Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ψηφίστηκε στο σύνολό του το επενδυτικό νομοσχέδιο
  • [02] Γιοχάνες Χαν: Στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλο δυναμικό ανάπτυξης
  • [03] Συνάντηση του Φ. Κουβέλη με τον Αντώνη Μανιτάκη
  • [04] Ένταση στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά
  • [05] Εξαρθρώθηκε οργανωμένο κύκλωμα που διέπραττε απάτες σε βάρος τράπεζας
  • [06] Σόρος προς Γερμανία : Ευρωομόλογα ή βγείτε από την Ευρωζώνη
  • [07] "Το Eurogroup ενδέχεται να προβεί σε τροποποιήσεις του μνημονίου της Κύπρου"
  • [08] Μείωση κατά 11,2% στο κόστος εργασίας ανά ώρα στην Ελλάδα
  • [09] Με πρωτογενές πλεόνασμα 508 εκατ. το α' τρίμηνο ο προϋπολογισμός
  • [10] Μπελίντα Παρμάρ: Γιατί οι ηλεκτρονικές συσκευές δεν χρειάζεται να είναι ... ροζ

  • [01] Ψηφίστηκε στο σύνολό του το επενδυτικό νομοσχέδιο

    Σε συνθήκες έντασης και φραστικών αντιπαραθέσεων ψηφίστηκε στο σύνολό του ο επενδυτικός νόμος, χωρίς να προηγηθεί ονομαστική ψηφοφορία. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Ι. Τραγάκης προχώρησε στη διαδικασία ψήφισης του νομοσχεδίου, κρίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εμμένει στο αίτημα της ονομαστικής ψηφοφορίας, που είχε καταθέσει χθες το βράδυ.

    Ωστόσο, λίγα λεπτά νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Παπαδημούλης, κατέστησε σαφές ότι το κόμμα του έχει υποβάλλει πρόταση ονομαστικής όχι στο σύνολο του σχεδίου νόμου, αλλά στο άρθρο που περιελήφθη στο νομοσχέδιο και αφορά ενδεχόμενη απιστία στελεχών διοικήσεων τραπεζών για δάνεια που έχουν χορηγηθεί σε νομικά πρόσωπα του δημόσιου και ευρύτερου τομέα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

    Υπενθυμίζεται ότι το άρθρο αυτό προστέθηκε στο επενδυτικό νομοσχέδιο, καθώς η κυβέρνηση αποδέχθηκε σχετική βουλευτική τροπολογία.Η ψήφιση των άρθρων, όμως, ολοκληρώθηκε την προηγούμενη Πέμπτη και συνεπώς εκκρεμούσε η ψήφιση στο σύνολο.

    [02] Γιοχάνες Χαν: Στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλο δυναμικό ανάπτυξης

    Την πεποίθησή του πως η Ελλάδα έχει, από οικονομικής άποψης, πολλές δυνατότητες ανάπτυξης, αρχίζοντας από την παραγωγή τροφίμων και φτάνοντας μέχρι την παραγωγή ενέργειας, εκφράζει ο Αυστριακός επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αρμόδιος για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής, Γιοχάνες Χαν, σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Ντι Πρέσε» (Die Presse).

    Σε πρόσφατη αποκλειστική συνέντευξή του, στο ΑΠΕ- ΜΠΕ στη Βιέννη, ο κ. Χαν είχε υπογραμμίσει τις θετικές διαπιστώσεις που έκανε κατά τις τελευταίες επισκέψεις του στην Ελλάδα, στην οποία, όπως είχε τονίσει χαρακτηριστικά, «η κατάσταση βελτιώνεται σημαντικά και δυναμώνει το φως στην άκρη του τούνελ».

    Η Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει πραγματικός εξαγωγέας ενέργειας, ενώ μεγάλο είναι το δυναμικό στον ποιοτικό τουρισμό, παρατηρεί στη σημερινή συνέντευξή του στην «Ντι Πρέσε» ο Γιοχάνες Χαν. Συμπληρώνει, παράλληλα, πως για να αξιοποιήσει αυτές τις δυνατότητές της, η Ελλάδα θα πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, για παράδειγμα τη δημιουργία ενός αξιόπιστου κτηματολογίου.

    [03] Συνάντηση του Φ. Κουβέλη με τον Αντώνη Μανιτάκη

    Με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, συναντάται αυτή την ώρα, στα γραφεία του κόμματος, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, προκειμένου να τον ενημερώσει για όλες τις λεπτομέρειες της συζήτησης με την τρόικα, που έγινε χθες στο υπουργείο Οικονομικών.

    [04] Ένταση στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά

    Ένταση επικράτησε πριν από λίγη ώρα στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδες νεαρών ατόμων εισέβαλαν στο 'Ιδρυμα, την ώρα που η παράταξη της ΔΑΠ πραγματοποιούσε εκδήλωση.

    Οι νεαροί έσπασαν όλα τα «stands» στα οποία είχαν αναρτηθεί αφίσες και πλακάτ από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, από Οργανώσεις για το Παιδί κλπ. 'Εσκισαν αφίσες, έσπασαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους και συνεπλάκησαν με όσους φοιτητές επιχείρησαν να τους εμποδίσουν. Πριν από λίγο οι νεαροί αποχώρησαν, αφήνοντας πίσω τους «γης μαδιάμ».

    Πάντως, σύμφωνα με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου κ. Οικονόμου, τώρα τα πνεύματα έχουν ηρεμήσει και το Ίδρυμα επανέρχεται στον κανονικό του ρυθμό.

    [05] Εξαρθρώθηκε οργανωμένο κύκλωμα που διέπραττε απάτες σε βάρος τράπεζας

    Απάτη σε βάρος τράπεζας, μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, στην οποία εμπλέκονται, σύμφωνα με την Αστυνομία, 46 άτομα, αποκαλύφθηκε μετά από έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ύστερα από καταγγελία του τραπεζικού ιδρύματος.

    Από τους αστυνομικούς σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος οκτώ ατόμων και συγκεκριμένα ενός 41χρονου Έλληνα, δύο Ρουμάνων, ηλικίας 29 και 38 ετών κι άλλων πέντε αλλοδαπών, ενώ παράλληλα ερευνάται η εμπλοκή ακόμη 38 ατόμων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και του εξωτερικού.

    [06] Σόρος προς Γερμανία : Ευρωομόλογα ή βγείτε από την Ευρωζώνη

    Να εγκρίνει την έκδοση ευρωομολόγων ή να αποχωρήσει η ίδια από το ευρώ για το καλό της Ευρωζώνης κάλεσε την Γερμανία ο αμερικανός επενδυτής Τζορτζ Σόρος, ο οποίος, σε ομιλία του στο Κέντρο Οικονομικών Μελετών της Φραγκφούρτης, κατηγόρησε το Βερολίνο ότι στην περίπτωση της Κύπρου «το παρατράβηξε» και προειδοποίησε ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης κατευθύνεται προς περίοδο ύφεσης.

    «Η πρώτη μου προτίμηση θα ήταν τα ευρωομόλογα. Η δεύτερη θα ήταν η αποχώρηση της Γερμανίας από την ευρωζώνη. Αν φύγει, το ευρώ θα υποτιμηθεί και οι χρεωμένες χώρες θα ανακτήσουν την ανταγωνιστικότητά τους. Το χρέος τους θα ξαναγίνει αυτομάτως βιώσιμο», δήλωσε ο κ. Σόρος και σημείωσε ότι είναι μεν θέμα του Βερολίνου να αποφασίσει αν θέλει ευρωομόλογα ή όχι, αλλά «δεν έχει το δικαίωμα να εμποδίζει τις υπερχρεωμένες χώρες να ξεφύγουν από την δυστυχία τους». Εάν η Γερμανία είναι αντίθετη στην έκδοση ευρωομολόγων, συνεχίζει ο γνωστός επενδυτής, ο οποίος είχε γίνει παγκοσμίως γνωστός για τις κερδοσκοπικές επιθέσεις του εναντίον της στερλίνας, «θα πρέπει να σκεφτεί η ίδια το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει το ευρώ και να αφήσει τους άλλους να τα εκδώσουν».

    Ο Τζορτζ Σόρος απέδωσε ακόμη τα προβλήματα της Ευρωζώνης στην εφαρμογή λανθασμένων πολιτικών από την πλευρά της Γερμανίας.

    [07] "Το Eurogroup ενδέχεται να προβεί σε τροποποιήσεις του μνημονίου της Κύπρου"

    Η Φινλανδή υπουργός Οικονομικών Γιούτα Ουρπιλάινεν δήλωσε σήμερα ότι το Γιούρογκρουπ ενδέχεται να κάνει ορισμένες αλλαγές στο μνημόνιο που συνοδεύει την δανειακή σύμβαση της Κύπρου όταν οι υπουργοί συναντηθούν στο Δουβλίνο αργότερα εντός της εβδομάδας.

    «Νομίζω ότι το τελικό αποτέλεσμα είναι καλό και βιώσιμο, και νομίζω ότι είναι καλό να προχωρήσουμε με αυτό αλλά είναι καλό να σημειώσουμε ότι ορισμένες λεπτομέρειες μπορεί παρ' όλ' αυτά να αλλάξουν την Παρασκευή», είπε η Ουρπιλάινεν προς τους δημοσιογράφους σήμερα χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

    [08] Μείωση κατά 11,2% στο κόστος εργασίας ανά ώρα στην Ελλάδα

    Μείωση κατά 11,2% σημείωσε το κόστος εργασίας ανά ώρα στην Ελλάδα, το διάστημα 2008-2012, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της ευρωζώνης στην οποία σημειώθηκε μείωση του κόστους εργατοώρας το διάστημα 2008-2012. Ειδικότερα, το 2008 το κόστος εργασίας ανά ώρα στην Ελλάδα ήταν 16,7 ευρώ, το 2010 αυξήθηκε στα 17,1 ευρώ, και το 2012 μειώθηκε στα 14,9 ευρώ ανά ώρα. Βάσει αυτών των στοιχείων η Ελλάδα κατατάσσεται πέμπτη ανάμεσα στις χώρες της ευρωζώνης με το χαμηλότερο κόστος εργασίας ανά ώρα το 2012.

    Το χαμηλότερο κόστος εργασίας στην ευρωζώνη το 2012, καταγράφεται στη Σλοβακία (8,3 ευρώ/ώρα), στην Εσθονία (8,4 ευρώ/ώρα), στην Πορτογαλία (12,2 ευρώ/ώρα), στη Μάλτα (12,3 ευρώ/ώρα), στη Σλοβενία και στην Ελλάδα (14,9 ευρώ/ώρα).

    [09] Με πρωτογενές πλεόνασμα 508 εκατ. το α' τρίμηνο ο προϋπολογισμός

    Έλλειμμα 1,366 δισ. ευρώ παρουσίασε ο κρατικός προϋπολογισμός το τρίμηνο Ιανουαρίου- Μαρτίου 2013, έναντι στόχου για έλλειμμα 4,85 δισ. ευρώ και ελλείμματος 7,279 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2012.

    Το ίδιο διάστημα σημειώθηκε πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 508 εκατ. ευρώ, έναντι στόχου για έλλειμμα 2,338 δισ. ευρώ και ελλείμματος 334 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2012.

    Αυτό προκύπτει από προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού που παρουσίασε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

    Ο υπουργός σημείωσε ότι τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού δείχνουν ότι «συνεχίζεται η αναμφίβολα επώδυνη αλλά αναγκαία πορεία δημοσιονομικής εξυγίανσης».

    [10] Μπελίντα Παρμάρ: Γιατί οι ηλεκτρονικές συσκευές δεν χρειάζεται να είναι ... ροζ

    Όταν η Μπελίντα Παρμάρ επισκέφθηκε ένα κατάστημα κινητής τηλεφωνίας προκειμένου να αγοράσει μια σύγχρονη συσκευή τηλεφώνου ... βγήκε από τα ρούχα της με τον πωλητή, ο οποίος προσπαθούσε να της πλασάρει το προϊόν μιλώντας της αργά και με απλοϊκούς τεχνολογικούς όρους θεωρώντας - ίσως - ότι μια γυναίκα δεν θα μπορούσε να κατανοήσει τις λειτουργίες ενός σύγχρονου smartphone ('έξυπνο' κινητό). Τότε ήταν που αποφάσισε να γίνει "γκουρού" στον τομέα και να αποδείξει ότι η τεχνολογία είναι "γένους θηλυκού" - κι όχι μόνο στη ... γραμματική.

    "Είχα πάει να αγοράσω ένα κινητό και ο πωλητής μού μιλούσε πολύ αργά σαν να ήμουν τελείως χαζή κι όχι μία επαγγελματίας, που αγαπά την τεχνολογία κι έχει χρήματα να ξοδέψει. Δεν αγαπώ τις τεχνολογικές λεπτομέρειες, αλλά αυτό που μπορεί να κάνει η τεχνολογία για τη ζωή μου" εξηγεί στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η Μπελίντα Παρμάρ (Belinda Parmar), συγγραφέας του "Little Miss Geek" και ιδρύτρια του "Lady Geek", ενός οργανισμού που στόχο έχει να αλλάξει τον τρόπο που οι εταιρείες τεχνολογίας και ηλεκτρονικών παιχνιδιών "μιλούν" στις γυναίκες.

    Καταρρίπτοντας τον μύθο που θέλει την "τεχνολογία να είναι καθαρά ανδρική υπόθεση", η Μπελίντα Παρμάρ ίδρυσε το "Lady Geek" που - μεταξύ άλλων - το 2011 αναδείχθηκε ως Best Breakthrough Internet Company. Το ερχόμενο Σάββατο θα μοιραστεί με το κοινό του φετινού TEDxThessaloniki τη δική της "Δύναμη του συν (+)", που είναι και το μότο της εκδήλωσης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 10 April 2013 - 12:30:29 UTC