Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μετά το Πάσχα οι αποφάσεις των καθηγητών για απεργία
  • [02] «Στο μικροσκόπιο» το 8% των συντάξεων λόγω θανάτου
  • [03] "Η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν ασχολείται με διαρροές, υπαινιγμούς και χυδαίες συκοφαντίες"
  • [04] Παράταση δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος

  • [01] Μετά το Πάσχα οι αποφάσεις των καθηγητών για απεργία

    Σύγκλιση απόψεων για απεργία μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις διαπιστώθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), που ολοκληρώθηκε χωρίς να παρθεί κάποια απόφαση για κινητοποιήσεις.

    Ωστόσο, τα μέλη των παρατάξεων δεν κατόρθωσαν να συμφωνήσουν σε διαδικαστικά θέματα.

    Μετά από συνεδρίαση που διήρκεσε περισσότερο από επτά ώρες, η συζήτηση διεκόπη, λίγο μετά τις επτά το απόγευμα, για την επόμενη Πέμπτη.

    Στα κύρια ζητήματα εναντίον των οποίων αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί είναι η αύξηση του ωραρίου από την ερχόμενη σχολική χρονιά που αρχίζει τον Σεπτέμβριο, η πρόθεση για απολύσεις αναπληρωτών και για κλείσιμο σχολείων, αξιολόγηση, απολύσεις, κλπ.

    [02] «Στο μικροσκόπιο» το 8% των συντάξεων λόγω θανάτου

    «Ύποπτες» θεωρούνται 9.371 συντάξεις λόγω θανάτου (χήροι/χήρες, άγαμες θυγατέρες, ανήλικα τέκνα), μετά τις διασταυρώσεις των μητρώων συνταξιούχων που ανήκουν στο Δημόσιο, τις οποίες διενήργησε το υπουργείο Εσωτερικών.

    Οι «ύποπτες» συντάξεις αντιστοιχούν στο 8% του συνόλου των συντάξεων λόγω θανάτου που χορηγεί το Δημόσιο. Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, η σχετική λίστα παραδόθηκε ήδη στο υπουργείο Οικονομικών, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η αξιολόγησή του με αυτοπρόσωπους ελέγχους από την αρμόδια διεύθυνση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και αν χρειαστεί να αναληφθούν νομικές ενέργειες.

    [03] "Η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν ασχολείται με διαρροές, υπαινιγμούς και χυδαίες συκοφαντίες"

    «Η ενότητα και η προοπτική του ΠΑΣΟΚ μπορούν να βασιστούν μόνο στη διαφάνεια, την αλήθεια, τη συλλογικότητα και τις καταστατικές δημοκρατικές διαδικασίες», τονίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ και με την οποία προβαίνει σε ορισμένες επισημάνσεις, με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο του τέως προέδρου του κόμματος και πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, μετά τη συνάντηση που είχαν με τον πρόεδρο του Κινήματος, Ευάγγελο Βενιζέλο.

    Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, με το ενημερωτικό σημείωμα που εξέδωσε μετά τη συνάντηση και με το οποίο περιέγραψε το περιεχόμενο της, το ΠΑΣΟΚ δεν είχε σκοπό να εστιάσει τη δημόσια συζήτηση στο θέμα των οικονομικών του κόμματος, θέμα «που αδικεί το ΠΑΣΟΚ, γιατί παρόμοια προβλήματα έχουν και άλλα κόμματα, χωρίς να δείχνουν την ίδια ευαισθησία αλλά και γιατί είναι ανοικτά και τρέχουν πολλά ζητήματα κρίσιμα για την πορεία της οικονομίας και τη ζωή των πολιτών».

    Το ΠΑΣΟΚσημειώνει ότι ο κ. Βενιζέλος τόνισε στον κ. Παπανδρέου ότι «η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν ασχολείται με διαρροές, υπαινιγμούς και χυδαίες συκοφαντίες» και ότι τον παρότρυνε, εφόσον θεωρεί ότι θίγεται από διάφορα δημοσιεύματα, να προσφύγει στη δικαιοσύνη.

    [04] Παράταση δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος

    Με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, η προθεσμία υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2013 για όλα τα υπόχρεα νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα της παρ.2 του άρθρου 101 του Κ.Φ.Ε, καθώς και των εκκαθαριστικών δηλώσεων ΦΠΑ έτους 2012, οι οποίες λήγουν στις 30 Απριλίου 2013, παρατείνεται μέχρι και την 15η Μαΐου 2013.

    Προκειμένου να είναι δυνατή η ηλεκτρονική υποβολή της εκκαθαριστικής δήλωσης ΦΠΑ, θα πρέπει όλες οι περιοδικές δηλώσεις που αφορούν τη διαχειριστική περίοδο να έχουν υποβληθεί και να έχει καταβληθεί το οφειλόμενο ποσό ΦΠΑ των τυχόν χρεωστικών περιοδικών δηλώσεων τουλάχιστον έως την 9η Μαΐου 2013.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 30 April 2013 - 18:30:21 UTC