Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ψηφίστηκε στην Επιτροπή το πολυνομοσχέδιο
  • [02] "Η Μέρκελ οδηγεί την ΕΕ σε ανορεξία"
  • [03] Παράθυρο εξαίρεσης από το τέλος ακινήτων για οικογένειες κάτω από το όριο της φτώχειας
  • [04] Μετά το Πάσχα το νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ στη Βουλή
  • [05] Ερντογάν: Τέλος μιας σκοτεινής εποχής

  • [01] Ψηφίστηκε στην Επιτροπή το πολυνομοσχέδιο

    Υπερψηφίστηκε από τα κόμματα της πλειοψηφίας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που αφορά την εφαρμογή μέτρων προβλεπόμενων από το 2ο και το 3ο Μνημόνιο, καθώς και απ' το νόμο 4093/2012 για την κινητικότητα στο δημόσιο τομέα.

    Κυρίαρχα στο νομοσχέδιο θέματα αναδείχθηκαν οι διατάξεις για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των λογιστών και των γεωτεχνικών, καθώς και η ρύθμιση για τα κατεψυγμένα αρτοσκευάσματα (που προκάλεσαν αρκετές αντιδράσεις και από τον χώρο της πλειοψηφίας), ενώ την εναντίωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντούν και οι πρωτοβουλίες των υπουργείων Παιδείας και Δημόσιας Διοίκησης (απολύσεις στο Δημόσιο, παράκαμψη των δευτεροβάθμιων πειθαρχικών συμβουλίων, αύξηση του ωραρίου των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης κ.ά.).

    Από πλευράς κυβέρνησης, κατατέθηκαν αρκετές διορθωτικές ρυθμίσεις και αναδιατυπώσεις. Η συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια θα ξεκινήσει αύριο το πρωί.

    [02] "Η Μέρκελ οδηγεί την ΕΕ σε ανορεξία"

    Ο ηγέτης των Γερμανών σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ επέκρινε την κούρα λιτότητας που έχει επιβάλει η Γερμανίδα καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ για την επίλυση της κρίσης του ευρώ, η οποία, όπως είπε, οδηγεί την Ευρώπη σε "ανορεξία".

    Ο Γάμπριελ αναφέρθηκε στην ανεργία των νέων στις γειτονικές με τη Γερμανία δημοκρατίες, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Γαλλία και Ελλάδα. "Σε αυτούς τους νέους που θα οικοδομήσουν την Ευρώπη σε μερικά χρόνια, πρέπει να δώσουμε μια άλλη Ευρώπη", τόνισε,.

    [03] Παράθυρο εξαίρεσης από το τέλος ακινήτων για οικογένειες κάτω από το όριο της φτώχειας

    Το υπουργείο Οικονομικών, εξετάζει την δυνατότητα επέκτασης και στους Οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της διάταξης για τις οφειλές προς το Δημόσιο - ανέφερε στη Βουλή ο Γιάννης Στουρνάρας, απαντώντας σε σχετικές προτάσεις του Γ. Ντόλιου (ΠΑΣΟΚ) και της Α. Ξυροτήρη (ΔΗΜΑΡ).

    «Η υλική υποδομή υπάρχει - και γι' αυτό το εξετάζουμε κατά πόσον κάτι τέτοιο είναι εφικτό» ανέφερε ο κος Στουρνάρας. Απαντώντας δε, σε πρόταση της κας Ξυροτήρη, να συμπεριλάβει η απαλλαγή από το έκτακτο τέλος της ΔΕΗ και τις οικογένειες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας (εκτός από τους ανέργους), ο κος Στουρνάρας δεσμεύθηκε να εξετάσει την πρόταση τις προσεχείς εβδομάδες, με γνώμονα «το όριο της φτώχειας κατά Eurostat».

    [04] Μετά το Πάσχα το νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ στη Βουλή

    Νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει μεταρρυθμίσεις και μέτρα για εξυγίανση της αγοράς των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας θα κατατεθεί αμέσως μετά το Πάσχα στη Βουλή, ανακοίνωσε ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Ασημάκης Παπαγεωργίου προσθέτοντας πως το συνολικό κυβερνητικό σχέδιο θα ολοκληρωθεί με την αλλαγή του ρυθμιστικού πλαισίου μέσω της ΡΑΕ τον ερχόμενο Μάιο.

    Μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών, ο κ. Παπαγεωργίου εξειδίκευσε τα μέτρα άμεσης ενέργειας για την αγορά των ΑΠΕ και μείωσης του ελλείμματος της εταιρείας η οποία διαχειρίζεται τον ειδικό λογαριασμό που πληρώνονται όλοι οι παραγωγοί (ΛΑΓΗΕ) τα οποία περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο.

    [05] Ερντογάν: Τέλος μιας σκοτεινής εποχής

    Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαιρέτισε σήμερα την προγραμματισμένη αποχώρηση των Κούρδων ανταρτών από την Τουρκία χαρακτηρίζοντάς την ως το τέλος "μιας σκοτεινής εποχής", αλλά προειδοποίησε για ενδεχόμενο σαμποτάζ μιας ιστορικής ειρηνευτικής διαδικασίας.

    Η αποχώρηση, η οποία πρόκειται ν' αρχίσει στις 8 Μαΐου, πραγματοποιείται ύστερα από μήνες διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε αξιωματούχους των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών και του φυλακισμένου Κούρδου ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν. Πάνω από 40.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη διάρκεια των συγκρούσεων ανάμεσα στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και τους κούρδους αντάρτες από το 1984.

    "Κλείνει η πόρτα σε μια σκοτεινή εποχή. Η Τουρκία αλλάζει την κακή της τύχη και μπαίνει σε μια νέα φάση", τόνισε ο Ερντογάν απευθυνόμενος σε ομάδα επιχειρηματιών. Οι δηλώσεις του, οι πρώτες από τότε που ανακοινώθηκε η αποχώρηση των κούρδων ανταρτών, μεταδόθηκαν απευθείας από την τηλεόραση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 27 April 2013 - 18:30:20 UTC