Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γκρίλο: Ο κόσμος θα βγει στους δρόμους με ρόπαλα
  • [02] Σε εξέλιξη φωτιά στα Τρίκαλα Κορινθίας
  • [03] Απεργία εφοριακών στις 23 Απριλίου
  • [04] Η ανακεφαλαιοποίηση στη συνάντηση τρόικας - Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς
  • [05] Πούτιν: Άδικη η κατάσχεση καταθέσεων στην Κύπρο

  • [01] Γκρίλο: Ο κόσμος θα βγει στους δρόμους με ρόπαλα

    Στην πολιτική κατάσταση της Ιταλίας και στις πιθανές τις εξελίξεις αναφέρθηκε ο Μπέπε Γκρίλλο, κατά την σημερινή συνάντησή του με τους γερουσιαστές και βουλευτές του κινήματος «Πέντε Αστέρων».

    «Αν η κεντροδεξιά και η κεντροαριστερά τα βρουν, ο κόσμος θα κατέβει στους δρόμους με τα ρόπαλα» τόνισε ο Ιταλός ηθοποιός και πολιτικός, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι εφημερίδες «Κορριέρε Ντέλλα Σέρα» και «Λα Ρεπούμπλικα», στην διαδικτυακή τους έκδοση.

    Ο Γκρίλλο πρόσθεσε ότι «είναι φυσικό, στο εσωτερικό του κινήματός του, να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις», με αναφορά και στον βουλευτή από την Σικελία, Τομμάζο Κουρρό, ο οποίος έχει ζητήσει ,ανοικτά, «να ξεκινήσει ουσιαστικός διάλογος με την κεντροαριστερά».

    Υπενθυμίζεται, όμως, ότι, σε επίσημο επίπεδο, τόσο ο Μπέππε Γκρίλλο, όσο και οι κοινοβουλευτικοί του εκπρόσωποι, έχουν απορρίψει οποιαδήποτε συνεργασία με την προοδευτική παράταξη.

    [02] Σε εξέλιξη φωτιά στα Τρίκαλα Κορινθίας

    Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά, που εκδηλώθηκε το πρωί στα Τρίκαλα της ορεινής Κορινθίας. Η φωτιά λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν, πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και καίει δασικές εκτάσεις, χωράφια με καστανιές και χαμηλή βλάστηση.

    Από νωρίς ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής με 20 επανδρωμένα οχήματα, εθελοντικές οργανώσεις καθώς και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής επιχειρούν να περιορίσουν και να ελέγξουν το πύρινο μέτωπο, ενώ το έργο τους συνδράμουν από αέρος τις τελευταίες ώρες και δύο αεροσκάφη καναντέρ.

    Η φωτιά καίει κοντά στην συνοικία Κάτω Τρίκαλα, χωρίς να απειλεί άμεσα το χωριό.

    [03] Απεργία εφοριακών στις 23 Απριλίου

    Προειδοποιητική απεργία στις εφορίες την Τρίτη 23 Απριλίου, αποφάσισε η Ομοσπονδία Εφοριακών του υπουργείου Οικονομικών.

    Η ΠΟΕ ΔΟΥ προαναγγέλλει την έναρξη απεργιακών κινητοποιήσεων με αιτήματα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της,"την καταδίκη της άδικης φορολογικής πολιτικής, με τη συνεχή επιβολή νέων «χαρατσιών», τηδιασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών στις εφορίες,τη διασφάλιση του συνόλου των οργανικών θέσεων του κλάδου καιτη μισθολογική αποκατάσταση όσων πέτυχαν στον διαγωνισμό ΑΣΕΠ ΠΕ1Γ/2008".

    [04] Η ανακεφαλαιοποίηση στη συνάντηση τρόικας - Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

    Η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών και το deal Εθνικής - Eurobank συζητήθηκαν σήμερα κατά τη συνάντηση κλιμακίου της τρόικας με τον πρόεδρο και τους αντιπροέδρους της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

    Η διοίκηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ενημέρωσε λεπτομερώς για τη συνολική νομική και τεχνική διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησηςκαι κυρίως για χρονοδιαγράμματα των αυξήσεων μετοχικών κεφαλαίων των τραπεζών.

    Για το θέμα της συγχώνευσης των τραπεζών Εθνικής- Eurobank, η διοίκηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς τόνισε στο κλιμάκιο της τρόικας ότι πρέπει να προχωρήσει όπως έχει σχεδιαστεί, καθώς η όλη διαδικασία βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και δεν θα ήταν καλό να ανατραπεί.

    [05] Πούτιν: Άδικη η κατάσχεση καταθέσεων στην Κύπρο

    Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν θεωρεί άδικη την απόφαση "κατάσχεσης καταθέσεων" στην Κύπρο με την υποψία, μεταξύ άλλων, ότι προέρχονται από "ξέπλυμα", διότι κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο να αποδειχθεί.

    "Το γεγονός ότι γίνεται κατάσχεση χρημάτων καταθετών, μεταξύ των οποίων και Ρώσων, οπουδήποτε, είτε στην Κύπρο, είτε σε άλλες περιοχές, αυτό αποτελεί υπονόμευση της εμπιστοσύνης σε ολόκληρο το τραπεζικό σύστημα της ευρωζώνης", δήλωσε ο Πούτιν σε συνέντευξή του στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD την παραμονή της επίσκεψής του στη Γερμανία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 5 April 2013 - 18:30:23 UTC