Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κοινή γραμμή Αθήνας - Λευκωσίας
  • [02] Νέο αρνητικό ρεκόρ σημείωσε η ανεργία
  • [03] "Ανοιχτά" για την ελληνική κυβέρνηση τα θέματα των γερμανικών αποζημιώσεων
  • [04] Σε εξέλιξη το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ
  • [05] Κινητοποιήσεις κατοίκων και οδοφράγματα στην Ιερισσό
  • [06] Ανοίγει το 2015 το Μουσείο της Αρχαίας Ελεύθερνας
  • [07] Στις 10 Ιουνίου, το πόρισμα του ΣΔΟΕ για τους συγγενείς του Γ. Παπακωνσταντίνου
  • [08] "Την ερχόμενη εβδομάδα θα κλείσει το θέμα του Δημοσίου"
  • [09] Τρία άτομα απέδρασαν από τα κρατητήρια αστυνομικού τμήματος
  • [10] Κατάλογο δεσμευτικών υποχρεώσεων θα υπογράφουν οι διοικητές νοσοκομείων
  • [11] Ολοκληρώθηκε μια έρευνα για ξέπλυμα χρήματος στην Κύπρο, αρχίζει μια άλλη
  • [12] Το Λονδίνο δεν καλεί την πρόεδρο της Αργεντινής στην κηδεία της Θάτσερ
  • [13] Ματαιώθηκε το ντεμπούτο στην Κίνα της ταινίας "Django: Ο Τιμωρός" του Ταραντίνο

  • [01] Κοινή γραμμή Αθήνας - Λευκωσίας

    Μήνυμα προς πάσα κατευθυνση και κυρίως προς την Τουρκία, έστειλε ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, πως η οικονομική δύσκολη θέση που βρίσκεται η χώρα του «δεν θα πρέπει να δώσει την εντύπωση -και κανείς να μην διανοηθεί- ότι είναι η κατάλληλη στιγμή, για επιβουλή εις βάρος της εθνικής κυριαρχίας και άλλων συμφερόντων της Κύπρου»

    Ο κ. Ομήρου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, όπου, μεταξύ άλλων, συζήτησαν την κοινή γραμμή που θα ακολουθήσουν Αθήνα και Λευκωσία, στα εθνικά ζητήματα.

    «Μαζί θα δώσουμε τη μάχη του Ελληνισμού» τόνισε ο κ. Ομήρου κατηγορώντας ευθέως τους Ευρωπαίους για παραβίαση της θεμελιώδους αρχής της αλληλεγγύης. «Μας έδωσαν χολή και όξον», είπε, τονίζοντας πως δεν μπορεί να συνεχιστεί το χάσμα μεταξύ Βορρά-Νότου, καθώς δεν είναι μόνο η κοινωνική συνοχή αλλά και η πολιτική συνοχή, που θα μπει σε δοκιμασία.

    "Η Ευρώπη χρειάζεται αλλαγή κατεύθυνσης", κατέληξε ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής.

    [02] Νέο αρνητικό ρεκόρ σημείωσε η ανεργία

    Νέο αρνητικό ρεκόρ σημείωσε η ανεργία στη χώρα με το «καλημέρα» του 2013, καθώς εκτινάχθηκε στο 27,2% και οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.348.742 άτομα. Και είναι εν προκειμένω χαρακτηριστικό, ότι από το 2010 και την υπογραφή του πρώτου Μνημονίου, στη «μαύρη λίστα» της προστέθηκαν 806.803 άτομα. Ενώ, η ανεργία συνεχίζει να αποτελεί «μάστιγα» για τους νέους 15- 24 ετών (ποσοστό 59,3%) και τις γυναίκες (ποσοστό 31,4%).

    Ειδικότερα, από την έρευνα εργατικού δυναμικού της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), προκύπτουν τα εξής:

    Το ποσοστό ανεργίας ανήλθε σε 27,2% τον Ιανουάριο εφέτος, έναντι 21,5% τον Ιανουάριο 2012 και 25,7% τον Δεκέμβριο 20121. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.348.742 άτομα και αυξήθηκαν κατά 281.048 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο 2012 (αύξηση 26,3%) και κατά 95.709 άτομα σε σχέση με τον Δεκέμβριο 2012 (αύξηση 7,6%).

    Το σύνολο των απασχολουμένων εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.617.771 άτομα. Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 270.629 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο 2012 (μείωση 7%) και κατά 11.653 άτομα σε σχέση με τον Δεκέμβριο 2012 (μείωση 0,3%).

    Ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός (τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία), ανήλθε σε 3.346.423 άτομα και μειώθηκε κατά 878 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο 2012 (μηδενική μεταβολή) και κατά 535 άτομα σε σχέση με τον Δεκέμβριο 2012 ( επίσης, μηδενική μεταβολή).

    Στις γυναίκες, η ανεργία ανέρχεται σε 31,4% (από 25,4% τον Ιανουάριο 2012) και στους άνδρες σε 23,9% (από 18,6%).

    [03] "Ανοιχτά" για την ελληνική κυβέρνηση τα θέματα των γερμανικών αποζημιώσεων

    «Η Ελληνική Κυβέρνηση όπως έπραξε και στο ζήτημα των αποζημιώσεων των οικογενειών των θυμάτων της σφαγής του Διστόμου, παρεμβαίνοντας στη διαφορά μεταξύ Γερμανίας και Ιταλίας, ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, διατηρεί το δικαίωμα να ανακινήσει έτερες πτυχές των γερμανικών αποζημιώσεων, τη στιγμή που θα κρίνει καταλληλότερη προς τούτο, λαμβάνοντας υπ΄ όψιν το σύνολο των παραμέτρων», αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

    Στο έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 5 Απριλίου, σε απάντηση σχετικής ερώτησης του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, ο υπουργός Εξωτερικών ξεκαθαρίζει επίσης ότι «ανοικτό και διακριτό από το ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων, παραμένει επίσης το θέμα του κατοχικού δανείου, το οποίο η Τράπεζα της Ελλάδος υποχρεώθηκε να συνομολογήσει με τις γερμανικές και ιταλικές δυνάμεις κατοχής».

    Επιπλέον, ο κ. Αβραμόπουλος επισημαίνει ότι ευρύτερα «το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων ως συνέπεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, απασχολεί από μακρού χρόνου την Ελλάδα και αποτελεί ζήτημα με ιστορικές, ανθρωπιστικές, πολιτικές και νομικές παραμέτρους».

    [04] Σε εξέλιξη το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ

    Με την εισήγηση της γγ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα, άρχισαν σήμερα οι εργασίες του 19ου Συνεδρίου του κόμματος, στον Περισσό.

    Στην ομιλία της η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι το συνέδριο δίνει απάντηση στο πώς θα οργανωθεί ο αγώνας κατά "των βάρβαρων και αντιλαϊκών μέτρων".

    Αναφέρθηκε στην πρόταση του κόμματος για μονομερή διαγραφή του χρέους και αποδέσμευση από την ΕΕ, ενώ απάντησε σε όσους στρέφονται κατά του Περισσού, τονίζοντας ότι "το ΚΚΕ σήκωσε το μεγαλύτερο βάρος των αγωνιστικών κινητοποιήσεων".

    Η κ. Παπαρήγα επισήμανε ότι "η επαναστατική αλλαγή στην Ελλάδα θα είναι σοσιαλιστική. Κινητήριες δυνάμεις της επανάστασης θα είναι η εργατική τάξη ως ηγετική δύναμη, οι μισοπρολετάριοι, η φτωχή αγροτιά και τα πιο καταπιεσμένα τμήματα των μεσαίων στρωμάτων της πόλης".

    Επισήμανε δε, ότι "η πάλη κατά των συνεπειών της κρίσης, η αποτροπή μεγαλύτερης χρεοκοπίας του λαού, η διέξοδος από την κρίση υπέρ του λαού μπορεί να αποτελέσει, κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις, κρίκο για την οργάνωση της εργατικής, λαϊκής αντεπίθεσης, να γίνει εφαλτήριο για την όσο γίνεται πιο μαζική υποστήριξη του αγώνα για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, σε συνδυασμό με την πάλη κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου και της με οποιονδήποτε τρόπο συμμετοχής της ελληνικής αστικής τάξης".

    Η κ. Παπαρήγα άσκησε οξεία κριτική τόσο στην τρικομματική κυβέρνηση όσο και στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της κρίσης.

    [05] Κινητοποιήσεις κατοίκων και οδοφράγματα στην Ιερισσό

    Με οδοφράγματα στις εισόδους του χωριού τους αλλά και σειρά κινητοποιήσεων στη Θεσσαλονίκη, «απαντούν» οι κάτοικοι της Ιερισσού Χαλκιδικής στη χθεσινή επεισοδιακή σύλληψη των δύο συντοπιτών τους, οι οποίοι φέρονται να συμμετείχαν στην εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε στο εργοτάξιο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές.

    Από το πρωί, κάτοικοι της Ιερισσού έχουν στήσει οδοφράγματα στις εισόδους του χωριού τους, αποκλείοντας έτσι οδικά την πρόσβαση ή τη διέλευση των οχημάτων από την περιοχή.

    Την ίδια ώρα, σειρά κινητοποιήσεων αλληλεγγύης στους δύο συλληφθέντες προγραμματίζουν κάτοικοι της Ιερισσού μαζί με τις επιτροπές αγώνα από τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική.

    Σήμερα και αύριο το απόγευμα θα μοιράσουν ενημερωτικό υλικό μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ, για αύριο έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης όπου κρατούνται από χθες οι δύο συλληφθέντες. Επιπλέον, το Σάββατο θα διαδηλώσουν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και την Κυριακή, ημέρα κατά την οποία θα απολογηθούν οι δύο κατηγορούμενοι, θα συγκεντρωθούν πάλι έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο της πόλης.

    [06] Ανοίγει το 2015 το Μουσείο της Αρχαίας Ελεύθερνας

    Εντός του 2015 θα ανοίξει το Μουσείο Αρχαιολογικού Χώρου Ελεύθερνας, στο νομό Ρεθύμνου, καθώς η κατασκευή του βρίσκεται σε καλό δρόμο και συγκεκριμένα στη φάση της δημιουργίας της στέγης του ορόφου, ενώ έχει ήδη ολοκληρωθεί το ημιυπόγειο και ο όροφος.

    Μάλιστα, η σχετική μελέτη διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου του Μουσείου, αλλά και των εργασιών ασφάλειας και μεταφοράς αρχαιοτήτων, πήρε πρόσφατα το «πράσινο φως» των μελών του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.

    Επίσης, πριν λίγο καιρό τα μέλη του ΚΑΣ ενέκριναν το νέο πενταετές πρόγραμμα (2013-2015) της ανασκαφικής έρευνας στην αρχαία Ελεύθερνα, που πραγματοποιεί από το 1985 ο Τομέας Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης του Πανεπιστημίου της Κρήτης. Συγκεκριμένα, θα συνεχιστούν οι έρευνες στους τομείς Ι και ΙΙΙ, που τελούνται υπό τη διεύθυνση του καθηγητή κλασικής αρχαιολογίας Νικολάου Σταμπολίδη, ενώ αναμένεται το αίτημα για τη συνέχιση των ανασκαφών στον τομέα ΙΙ, που πραγματοποιεί η λέκτορας Βυζαντινής Αρχαιολογίας Δρ. Χριστίνα Τσιγωνάκη.

    [07] Στις 10 Ιουνίου, το πόρισμα του ΣΔΟΕ για τους συγγενείς του Γ. Παπακωνσταντίνου

    Στις 10 Ιουνίου, θα παραδώσει το ΣΔΟΕ το πόρισμά του για τους 4 συγγενείς του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται στη «λίστα Λαγκάρντ».

    Σήμερα, τα μέλη της Προανακριτικής ενημερώθηκαν από το ΣΔΟΕ για αυτή την εξέλιξη και για αυτό αποφάσισαν να ζητήσουν μικρή παράταση των εργασιών τους έως τις 25 Απριλίου, προκειμένου να αποφασίσουν πώς θα κινηθούν στη συνέχεια. Την Τρίτη, θα κληθεί στην Επιτροπή το στέλεχος του ΣΔΟΕ, Γιώργος Καρασμάνης που ασχολείται με την επεξεργασία της «λίστας Λαγκάρντ».

    Εν τω μεταξύ, υπόμνημα έστειλε στα μέλη της Προανακριτικής ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης.

    [08] "Την ερχόμενη εβδομάδα θα κλείσει το θέμα του Δημοσίου"

    Την εκτίμηση ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα κλείσει και το θέμα του Δημοσίου με την τρόικα, εξέφρασε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, μιλώντας με δημοσιογράφους, μετά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη.

    Μάλιστα, ο κ. Μανιτάκης χαρακτήρισε "άψογη" τη συνεργασία που έχει με τα υπόλοιπα υπουργεία, αποκαλώντας "μυθεύματα" τα περί αντιθέτου.

    [09] Τρία άτομα απέδρασαν από τα κρατητήρια αστυνομικού τμήματος

    Τρεις κρατούμενοι απέδρασαν περί τις 4 τα ξημερώματα, από τα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος Αγίου Δημητρίου Αττικής.

    Πρόκειται για δύο Αλγερινούς και έναν Αφγανό, οι οποίοι με άγνωστο τρόπο άνοιξαν τρύπα στον τοίχο του κρατητηρίου, απ΄όπου διέφυγαν.

    Για την υπόθεση έχει διαταχθεί έρευνα από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, ενώ είναι σε εξέλιξη επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

    [10] Κατάλογο δεσμευτικών υποχρεώσεων θα υπογράφουν οι διοικητές νοσοκομείων

    Ποσοτικά και ποιοτικά καθήκοντα θα περιλαμβάνει ο κατάλογος υποχρεώσεων που θα υπογράφουν εφεξής οι νέοι διοικητές στα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας.

    Στόχος του υπουργείο Υγείας είναι οι διοικητές να δεσμεύονται πριν την ανάληψη των καθηκόντων τους για την οικονομική διαχείριση, τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία των νοσοκομείων. Όπως δε ανέφερε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, στη Βουλή, εφεξής στις επιτροπές που θα μελετούν τις αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος και θα αποφαίνονται για τον ορισμό διοικητών, θα μετέχει και εκπρόσωπος του ΑΣΕΠ.

    «Αυτοί που ορίζονται διοικητές και υποδιοικητές είναι για να λύνουν προβλήματα και όχι για να κάνουν εσωτερικό συνδικαλισμό στον υπουργό που τους όρισε», είναι η χαρακτηριστική η φράση του υπουργού Υγείας, ο οποίος έσπευσε να υπογραμμίσει: «Δεν υποχρεώνουμε κανέναν να γίνει διοικητής. Αν δεν είναι ικανοί γι? αυτές τις θέσεις, υπάρχουν και άλλες επιλογές».

    Τις αναφορές αυτές έκανε ο κ. Λυκουρέντζος με αφορμή τη συζήτηση επίκαιρη ερώτησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Συρμαλένιου για τη συγχώνευση των νοσοκομείων Σύρου και Νάξου.

    [11] Ολοκληρώθηκε μια έρευνα για ξέπλυμα χρήματος στην Κύπρο, αρχίζει μια άλλη

    Έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της επιτροπής Mοneyval του Συμβουλίου της Ευρώπης, όσον αφορά τους ισχυρισμούς για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στην Κύπρο.

    Η επικεφαλής της Μονάδας Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟΚΑΣ) Εύα Παπακυριακού δήλωσε ότι, οι λειτουργοί της Moneyval έχουν ήδη ετοιμάσει την έκθεσή τους, που θα είναι η δεύτερη σε μικρό χρονικό διάστημα, δεδομένου ότι το 2011, είχε γίνει η τακτική ανά τετραετία έρευνα για την εφαρμογή των μέτρων καταπολέμησης του ξεπλύματος.

    Η κ. Παπακυριακού είπε ότι εντός των ημερών αναμένεται να αρχίσει και η έρευνα της ιδιωτικής εταιρείας, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι ο γνωστός ελεγκτικός οίκος Deloitte, που διαθέτει παραρτήματα σε πολλές χώρες, περιλαμβανομένων της Ελλάδας και της Κύπρου. Η κ. Παπακυριακού διευκρίνισε ότι πρόκειται για δύο παράλληλες έρευνες, τα πορίσματα των οποίων θα τεθούν ενώπιον του Γιούρογκρουπ. Η καθυστέρηση στην έρευνα του ιδιωτικού οίκου οφείλεται σε ενστάσεις της τρόικας όσον αφορά την επιλογή του οίκου που θα τη διενεργούσε.

    [12] Το Λονδίνο δεν καλεί την πρόεδρο της Αργεντινής στην κηδεία της Θάτσερ

    Η κυβέρνηση της Βρετανίας αποφάσισε να μην προσκαλέσει την πρόεδρο της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες στην κηδεία της Μάργκαρετ Θάτσερ την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε ένας μη κατονομαζόμενος αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, μια χειρονομία η οποία είναι πιθανό να βαθύνει ακόμα περισσότερο την πικρή διμερή διπλωματική διένεξη για τα νησιά Φόκλαντ.

    Η πηγή αυτή είπε ότι θα ήταν φυσιολογικό με βάση το πρωτόκολλο να προσκληθούν αντιπροσωπείες από κάθε χώρα με τις οποίες η Βρετανία διατηρεί "φυσιολογικές" διπλωματικές σχέσεις στην κηδεία, πρόσθεσε όμως ότι η οικογένεια της Θάτσερ απέρριψε το ενδεχόμενο να προσκληθεί η Φερνάντες.

    "Πρόκειται για την τήρηση των επιθυμιών της οικογένειας" της εκλιπούσης πρώην πρωθυπουργού, είπε η πηγή αυτή, προσθέτοντας ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις για να διευκρινιστεί εάν θα μπορούσε να προσκληθεί κάποιος κατώτερος Αργεντινός κυβερνητικός αξιωματούχος αντί της προέδρου.

    [13] Ματαιώθηκε το ντεμπούτο στην Κίνα της ταινίας "Django: Ο Τιμωρός" του Ταραντίνο

    Το ντεμπούτο στην Κίνα της βραβευμένης με Όσκαρ ταινίας του Κουέντιν Ταραντίνο "Django: Ο Τιμωρός ("Django Unchained") ματαιώθηκε ξαφνικά σήμερα για "τεχνικούς λόγους", έγινε γνωστό από κινηματογραφικές αίθουσες.

    Η Κίνα είναι πλέον η μεγαλύτερη διεθνής αγορά για το Χόλιγουντ και η πρεμιέρα της ταινίας στη χώρα αυτή αναμενόταν με ανυπομονησία επειδή, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είχε μικρές μόνο περικοπές από τους κυβερνητικούς λογοκριτές, παρά το γεγονός ότι ο Ταραντίνο φημίζεται για τις σκηνές ωμής βίας στις ταινίες του.

    Μερικοί μπλόγκερ έγραψαν πως η ταινία είχε αρχίσει ήδη να προβάλλεται όταν ξαφνικά η προβολή σταμάτησε και οι θεατές κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τις κινηματογραφικές αίθουσες. "Αφού την παρακολουθήσαμε για περίπου ένα λεπτό, σταμάτησε!", έγραψε ο μπλόγκερ Σούε Γι Ντάο. "Μετά εμφανίσθηκαν μέλη του προσωπικού του κινηματογράφου και είπαν πως η SARFT (η Κρατική Διοίκηση Ραδιοφώνου, Κινηματογράφου και Τηλεόρασης, η οποία είναι αρμόδια για τη λογοκρισία των ταινιών) τηλεφώνησε και είπε ότι η προβολή πρέπει να καθυστερήσει!! Μπορεί κανείς να μου πει τι συμβαίνει!!"

    "Πήραμε την ειδοποίηση από το επιτελείο μας γύρω στις 10:00 σήμερα το πρωί , αλλά ήταν πολύ αργά για να ματαιώσουμε δύο προβολές", δήλωσε εξάλλου ο υπεύθυνος σ' έναν από τους κινηματογράφους της Σαγκάης.

    Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, στελέχη της κινηματογραφικής βιομηχανίας δήλωσαν πως η ματαίωση της προβολής μπορεί να οφείλεται σε μερικές γυμνές σκηνές που μπορεί να μην "κόπηκαν" από τη ταινία.

    Η κινεζική κυβέρνηση λογοκρίνει όλες τις ταινίες πριν από την προβολή τους. Σκηνές που περιέχουν γυμνό, πολιτικά ευαίσθητα θέματα, καθώς και ακραία βία πρέπει να "κόβονται" πριν η ταινία πάρει το "πράσινο φως" από τις αρχές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 11 April 2013 - 10:30:23 UTC