Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το ίδιο υπόμνημα κατέθεσε ο Γ. Παπανδρέου στην Προανακριτική
  • [02] Μπ. Ομπάμα: Τρομοκρατική πράξη οι επιθέσεις στη Βοστόνη
  • [03] Σ. Κεδίκογλου: Ο κ. Τσίπρας έχει δώσει αναστολή στη λογική
  • [04] Διώξεις και για χρέη από 5.000-10.000 ευρώ

  • [01] Το ίδιο υπόμνημα κατέθεσε ο Γ. Παπανδρέου στην Προανακριτική

    Με το ίδιο υπόμνημα που είχε υποβάλει στην Προανακριτική για τη "λίστα Λαγκάρντ" μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Επιτροπής Χρήστο Μαρκογιαννάκηαπάντησε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην κλήτευσή του για να καταθέσει αυτοπροσώπως.

    «Στο υπόμνημα αυτό, το οποίο έχετε στη διάθεσή σας, περιέχονται με πληρότητα και σαφήνεια όλα όσα είχα να θέσω υπόψη της Επιτροπής σε σχέση με την υπό διερεύνηση υπόθεση», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου στην επιστολή του προς τα μέλη της Προανακριτικής.

    Υπενθυμίζεται ότι στο τετρασέλιδο υπόμνημά του, ο Γιώργος Παπανδρέου, δίνει έμφαση στις προσπάθειες που κατέβαλε ο ίδιος και η κυβέρνησή του για την καταπολέμηση της διαφθοράς, ενώ δηλώνει ότι ποτέ δεν ενημερώθηκε για το περιεχόμενο της "λίστας Λαγκάρντ".

    [02] Μπ. Ομπάμα: Τρομοκρατική πράξη οι επιθέσεις στη Βοστόνη

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα χαρακτήρισε τις βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστόνη «τρομοκρατική πράξη» και επισήμανε τις αμφιβολίες των διωκτικών και ερευνητικών αρχών για το κατά πόσον οι αυτουργοί της «ειδεχθούς και θρασύδειλης ενέργειας» είναι ξένοι ή Αμερικανοί υπήκοοι.

    «Κάθε φορά που χρησιμοποιούνται βόμβες με στόχο αθώους πολίτες, πρόκειται για μία τρομοκρατική πράξη»τόνισε ο Ομπάμα στο μήνυμά του από τον Λευκό Οίκο, καλώντας συνάμα τους συμπατριώτες του σε επαγρύπνηση.

    [03] Σ. Κεδίκογλου: Ο κ. Τσίπρας έχει δώσει αναστολή στη λογική

    «Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο κ. Τσίπρας έχει δώσει αναστολή στη λογική και στην υπευθυνότητα» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, σχολιάζοντας την ομιλία του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριο του Economist.

    Παράλληλα, υπενθύμισε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέχρι πριν από λίγο καιρό υποσχόταν ότι θα αποκαταστήσει τον κατώτατο μισθό στα επίπεδα του 2009 και σήμερα λέει ότι θα τον αποκαταστήσει στα επίπεδα του 2011.

    [04] Διώξεις και για χρέη από 5.000-10.000 ευρώ

    Και για χρέη από 5.000 έως 10.000 ευρώ που έχουν βεβαιωθεί από τις Δ.Ο.Υ. πριν από την 31η Μαρτίου 2011 (ημερομηνία ισχύος του Ν. 3943/2011) μπορεί να διωχθούν οι φοροοφειλέτες, χωρίς αυτό να παραβιάζει τις συνταγματικές επιταγές (άρθρο 7) και τον Ποινικό Κώδικα (άρθρο 1). Αυτό υπογραμμίζει σε γνωμοδότησή του ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και προϊστάμενος του οικονομικού εγκλήματος, Νίκος Παντελής, προς το υπουργείο Οικονομικών.

    Όπως τόνιζαν νομικοί κύκλοι, η γνωμοδότηση του κ. Παντελή «ανοίγει το δρόμο» για την κατάθεση εκατοντάδων αν όχι χιλιάδων ποινικών διώξεων σε βάρος φοροοφειλετών, κατόπιν παραγγελίας των διευθυντών των Δ.Ο.Υ. και των τελωνείων, ενώ παράλληλα θα «μπλοκάρουν» για ακόμη μια φορά τα ήδη βεβαρημένα δικαστήρια της χώρας.

    Ειδικότερα, μετά την ημερομηνία ισχύος του Ν. 3943/2011 (31.3.2011) όποιος δεν καταβάλει τα βεβαιωμένα στις Δ.Ο.Υ. και τα τελωνειακά χρέη από 5.000-10.000 ευρώ προς το Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ και τους οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων μηνών, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως ένα έτος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 16 April 2013 - 18:30:21 UTC