Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Ξεκινούν άμεσα τα έργα στους αυτοκινητοδρόμους"
  • [02] Επιτάχυνση των πολιτικών δράσεων του ΣΥΡΙΖΑ θέλει ο Αλέξης Τσίπρας
  • [03] Η Λευκωσία θα ζητήσει "επιπλέον βοήθεια"
  • [04] Η Γκόλφω κερδίζει μέρα με τη μέρα το κοινό της
  • [05] "Μπλόκο" σε μισό τόνο ασήμι και 7 κιλά χρυσού στο «Ελ. Βενιζέλος»
  • [06] Υπέρ του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων η Γαλλία
  • [07] Επίσκεψη Ν. Δένδια στον Έβρο
  • [08] Καλούνται σε απολογία 13 πρώην στελέχη της μητρικής Siemens
  • [09] "Νέο γύρο ασκήσεων αντοχής στις τράπεζες προωθούν αξιωματούχοι της Ευρωζώνης"
  • [10] Η ΕΚΤ υπερασπίζεται τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας της Κύπρου
  • [11] Την πόρτα των διεθνών αγορών κτυπά εκ νέου η Σλοβενία
  • [12] Φόρο 10% θέλει να βάλει στους δημοσίους υπαλλήλους ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας
  • [13] Κατηγορίες για διαφθορά εναντίον του πρώην προέδρου της Γερμανίας Κρ. Βουλφ
  • [14] Να σταματήσει την προκλητική ρητορική της κάλεσε τη B. Κορέα ο Ράσμουσεν

  • [01] "Ξεκινούν άμεσα τα έργα στους αυτοκινητοδρόμους"

    Πριν το Πάσχα, ξεκινούν και πάλι τα έργα στους τέσσερις μεγάλους αυτοκινητοδρόμους παραχώρησης, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης. Ο υπουργός διευκρίνισε ότι υπεγράφη συμφωνία με τους παραχωρησιούχους να επαναλειτουργήσουν τα εργοτάξια χωρίς καθυστερήσεις και μάλιστα πριν το Πάσχα.

    Το πλήρες πρόγραμμα ανάπτυξης των έργων στους τέσσερις αυτοκινητοδρόμους, που έχουν παγώσει εδώ και δύο χρόνια, θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα.

    Ο κ. Χατζηδάκης χαρακτήρισε την επανεκίνηση των έργων "ως επανεκίνηση της ελληνικής οικονομίας", προσθέτοντας ότι "στα έργα αυτά θα βρουν άμεσα εργασία 25 χιλιάδες άτομα".

    Σημειώνεται ότι από τους πέντε αυτοκινητοδρόμους, ο μόνος που συνεχιζόταν κανονικά η κατασκευή του ήταν εκείνος προς Καλαμάτα και Σπάρτη. Ήδη προς την Καλαμάτα ολοκληρώθηκε, ενώ το τμήμα προς Σπάρτη υπολογίζεται να ολοκληρωθεί το 2014. Οι νέες συμβάσεις που θα υπογραφούν, θα κατατεθούν προς κύρωση στην Βουλή.

    [02] Επιτάχυνση των πολιτικών δράσεων του ΣΥΡΙΖΑ θέλει ο Αλέξης Τσίπρας

    Επιτάχυνση των πολιτικών και οργανωτικών δράσεων του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο να αξιοποιηθεί αποτελεσματικά ο πολιτικός χρόνος μέχρι τον Ιούνιο, καθώς προβλέπει νέα έκρηξη των προβλημάτων της χώρας, επιδιώκει ο Αλέξης Τσίπρας και, στο πλαίσιο αυτό, θα τοποθετηθεί αύριο, ανοίγοντας τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

    Ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες, θα επιμείνει στην περαιτέρω αναβάθμιση του ρόλου του ΣΥΡΙΖΑ εντός και εκτός του κοινοβουλίου, στην αναβάθμιση του διεθνούς ρόλου του κόμματος με την ανάληψη πρωτοβουλιών για τη συνεργασία του ευρωπαϊκού νότου έναντι της γερμανικής πολιτικής, με την πραγματοποίηση και μιας «εναλλακτικής συνόδου» στις αρχές Ιουνίου, με τη συμμετοχή και πολιτικών δυνάμεων, από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία και την Ιρλανδία. Στόχος, η έγκριση του «Μνημονίου των λαών της Ευρώπης», να καταδειχθεί το αδιέξοδο της σημερινής πολιτικής στην ΕΕ, να διακηρυχθεί η ανάγκη αλλαγής πολιτικής και, κυρίως, η ανάγκη αλλαγής των συσχετισμών.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ προγραμματίζει, επίσης, μια καμπάνια που θα απευθύνεται στον γερμανικό λαό, «στον οποίο θα τεθεί το ζήτημα των κινδύνων για τη συνολική πολιτική σταθερότητα, που προκύπτουν από τους ηγεμονισμούς, την αντιδημοκρατική συμπεριφορά και τις νεοφιλελεύθερες εμμονές της γερμανικής κυβέρνησης».

    Υπό το πρίσμα αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πορευθεί προς το συνέδριο με τη σκέψη ότι αποτελεί τον κυρίαρχο πόλο της αντιπολίτευσης και είναι η μοναδική εναλλακτική κυβερνητική επιλογή, που συσπειρώνει δυνάμεις και ψηφοφόρους, από το ΠΑΣΟΚ μέχρι την εξωκοινοβουλευτική αριστερά.

    Ως προς τις διαφωνίες που καταγράφονται στα όργανα του κόμματος στην πορεία προς το συνέδριο, κυρίως για την ευρωπαϊκή πολιτική και την πολιτική συμμαχιών, οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι η διαφοροποίηση αυτή υφίσταται από την αρχή της ίδρυσης του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτουν ότι οι δυνάμεις που διαφοροποιούνται είναι πάντα μειοψηφία και εκτιμούν ότι αυτό θα γίνει και στο συνέδριο που θα διεξαχθεί από 10 έως 14 Απριλίου.

    Ακολουθώντας την πάγια τακτική της, η «Αριστερή Πλατφόρμα» θα καταθέσει αύριο τις δικές της τροπολογίες στην εισήγηση της Γραμματείας και, το απόγευμα της Κυριακής, θα πραγματοποιηθεί η σχετική ψηφοφορία.

    Η εισήγηση της Γραμματείας, που θα παρουσιαστεί αύριο στην Κεντρική Επιτροπή, δίνει ένα άρωμα του προσυνεδριακού κλίματος καθώς διακρίνεται, στο μεν πολιτικό σκέλος από την όξυνση του λόγου έναντι της κυβέρνησης και των κυρίαρχων δυνάμεων στην ΕΕ και, στο οργανωτικό σκέλος, από την ένταση των διαδικασιών ενόψει του συνεδρίου.

    [03] Η Λευκωσία θα ζητήσει "επιπλέον βοήθεια"

    Ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε σήμερα ότι θα ζητήσει από την ΕΕ "επιπλέον βοήθεια" προς το νησί, το οποίο βρίσκεται αντιμέτωπο με αυστηρά μέτρα που επιβάλλονται στο πλαίσιο ενός σχεδίου διάσωσης το οποίο εκπονήθηκε από το Eurogroup.

    Ο πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε ότι έχει ήδη μιλήσει με τον ευρωπαίο επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν, ενώ οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης βρίσκονται σήμερα στο Δουβλίνο κυρίως για να οριστικοποιήσουν το σχέδιο διάσωσης.

    Ο πρόεδρος της Κύπρου δήλωσε επίσης πως θα απευθυνθεί γραπτώς προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Φαν Ρόμπαϊ.

    [04] Η Γκόλφω κερδίζει μέρα με τη μέρα το κοινό της

    Μία πληθωρική Γκόλφω σε τρεις χρόνους. Μία Γκόλφω σεξπιρική, μια Ελληνίδα Ιουλιέτα, που εξελίσσει τον πόνο της στον άψογο δεκαπεντασύλαβο του δημιουργού της, που διατηρεί όλα τα στοιχεία της λαϊκής παράδοσης, που σέρνεται και ίπταται επί σκηνής.

    Η ηρωίδα του Σπύρου Περεσιάδη διέτρεξε τον χρόνο, δώδεκα δεκαετίες, έναν αιώνα και πλέον, και «προσγειώθηκε» μ΄έναν μαγικό τρόπο στη σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη» του Rex για να συνεπάρει τους θεατές της με το δράμα της, δράμα ίδια ισχυρό όσα χρόνια κι αν περάσουν, όπως άλλωστε διαχρονικά ισχυρός είναι ο πόνος του προδομένου έρωτα, που ζητάει και βρίσκει τη λύτρωση στον θάνατο.

    Η παράσταση του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Νίκου Καραθάνου, καθηλώνει το κοινό της από τις 6 Μαρτίου κι όχι άδικα. Το παροιμιώδες ειδύλλιο της «φουστανέλας», το βουκολικό δράμα του 1893 «χτυπάει φλέβα» σε κάθε κοινό μέσα στον χρόνο γιατί άλλωστε ίδια είναι μέσα στον χρόνο τα στοιχεία ανθρώπου και κοινωνίας. Το συναίσθημα και η ταξική πάλη. Η Γκόλφω ερωτεύεται βαθιά τον Τάσο, εκείνος την προδίδει για την πλούσια κόρη του τσέλιγκα, η Γκόλφω αυτοκτονεί κι εκείνος την ακολουθά μετανιωμένος στο ύστατο ταξίδι.

    [05] "Μπλόκο" σε μισό τόνο ασήμι και 7 κιλά χρυσού στο «Ελ. Βενιζέλος»

    Έλεγχο σε επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας, η οποία δεν παρουσίαζε εμπορική δραστηριότητα, διενήργησε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), με αφορμή απόπειρα αποστολής μεγάλης ποσότητας χρυσού και αργύρου, εκ μέρους της, στη Γερμανία, αεροπορικώς.

    Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, στο πλαίσιο των ελέγχων της παράνομης διακίνησης χρυσού, ενεχυροδανειστηρίων και ξεπλύματος μαύρου χρήματος, το ΣΔΟΕ πραγματοποίησε έλεγχο σε επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας, η οποία δεν παρουσίαζε εμπορική δραστηριότητα.

    Αφορμή για τον έλεγχο αποτέλεσε η απόπειρα αποστολής 425 κιλών αργύρου από την Ελλάδα στη Γερμανία από την ως άνω επιχείρηση, με πτήση της εταιρείας LUFTHANSA.

    Οι τελωνειακοί υπάλληλοι του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος, ειδοποίησαν το ΣΔΟΕ να προβεί σε ελέγχους.

    Από τους ελέγχους προέκυψε ότι άτομο, γερμανικής υπηκοότητας, που επρόκειτο να ταξιδέψει με πτήση της LUFTHANSA στη Γερμανία, κατείχε 7,185 κιλά χρυσού με φορολογικά στοιχεία της ως άνω επιχείρησης και επίσης κατείχε το χρηματικό ποσό των 293.435 ευρώ.

    Τα 425 κιλά ασήμι, τα 7,185 κιλά χρυσού και τα μετρητά ύψους 293.435 ευρώ, κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

    Ο αλλοδαπός συνελήφθη και οδηγείται, με την αυτόφωρη διαδικασία, ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

    [06] Υπέρ του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων η Γαλλία

    Η γαλλική Γερουσία ενέκρινε σήμερα τον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την ψήφιση σχετικού νόμου ύστερα από διαδηλώσεις εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων υπέρ και κατά μίας τέτοιας απόφασης.

    Η εξέλιξη αυτή θεωρείται η σημαντικότερη κοινωνική μεταρρύθμιση στη Γαλλία μετά την κατάργηση της θανατικής ποινής το 1981 και αποτέλεσε κομβικής σημασίας δέσμευση στην προεκλογική εκστρατεία των κυβερνώντων σοσιαλιστών του προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

    Ωστόσο, σε αυτήν αντιτίθενται οι συντηρητικών πεποιθήσεων Γάλλοι σε μία κυρίως Καθολική χώρα, καθώς και οι γάλλοι μουσουλμάνοι και χριστιανοί ευαγγελιστές.

    Η πρόταση νόμου που εγκρίθηκε δι' ανατάσεως της χειρός με μικρές τροποποιήσεις θα επιστρέψει τον Μάιο στην Εθνοσυνέλευση, όπου οι σοσιαλιστές διαθέτουν την απόλυτη πλειοψηφία. Ύστερα από την τελική της έγκριση εκεί, πρόκειται να τεθεί σε ισχύ στα μέσα του χρόνου.

    [07] Επίσκεψη Ν. Δένδια στον Έβρο

    Τον Έβρο επισκέπτεται από το πρωί ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νικόλαος Δένδιας.

    Ο υπουργός κατά τη διάρκεια της παραμονής του στον ακριτικό νομό, θα επισκεφθεί τα σημεία ελέγχου αποτροπής παράνομων μεταναστών και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, όπου θα του γίνει ενημέρωση για τη πρόοδο των εργασιών κατασκευής των εγκαταστάσεων της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής (μεταναστών και προσφύγων), που δημιουργείται στην επέκταση του υπάρχοντος Κέντρου Φύλαξης.

    Εν τω μεταξύ, κατά την άφιξή του στην Αλεξανδρούπολη και επισκεπτόμενος εθιμοτυπικά τον μητροπολίτη κ. 'Ανθιμο, ο υπουργός έγινε αντικείμενο διαμαρτυριών μικρής ομάδας πολιτών, που βρήκε την ευκαιρία να εκφράσει την αντίθεσή της κατά της μεταλλευτικής δραστηριότητας στις Σκουριές της Χαλκιδικής.

    [08] Καλούνται σε απολογία 13 πρώην στελέχη της μητρικής Siemens

    Πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της μητρικής Siemens (Γερμανίας), καλούν σε απολογία οι Εφέτες Ανακριτές της υπόθεσης των λεγομένων «μαύρων ταμείων» της εταιρείας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακριτές Μαρία Νικολακέα, Γιάννης Φιοράκης και Νίκος Πιπιλίγκας απέστειλαν κλήσεις για απολογία σε 13 πρώην στελέχη της μητρικής εταιρείας, της περιόδου 1998 έως 2004. Μεταξύ αυτών, που πλέον καθίστανται κατηγορούμενοι, είναι ο πρώην πρόεδρος της Siemens, δύο πρώην μέλη του κεντρικού συμβουλίου και υψηλόβαθμα στελέχη του τομέα τηλεπικοινωνιών.

    Οι κλήσεις αφορούν τα αδικήματα της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και σχετίζονται με το σκέλος της υπόθεσης που αφορά τη σύμβαση 8002 του ΟΤΕ για την ψηφιοποίηση των κέντρων του και όλες τις μεταγενέστερες επεκτάσεις της. Οι Εφέτες Ανακριτές ζητούν από τα 13 πρόσωπα να εμφανιστούν μέσα στο επόμενο διάστημα (Ιούνιο- Ιούλιο) γιατί, σε αντίθετη περίπτωση, προτίθενται να εκδώσουν εντάλματα σύλληψης σε βάρος τους.

    [09] "Νέο γύρο ασκήσεων αντοχής στις τράπεζες προωθούν αξιωματούχοι της Ευρωζώνης"

    Κορυφαίοι αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες και τη Φρανκφούρτη προωθούν πρόταση για ένα νέο γύρο πολύ αυστηρότερων ασκήσεων αντοχής (stress tests) των ευρωπαϊκών τραπεζών, πριν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) αναλάβει την εποπτεία τους το 2014, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal το οποίο επικαλείται ως πηγές τέσσερις αξιωματούχους που έχουν γνώση των συζητήσεων.

    Οι αξιωματούχοι αυτοί, σημειώνει το δημοσίευμα, υποστηρίζονται από τις πλουσιότερες χώρες της Ευρώπης - περιλαμβανομένων της Γερμανίας, της Ολλανδίας και τη Φινλανδίας - που δεν θέλουν να παραλάβουν τον λογαριασμό για τις αδύναμες τράπεζες των φτωχότερων εταίρων τους. Οι υποστηρικτές των αυστηρών stress tests θα ξεκινήσουν την εκστρατεία τους στη σημερινή σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στο Δουβλίνο, μετά από μία πρώτη συζήτηση που έγινε για το θέμα μεταξύ των εκπροσώπων των υπουργείων Οικονομικών την περασμένη εβδομάδα.

    [10] Η ΕΚΤ υπερασπίζεται τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας της Κύπρου

    Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι έστειλε επιστολή αυτή την εβδομάδα στον πρόεδρο της Κύπρου για να του ζητήσει "να μην ασκεί πίεση" στον διοικητή της κεντρικής τράπεζας της χώρας, ο οποίος δέχεται πολλές κατηγορίες, δήλωσε σήμερα προς το Γαλλικό Πρακτορείο πηγή που γνωρίζει το θέμα.

    "Υπάρχει μια επιστολή με την οποία ζητείται να γίνει σεβαστή η ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας της Κύπρου και να μην ασκείται πίεση" στο διοικητή της, τον Πανίκο Δημητριάδη, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

    Η ΕΚΤ δεν έκανε από την πλευρά της κανένα σχόλιο.

    [11] Την πόρτα των διεθνών αγορών κτυπά εκ νέου η Σλοβενία

    Η Σλοβενία θα προχωρήσει στην έκδοση 18μηνων εντόκων γραμματίων ύψους 500 εκατ. ευρώ την ερχόμενη Τετάρτη (17 Απριλίου), μετά την αποτυχία της να συγκεντρώσει προσφορές για τη μικρότερη έκδοση χρέους 100 εκατ. ευρώ που έκανε αυτή την εβδομάδα, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

    Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) εκτιμά ότι η Σλοβενία, που έχει την τέταρτη μικρότερη οικονομία της Ευρωζώνης (με ΑΕΠ 35 δισ. ευρώ), θα χρειασθεί δάνεια περίπου 3 δισ. ευρώ εφέτος για να αποπληρώσει παλαιά δάνεια, να βοηθήσει τις τράπεζες και να καλύψει το έλλειμμα του προϋπολογισμού της.

    Η έκδοση, σημειώνει το Bloomberg, θα δοκιμάσει τη θέληση των ξένων επενδυτών να χρηματοδοτήσουν τη σλοβένικη οικονομία, καθώς η τραπεζική κρίση πιέζει τον προϋπολογισμό της χώρας, οι τιμές των κρατικών ομολόγων βυθίζονται και η αύξηση του κινδύνου χρεοκοπίας απειλούν να καταστήσουν τη Σλοβενία την έκτη χώρα της Ευρωζώνης που θα λάβει πρόγραμμα διάσωσης.

    Οι μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας είναι κρατικές και αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα με την αύξηση των επισφαλειών στα δάνεια που έχουν χορηγήσει.

    [12] Φόρο 10% θέλει να βάλει στους δημοσίους υπαλλήλους ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας

    Την προώθηση φόρου αλληλεγγύης 10% που θα πληρώνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι με μισθό άνω των 1.000 ευρώ επιθυμεί ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας και επικεφαλής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Βίκτορ Πόντα.

    Ωστόσο, την επιθυμία του κ. Πόντα δεν συμμερίζεται το Εθνικό Φιλελεύθερο Κόμμα (ο δεύτερος εταίρος στον κυβερνητικό συνασπισμό), ο ηγέτης του οποίου Κριν Αντονέσκου δήλωσε ότι το κόμμα είναι αντίθετο σε αυτή την πρόταση και κάθε άλλη πρόταση που "κρύβει" την επιβολή νέων φορολογικών συντελεστών ή την αύξηση των υφιστάμενων. Ο φόρος αλληλεγγύης που προωθεί ο κ. Πόντα δεν θα αποφέρει σημαντικά έσοδα στον κρατικό προϋπολογισμό, δήλωσε ο κ. Αντονέσκου, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης της Ρουμανίας.

    Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, ο κ. Πόντα παρουσίασε στοιχεία για την πορεία των οικονομικών μεγεθών της Ρουμανίας το α' τρίμηνο του 2013, στη διάρκεια του οποίου, όπως είπε, καταγράφηκε αύξηση των εξαγωγών κατά 8% και το χαμηλότερο έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο της τελευταίας δεκαετίας, περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ. Εξάλλου, πρόσθεσε, η Ρουμανία κατάφερε να πετύχει τον στόχο του ελλείμματος του προϋπολογισμού, όπως έχει συμφωνήσει με το Διεθνές ΝομισματικόΤαμείο (ΔΝΤ).

    [13] Κατηγορίες για διαφθορά εναντίον του πρώην προέδρου της Γερμανίας Κρ. Βουλφ

    Ο εισαγγελέας του Ανόβερου πρόκειται να απαγγείλει κατηγορίες σε βάρος του πρώην Προέδρου της Γερμανίας Κρίστιαν Βουλφ, ανακοίνωσαν σήμερα ερευνητές.

    Ο Βουλφ φέρεται ότι δέχθηκε μια πληρωμένη διαμονή σε πολυτελές ξενοδοχείο από ένα φίλο του κινηματογραφικό παραγωγό, τον Νταβίντ Γκρένεβολντ, τον οποίο είχε βοηθήσει ασκώντας πίεση στον όμιλο Siemens για να χρηματοδοτήσει ταινίες.

    Η απόφαση του εισαγγελέα ανακοινώθηκε αφού ο 53χρονος Βουλφ δεν δέχθηκε να συνάψει συμφωνία με την εισαγγελία σχετικά με τις κατηγορίες, θέλοντας όπως είπε να καθαρίσει το όνομά του. Αρνείται επίμονα τις κατηγορίες σε βάρος του.

    Το περιφερειακό δικαστήριο του Ανόβερου θα πρέπει τώρα να αποφασίσει αν οι κατηγορίες είναι επαρκείς για να αρχίσει δίκη εναντίον του.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [14] Να σταματήσει την προκλητική ρητορική της κάλεσε τη B. Κορέα ο Ράσμουσεν

    Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, κάλεσε σήμερα την Βόρεια Κορέα να σταματήσει άμεσα την απειλητική της δραστηριότητα και χαιρέτισε τις προσπάθειες της Νότιας Κορέας να επιδιώξει τον διάλογο προκειμένου να εκτονωθεί η κρίση στην κορεατική χερσόνησο.

    Ο Ράσμουσεν, ο πρώτος επικεφαλής του ΝΑΤΟ που επισκέπτεται τη Νότια Κορέα, επανέλαβε την καταδίκη εκ μέρους της Συμμαχίας της "προκλητικής ρητορικής και δραστηριότητας" της Πιονγκγιάνγκ που "συνιστά σοβαρή απειλή προς την περιφερειακή και διεθνή ειρήνη, ασφάλεια και σταθερότητα".

    "Καλώ την Βόρεια Κορέα να σταματήσει άμεσα αυτές τις πράξεις και την επιδίωξη της απόκτησης όπλων μαζικής καταστροφής που παραβιάζει τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Σεούλ. "Επιδοκιμάζω τη Νότια Κορέα για την επιδίωξη ειρηνικής λύσης μέσω του διαλόγου", πρόσθεσε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 12 April 2013 - 10:30:23 UTC