Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διεκόπη για αύριο το πρωί η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου
  • [02] Ως την Παρασκευή κατατίθεται στη Βουλή το αντι-ρατσιστικό νομοσχέδιο
  • [03] "Η Κύπρος θα πρέπει να ανακάμψει το 2015"
  • [04] Ο «Σερ» εγκαταλείπει την Μάντσεστερ!
  • [05] Τους επτά έφθασαν οι νεκροί από την πρόσκρουση του πλοίου στο λιμάνι της Γένοβας
  • [06] Άρχισε η αποχώρηση των μαχητών του PKK από την Τουρκία
  • [07] Στην τελική ευθεία για τις κάλπες η Αλβανία
  • [08] Ένας Έλληνας "έφερε" την Κίνα στην Αυστραλία
  • [09] Ισχυρή αύξηση των κινεζικών εξαγωγών και εισαγωγών, τον Απρίλιο
  • [10] Σε 167,5 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα κέρδη του ΟΤΕ
  • [11] ΟΔΔΗΧ: Άντλησε 1,3 δισ. ευρώ μέσω έκδοσης εντόκων γραμματίων
  • [12] Δεκτή η παραίτηση του αντιπροέδρου της ρωσικής κυβέρνησης, Βλ. Σουρκόφ
  • [13] Δεκάδες συλλήψεις υπόπτων για τη ληστεία διαμαντιών στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών
  • [14] Πρώτο κρούσμα στη Γαλλία του νέου στελέχους κορονοϊού

  • [01] Διεκόπη για αύριο το πρωί η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου

    Σωρεία ενστάσεων υπέβαλε η υπεράσπιση του βασικού κατηγορουμένου πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου.

    Οι συνήγοροι υπεράσπισής έθεσαν θέμα στο δικαστήριο για εξάλειψη του αξιόποινου, λόγω παραγραφής του βασικού αδικήματος της δωροδοκίας.

    Σύμφωνα με τους συνηγόρους του πρώην υπουργού, ο εντολέας τους κάθεται στο εδώλιο για πράξη προερχόμενη από αδίκημα που έχει παραγραφεί.

    Με την ένσταση, συντάχτηκε και η υπεράσπιση της πρώην συζύγου και της κόρης του Α. Τσοχατζόπουλου.

    Η υπεράσπιση του πρώην υπουργού υπέβαλε, επίσης, ένσταση για ακυρότητα της κλήσης που εστάλη στον πρώην υπουργό, καθώς, όπως τόνισε, επιδόθηκε πριν λήξει η προθεσμία που ορίζει ο νόμος για άσκηση αναίρεσης του βουλεύματος από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

    Η υπεράσπιση του πρώην υπουργού επανέφερε το θέμα της κλήσης των μελών του ΚΥΣΕΑ -της επίμαχης περιόδου-, θεωρώντας ότι η κατάθεσή τους είναι σημαντική καθώς ενέκριναν τις συμβάσεις για τις αγορές των υποβρυχίων και των ΤΟR- M1.

    Η διαδικασία διακόπηκε για αύριο το πρωί, οπότε και θα τοποθετηθούν οι εισαγγελείς επί των ενστάσεων που υποβλήθηκαν.

    [02] Ως την Παρασκευή κατατίθεται στη Βουλή το αντι-ρατσιστικό νομοσχέδιο

    Το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων, με εξαίρεση ενός κόμματος, πλέον είναι ώριμο να υπερασπιστεί νέες ρυθμίσεις που θα προβλέπουν μια νέα ποινική αντιμετώπιση των φαινομένων του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, τονίζει ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης τονίζει ότι το νομοσχέδιο, που επιβάλει ποινικές κυρώσεις εναντίον εκείνων που δημόσια προκαλούν ρατσιστικού χαρακτήρα βιαιοπραγίες, είναι κατά βάση έτοιμο και ως την Παρασκευή θα έχει κατατεθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

    [03] "Η Κύπρος θα πρέπει να ανακάμψει το 2015"

    Το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γεργκ Άσμουσεν δήλωσε σήμερα ότι η ΕΚΤ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή περιμένουν ότι η Κύπρος θα ανακάμψει το 2015, βοηθούμενη από ένα μικρότερο τραπεζικό τομέα.

    Μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Άσμουσεν δήλωσε πως η οικονομική δραστηριότητα της Κύπρου θα συρρικνωθεί σημαντικά φέτος και τον ερχόμενο χρόνο, όμως η οικονομία θα βελτιωθεί την επόμενη χρονιά.

    "Περιμένουμε --και αυτό είναι μια κοινή προοπτική της Επιτροπής (της ΕΕ) και της ΕΚΤ-- ότι η οικονομία θα ανακάμψει το 2015 καθώς ένας μικρότερος και πιο ανθεκτικός τραπεζικός τομέας θα μπορούσε να προωθήσει την ανάπτυξη", δήλωσε ο Άσμουσεν.

    "Όμως είναι πολύ σαφές ότι παραμένουν τόσο βραχυπρόθεσμοι, όσο και μεσοπρόθεσμοι μακροοικονομικοί κίνδυνοι", πρόσθεσε.

    [04] Ο «Σερ» εγκαταλείπει την Μάντσεστερ!

    Τέλος εποχής για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον ανακοίνωσε σήμερα ότι αποσύρεται από τα γήπεδα!

    Όπως ανακοινώθηκε μάλιστα από τους ανθρώπους του αγγλικού συλλόγου, ο διάσημος Σκωτσέζος τεχνικός θα αναλάβει νέα καθήκοντα στη διοίκηση. Ο «Φέργκι» θ' αποχωρήσει, λοιπόν, στο τέλος της σεζόν από τον πάγκο των «κόκκινων διαβόλων», στον οποίο κάθεται από το 1986 και τους οδήγησε -μεταξύ άλλων- στην κατάκτηση 16 τίτλων στην πρέμιερ λιγκ και δύο πρωταθλημάτων Ευρώπης (τσάμπιονς λιγκ).

    [05] Τους επτά έφθασαν οι νεκροί από την πρόσκρουση του πλοίου στο λιμάνι της Γένοβας

    Τους επτά έφτασε, σύμφωνα με την τηλεόραση της Rai, ο αριθμός των νεκρών από την κατάρρευση του πύργου ελέγχου του λιμανιού της Γένοβας, μετά από πρόσκρουση εμπορικού πλοίου, στις έντεκα και μισή χθες βράδυ, ώρα Ιταλίας.

    Σημειώνεται πως ζωντανός ανεσύρθη σήμεραένας από τους αγνοούμενους.Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία της πόλης.

    Τρία από τα θύματα εγκλωβίσθηκαν στο εσωτερικό του ασανσέρ, που μετέφερε τους υπαλλήλους στα γραφεία του, στην κορυφή του πύργου ελέγχου. Το ασανσέρ, κατά την πρόσκρουση, έπεσε στο κενό και βυθίστηκε στην θάλασσα.

    Ο δήμαρχος της Γένοβας Μάρκο Ντόρια ανακοίνωσε ότι κηρύσσει για αύριο επίσημο πένθος στην πόλη για το τραγικό αυτό συμβάν, που δεν έχει προηγούμενο σε κανένα άλλο ιταλικό λιμάνι.

    [06] Άρχισε η αποχώρηση των μαχητών του PKK από την Τουρκία

    Άρχισε η προαναγγελθείσα αποχώρηση των Kούρδων ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) από την Τουρκία προς το βόρειο Ιράκ, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής του κύριου φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας.

    "Ξέρουμε πως η κίνηση (αναδίπλωσης) των μαχητών άρχισε", υπογράμμισε ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς, συμπρόεδρος του Κόμματος για την Ειρήνη και τη Δημοκρατία (BDP), χωρίς πάντως να είναι σε θέση να πει αν άρχισε σήμερα Τετάρτη ή νωρίτερα ούτε να κάνει γνωστές λεπτομέρειες για το πώς πραγματοποιείται η αποχώρηση αυτή.

    Ο Ντεμιρτάς υπογράμμισε πάντως πως "οι μαχητές πρέπει αναμφίβολα να επωφεληθούν από τη νύκτα για να αναδιπλωθούν" προς τα στρατόπεδα του ιρακινού Κουρδιστάν.

    Η στρατιωτική πτέρυγα του ένοπλου κινήματος, η HPG, είχε επιβεβαιώσει χθες πως η αποχώρησή της προς τις βάσεις στα μετόπισθεν θα άρχιζε σήμερα Τετάρτη, όπως είχε ανακοινωθεί στο πλαίσιο της ειρηνευτικής διαδικασίας που διεξάγεται με την Άγκυρα, παράλληλα όμως είχε προειδοποιήσει εναντίον οποιασδήποτε "πρόκλησης" που θα μπορούσε να κάνει την επιχείρηση να εκτροχιασθεί.

    [07] Στην τελική ευθεία για τις κάλπες η Αλβανία

    Στην τελική ευθεία έχει εισέλθει η "μάχη" για τις βουλευτικές εκλογές της 23ης Ιουνίου στην Αλβανία, με τα κόμματα να έχουν "κλείσει" από τη Δευτέρα τους καταλόγους των υποψηφίων.

    Τα περίπου 70 κόμματα που μετέχουν στις εκλογές έχουν συσπειρωθεί γύρω από τα δύο μεγαλύτερα κόμματα (Δημοκρατικό και Σοσιαλιστικό) σε δύο μεγάλες συμμαχίες. Η πρώτη υπό το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα αριθμεί 25 κόμματα και η δεύτερη υπό το Σοσιαλιστικό 35.

    Το κόμμα του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας Μπαμίρ Τόπι "Νέα Δημοκρατική Πνοή" και η "Ερυθρόμαυρη Συμμαχία" επέλεξαν να κατέλθουν ανεξάρτητα στις εκλογές.

    Οι εκλογές αυτές χαρακτηρίζονται από ανατροπές και εκπλήξεις καθώς 60 από τους συνολικά 140 βουλευτές που μετέχουν στην τωρινή Βουλή (35 από το Δημοκρατικό Κόμμα και 25 από το Σοσιαλιστικό) δεν συμπεριλαμβάνονται στα ψηφοδέλτια των κομμάτων, προκαλώντας - όπως ήταν αναμενόμενο - αντιδράσεις.

    Τρεις βουλευτές του Σοσιαλιστικού Κόμματος έχουν ενταχθεί στις "γραμμές" του Δημοκρατικού Κόμματος και κατεβαίνουν στις εκλογές σε εκλόγιμες θέσεις του ψηφοδελτίου του. Άλλα τρία μέλη του προεδρείου των Σοσιαλιστών διαγράφηκαν από το ψηφοδέλτιο του κόμματος την τελευταία στιγμή. Ένας εξ αυτών, το πρωτοκλασάτο στέλεχος Αρμπέν Μαλάι, με τη στήριξη του ιστορικού ηγέτη της Αριστεράς στην Αλβανία Φατός Νάνο, κατεβαίνει ανεξάρτητος, τασσόμενος κατά της νυν ηγετικής ομάδας του Σοσιαλιστικού Κόμματος. Οι αντιδράσεις υπήρξαν σκληρές κι έφτασαν έως την εκτόξευση κατηγοριών κατά του αρχηγού τηςαξιωματικής αντιπολίτευσης Έντι Ράμα, ότι φτιάχνει κόμμα φίλων του, "πριονίζοντας" ο ίδιος τη νίκη στις προσεχείς εκλογές.

    Στον αντίποδα, το Δημοκρατικό Κόμμα περιέλαβε στα ψηφοδέλτιά του τους αρχηγούς των βασικών συμμαχικών κόμματων. Ωστόσο, ο απόλυτος έλεγχος του Κόμματος από τον Σαλί Μπερίσα μείωσε αισθητά τις αντιδράσεις των δυσαρεστημένων του Δημοκρατικού Κόμματος.

    Τα δύο κόμματα που διεκδικούν την εκπροσώπηση των Ελλήνων της Αλβανίας έχουν επιλέξει αντίπαλα στρατόπεδα. Το Κόμμα Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ) επέλεξε και σε αυτή την εκλογική "μάχη" τη συμμαχία με το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Έντι Ράμα, ενώ το Κόμμα των Ελλήνων (ΕΕΜΜ) συνένωσε δυνάμεις με το Δημοκρατικό Κόμμα του Σαλί Μπερίσα.

    Η επιλογή αντίθετων παρατάξεων, όπως επισημαίνεται από μερίδα παρατηρητών, ήταν αποτέλεσμα της άρνησης του αρχηγού του ΚΕΑΔ Βαγγέλη Ντούλε για ισότιμη συνεργασία μεταξύ των δύο αυτών κόμματων.

    [08] Ένας Έλληνας "έφερε" την Κίνα στην Αυστραλία

    Ένας Έλληνας ήταν αυτός που άνοιξε την αγορά της Κίνας στην Αυστραλία. Σήμερα η Κίνα είναι η χώρα που στηρίζει την αυστραλιανή οικονομία αφού εκεί φθάνουν οι περισσότερες αυστραλιανές εξαγωγές.

    Πρόκειται για τον Γιώργο Βογιατζή, ο οποίος πέθανε πρόσφατα, αλλά ο αυστραλιανός Τύπος καταχώρησε εκτενή δημοσιεύματα για τα επιτεύγματά του.

    Όπως γράφηκε, πολύ πριν την επίσκεψη του πρώην Αυστραλού πρωθυπουργού Γκοφ Ουίτλαμ στην Κίνα, στις αρχές της δεκαετίας του '70, ένας Έλληνας της Αυστραλίας είχε αρχίσει τις εμπορικές συναλλαγές με τον «κοιμισμένο δράκο» της Ανατολής.

    O Mark Voyage (Γιώργος Βογιατζής) ήταν ο άνθρωπος που άρχισε εμπορικές συναλλαγές με κρατικά εργοστάσια στην Κίνα (πραγματοποιώντας αμέτρητα ταξίδια) χρόνια πριν την αρχή των διπλωματικών σχέσεων.

    Ήταν αυτός που γνώρισε στους εμπόρους και τους εισαγωγείς τα κινεζικά προϊόντα της κλωστοϋφαντουργίας και του επίπλου.

    Πραγματοποίησε το πρώτο του ταξίδι στην Κίνα το 1962 και γνώρισε τις πόλεις-κολοσσούς του σήμερα, όταν ήταν ακόμα υπανάπτυκτες και χωρίς τουρισμό ή χωρίς οικονομική δραστηριότητα.

    Για πολλά χρόνια ταξίδευε στη χώρα από άκρη σε άκρη και επισκεπτόταν εργοστάσια, πολλές φορές έχοντας συνεπιβάτες στα τρένα και τα αεροπλάνα μέχρι και κοτόπουλα.

    Το 1966, στο ξεκίνημα της Πολιτιστικής Επανάστασης του Μάο, ο Γιώργος Βογιατζής βρισκόταν στο Πεκίνο, όπου πολλές φορές έγινε πηγή πληροφοριών για δημοσιογράφους και πολλές φορές συμβούλευσε κυβερνητικά όργανα σχετικά με τις εμπορικές σχέσεις με την Κίνα. Είχε δε αναγνωριστεί ως ο άνθρωπος που γνωρίζει τα πάντα σχετικά με το εμπόριο με την Κίνα σε πλήθος δημοσιογραφικών ερευνών.

    Ο Γιώργος Βογιατζής γεννήθηκε στη Ρόδο το 1930. Παιδί πολύτεκνης οικογένειας, μεγάλωσε κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου υπό συνθήκες ιταλικής κατοχής. Η σχολική του παιδεία ήταν ιταλική, αφού η Ρόδος και όλα τα Δωδεκάνησα είχαν προσαρτηθεί στην Ιταλία.

    Του ανταποκριτή μας Σ. Χατζημανώλη

    [09] Ισχυρή αύξηση των κινεζικών εξαγωγών και εισαγωγών, τον Απρίλιο

    Οι εξαγωγές και οι εισαγωγές της Κίνας αυξήθηκαν περισσότερο του αναμενομένου τον Απρίλιο, αλλά παραμένουν οι υποψίες ότι τα στοιχεία που ανακοινώνονται δεν αντανακλούν τις πραγματικές εμπορικές ροές, αλλά περιλαμβάνουν και κεφαλαιακές κινήσεις που γίνονται για κερδοσκοπικούς λόγους, σημειώνει σε σχετικό τηλεγράφημά του το πρακτορείο Ρόιτερς.

    Η τελωνειακή υπηρεσία της Κίνας ανακοίνωσε αύξηση των εξαγωγών κατά 14,7% και εισαγωγών κατά 16,8%, καθώς επίσης και πλεόνασμα στο εμπορικό ισοζύγιο ύψους 18,16 δισ. δολ.

    Η αγορά προέβλεπε αύξηση 10,3% των εξαγωγών και 13,9% των εισαγωγών και ένα εμπορικό πλεόνασμα 15,1 δις. δολαρίων. Σε σύγκριση με τον Μάρτιο, οι εξαγωγές σημείωσαν αύξηση 2,7%, ενώ οι εισαγωγές μείωση 7,7%.

    Τα στοιχεία των κινεζικών εξαγωγών φαινόταν να σηματοδοτούν τους τελευταίους μήνες μία σταδιακή αναζωογόνηση της εξωτερικής ζήτησης, αν και ορισμένοι αναλυτές υποψιάζονται ότι πιθανόν οι εξαγωγείς να υπερτιμολογούν τις συναλλαγές τους, ώστε να φέρνουν κεφάλαια στη χώρα, παρακάμπτοντας τους περιορισμούς στις εισροές κεφαλαίων που έχουν επιβληθεί από το Πεκίνο.

    [10] Σε 167,5 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα κέρδη του ΟΤΕ

    Μείωση 11,4% παρουσίασε ο κύκλος εργασιών του Ομίλου ΟΤΕ στο πρώτο τρίμηνο του 2013 και διαμορφώθηκε σε 1,045 δισ. ευρώ από 1,180 δισ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του 2012.

    Τα καθαρά κέρδη του πρώτου τριμήνου ανήλθαν σε 167,5 εκατ. ευρώ έναντι 308,1 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του 2012 μειωμένα κατά 45,6%. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, εξαιρουμένων των κεφαλαιακών κερδών τα καθαρά κέρδη σημείωσαν αύξηση κατά 5%.

    Αναλυτικότερα, τα καθαρά κέρδη του α' τριμήνου του 2013 επηρεάστηκαν θετικά από το έκτακτο μετά φόρων κεφαλαιακό κέρδος της τάξεως των 65,7 εκατ. ευρώ από την πώληση της Hellas Sat ενώ το α' τρίμηνο του 2012 ο ΟΤΕ είχε καταγράψει ένα μετά φόρων κεφαλαιακό κέρδος ύψους 211,3 εκατ. ευρώ από την πώληση της συμμετοχής στην Telekom Serbia.

    Επιπλέον, η επαναμέτρηση της αναβαλλόμενης φορολογικής θέσης της εταιρείας, λόγω της αύξησης του ονομαστικού φορολογικού συντελεστή στην Ελλάδα από 20% σε 26%, οδήγησε σε 50 εκατ. ευρώ θετική επίδραση στην κερδοφορία του τριμήνου.

    [11] ΟΔΔΗΧ: Άντλησε 1,3 δισ. ευρώ μέσω έκδοσης εντόκων γραμματίων

    Στην άντληση ποσού συνολικού ύψους 1,3 δισ. ευρώ προχώρησε σήμερα ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, μέσω της έκδοσης εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων (εξάμηνα).

    Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, διενεργήθηκε δημοπρασία ύψους ενός (1) δισεκατομμυρίου ευρώ κατά την οποία έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους τού δημοπρατηθέντος ποσού, καθώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ.

    Η απόδοση διαμορφώθηκε στο 4,20% έναντι 4,25% κατά την τελευταία αντίστοιχη δημοπρασία στις 9 Απριλίου.Υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 1,705 δισεκατομμυρίων ευρώ, πού υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 1,71 φορές.

    Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers), και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 10 Μαΐου 2013.

    [12] Δεκτή η παραίτηση του αντιπροέδρου της ρωσικής κυβέρνησης, Βλ. Σουρκόφ

    Παραιτήθηκε σήμερα ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Βλαντισλάβ Σουρκόφ, ο οποίος διετέλεσε αναπληρωτής προσωπάρχης του Κρεμλίνου και υπήρξε ένας εκ των στενών συνεργατών του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

    Ο Σουρκόφ εθεωρείτο μέχρι σήμερα άνθρωπος του παρασκηνίου και εμφανιζόταν ως ο βασικός ιδεολόγος του καθεστώτος του Πούτιν.

    Το Κρεμλίνο αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι ο Πούτιν έκανε δεκτή την παραίτησή του.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [13] Δεκάδες συλλήψεις υπόπτων για τη ληστεία διαμαντιών στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών

    Η αστυνομία συνέλαβε 31 υπόπτους στο Βέλγιο, την Ελβετία και τη Γαλλία στο πλαίσιο της έρευνας για τον εντοπισμό των δραστών της ληστείας διαμαντιών αξίας μεγαλύτερης των 50 εκατομμυρίων δολαρίων, στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών Ζαβεντέμ τον Φεβρουάριο, ανακοίνωσε σήμερα το βελγικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

    Οι αστυνομικοί συνέλαβαν σήμερα και χθες 24 υπόπτους στο Βέλγιο, έξι στην Ελβετία και έναν στην Γαλλία στο πλαίσιο ευρείας επιχείρησης που διοργανώθηκε στις τρεις χώρες, δήλωσε ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας των Βρυξελλών, Ζαν-Μαρκ Μεγιέρ.Νωρίτερα, το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε ότι περίπου 200 βέλγοι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες σε 40 διαμερίσματα, κυρίως στις Βρυξέλλες.

    Στις 18 Φεβρουαρίου, οκτώ ένοπλοι άνδρες ντυμένοι σαν αστυνομικοί εισέβαλαν στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών Ζαβεντέμ και διέρρηξαν ένα ελβετικό εμπορικό αεροσκάφος που περιείχε κυρίως διαμάντια αξίας περίπου 50 εκατομμυρίων ευρώ.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [14] Πρώτο κρούσμα στη Γαλλία του νέου στελέχους κορονοϊού

    Η Γαλλία ανέφερε σήμερα το πρώτο κρούσμα του νέου στελέχους κορονοϊού προερχόμενου από την Μέση Ανατολή, παρόμοιου με τον SARS, σε ένα άτομο που επέστρεψε πρόσφατα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

    Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για το πρώτο και μοναδικό επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου ιού στη Γαλλία. Ο ασθενής τέθηκε σε καραντίνα.

    Σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν επιβεβαιωθεί εργαστηριακά 30 κρούσματα μόλυνσης από τον ιό, περιλαμβανομένων 18 θανάτων, από τον περασμένο Σεπτέμβριο που υπέπεσε στην προσοχή των επιστημόνων, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 8 May 2013 - 10:30:32 UTC