Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Να ανοίξει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης"
  • [02] Το Φανάρι επισκέφθηκε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών

  • [01] "Να ανοίξει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης"

    Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι κάλεσε την Τουρκία να ανοίξει εκ νέου τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, η οποία έχει κλείσει εδώ και πάνω από σαράντα χρόνια από τις τουρκικές αρχές. "Ελπίζουμε ότι η Σχολή της Χάλκης θα ανοίξει εκ νέου" ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, σε συνέντευξη Τύπου, την Κυριακή, στηνΚωνσταντινούπολη.

    Στο μεταξύ, το θέμα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, καθώς και άλλα θέματα που αφορούν τις θρησκευτικές ελευθερίες στην Τουρκία, συζήτησε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, που επισκέφθηκε την Κυριακή το Φανάρι.

    «Τους τελευταίους μήνες, τα τελευταία χρόνια, έχουμε θετική πρόοδο στην συμπεριφορά της Κυβερνήσεώς μας έναντι του Πατριαρχείου μας και γενικότερα έναντι των μειονοτήτων και περιμένουμε ασφαλώς την επίλυση των υφιστάμενων προβλημάτων μας, όπως είναι η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, η οποία αποτελεί μεγάλη ανάγκη για το Πατριαρχείο μας, για το παρόν και το μέλλον του» σημείωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, απευθυνόμενος στον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, στην αρχή της συνάντησής του.

    Μεγάλη τιμή και ιδιαίτερο προνόμιο χαρακτήρισε την συνάντησή του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, σε δηλώσεις του αμέσως μετά.

    [02] Το Φανάρι επισκέφθηκε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών

    Το θέμα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, καθώς και άλλα θέματα που αφορούν τις θρησκευτικές ελευθερίες στην Τουρκία, συζητήσε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Τζών Κέρι, που επισκέφθηκε νωρίτερα σήμερα το Φανάρι.

    «Τους τελευταίους μήνες, τα τελευταία χρόνια ,έχουμε θετική πρόοδο στην συμπεριφορά της Κυβερνήσεώς μας έναντι του Πατριαρχείου μας και γενικότερα έναντι των μειονοτήτων και περιμένουμε ασφαλώς την επίλυση των υφιστάμενων προβλημάτων μας, όπως είναι η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης , η οποία αποτελεί μεγάλη ανάγκη για το Πατριαρχείο μας, για το παρόν και το μέλλον του», σημείωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, απευθυνόμενος στον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, στην αρχή της συνάντησής του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 21 April 2013 - 20:30:20 UTC