Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τη Δευτέρα κατ' αντιπαράσταση εξέταση Κ. Μπίκα - Ι. Διώτη
  • [02] Στον Βόλο αύριο η κηδεία του Αθανάσιου Νάκου
  • [03] To θέατρο «τίμησε» τη μνήμη του Δημήτρη Κεχαΐδη
  • [04] Καταδικάζει ο ΣΥΡΙΖΑ την επίθεση στο σπίτι του αδελφού του Σ. Κεδίκογλου
  • [05] Αλ. Τσίπρας: Στήριξη στους αποστράτους
  • [06] ΠΑΣΟΚ: Eπικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων
  • [07] Νέα επιστολή Παπαγεωργόπουλου μέσα από τη φυλακή
  • [08] Αθώοι οι 32 γιατροί του Νοσοκομείου Σερρών
  • [09] «Θα αποδοθούν ευθύνες, όπου κι αν ανήκουν»

  • [01] Τη Δευτέρα κατ' αντιπαράσταση εξέταση Κ. Μπίκα - Ι. Διώτη

    Κατ' αντιπαράσταση εξέταση του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Διώτη με τον πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ Κωνσταντίνο Μπίκα, αποφάσισαν για τη Δευτέρα στις 20:00, τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής που διερευνά την υπόθεση της "λίστας Λαγκάρντ".

    [02] Στον Βόλο αύριο η κηδεία του Αθανάσιου Νάκου

    Κηδεύεται αύριο Σάββατο 30 Μαρτίου, στις 14:00, από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, ο Β' αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Μαγνησίας Θανάσης Νάκος, ο οποίος απεβίωσε χθες σε ηλικία 63 ετών.

    Η σoρός του Θανάση Νάκου θα εκτίθεται στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό από τις 09:30 το πρωί.

    Παράκληση της οικογένειας είναι αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα στο Κέντρο Σίτισης του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου «Δος Ημίν Σήμερον» (ΑΡ. ΛΟΓ. ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ 267/ 296063- 06).

    Ο Θανάσης Νάκος έφυγε από τη ζωή το μεσημέρι της Πέμπτης, έπειτα από πολυήμερη νοσηλεία στο ιδιωτικό θεραπευτήριο Υγεία, όπου, συμφωνα με την οικογένεια, είχε υποβληθεί στις 26 Φεβρουαρίου σε προγραμματισμένη, έναν μήνα νωρίτερα, χειρουργική επέμβαση by pass και αλλαγής βαλβίδας.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το θεραπευτήριο Υγεία, «ο Β' Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Μαγνησίας Αθανάσιος Νάκος κατέληξε σήμερα Πέμπτη 28 Μαρτίου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ από αναπνευστική ανεπάρκεια».

    Πάντως, πληροφορίες από το οικογενειακό περιβάλλον του εκλιπόντος συνδέουν την έκβαση της υγείας του με τη χρονική διάρκεια της επέμβασης, που έφτασε τις εννέα ώρες, ξεπερνώντας κατά πολύ, όπως υποστηρίζουν, το σύνηθες σε αντίστοιχες περιπτώσεις, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητήσουν να διερευνηθούν όλοι οι πιθανοί λόγοι που μπορεί να οδήγησαν στην απώλεια του ανθρώπου τους, πατέρα δύο παιδιών.

    [03] To θέατρο «τίμησε» τη μνήμη του Δημήτρη Κεχαΐδη

    Στο κατάμεστο θέατρο «Ροές», άνθρωποι του θεάτρου και απλός κόσμος τίμησαν τη μνήμη του Δημήτρη Κεχαΐδη, ενός από τους σπουδαιότερους σύγχρονους Έλληνες θεατρικούς συγγραφείς, σε εκδήλωση αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του, που διοργάνωσε χθες βράδυ ο θεατρικός οργανισμός Ακροπόλ.

    «Ο Δημήτρης Κεχαΐδης έπιασε με άλλους θεατρικούς συγγραφείς της γενιάς του την ψυχολογία του Νεοέλληνα», παρατήρησε ο συγγραφέας, Μένης Κουμανταρέας, για να θυμηθεί στη συνέχεια: «Παρέα με τη σύντροφό του Ελένη Χαβιαρά δούλευε με το μαγνητόφωνο, με το οποίο κατέγραφε όλες τις κουβέντες που γίνονταν. Θυμάμαι όμως να μου λέει ότι το μαγνητόφωνο είναι το πρώτο στάδιο. Το δεύτερο στάδιο περνάει στο χαρτί μέσα από το φίλτρο του μυαλού».

    Ο ακαδημαϊκός και συγγραφέας, Θανάσης Βαλτινός, χαρακτήρισε τον Δημήτρη Κεχαΐδη «το μεγαλύτερο θεατρικό συγγραφέα και έναν εξαιρετικό ποιητή». «Μου λείπει ο Δημήτρης», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

    [04] Καταδικάζει ο ΣΥΡΙΖΑ την επίθεση στο σπίτι του αδελφού του Σ. Κεδίκογλου

    «Είναι προφανές ότι η επίθεση στο σπίτι του αδελφού του κυβερνητικού εκπροσώπου βρίσκει απέναντί της όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Τέτοια γεγονότα δεν ενδείκνυνται για μικροπολιτική εκμετάλλευση» αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη βομβιστική επίθεση στο σπίτι του αδελφού του Σίμου Κεδίκογλου.

    [05] Αλ. Τσίπρας: Στήριξη στους αποστράτους

    Τη συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ στους εν ενεργεία και τους αποστράτους των Ενόπλων Δυνάμεων, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη σημερινή συνάντησή του με το συντονιστικό συμβούλιο των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών.

    Ο κ. Τσίπρας επισήμανε σχετικά ότι το κόμμα του «από θέση αρχής εναντιώνεται στις περικοπές μισθών και συντάξεων, που επιβάλλουν οι μνημονιακές πολιτικές και θεωρεί απαραίτητη την άμεση απεμπλοκή από αυτές».

    Ο ΣΥΡΙΖΑ, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, αναγνωρίζει ότι μέσα στο πλαίσιο αυτό, οι απόστρατοι και οι εν ενεργεία αξιωματικοί έχουν υποστεί δυσανάλογα μεγάλες περικοπές και τόνισε ότι οι ρυθμίσεις αυτές πρέπει να ανατραπούν και να αποτραπεί κάθε νέα περικοπή. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε την ανάγκη αναθεώρησης των αποφάσεων της κυβέρνησης, ώστε να αποκατασταθεί η δυνατότητα αξιοπρεπούς επιβίωσης των στρατιωτικών και των οικογενειών τους.

    «Δεσμευόμαστε ότι, με στοχευμένες παρεμβάσεις, θα διεκδικήσουμε την αποκατάσταση όλων των αδικιών και προσβλέπουμε στη συνεργασία με όλες τις Ενώσεις των Αποστράτων και των εν ενεργεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων» κατέληξε, στη δήλωσή του, ο κ. Τσίπρας.

    [06] ΠΑΣΟΚ: Eπικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων

    Το θέμα της επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων επαναφέρει το ΠΑΣΟΚ, ενόψει της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών και αφού προηγήθηκε η συνάντηση των κκ Βενιζέλου και Κουβέλη. Παράλληλα, στην Ιπποκράτους περιμένουν τις θέσεις της κυβέρνησης για τα θέματα που θα συζητηθούν με την τρόικα.

    Όπως αναφέρεται σε άτυπη ενημέρωση της Ιπποκράτους, «οι εξελίξεις στην Κύπρο, μας κάνουν όλους να είμαστε πιο προσεκτικοί και διορατικοί σε σχέση με τα θέματα που αφορούν τη χώρα μας και πιο ταχείς και αποτελεσματικοί στο εσωτερικό». Για αυτό, τονίζεται, αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα το ζήτημα που έχει θέσει το ΠΑΣΟΚ, για την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας της τρικομματικής κυβέρνησης, των κανόνων λειτουργίας που πρέπει να διέπουν τις σχέσεις των τριών εταίρων, όπως επίσης και την ανάγκη συγκρότησης και ανάδειξης ενός Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης, που να απαντά στις ανάγκες της συγκυρίας. Κάτω από αυτό το πρίσμα οφείλει και η αντιπολίτευση να αναλάβει τις ευθύνες της και να συμβάλει στην προσπάθεια για εθνική συνεννόηση.

    [07] Νέα επιστολή Παπαγεωργόπουλου μέσα από τη φυλακή

    Στον ένα μήνα κράτησής του στις φυλακές των Διαβατών αναφέρεται με νέα επιστολή του ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος που καταδικάστηκε σε ισόβια για την υπόθεση της υπεξαίρεσης.

    ?Συμπληρώνω έναν μήνα στην φυλακή. Μου στέρησαν ένα μήνα από την ζωή μου τελείως άδικα. Έδωσα την ψυχή μου για την πόλη μου και την Πατρίδα χωρίς κανένα απολύτως προσωπικό όφελος, χωρίς να ζητήσω κανένα αντάλλαγμα? αναφέρεται στην επιστολή.

    Ο κ. Παπαγεωργόπουλος επισημαίνει ότι η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, σχολιάζει ότι, σύμφωνα με δημοσιεύματα, βρέθηκε τεράστιο ποσό σε λογαριασμό εμπλεκόμενου που αθωώθηκε και αυτό έγινε είκοσι μέρες μετά την καταδίκη του. Αναφέρει ακόμη ότι ?ο Οικονομικός Εισαγγελέας κ.Λάμπρος Τσόγκας είχε δώσει εγγράφως εντολή στα ανακριτικά όργανα την 18/4/2008, πριν δηλαδή 5 ολόκληρα χρόνια να ελέγξουν τα περιουσιακά στοιχεία όλων των εμπλεκόμενων?, συνεπώς, προσθέτει, ?ήταν γνωστά σε ορισμένους αυτά τα στοιχεία κατά την διάρκεια της δίκης?.

    [08] Αθώοι οι 32 γιατροί του Νοσοκομείου Σερρών

    Αθωωτική ήταν η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Σερρών για 32 γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου της πόλης, δύο πρώην διοικητές και δύο διοικητικούς υπαλλήλους του, που κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

    Η δίκη ξεκίνησε χθες το πρωί και ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι, με την εισαγγελέα να ζητά την καταδίκη τους. Η απόφαση του δικαστηρίου, όμως, ήταν ομόφωνα αθωωτική.

    Γιατροί και διοικητικοί υπάλληλοι βρέθηκαν κατηγορούμενοι μετά από αυτεπάγγελτη διαδικασία που άσκησε η εισαγγελέας Σερρών όταν της επιδόθηκε το 2005 η εισήγηση του τμήματος επιθεωρητών, σύμφωνα με την οποία οι γιατροί σε Γενική Συνέλευση ψήφισαν ομόφωνα για πρόεδρο του ΕΣΥ Σερρών γιατρό εις βάρος του οποίου εκκρεμούσαν ποινικές αποφάσεις.

    Όσον αφορά τους πρώην διοικητές του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, κατηγορούνταν για παράβαση καθήκοντος, ο ένας γιατί κατά την περίοδο της διοίκησής του το 2005 υπέγραψε την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των ιατρών και η δεύτερη επειδή κατά την ανάληψη των καθηκόντων της το 2007 δεν κίνησε τη διαδικασία πειθαρχικού για τον διευθυντή του ΕΣΥ Σερρών παρότι υπήρχε ήδη η εισήγηση του τμήματος επιθεωρητών.

    [09] «Θα αποδοθούν ευθύνες, όπου κι αν ανήκουν»

    «Η κυβέρνηση θα χειριστεί το ζήτημα αυτό με πλήρη διαφάνεια και δεν θα διστάσει να αποδώσει ευθύνες, όταν αυτές τεκμηριωθούν, όπου κι αν ανήκουν» τονίζει, σε γραπτή δήλωσή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρίστος Στυλιανίδης.

    Στη δήλωση με αφορμή την «καυτή» λίστα, που δόθηκε στον γενικό εισαγγελέα με ονόματα πολιτικών προσώπων και εταιρειών, δάνεια των οποίων διαγράφηκαν από τράπεζες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε στη χθεσινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για σύσταση Ερευνητικής Επιτροπής, η οποία -όπως επισημαίνει- θα διερευνήσει, μεταξύ άλλων, «τα γεγονότα και τις αποφάσεις που σχετίζονται με την παροχή ή διαγραφή ή μείωση δανείων ή διαγραφή εγγυήσεων ή παροχή άλλων διευκολύνσεων από τράπεζες της Δημοκρατίας, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό και, ειδικότερα, αν αυτά πραγματοποιήθηκαν με βάση τις ορθές διαδικασίες, εγγυήσεις ή εξασφαλίσεις ή με βάση τα τραπεζικά κριτήρια καλού δανεισμού και κατά πόσον υπήρξε επαρκής έλεγχος εκ μέρους της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 29 March 2013 - 14:30:28 UTC