Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μήνυμα στους Γερμανούς να επισκεφτούν την Ελλάδα, στέλνει ο Γ.Φούχτελ
  • [02] Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι των Τσιμέντων Χαλκίδας
  • [03] Z. Μουρίνιο: «Φταίω κι εγώ για την φημολογία που έχει αναπτυχθεί»
  • [04] Με ατζέντα τεσσάρων σημείων προσέρχεται ο Α. Ρουπακιώτης στο Μέγαρο Μαξίμου
  • [05] Ανάκληση προϊόντων από τον ΕΦΕΤ, λόγω ανίχνευσης κρέατος αλόγου
  • [06] Διευκρινίσεις της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου σε σχέση με τις αποφάσεις του Eurogroup
  • [07] Παραιτήθηκε ο Ιταλός υπουργός εξωτερικών Τζ. Τέρτσι
  • [08] Διαδήλωση υπαλλήλων της Τράπεζας Κύπρου έξω από την Κεντρική Τράπεζα

  • [01] Μήνυμα στους Γερμανούς να επισκεφτούν την Ελλάδα, στέλνει ο Γ.Φούχτελ

    Μήνυμα στους Γερμανούς τουρίστες να επισκεφτούν την Ελλάδα και αυτήν τη τουριστική περίοδο έστειλε μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Εργασίας της Γερμανίας Χανς Γιόακιμ Φούχτελ με αφορμή επίσκεψή του στο υπουργείο Τουρισμού, σήμερα.

    Μιλώντας αποκλειστικά στο ΑΠΕ- ΜΠΕ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι μια καταπληκτική χώρα για διακοπές, καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου. Έχει κάνει πολλά βήματα προόδου και είναι μία απολύτως ασφαλής χώρα την οποία αξίζει να επισκεφτούν οι Γερμανοί.

    Ηυπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη είχε συνάντηση με τον Γιόακιμ Φούχτελ ο οποίος συνοδευόταν από τον πρώην προπονητή της εθνικής ποδοσφαίρου Ότο Ρεχάγκελ γιατηνσυνεργασία του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης με τη γερμανική κυβέρνηση, στον κλάδο της τουριστικής εκπαίδευσης και γενικότερα της ενίσχυσης των τουριστικών ροών και από τη Γερμανία προς την Ελλάδα.

    Σε δηλώσεις της η υπουργός τόνισε, ότι η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό για την Ελλάδα αποτελεί προτεραιότητα και ανακοίνωσε σειρά δράσεων στο μέτωπο αυτό.

    Ειδικότερα, αναθεωρείται το πρόγραμμα των σπουδών των σχολών ξεναγών, που πλέον Θα ολοκληρώνεται σε τρία εξάμηνα φοίτησης. Μάλιστα η υπουργός ανακοίνωσε, ότι απελευθερώνεται το επάγγελμα του ξεναγού κατ' εφαρμογή των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων, ενώ ήδη εκδόθηκε ΚΥΑ για εκπόνηση προγραμμάτων ταχύρρυθμης κατάρτισης στο επάγγελμα αυτό, ειδικά για τους αποφοίτους ανώτατων σχολών, ιστορίας και αρχαιολογίας.

    Την ίδια στιγμή το ΥΠΟΤ "τρέχει" προγράμματα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης για εποχιακά εργαζομένους, αυτοαπασχολούμενους και επιχειρηματίες του κλάδου. Το εν λόγω πρόγραμμα, όπως είπε η υπουργός, είναι προϋπολογισμού 4,5 εκατ. ευρώ (δημοσίας δαπάνης) και χρηματοδοτείται με πόρους του ΕΣΠΑ, στοχεύοντας στην κατάρτιση 2.755 ατόμων.

    [02] Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι των Τσιμέντων Χαλκίδας

    Για «προφανή εκβιασμό» και «κερδοσκοπικό λουκέτο» κάνουν λόγο οι εκπρόσωποι των 236 εργαζομένων της τσιμεντοβιομηχανίας που διαθέτει η ελεγχόμενη από γαλλικά κεφάλαια εταιρεία ΑΓΕΤ Ηρακλής στη Χαλκίδα, αντιδρώντας στην απόφασή της να βάλει λουκέτο στη μονάδα.

    «Αρνούνται να πραγματοποιήσουν εξαγωγές και κλείνουν τη μονάδα της Χαλκίδας με σκοπό να διατηρήσουν υψηλά τις τιμές του τσιμέντου στις αγορές του εξωτερικού, όπου κυριαρχούν λειτουργώντας στο πλαίσιο καρτέλ», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του σωματείου τους Ηλίας Κούκουρας, προσθέτοντας: «Για να μην ρίξουν τις τιμές στην Ευρώπη και σε άλλες αγορές, όπου επί δεκαετίες γίνονταν τεράστιες εξαγωγές, προτιμούν να μην κάνουν εξαγωγές, ενώ υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να γίνει αυτό».

    Επίσης, σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου τους οι εργαζόμενοι θεωρούν «εκβιαστική» την προτροπή της επιχείρησης στο σωματείο να επιλέξει «εναλλακτικές λύσεις» για τον χρόνο και τη μορφή απόλυσής τους, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να προσέλθουν σε σχετικό διάλογο μαζί της, παρά μόνο «αν αυτός γίνει στο πλαίσιο των θεσμοθετημέων οργάνων της Πολιτείας, για όλα τα ζητήματα που ανακύπτουν».

    Συγχρόνως, ο συνδικαλιστής των εργαζομένων στα Τσιμέντα Χαλκίδας αναφέρει ότι ενδέχεται η γαλλική εταιρεία Lafarge, που ελέγχει την ΑΓΕΤ Ηρακλής, να επιθυμεί να αξιοποιήσει τις μεγάλες εκτάσεις των εγκαταστάσεών της στη Χαλκίδα «για άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες».

    Το σωματείο προετοιμάζει κινητοποίηση των εργαζομένων αύριο Τετάρτη στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στη Λαμία, όπου είναι προγραμματισμένη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. «Ζητάμε, αν οι Γάλλοι επιμένουν να παύσουν την παραγωγή, η Περιφέρεια να αφαιρέσει την άδεια λειτουργίας του λατομείου και άλλων εγκαταστάσεων της εταιρείας», αναφέρει ο Ηλίας Κούκουρας, θεωρώντας «εξοργιστικό» το γεγονός να κλείνει μια μεγάλη μονάδα παραγωγής τσιμέντου στη χώρα μας, «ενώ τον τελευταίο καιρό αυξάνονται οι εισαγωγές τσιμέντου από την Τουρκία και τη Βουλγαρία».

    Παράλληλα, η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Τσιμέντων Ελλάδας προετοιμάζει τις δικές της αντιδράσεις. «Η απόφαση της ΑΓΕΤ Ηρακλής καταφέρει τεράστιο πλήγμα για ολόκληρο τον κλάδο και την ελληνική οικονομία», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρός της Βαγγέλης Χατζιάρας, συμπληρώνοντας ότι η ελληνική τσιμεντοβιομηχανία αποτελούσε για πολλά χρόνια έναν από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς της χώρας. Προτού αγοραστεί από κεφάλαια του εξωτερικού η τσιμεντοβιομηχανία της Χαλκίδας απασχολούσε σχεδόν 1.200 εργαζομένους.

    Για αύριο Τετάρτη η ΑΓΕΤ Ηρακλής έχει καλέσει σε διαβούλευση τα σωματεία των εργαζομένων στις άλλες, παραγωγικές και εμπορικές μονάδες της, με σκοπό να συμφωνηθεί μείωση των αποδοχών τους, στο πλαίσιο νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας.

    [03] Z. Μουρίνιο: «Φταίω κι εγώ για την φημολογία που έχει αναπτυχθεί»

    Όσο περνάει ο καιρός και η σεζόν πλησιάζει προς το τέλος της, τόσο περισσότερο ενισχύεται η άποψη, ότι ο Ζοζέ Μουρίνιο βρίσκεται «προ των πυλών» της επιστροφής του στον πάγκο της Τσέλσι.

    Ο «εκλεκτός» με δηλώσεις που έκανε στο Sky Sports παραδέχθηκε ότι αγαπάει το Λονδίνο, ξεκαθάρισε ότι θα επιστρέψει στην Πρέμιερ Λιγκ και το πιο σημαντικό, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αναλάβει ξανά τα ηνία των «μπλε».

    Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης βρέθηκε στη βρετανική πρωτεύουσα, μετά την πρόσκληση που δέχτηκε για να παρακολουθήσει το χθεσινοβραδινό φιλικό της Βραζιλίας με τη Ρωσία στο Στάμφορντ Μπριτζ. Μιλώντας στο γνωστό βρετανικό δίκτυο, δεν έκρυψε την αγάπη του για το αγγλικό ποδόσφαιρο και δεν έκρυψε ότι το πάθος του για την Τσέλσι παραμένει άσβεστο!

    Παραδέχθηκε, ότι και ο ίδιος με τις δηλώσεις του δίνει «τροφή» για να ενταθεί η φημολογία περί της επιστροφής του: «Κάθε φορά που έρχομαι και ο κόσμος με βλέπει στα μαγαζιά, αρχίζουν αμέσως να συνδέουν την παρουσία μου με την πιθανότητα επιστροφής. Βλέποντας τους τους λέω ότι περνάω υπέροχα εδώ, ότι μια μέρα θα γυρίσω και για να είμαι δίκαιος τους δίνω το έναυσμα για να αρχίσουν να πιστεύουν διάφορα. Πρέπει να καταλάβουν ότι εδώ έχουμε ένα σπίτι, η κόρη μας θα έρθει να σπουδάσει στο Λονδίνο και το να βρισκόμαστε εδώ είναι απολύτως φυσιολογικό για εμάς».

    [04] Με ατζέντα τεσσάρων σημείων προσέρχεται ο Α. Ρουπακιώτης στο Μέγαρο Μαξίμου

    Με μοναδικό θέμα την κατάσταση στις φυλακές της χώρας και με «ατζέντα» τεσσάρων σημείων, προσέρχεται ο υπουργός της Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης στο Μέγαρο Μαξίμου για να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ρουπακιώτης θα περιγράψει στον Πρωθυπουργό την κατάσταση στις φυλακές , τα προβλήματα που υπάρχουν και τους νέους τρόπους δράσης του οργανωμένου εγκλήματος.

    Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης θα συζητήσει την πρόσληψη 500 σωφρονιστικών υπαλλήλων, που η πρόσληψή τους είχε μεν εγκριθεί επί υπηρεσιακής Κυβέρνησης Παν. Πικραμμένου, όταν ο κ. Ρουπακιώτης ήταν υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας, αλλά στη συνέχεια το υπουργείο Οικονομικών «πάγωσε» τις προσλήψεις.

    Το δεύτερο αίτημα του κ. Ρουπακιώτη θα είναι 200 άτομα από τη διαδικασία της κινητικότητας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, να «περάσουν» στο υπουργείο Δικαιοσύνης, προκειμένου, μετά από εκπαίδευση, να ενταχθούν στο προσωπικό των φυλακών.

    Ακόμη, θα συζητήσει ο υπουργός Δικαιοσύνης να χορηγηθούν στους εξωτερικούς φρουρούς των φυλακών αλεξίσφαιρα γιλέκα, ενώ σε όλες τις σκοπιές των φυλακών να τοποθετηθούν αλεξίσφαιρα τζάμια και να αντικατασταθούν οι λαμαρίνες που είναι στις σκοπιές (πυργίσκοι) των φυλακών με ατσάλι.

    Τέλος, ο κ. Ρουπακιώτης θα θέσει ζήτημα δημιουργίας φυλακής υψίστης ασφαλείας ή τη μετατροπή μιας από τις υπάρχουσες φυλακές σε υψίστης ασφαλείας.

    [05] Ανάκληση προϊόντων από τον ΕΦΕΤ, λόγω ανίχνευσης κρέατος αλόγου

    Στην ανάκληση προϊόντων από την ελληνική αγορά, λόγω ανίχνευσης κρέατος αλόγου, προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), σε συνέχεια των εργαστηριακών αποτελεσμάτων δειγμάτων που ελήφθησαν μετά από σχετικούς ελέγχους της Περιφέρειας Αττικής. Ειδικότερα ανιχνεύτηκε DNA αλόγου στα παρακάτω προϊόντα:

    - Σαλάμι "ΜΟΣΚΟΒΣΚΑΙΑ ΠΡΕΜΙΟΥΜ", σε συσκευασία των 200 γρμ., με ημερομηνία λήξης 22/04/2013, που παράγεται από τη Λετονική επιχείρηση "SIA GRAVENDALE" (LV A003355 EK ) και διακινήθηκε από την επιχείρηση «ΧΑΡΑΤΣΙΔΟΥ Ε.- ΤΣΑΚΙΡΙΔΟΥ Α. Ο.Ε.» (Πέτρου Ράλλη 8, Αθήνα), στο οποίο ανιχνεύθηκε DNA αλόγου σε ποσοστό 95,8%.

    - Κονσέρβα «Κρέας βοδινό στον φυσικό του ζωμό», σε συσκευασία των 325 γρμ., με ημερομηνία λήξης 31/10/2014, που παράγεται από τη Λετονική επιχείρηση "VIKTORS RADILOVECS VALDES LOCEKLIS RITAL D" (LV A002138 EK ) και διακινήθηκε από την επιχείρηση «ΟΛΓΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ» (Αριστογείτονος 1, Αχαρναί), στην οποία ανιχνεύθηκε DNA αλόγου σε ποσοστό πανω από 1%.

    - Κονσέρβα «Τουσόνκα μοσχαρίσια», σε συσκευασία των 400 γρμ., με ημερομηνία λήξης 29/10/2015, που παράγεται από τη γαλλική επιχείρηση "ETS PAUL TOUPNOT CONCERVES VIANDES" (FR 65 286 002 CE) και διακινήθηκε από την επιχείρηση «KΕΣΙΔΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.» (Ασπρόπυργος), στην οποία ανιχνεύθηκε DNA αλόγου σε ποσοστό πάνω από 10%.

    Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Νότιου Τομέα της Περιφέρειας, ζήτησε την άμεση ανάκληση/ απόσυρση των ανωτέρω προϊόντων από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικοί έλεγχοι. Επιπλέον, έχουν σταλεί δείγματα στο Γενικό Χημείο του Κράτους για τον προσδιορισμό της ουσίας φαινυλοβουταζόνη.

    [06] Διευκρινίσεις της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου σε σχέση με τις αποφάσεις του Eurogroup

    «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) έχει δεσμευτεί να παρέχει άμεσα ρευστότητα στην Τράπεζα Κύπρου, σύμφωνα με τους κανόνες του Ευρωσυστήματος, ώστε η ρευστότητα της Τράπεζας Κύπρου να μην επηρεαστεί από τη μεταφορά του ποσού της Έκτακτης Παροχής Ρευστότητας (ELA) της Λαϊκής Τράπεζας», τονίζεται σε ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου (ΚΤΚ).

    Η ΚΤΚ, με αφορμή σημερινές αναφορές στα ΜΜΕ για τη διαδικασία εξυγίανσης της Λαϊκής Τράπεζας και την απορρόφησή της από την Τράπεζα Κύπρου και προς αποφυγή παρερμηνειών και λανθασμένων εντυπώσεων, διευκρινίζει τα ακόλουθα σε σχέση με τις αποφάσεις του Eurogroup στις 25 Μαρτίου 2013 και την εφαρμογή τους:

    1. Η διαδικασία εξυγίανσης της Λαϊκής Τράπεζας συνεπάγεται τον διαχωρισμό της σε μια «καλή» και μια «κακή» τράπεζα, με απόλυτη διασφάλιση των καταθετών τής Λαϊκής Τράπεζας μέχρι του ποσού των 100.000 ευρώ ανά καταθέτη. Η διευθέτηση αυτή καλύπτει και τους κοινούς λογαριασμούς (joint accounts).

    2. Την απορρόφηση της «καλής» Λαϊκής από την Τράπεζα Κύπρου, στο πλαίσιο εξυγίανσης και αναδιάρθρωσης των δύο τραπεζών.

    3. Η Τράπεζα Κύπρου θα ανακεφαλαιοποιηθεί, εις τρόπον ώστε οι δικαιούχοι λογαριασμών μέχρι του ποσού των 100.000 ευρώ να προστατεύονται πλήρως, σύμφωνα και με τη σχετική νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    4. Ο διορισμός προσωρινού Ειδικού Διαχειριστή στις δύο τράπεζες σκοπό έχει τη διευκόλυνση και την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξυγίανσης και αναδιάρθρωσης της Λαϊκής Τράπεζας και της Τράπεζας Κύπρου, αντίστοιχα. Σε ό,τι αφορά την Τράπεζα Κύπρου, η αποστολή του Ειδικού Διαχειριστή συνίσταται πρωτίστως στη διεκπεραίωση της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησής της. Σε κάθε περίπτωση, η διαδικασία εξυγίανσης δεν είναι συνώνυμη της διαδικασίας εκκαθάρισης.

    5. Η διαδικασία εξυγίανσης αφορά μόνο τις δύο τράπεζες. Το υπόλοιπο κυπριακό τραπεζικό σύστημα δεν επηρεάζεται από τη διαδικασία εξυγίανσης ούτε και από τις αποφάσεις του Eurogroup.

    [07] Παραιτήθηκε ο Ιταλός υπουργός εξωτερικών Τζ. Τέρτσι

    Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα ο Ιταλός υπουργός εξωτερικών Τζούλιο Τέρτσι. Αιτία οι σκληρές κριτικές που δέχτηκε για την απόφαση να επιστρέψουν τελικά στην Ινδία οι δυο υπαξιωματικοί του ιταλικού πολεμικού ναυτικού Μασιμιλιάνο Λατόρε και Σαλβατόρε Τζιρόνε, που κατηγορούνται για την δολοφονία δυο ινδών ψαράδων.

    «Διάβασα ανακριβείς αναφορές (. . .). Είμαι άνθρωπος που υπηρετεί τους θεσμούς και δεν θα δρούσα ποτέ αυτόνομα ή ανεξέλεγκτα. Δεν ήθελα να επιστρέψουν οι άνδρες του πολεμικού ναυτικού μας στην Ινδία και δεν μπορώ, πλέον, να μετέχω στην κυβέρνηση», είπε ο Τέρτσι, ανακοινώνοντας την παραίτησή του, ενώπιον των μελών της ιταλικής βουλής.

    Οι Λατόρε και Τζιρόνε την 15 Φεβρουαρίου 2012, ενώ επέβαιναν σε ιταλικό εμπορικό πλοίο ως ένοπλοι φρουροί άνοιξαν πυρ στα ανοιχτά του νότιου ομόσπονδου ινδικού κρατιδίου Κεράλα εναντίον αλιευτικού, νομίζοντας ότι επρόκειτο για πλεούμενο πειρατών. Τα πυρά τους προκάλεσαν τον θάνατο δυο ινδών ψαράδων. Oι δυο υπαξιωματικοί, οι οποίοι έχουν προσαχθεί από την ινδική δικαιοσύνη, είχαν επιστρέψει από την Ινδία με ειδική άδεια για να μπορέσουν να ψηφίσουν στις βουλευτικές εκλογές της 24ης και 25ης Φεβρουαρίου.

    [08] Διαδήλωση υπαλλήλων της Τράπεζας Κύπρου έξω από την Κεντρική Τράπεζα

    Με αίτημα την παραίτηση του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου (ΚΤΚ), Πανίκου Δημητριάδη και την ανάκληση διατάγματόος του για τον διορισμό διαχειριστή, υπάλληλοι της Τράπεζας Κύπρου διαδηλώνουν έξω από την Κεντρική Τράπεζα.

    Μιλώντας εκ μέρους τους, ο Δήμος Δημοσθένους, αρχαιότερος υπάλληλος της Τράπεζας Κύπρου, ζήτησε από τους παρευρισκομένους είτε με sms είτε με άλλους τρόπους επικοινωνίας να φέρουν όλη την Κύπρο έξω από την Κεντρική Τράπεζα.

    Πρέπει να σώσουμε την Κύπρο και όχι την Τράπεζα Κύπρου, είπε και πρόσθεσε ότι αν καταρρεύσει η Τράπεζα Κύπρου, θα καταρρεύσει η Κύπρος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 26 March 2013 - 16:30:23 UTC