Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Άσκηση ποινικών διώξεων για τη "λίστα Λαγκάρντ"
  • [02] Κατ' αντιπαράσταση εξέταση των Κ. Μπίκα και Ι. Διώτη αποφάσισε η Προανακριτική
  • [03] Άνοιξε ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα
  • [04] Στα 6,2 εκ. ευρώ ανέρχονται τα δάνεια προς επωνύμους, που διέγραψαν οι κυπριακές τράπεζες
  • [05] Στο 37,5% το «κούρεμα» στην Τράπεζα Κύπρου
  • [06] Νέα προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων για Ο.Ε. και Ε.Ε.
  • [07] Τροποποιούνται τα προσωρινά περιοριστικά μέτρα στις συναλλαγές στην Κύπρο

  • [01] Άσκηση ποινικών διώξεων για τη "λίστα Λαγκάρντ"

    Στην άσκηση ποινικών διώξεων σε ό,τι αφορά τα μη πολιτικά πρόσωπα που ενεπλάκησαν στην υπόθεση της "λίστας Λαγκάρντ" αναμένεται να προχωρήσουν τις επόμενες ημέρες οι Οικονομικοί Εισαγγελείς μετά το πέρας της έρευνας που διενήργησαν .

    Η έρευνα των δύο Εισαγγελέων που ξεκίνησε το περασμένο Φθινόπωρο ολοκληρώθηκε και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα η άσκηση ποινικών διώξεων.

    Ήδη, βάσει των στοιχείων της δικογραφίας που σχηματίστηκε, έχει υποβληθεί σχετική αναφορά από τον αναπληρωτή οικονομικό εισαγγελέα Σπύρο Μουζακίτη, στον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη με τα συμπεράσματα στα οποία έχει καταλήξει για την ποινική αξιολόγηση των μη πολιτικών προσώπων που ενεπλάκησαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στη διαχείριση της λίστας, η οποία παρέμεινε επί σχεδόν 20 μήνες αναξιοποίητη.

    Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας κλήθηκαν και κατέθεσαν με την ιδιότητα του υπόπτου για την διάπραξη αδικημάτων οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Καπελέρης και Ιωάννης Διώτης, μία δικηγόρος και πρώην συνεργάτιδα του κ. Διώτη καθώς και οι τρεις συγγενείς του κ. Παπακωνσταντίνου τα ονόματα των οποίων απαλείφτηκαν από την επίμαχη λίστα.

    Διαβάστε επίσης:

    Κατ' αντιπαράσταση εξέταση των Κ. Μπίκα και Ι. Διώτη αποφάσισε η Προανακριτική

    [02] Κατ' αντιπαράσταση εξέταση των Κ. Μπίκα και Ι. Διώτη αποφάσισε η Προανακριτική

    Νέα τροπή πήρε η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ μετά την απόφαση των μελών της Προανακριτικής Επιτροπής που διερευνά την υπόθεση να εξεταστούν κατ' αντιπαράσταση το βράδυ της Δευτέρας, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Κωνσταντίνος Μπίκας και ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης, προκειμένου να αποσαφηνιστούν αντιφατικά σημεία που προέκυψαν από τις καταθέσεις τους.

    Θα προηγηθούν οι καταθέσεις τόσο του κ. Μπίκα όσο και του κ. Διώτη πριν εξεταστούν πρόσωπο με πρόσωπο στην Προανακριτική.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, στην κατάθεσή του που ολοκληρώθηκε για σήμερα, ανέφερε ότι στα τέλη του καλοκαιριού του 2011 ή στις αρχές φθινοπώρου συμμετείχε σε μία σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο, με αντικείμενο τη φοροδιαφυγή και εκεί, συζητήθηκε και η λίστα Λαγκάρντ.

    Ο κ. Μπίκας φέρεται επίσης να κατέθεσε ότι σε εκείνη τη συνάντηση που είχε με τον κ. Βενιζέλο του ανέφερε ότι πρέπει να αξιοποιηθεί η λίστα Λαγκάρντ, ενώ υποστήριξε ότι είχε συζητήσει και το θέμα με την τότε διευθύντρια του γραφείου του πρωθυπουργού, Ρεγγίνα Βάρτζελη.

    Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Μπίκας υποστήριξε ότι ουδέποτε μίλησε με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για το περιεχόμενο της λίστας Λαγκάρντ ενώ για την δική του εμπλοκή, φέρεται να είπε ότι περιορίστηκε στον εντοπισμό της και στη διαδικασία να φθάσει στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης.

    [03] Άνοιξε ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα

    Στο επιβατικό κοινό παραδόθηκε πριν από λίγη ώρα ο σταθμός του Μετρό, στο Σύνταγμα, που είχε κλείσει από τις 17:00, λόγω προγραμματισμένης συγκέντρωσης και συναυλίας φοιτητικών συλλόγων, που διαμαρτύρονταν για το σχέδιο «Αθηνά».

    [04] Στα 6,2 εκ. ευρώ ανέρχονται τα δάνεια προς επωνύμους, που διέγραψαν οι κυπριακές τράπεζες

    Το ποσό με τις διαγραφές από τις κυπριακές τράπεζες χρεών σε πολιτικά πρόσωπα, νυν και πρώην βουλευτές, πρώην υπουργούς, κομματικά στελέχη και οικονομικούς παράγοντες, ανέρχεται, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ σε 6,2 εκ. ευρώ και 5,8 εκ. δολάρια.

    Η λεγόμενη «καυτή λίστα», που δημοσιοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Κύπρο από το τηλεοπτικό δελτίο «24H» με αρχικά ονομάτων,

    είναι ήδη στα χέρια του Γενικού Εισαγγελέα Πέτρου Κληρίδη, αλλά επί του παρόντος η Νομική Υπηρεσία του κράτους δεν θα προβεί σε άλλη ενέργεια.

    Εάν και η δεύτερη λίστα με τα ονόματα όσων απέσυραν χρήματα από τις τράπεζες και τα έστειλαν στο εξωτερικό το τελευταίο διάστημα εμπίπτει στους όρους εντολής της Ερευνητικής Επιτροπής, θα μεταβιβαστεί αμέσως μόλις ληφθεί, ανέφερε ο γενικός εισαγγελέας.

    [05] Στο 37,5% το «κούρεμα» στην Τράπεζα Κύπρου

    Στο 37,5% θα ανέλθει σύμφωνα με πληροφορίες της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» το «κούρεμα» στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου.

    Παράλληλα αναμένεται η έκδοση από την Κεντρική Τράπεζα διατάγματος για να ξεκινήσει η διαδικασία της αναδιάρθρωσης του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου και η απορρόφηση της «καλής» Λαϊκής.

    [06] Νέα προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων για Ο.Ε. και Ε.Ε.

    Με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη στο πλαίσιο της διευκόλυνσης των φορολογουμένων, δίδεται νέα προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για τους υπόχρεους της παραγράφου 4 του άρθρου 2 του ΚΦΕ (Ο.Ε., Ε.Ε., κοινωνίες, κοινοπραξίες, κλπ.), που προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 64 του ΚΦΕ.

    Οι δηλώσεις των ανωτέρω υπόχρεων υποβάλλονται υποχρεωτικά με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου.

    H προθεσμία υποβολής τους και ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους, η οποία λήγει στις 15 Απριλίου 2013, παρατείνεται έως και τις 31 Μαίου 2013.

    [07] Τροποποιούνται τα προσωρινά περιοριστικά μέτρα στις συναλλαγές στην Κύπρο

    Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου με σημερινή ανακοίνωσή της αναφέρει ότι από σήμερα έχει δημοσιευθεί δεύτερο Διάταγμα με τροποποιήσεις στα προσωρινά περιοριστικά μέτρα στις συναλλαγές.

    Όπως είχε αναφερθεί πριν από την επανέναρξη των εργασιών των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, η ΚΤΚ παρακολουθεί στενά την εξέλιξη στον τομέα της σταθεροποίησης του χρηματοπιστωτικού τομέα και προβαίνει σε ανάλογες προσαρμογές.

    Στο πλαίσιο αυτό:

    1. Διευκρινίζεται ότι πληρωμές ή και μεταφορές χρημάτων εντός της Δημοκρατίας, μέσω χρεωστικής ή/και πιστωτικής ή/και προπληρωμένης κάρτας, επιτρέπονται χωρίς περιορισμό.

    2. Επιτρέπεται η μεταφορά 300 ευρώ ημερησίως ανά πρόσωπο από λογαριασμό προειδοποίησης φυσικών προσώπων σε λογαριασμό όψεως/τρεχούμενο εντός του ιδίου πιστωτικού ιδρύματος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 29 March 2013 - 18:30:26 UTC