριξης από το κράτος» και ότι «ο αναπροσανατολισμός των πόρων του ΕΣΠΑ είναι απαραίτητος».

    Η ΔΗΜΑΡ υπογραμμίζει επίσης ότι για να γίνει αυτό πρέπει τα αρμόδια υπουργεία να ενεργοποιηθούν και να καταθέσουν προτάσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε, μέσω διαπραγμάτευσης, να καταστεί δυνατή η χρηματοδότηση των δράσεων κοινωφελούς εργασίας, εργασιακής εμπειρίας και αναβάθμισης των προσόντων. «Καμιά ολιγωρία δεν δικαιολογείται.

    Οι άνεργοι έχουν ανάγκη από άμεσα μέτρα υποστήριξης», καταλήγει η ΔΗΜΑΡ.

    [06] Προφυλακιστέοι οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία στη Δάφνη

    Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή οι δύο νεαροί κατηγορούμενοι για τη δολοφονία, στις 13 Απριλίου, του 30χρονου Γιώργου Κοτσιλίδη στη Δάφνη.

    Ο 20χρονος και η 24χρονη φίλη του κατηγορούνται για ληστεία και ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ στην υπόθεση είναι καταζητούμενοι άλλοι δύο δράστες.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία τη δικογραφίας, πρωταγωνιστικό ρόλο στην οργάνωση του σχεδίου της ληστείας του θύματος, γιου ενεχυροδανειστή, είχε η 24χρονη που συνελήφθη μαζί με τον 20χρονο συνεργό της στο αεροδρόμιο μόλις αφίχθησαν από τη Γερμανία.

    [07] Στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως πέντε ελληνικά ανώτατα Ιδρύματα

    Πέντε ελληνικά Πανεπιστήμια, το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Πατρών, βρίσκονται στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως σε επιστημονικές κατατάξεις, με βάση τα επιτεύγματα συγκεκριμένων Σχολών τους.

    Έτσι, όπως αποκαλύπτει η δημοσίευση των στοιχείων αυτών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο διαθέτει μια από τις κορυφαίες σχολές Πολιτικών Μηχανικών στον κόσμο και βρέθηκε εφέτος στην 25η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, σύμφωνα με έγκυρες διεθνείς μετρήσεις.

    Πρόκειται για στοιχεία από τους Διεθνείς Πίνακες Κατάταξης Πανεπιστημίων ανά Ειδικότητα για το 2013 της QS (QS World University Rankings by Subject 2013), τα οποία δημοσιοποιήθηκαν χθες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 9 May 2013 - 14:30:22 UTC