Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο
  • [02] Στο φάιναλ φορ ο Ολυμπιακός
  • [03] Ελεύθερος με εγγύηση ο Ν. Φωτόπουλος
  • [04] "Παγώνουν" τα τιμολόγια της ΔΕΗ
  • [05] Αντ. Σαμαράς: Προχωράμε με σημαία μας την ανάπτυξη
  • [06] Ο ΟΤΕ πούλησε τις θυγατρικές του στη Βουλγαρία
  • [07] ΟΛΜΕ: Κινητοποιήσεις ακόμη και στη διάρκεια των πανελλαδικών
  • [08] Ο Ουίνστον Τσώρτσιλ σε χαρτονόμισμα
  • [09] Μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για τον Άγιο Ιωάννη Σιθωνίας
  • [10] Αύξηση της κατανάλωσης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές
  • [11] Μονόδρομος η συμφωνία
  • [12] Συζήτησαν για την ομογένεια
  • [13] Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε τροπολογία με τις προτάσεις του για την ανεργία
  • [14] Ελεύθεροι χωρίς όρους Π. Δούκας και Γ. Βουλγαράκης
  • [15] Τη Δευτέρα η πληρωμή των συντάξεων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
  • [16] Λουτρό αίματος στο Ιράκ
  • [17] Ολυμπιακός-Αναντολού Εφές 33-41 στο ημίχρονο

  • [01] Στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο

    Κατατέθηκε στη Βουλή, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, και αναμένεται να ψηφιστεί το βράδυ της Κυριακής.

    Αύριο Σάββατο, το νομοσχέδιο θα εισαχθεί προς επεξεργασία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή και μεθαύριο Κυριακή θα συζητηθεί στην ολομέλεια.

    Η διαδικασία θα αρχίσει στις 11 το πρωί της Κυριακής, η σχετική συζήτηση θα διαρκέσει 10 ώρες και αμέσως μετά το νομοσχέδιο θα τεθεί σε ψηφοφορία.

    [02] Στο φάιναλ φορ ο Ολυμπιακός

    Την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρυσι στην Κωνσταντινούπολη θα έχει στο Λονδίνο ο Ολυμπιακός, ο οποίος επικράτησε 82-72 της Αναντολού Εφές στο ΣΕΦ στον 5ο προημιτελικό, έκανε το 3-2 στη σειρά και προκρίθηκε στο 8ο φάιναλ φορ Ευρωλίγκας στην ιστορία του.

    Στον ημιτελικό της 10ης Μαΐου οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να περάσουν το εμπόδιο της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, από την οποία στέρησαν στον περσινό τελικό το τρόπαιο.

    Τα δεκάλεπτα: 21-23, 33-41, 54-55, 82-72

    [03] Ελεύθερος με εγγύηση ο Ν. Φωτόπουλος

    Ελεύθερος, με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 60.000 ευρώ και του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφέθηκε μετά την απολογία του στον ειδικό ανακριτή, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος.

    Ο κ. Φωτόπουλος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της συνέργειας και της ηθικής αυτουργίας σε απιστία και της απάτης, για υπόθεση χρηματικών ποσών που δόθηκαν από τη ΔΕΗ προς το συνδικαλιστικό σωματείο των εργαζομένων και τα οποία φέρονται να μην δαπανήθηκαν για τους λόγους που εκταμιεύθηκαν.

    Ο κ. Φωτόπουλος φέρεται να αρνείται την κατηγορία και να υποστήριξε ενώπιον του ανακριτή, αρμόδιου για θέματα διαφθοράς στο Δημόσιο, ότι τα επίμαχα ποσά αποτελούν σύννομες επιχορηγήσεις.

    [04] "Παγώνουν" τα τιμολόγια της ΔΕΗ

    «Παγώνουν» στα σημερινά επίπεδα τα τιμολόγια της ΔΕΗ, σύμφωνα με απόφαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Μάκη Παπαγεωργίου, που υπεγράφη σήμερα, μετά από γνωμοδότηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.

    Τα τιμολόγια της ΔΕΗ επρόκειτο, στο πλαίσιο των προβλέψεων του μνημονίου για σταδιακή σύνδεσή τους με το κόστος παραγωγής και διάθεσης της ηλεκτρικής ενέργειας, να αυξηθούν από 1ης Μαίου. Όμως η απόφαση του υφυπουργού προβλέπει ότι το ποσό των προς ανάκτηση δαπανών της ΔΕΗ για το έτος 2013, που αφορούν τους πελάτες Χαμηλής Τάσης, παραμένει το ίδιο με αυτό που είχε εγκρίνει τον Ιανουάριο του 2013. Συνεπώς τα τιμολόγια παραμένουν στο επίπεδο που διαμορφώθηκαν μετά τις αυξήσεις που έγιναν την 1η Ιανουαρίου.

    Υπενθυμίζεται ότι από 1ης Ιουλίου τα τιμολόγια του ηλεκτρικού (με εξαίρεση εκείνα που αφορούν ευπαθείς ομάδες πληθυσμού) απελευθερώνονται.

    [05] Αντ. Σαμαράς: Προχωράμε με σημαία μας την ανάπτυξη

    «Προχωράμε με σημαία μας την προσπάθεια για ανάπτυξη», ήταν το μήνυμα που έστειλε σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από τη συνάντηση που είχε με τον πρεσβευτή της Φινλαδίας στην Αθήνα Πέκα Λίντου (Pekka Lintu) και εκπροσώπους της διοίκησης της Nokia Siemens Networks, συνάντηση στην οποία παραβρέθηκαν ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Νότης Μηταράκης.

    Η συνάντηση έγινε με αφορμή την πρόθεση της εταιρίας να αναπτύξει περαιτέρω το τμήμα ερευνών της που διαθέτει στη χώρα μας.

    [06] Ο ΟΤΕ πούλησε τις θυγατρικές του στη Βουλγαρία

    Την πώληση των θυγατρικών του στη Βουλγαρία, Globul και Germanos Telecom στον νορβηγικό όμιλο Τηλεπικοινωνιών Telenor έναντι 717 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΤΕ.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση το τίμημα που ανέρχεται σε 717 εκατ. ευρώ (επιχειρησιακή αξία) θα προσαρμοσθεί ανάλογα με τον καθαρό δανεισμό της εταιρείας και τις αλλαγές στο κεφάλαιο κίνησης κατά την ημέρα της ολοκλήρωσης της συναλλαγής. Το τίμημα αυτό ισούται με 6 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων για το 2013.

    «Η πώληση της Globul στη Βουλγαρία αποτελεί την ολοκλήρωση μιας στοχευμένης και μακράς προσπάθειας, που μας επέτρεψε να επιτύχουμε ένα εξαιρετικά ελκυστικό τίμημα μέσω της διαγωνιστικής διαδικασίας» δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ.

    [07] ΟΛΜΕ: Κινητοποιήσεις ακόμη και στη διάρκεια των πανελλαδικών

    Ακόμη και με απεργιακές κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων, προειδοποιεί, με ανακοίνωσή της,η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), αντιδρώντας στο μέτρο της αύξησης των ωρών διδασκαλίας από την προσεχή σχολική χρονιά.

    Την Κυριακή 28 Απριλίου, η ΟΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που προγραμματίζεται στις 18.30 μ.μ. με προσυγκέντρωση στην οδό Ερμού, ενώ καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν και στις συγκεντρώσεις της 1η Μάη (στην Αθήνα προσυγκέντρωση Πολυτεχνείο 10.30 π.μ. και πορεία στην Πλατεία Κλαυθμώνος).

    [08] Ο Ουίνστον Τσώρτσιλ σε χαρτονόμισμα

    Η Βρετανία ετοιμάζεται να τιμήσει τον ηγέτη της κατά την περίοδο του πολέμου Ουίνστον Τσώρτσιλ μ' ένα χαρτονόμισμα που θα φέρει το πορτρέτο του και την περίφημη δήλωσή του "Δεν έχω τίποτε να προσφέρω παρά αίμα, μόχθο, δάκρυα και ιδρώτα".

    Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλία Μέρβιν Κινγκ μετέβη σήμερα στο Τσάρτγουελ, την πρώην κατοικία του Τσώρτσιλ στο Κεντ της νότιας Αγγλίας, για να ανακοινώσει τα σχέδια ο Τσώρτσιλ να εικονίζεται στο νέο χαρτονόμισμα των 5 στερλινών που θα κυκλοφορήσει το 2016.

    Ο Τσώρτσιλ, το πρόσωπο του οποίου είχε αποτυπωθεί στη δεκαετία του 1960 σ' ένα νόμισμα των πέντε σελινιών, περνάει έτσι στην κατηγορία του Ισαάκ Νεύτωνα, του Ουίλιαμ Σαίξπηρ και του Τσαρλς Ντίκενς, τα πρόσωπα των οποίων έχουν κοσμήσει κατά το παρελθόν χαρτονομίσματα.

    [09] Μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για τον Άγιο Ιωάννη Σιθωνίας

    «Ισχυρό ενδιαφέρον» από το εξωτερικό και το εσωτερικό της χώρας, διαπιστώνει το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), ότι υπάρχει τόσο για το ακίνητο του Δημοσίου στον 'Αγιο Ιωάννη Σιθωνίας, όσο και για το ιπποδρομιακό στοίχημα.

    Σύμφωνα με το Ταμείο, για την πρώτη περίπτωση, ενδιαφέρον εκδηλώθηκε από επτά επενδυτικά σχήματα, ενώ, δύο ισχυροί επενδυτικοί όμιλοι εκδήλωσαν σήμερα το ενδιαφέρον τους για τη χορήγηση του δικαιώματος για την αποκλειστική διοργάνωση και διεξαγωγή, για 20 χρόνια, του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος στην Ελλάδα. Το δικαίωμα αυτό κατείχε έως σήμερα ο Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος (ΟΔΙΕ).

    Οι σύμβουλοι αξιοποίησης θα αξιολογήσουν τις υποβληθείσες προτάσεις στους δύο διαγωνισμούς, για τους οποίους έληξε σήμερα η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος, και θα υποβάλουν τις εισηγήσεις τους σχετικά με τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής για την επόμενη φάση των διαγωνισμών.

    [10] Αύξηση της κατανάλωσης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές

    Αύξηση της κατανάλωσης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές παρατηρήθηκε στην ΕΕ και στην Ελλάδα, από το 2004 έως το 2011, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το ποσοστό κατανάλωσης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές στην ΕΕ, αυξήθηκε από 7,9% το 2004, σε 13% το 2011. Το ίδιο διάστημα, η κατανάλωση ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές στην Ελλάδα αυξήθηκε από 7,1% σε 11,6%.

    Το 2011, τα υψηλότερα ποσοστά κατανάλωσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας καταγράφηκαν στη Σουηδία (46,8%), στη Λετονία (33,1%), στη Φινλανδία (31,8%) και στην Αυστρία (30,9%).

    [11] Μονόδρομος η συμφωνία

    Ο πρωθυπουργός της Σερβίας Ίβιτσα Ντάστιτς χαρακτήρισε ζωτικής σημασίας ζήτημα την εφαρμογή της συμφωνίας για το βόρειο Κόσοβο, στη συνεδρίαση της Σερβικής Βουλής, όπου συζητείται η σχετική συμφωνία.

    "Είναι ζήτημα επιβίωσης ή αφανισμού, όχι μόνο για το βόρειο κόσσοβο αλλά για ολόκληρη τη Σερβία. Η επιλογή είναι αν θέλουμε να δούμε τη Σερβία στα συσσίτια να ασφυκτιά από τα δάκρυα ή τη θέλουμε ευημερούσα και ισχυρή" επεσήμανε ο Ίβιτσα Ντάτσιτς εξηγώντας τους λόγους που αποδέχθηκε τη συμφωνία για το βόρειο Κόσοβο.

    Ο πρωθυπουργός της Σερβίας ανέφερε ότι, με βαριά την καρδιά έλαβε αυτή την απόφαση αλλά, όπως είπε, "κάποιος έπρεπε να τη λάβει". Απαντώντας στις επικρίσεις και τις κατηγορίες για προδοσία τους έθνους, που δέχεται τις τελευταίες ημέρες, ο κ. Ντάστιτς τόνισε ότι "είναι καιρός να καθιερωθεί μία νέα πολιτική πρακτική που θα υπερασπίζεται με τη λογική τα εθνικά συμφέροντα και όχι όπως μέχρι σήμερα να δοξάζονται, στο τέλος, οι εθνικές ήττες".

    Από τις τοποθετήσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των κομμάτων φαίνεται ότι θα υπερψηφίσουν τη συμφωνία για το βόρειο Κόσοβο όλα τα κόμματα εκτός από το Δημοκρατικό Κόμμα Σερβίας του πρώην πρωθυπουργού Βόισλαβ Κοστούνιτσα.

    Η συζήτηση στη Βουλή αναμένεται να διαρκέσει μέχρι αργά σήμερα το βράδυ και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί ψηφοφορία.

    [12] Συζήτησαν για την ομογένεια

    Θέματα της Ομογένειας και της Ελλάδας συζήτησαν ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νικόλαος Δένδιας, με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, κατά τη σημερινή συνάντησή τους στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής στο Μανχάταν.

    Μετά τη συνάντηση, ο κ. Δένδιας δήλωσε ότι «στο πλαίσιο της παρουσίας μου στη Νέα Υόρκη ήταν αυτονόητη όχι μόνο η υποχρέωσή μου, αλλά και η μεγάλη μου χαρά, εγώ και οι συνεργάτες μου να έρθουμε να λάβουμε την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου».

    Στη συνέχεια, επισήμανε ότι «επίσης, είναι εξαιρετικά σημαντικό, ένας υπουργός να ακούει τις απόψεις του Αρχιεπισκόπου για την Ελληνική Ομογένεια και για τη θέση της στο σημερινό αμερικανικό γίγνεσθαι. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Αρχιεπίσκοπο γιατί μοιράστηκε τις σκέψεις του μαζί μας και να τον διαβεβαιώσω ότι η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται πάντοτε κοντά στην Εκκλησία και στην Ομογένεια».

    Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος ανέφερε ότι «ο κ. Δένδιας, όπου υπηρέτησε σε σημαντικά υψηλά πόστα, πραγματοποίησε πάρα πολύ σημαντικό έργο». Αναφερόμενος στο περιεχόμενο της συζήτησής τους, τόνισε ότι «είχαμε την ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων, τόσο για την Ομογένεια, όσο και γενικότερα για τη θέση και την αποστολή της Ελλάδας στο σύγχρονο κόσμο. Αυτές οι συναντήσεις αποτελούν πάντα ένα πολύ γόνιμο διάλογο που κρατούν ζωντανούς και ανοικτούς τους δρόμους επικοινωνίας μεταξύ μητροπολιτικής Ελλάδας και Ομογένειας».

    [13] Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε τροπολογία με τις προτάσεις του για την ανεργία

    Την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η απουσία από το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, των προτάσεων του Κινήματος για την ανεργία, με τις οποίες, σύμφωνα με κύκλους της Ιπποκράτους, είχε συμφωνήσει ο κ. Σαμαράς.

    Από κυβερνητικής πλευράς ελέχθη ότι πρόκειται για καθαρά τεχνικό θέμα και όχι για απόρριψη των προτάσεων και ότι θα έπρεπε προηγουμένως να έχει συνταχθεί έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

    Το ΠΑΣΟΚ δεν αποδέχθηκε την κυβερνητική εξήγηση και κατέθεσε αργά το απόγευμα τις προτάσεις του, ως τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο. Σχετικά, εξάλλου, με την έκθεση του ΓΛΚ, οι ίδιοι κύκλοι του ΠΑΣΟΚ ανέφεραν ότι από τα τρία σκέλη της πρότασης τα δύο δεν απαιτούν έκθεση, αφού πρόκειται για κοινωφελή εργασία και μεταφορά πόρων από τα κοινοτικά ταμεία.

    Αν θα χρειαζόταν έκθεση αυτή θα αφορούσε την ιατροφαρμακευτική κάλυψη ανέργων.

    [14] Ελεύθεροι χωρίς όρους Π. Δούκας και Γ. Βουλγαράκης

    Ελεύθεροι χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή, οι πρώην υπουργοί των κυβερνήσεων της ΝΔ, Πέτρος Δούκας και Γιώργος Βουλγαράκης και η σύζυγος του τελευταίου, δικηγόρος Αικατερίνη Πελέκη, που κατηγορούνται για παράβαση του νόμου για το «πόθεν έσχες».

    [15] Τη Δευτέρα η πληρωμή των συντάξεων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

    Την ερχόμενη Δευτέρα, 29 Απριλίου, θα γίνει η πληρωμή των συντάξεων του Μαΐου στους συνταξιούχους του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

    Η σύνταξη θα καταβληθεί κανονικά σε όλους τους συνταξιούχους, με εξαίρεση τις συντάξεις του τέως Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού ΟΤΕ (ΤΑΠ-ΟΤΕ), οι οποίες λόγω τεχνικού προβλήματος θα καταβληθούν την επομένη ημέρα, 30 Απριλίου.

    [16] Λουτρό αίματος στο Ιράκ

    Τουλάχιστον 200 είναι οι νεκροίτις τελευταίες τέσσερις ημέρες -θρησκευτικής κυρίως- βίας στο Ιράκ, δήλωσαν αξιωματούχοι.

    Οι συγκρούσεις και οι επιθέσεις που διαδέχονται η μια την άλλη, μετάτην επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείαςεναντίον ενός καταυλισμού διαδηλωτών στη Χαουίτζα,έχουν προκαλέσει τον τραυματισμό 300 ανθρώπων.

    Ο σιίτης πρωθυπουργός Νούρι αλ Μάλικι δήλωσε ότι φοβάται πως θα ξεσπάσει ένας νέος θρησκευτικός "εμφύλιος πόλεμος", όπως είχε συμβεί την περίοδο από το 2006 ως το 2007, μετά την αμερικανική στρατιωτική εισβολή.

    Το Σαββατοκύριακο, γίνονται στο Ιράκ περιφερειακές εκλογές στις 12 από τις 18 επαρχίες του.

    [17] Ολυμπιακός-Αναντολού Εφές 33-41 στο ημίχρονο

    Την Αναντολού Εφές αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός στο πέμπτο παιχνίδι της σειράς των πλέι οφ της Ευρωλίγκας.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 27 April 2013 - 0:30:25 UTC