Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προφυλακιστέοι οι τρεις από τους πέντε που κατηγορούνται για συμμετοχή στους "Πυρήνες"
  • [02] Στη φυλακή ο 43χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία της αστρολόγου
  • [03] «Δεν αποτελεί απειλή για κανέναν η συνεργασία Κύπρου - Ισραήλ στην ενεργειακή ασφάλεια»
  • [04] Επίθεση με ρουκέτες των ανταρτών στο αεροδρόμιο της Δαμασκού

  • [01] Προφυλακιστέοι οι τρεις από τους πέντε που κατηγορούνται για συμμετοχή στους "Πυρήνες"

    Στη φυλακή θα οδηγηθούν οι τρεις από τους πέντε νεαρούς που συνελήφθησαν σε επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στη Ν. Φιλαδέλφεια για τις κατηγορίες που αφορούν ληστείες, οι οποίες αποδίδονται στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

    Οι πέντε απολογήθηκαν σήμερα για την τελευταία εκκρεμή δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους και κρίθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων.

    Οι κατηγορούμενοι απολογήθηκαν στη 2η ειδική ανακρίτρια για τις νέες κατηγορίες που απαγγέλθηκαν σε βάρος τους οι οποίες δεν σχετίζονται με τα εντάλματα του εφέτη αρμόδιου για θέματα τρομοκρατίας. Οι κατηγορίες αφορούν συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη ληστειών αλλά και -κατά περίπτωση- αντίσταση κατά της Αρχής, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και πλαστογραφία μετά χρήσεως.

    Να σημειωθεί ότι σε βάρος ενός εκ των πέντε εκκρεμεί ακόμη μία δικογραφία για τη ληστεία της ΑΤΕ στη Λάρισα, για την οποία θα βρεθεί και πάλι αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη.

    [02] Στη φυλακή ο 43χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία της αστρολόγου

    Την οδύνη του για τον χαμό της αστρολόγου, πρώην συντρόφου του, εξέφρασε απολογούμενος ενώπιον της 17ης ανακρίτριας, ο 43χρονος Πολυζώης Οικονομίδης που κρίθηκε προφυλακιστέος για τη δολοφονία της 55χρονης τα ξημερώματα της Μ. Τρίτης, στην Κηφισιά.

    Ο κατηγορούμενος φέρεται να αρνήθηκε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση που αντιμετωπίζει και να ισχυρίστηκε ότι δεν θυμάται τι συνέβη γιατί βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

    [03] «Δεν αποτελεί απειλή για κανέναν η συνεργασία Κύπρου - Ισραήλ στην ενεργειακή ασφάλεια»

    Η συνεργασία Κύπρου - Ισραήλ στον τομέα της ενεργειακής ασφάλειας δεν αποτελεί απειλή για κανένα, δήλωσε ο υπουργός Αμυνας , της Κύπρου ,Φώτης Φωτίου σε δηλώσειςτου, κατά την επιστροφή του από το Ισραήλ, όπου πραγματοποίησε μονοήμερη επίσημη επίσκεψη.

    Ο κ. Φωτίου ανέφερε ότι στόχος της συνεργασίας των δύο χωρών είναι η προώθηση της ειρήνης, της ασφάλειας, της σταθερότητας και της ανάπτυξης στην περιοχή και δεν στρέφεται εναντίον οποιουδήποτε άλλου κράτους.Πρόσθεσε ότι δεν νοείται συνεργασία στον ενεργειακό τομέα χωρίς να εξετάζεται και η πτυχή της ενεργειακής ασφάλειας η οποία είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό και λεπτό θέμα.Ο κύπριος υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι παρόμοιες συνεργασίες θα επιδιωχθούν και με άλλες γειτονικές χώρες, όπως η Ελλάδα, ο Λίβανος και η Αίγυπτος.

    Αναφερόμενος στη συνάντηση με τον Ισραηλινό ομόλογό του, ο κ. Φωτίου σημείωσε ότι συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των διμερών σχέσεων των δυο χωρών τον τομέα της ασφάλειας και αποφασίστηκε η σύσταση τεχνικών επιτροπών για προώθηση των θεμάτων που συζητήθηκαν.Οι επιτροπές θα πραγματοποιήσουν την πρώτη τους συνάντηση στην Κύπρο στις 28 Μαΐου.

    [04] Επίθεση με ρουκέτες των ανταρτών στο αεροδρόμιο της Δαμασκού

    Αντάρτες εκτόξευσαν σήμερα δυο ρουκέτες εναντίον του διεθνούς αεροδρομίου της Δαμασκού, πλήττοντας σταθμευμένο αεροσκάφος και μια δεξαμενή κηροζίνης, η οποία ανεφλέγη, μετέδωσε το συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana.

    "Η μια από τις δυο ρουκέτες έπληξε δεξαμενή κηροζίνης, ενώ η άλλη έπληξε ένα από τα εμπορικά αεροσκάφη που σταθμεύουν στην πίστα του αεροδρομίου, το οποίο υπέστη σημαντικές ζημιές", τόνισε το πρακτορείο, υπογραμμίζοντας ότι οι πτήσεις πραγματοποιούνται "κανονικά" και ότι η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 3 May 2013 - 14:30:21 UTC