Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δεν παραιτούμαι, θα συνεχίσω τις προσπάθειες, διεμήνυσε ο Ιταλός πρόεδρος
  • [02] Καταργείται από την 1η Απριλίου το επίδομα γάμου
  • [03] Σέντρα στην 27η αγωνιστική με φόντο το αυριανό ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ
  • [04] Μέτρα ελάφρυνσης των πολιτών και αύξησης των εσόδων ζητά η ΔΗΜΑΡ
  • [05] Συγκέντρωση στη Χαλκιδική ενάντια στα μεταλλεία χρυσού
  • [06] Xωρίς δυσκολία αναπνέει o Νέλσον Μαντέλα
  • [07] To 56% των Γερμανών δεν κατανοεί τις αντιγερμανικές εκδηλώσεις

  • [01] Δεν παραιτούμαι, θα συνεχίσω τις προσπάθειες, διεμήνυσε ο Ιταλός πρόεδρος

    Την απόφασή του να μην παραιτηθεί ανακοίνωσε ο ιταλός πρόεδρος Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

    «Δεν κρύβω στους Ιταλούς ότι η κατάσταση είναι δύσκολή, αλλά έχω, παράλληλα, εμπιστοσύνη ότι μπορεί να βρεθεί λύση», πρόσθεσε ο ιταλός πρόεδρος.

    «Θα ζητήσω από δύο επιτροπές να διαμορφώσουν προτάσεις θεσμικού και οικονομικού περιεχομένου που θα είναι χρήσιμες και στον διάδοχό μου», τόνισε ο Ναπολιτάνο, ο οποίος θέλησε να απευθύνει και πάλι έκκληση στις πολιτικές δυνάμεις να συμβάλουν στη σύσταση κυβέρνησης.

    «Θα καταβάλω προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση μέχρι την τελευταία ημέρα της θητείας μου», ολοκλήρωσε ο Ναπολιτάνο

    [02] Καταργείται από την 1η Απριλίου το επίδομα γάμου

    Την κατάργηση των επιδόματος γάμου αντιμετωπίζουν από τη Δευτέρα, 1 Απριλίου, 300 χιλιάδες περίπου εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα μετά τη λήξη και της τρίμηνης μετενέργειας της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

    Παράλληλα παύουν να ισχύουν και μια σειρά από θεσμικού χαρακτήρα ρυθμίσεις, που περιλαμβάνονταν στη σύμβαση αλλά δεν έχουν κατοχυρωθεί νομοθετικά, ορισμένες από τις οποίες αντανακλούν και στο ύψος των αμοιβών.

    Το επίδομα γάμου έχει καταργηθεί για την πλειοψηφία των εργαζομένων, που καλύπτονταν από κλαδικές συμβάσεις, από τις 14 Φεβρουαρίου του 2012, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του υπουργικού Συμβουλίου.

    Σύμφωνα με αυτή, διατηρούντο σε ισχύ μόνο οι όροι των συλλογικών συμβάσεων εργασίας που αφορούσαν, τον εισαγωγικό βασικό μισθό ή ημερομίσθιο, τα επιδόματα ωρίμανσης, τέκνων, σπουδών και επικίνδυνης εργασίας.

    Με την ίδια πράξη περιορίστηκε μεταξύ άλλων, η μετενέργεια των συλλογικών συμβάσεων σε τρεις μήνες από τη λήξη τους, μειώθηκε ο βασικός μισθός κατά 22% και καταργήθηκε η δυνατότητα των συνδικάτων για μονομερή προσφυγή στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας.

    Το επίδομα γάμου είχαν δικαίωμα να μην το καταβάλλουν ήδη από τις 12 Νοεμβρίου του 2012, όσες επιχειρήσεις δεν είναι μέλη εργοδοτικών οργανώσεων, αφού με άλλη νομοθετική ρύθμιση, έχει ορισθεί ότι η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση δεσμεύει μόνο τις επιχειρήσεις που είναι μέλη των φορέων που την υπογράφουν.

    Παράλληλα από την 1η Απριλίου τίθεται σε ισχύ, ο νέος μηχανισμός καθορισμού του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου, βάσει του οποίου, την τελική απόφαση θα λαμβάνει πλέον η εκάστοτε κυβέρνηση μετά από διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους. Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση, ο νομοθετημένος κατώτατος μισθός δεν υποκαθιστά τους μισθούς που ορίζονται με κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας αλλά ορίζει τα κατώτατα όρια για όλη την οικονομία λαμβάνοντας υπόψη, την αγοραστική δύναμη των πλέον χαμηλότερα αμειβομένων και των εργαζομένων στον άτυπο τομέα της οικονομίας.

    [03] Σέντρα στην 27η αγωνιστική με φόντο το αυριανό ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ

    Το κυριακάτικο ντέρμπι στο Καραϊσκάκη μεταξύ του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης θέλει το θετικό αποτέλεσμα για να συνεχίσει την προσπάθεια για την κατάληψη της δεύτερης θέσης στη βαθμολογία, αλλά η αποστολή της μόνο εύκολη δεν θα είναι κόντρα στον πρωταθλητή, ο οποίος μπορεί να μην έχει βαθμολογικό κίνητρο, αλλά για λόγους γοήτρου θα παλέψει για τη νίκη.

    Σημαντικό είναι και το παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη μεταξύ του Πανιωνίου και του Αστέρα Τρίπολης, ενώ ο Παναθηναϊκός είναι το λογικό φαβορί στο παιχνίδι του Ολυμπιακού σταδίου κόντρα στον Πλατανιά. Η ΑΕΚ θέλει τη νίκη στη Λιβαδειά κόντρα στον τοπικό Λεβαδειακό, για να συνεχίσει την προσπάθεια για την αποφυγή του υποβιβασμού, ενώ δύσκολη αποστολή θα έχει ο Ατρόμητος στη Ξάνθη κόντρα στην ομώνυμη ομάδα. Συνοπτικά το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας (οι αγώνες θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από το συνδρομητικό κανάλι NOVA):

    ΣΑΒΒΑΤΟ

    16:30 (Ηράκλειο) ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννινα 17:15 (Βικελίδης) Αρης-Πανθρακικός 19:30 (ΟΑΚΑ) Παναθηναϊκός-Πλατανιάς

    ΚΥΡΙΑΚΗ

    15:00 (Ξάνθη) Ξάνθη-Ατρόμητος 17:15 (Βέροια) Βέροια-Κέρκυρα 17:15 (Λιβαδειά) Λεβαδειακός-AEK 19:30 (Καραϊσκάκη) Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ

    ΔΕΥΤΕΡΑ 19:30 (Νέα Σμύρνη) Πανιώνιος-Αστέρας Τρίπολης

    [04] Μέτρα ελάφρυνσης των πολιτών και αύξησης των εσόδων ζητά η ΔΗΜΑΡ

    Μέτρα που θα ελαφρύνουν τους πολίτες και θα συμβάλλουν και στη μεγαλύτερη συγκέντρωση εσόδων, μεταξύ των οποίων η αντικατάσταση του Ειδικού Τέλους Ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ) από ένα μειωμένο ενιαίο φόρο ακινήτων, επισημαίνει η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωση της ενόψει της άφιξης εκ νέου της Τρόικας στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα.

    Η ΔΗΜΑΡ σημειώνει επιπλέον ότι στα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν είναι επίσης η μείωση της επιβάρυνσης από δάνεια των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, ο διακανονισμός των ληξιπρόθεσμων οφειλών με αυξημένο αριθμό δόσεων και η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση.

    [05] Συγκέντρωση στη Χαλκιδική ενάντια στα μεταλλεία χρυσού

    Συγκέντρωση στην Ιερισσό Χαλκιδικής πραγματοποίησαν το μεσημέρι κάτοικοι και εκπρόσωποι φορέων που είναι αντίθετοι στη λειτουργία μονάδας χρυσού στις Σκουριές, παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.

    Ακολούθησε αυτοκινητοπομπή έως το χωριό Στρατώνι όπου εκπρόσωπος της εταιρίας "Ελληνικός Χρυσός" παρέλαβε ψήφισμα με τα αιτήματα διαμαρτυρίας των κατοίκων και των φορέων.

    Την κινητοποίηση οργάνωσαν οι συντονιστικές επιτροπές αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης ενάντια στα μεταλλεία χρυσού.

    [06] Xωρίς δυσκολία αναπνέει o Νέλσον Μαντέλα

    Ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, Νέλσον Μαντέλα, είναι ήρεμος και μπορεί και αναπνέει χωρίς δυσκολία καθώς ανταποκρίνεται στη φαρμακευτική αγωγή που του χορηγείται ύστερα από την τρίτη μέρα νοσηλείας του εξαιτίας λοίμωξης του αναπνευστικού, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του προέδρου Τζέικομπ Ζούμα.

    "Ο Μαντίμπα μπορεί τώρα να αναπνέει χωρίς δυσκολία. Συνεχίζει να ανταποκρίνεται στη θεραπεία και είναι ήρεμος", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η προεδρία. Μαντίμπα αποκαλούν τον 94χρονο Μαντέλα τα μέλη της φυλής του.

    [07] To 56% των Γερμανών δεν κατανοεί τις αντιγερμανικές εκδηλώσεις

    "Καμία κατανόηση" δεν δείχνει η πλειοψηφία των Γερμανών για την απεικόνιση της Καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ ως Χίτλερ σε διαδηλώσεις στην Κύπρο, αλλά και για αντίστοιχες ενέργειες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που πραγματοποιήθηκε από το γερμανικό περιοδικό Focus.

    Το 56% των ερωτηθέντων δεν μπορεί να κατανοήσει την άγρια εχθρότητα που εκδηλώνεται σε σχέση με την κρίση στην Ευρωζώνη, ενώ το 40% δηλώνει ότι κατανοεί την κριτική εναντίον της Γερμανίας. Ιδιαίτερα αυστηροί εμφανίζονται οι ψηφοφόροι των Χριστιανοδημοκρατών και των Χριστιανοκοινωνιστών, οι οποίοι εκφράζουν την δυσφορία τους σε ποσοστό 60%, αλλά τα δύο τρίτα των ψηφοφόρων του κόμματος "Η Αριστερά" (Die Linke) δείχνουν κατανόηση για τις αντιγερμανικές εκδηλώσεις στις χώρες που πλήττονται από την κρίση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 30 March 2013 - 14:30:26 UTC