Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Αντ. Σαμαρά με τον πρόεδρο της εταιρείας SAP
  • [02] Κλείνει οριστικά το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ Ηρακλής στη Χαλκίδα
  • [03] «Θάνατος στο Βαλπαραΐζο»: Αποχαιρετισμός στην Ανατολική Γερμανία
  • [04] Προβληματισμός από την αύξηση κρουσμάτων ανθεκτικής φυματίωσης
  • [05] ΑΝ. ΕΛ.: Οι δηλώσεις Ντάισελμπλουμ υπονομεύουν το τραπεζικό σύστημα της ΕΕ
  • [06] Ο οίκος Fitch υποβάθμισε Λαϊκή και Τράπεζα Κύπρου
  • [07] Μ. Σαρρής: Μπορεί και γύρω στο 40% οι απώλειες για τους μεγαλοκαταθέτες
  • [08] ΕΚΤ: Συνέχιση της παροχής ρευστότητας μέσω ELA στην Κεντρική Τράπεζα Κύπρου
  • [09] Ακυρώθηκε η αθωωτική απόφαση για την Αμερικανίδα Αμάντα Νοξ
  • [10] Πιθανή αιτία θανάτου του Μπερεζόφσκι ο απαγχονισμός

  • [01] Συνάντηση Αντ. Σαμαρά με τον πρόεδρο της εταιρείας SAP

    Εντυπωσιασμένος με τη βελτίωση που παρουσιάζει η χώρα δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας λογισμικού επιχειρησιακών εφαρμογών SAP, μετά τη συνάντηση του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά. Ο κ. Jim Hagemann Snabe χαρακτήρισε πολύ παραγωγική τη συνάντηση τονίζοντας πως στόχος της εταιρείας του είναι να στηρίξει την ανάπτυξη στην Ελλάδα κάτι που αποτελεί όπως είπε και την ατζέντα της ελληνικής κυβέρνησης.

    «Θα επενδύσουμε στην Ελλάδα» τόνισε ο κ. Hagemann, ανακοινώνοντας πως η εταιρεία μεταφέρει τα κεντρικά γραφεία νοτίου Ευρώπης της εταιρείας στην Ελλάδα.

    Στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό εξετάστηκαν τρόποι συνεργασίας με στόχο τη μείωση της ανεργίας και την ενίσχυση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας, με τον κ. Hagemann να δεσμεύεται πως θα στηρίξει πρωτοβουλίες νέων επιχειρηματιών.

    [02] Κλείνει οριστικά το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ Ηρακλής στη Χαλκίδα

    Σταματά η λειτουργία του εργοστασίου Χαλκίδας της ΑΓΕΤ Ηρακλής, η παραγωγική δραστηριότητα του οποίου βρίσκεται σε αδράνεια από τον Ιούλιο του 2011, σύμφωνα με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, στο πλαίσιο υλοποίησης προγράμματος αναδιάρθρωσης της παραγωγικής της δομής.

    Στόχος του προγράμματος αναδιάρθρωσης είναι, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η αποτελεσματική αντιμετώπιση των επιπτώσεων της ύφεσης στον κατασκευαστικό τομέα, η στήριξη της βιωσιμότητας της εταιρείας και η διασφάλιση των προϋποθέσεων για ανάπτυξη των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του ομίλου, τόσο στην εγχώρια αγορά, όσο και στις αγορές του εξωτερικού.

    Η νέα δομή, σύμφωνα με την εταιρεία, περιλαμβάνει την παραγωγή τσιμέντου από τα δυο εργοστάσια Βόλου και Μηλακίου Ευβοίας, αξιοποιώντας τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα, ιδιαίτερα των λιμενικών τους εγκαταστάσεων, για την εξυπηρέτηση της εσωτερικής αγοράς και την ενίσχυση της εξαγωγικής παρουσίας της ΑΓΕΤ Ηρακλής στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

    Η λειτουργία του εργοστασίου Χαλκίδας, η παραγωγική δραστηριότητα του οποίου βρίσκεται σε αδράνεια από τον Ιούλιο του 2011, παύει οριστικά. Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, "η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια μιας σειράς προσπαθειών με επενδύσεις σε νέα τεχνολογία παραγωγής τσιμέντου και ενεργειών για νέες δραστηριότητες, που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να καταστεί η λειτουργία της συγκεκριμένης μονάδας ανταγωνιστική και να διασφαλισθεί η βιωσιμότητά της. Ωστόσο, παρά τις σχετικές προσπάθειες το εργοστάσιο της Χαλκίδας υπέστη σοβαρή μείωση πωλήσεων λόγω της συρρίκνωσης της κατασκευαστικής δραστηριότητας στην Αττική, κύρια αγορά του εργοστασίου, κατά 80% από το 2008 έως σήμερα. Σε συνθήκες πλεονάζουσας παραγωγικής δυναμικότητας στην αγορά, το εργοστάσιο της Χαλκίδας κατέστη πλέον μη βιώσιμο".

    [03] «Θάνατος στο Βαλπαραΐζο»: Αποχαιρετισμός στην Ανατολική Γερμανία

    Τι δουλειά έχει ο Έριχ Χόνεκερ στα μέσα της δεκαετίας του 1990 στη Χιλή; Τι είδους επαφές θα πιάσει ο έκπτωτος ανατολικογερμανός ηγέτης (ο άνθρωπος ο οποίος κυβέρνησε με σιδερένια πυγμή τη Λαοκρατική Δημοκρατία της Γερμανίας από το 1971 μέχρι και την πτώση του Τείχους) με έναν αμετανόητο, ορκισμένο ναζί, που έχει με τη σειρά του καταφύγει στη μακρινή χώρα της Λατινικής Αμερικής; Με ποιον τρόπο θα εμποδίσει ο Χόνεκερ τον αποθηριωμένο εγκληματία να βάλει μπρος τα σχέδιά του για μια πολιτεία η οποία θα ξεπερνά με το ολοκληρωτικό της όραμα ακόμα και τον εφιάλτη του Χίτλερ;

    Το «Θάνατος στο Βαλπαραΐζο», που μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Πατάκη (σελ. 266), είναι σίγουρα το πιο πολιτικό μυθιστόρημα του Μένη Κουμανταρέα. Με το «Δυο φορές Έλληνας» (2001) ο Κουμανταρέας δοκίμασε να επιμερίσει τις ευθύνες για τον ελληνικό Εμφύλιο, επιστρέφοντας στα χρόνια της Μακρονήσου αλλά και της δικτατορίας των συνταγματαρχών. Με το «Θάνατος στο Βαλπαραΐσο» ο συγγραφέας επιστρέφει στα τελευταία χρόνια της ζωής του Χόνεκερ στη Χιλή για να ξεδιπλώσει μιαν ιστορία με πυκνό μυστήριο και πλούσια ίντριγκα. Πρόκειται για την ιστορία που ζει κοντά στον Χόνεκερ ένας νεαρός έλληνας γιατρός, ο οποίος θα γίνει μάρτυρας της προσπάθειας του τρελαμένου χιτλερικού να αναβιώσει τους μύθους της ναζιστικής αυτοκρατορίας. Ο Χόνεκερ θα αποτρέψει έστω και από το κρεβάτι του πόνου τη χιτλερική συνωμοσία (με μια συνωμοσία κόντρα στη συνομωσία), αλλά ο Κουμανταρέας θα σπεύσει να βάλει στο παιχνίδι και μια μοιραία (άκρως γοητευτική και επικίνδυνη) γυναίκα: μια γυναίκα που θα γοητεύσει όλα τα αρσενικά που θα την πλησιάσουν εκτός από τον συνωμότη, ο οποίος θα δοκιμάσει να τη μετατρέψει σε αντικείμενο αισχρής εκμετάλλευσης.

    [04] Προβληματισμός από την αύξηση κρουσμάτων ανθεκτικής φυματίωσης

    Προβληματισμό προκαλεί η αύξηση των περιστατικών φυματίωσης - και ιδίως των ανθεκτικών μορφών της νόσου - η οποία επανεμφανίστηκε τα τελευταία χρόνια βρίσκοντας απροετοίμαστες και αθωράκιστες τις δομές υγείας. Σαράντα νέα κρούσματα φυματίωσης, εκ των οποίων τα πέντε ανθεκτικής μορφής, διαγνώστηκαν το 2012 στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, όπου λειτουργεί το μοναδικό οργανωμένο πνευμονολογικό κέντρο στην πόλη, με τρεις πνευμονολογικές κλινικές (μία πανεπιστημιακή και δύο του ΕΣΥ).

    Ωστόσο, η διάγνωση της ανθεκτικής φυματίωσης δεν μπορεί να γίνει στη Θεσσαλονίκη επειδή δεν υπάρχει το κατάλληλο μηχάνημα, ενώ λόγω της έλλειψης υλικών σήμερα υπάρχει αδυναμία διάγνωσης ακόμη και της απλής φυματίωσης. Η αδυναμία πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας που έχει ως συνέπεια να μην υποβάλλονται σε θεραπεία ευπαθείς κοινωνικές ομάδες ευνοεί τη διασπορά της νόσου.

    "Έχουμε αύξηση των περιστατικών φυματίωσης, εκείνο όμως που μας προβληματίζει είναι η ποιοτική διαφοροποίηση, διότι εμφανίζονται ανθεκτικές μορφές της νόσου. Επειδή για πολλά χρόνια δεν υπήρχαν κρούσματα ή ήταν ελάχιστα η επανεμφάνιση της φυματίωσης μας βρήκε απροετοίμαστους. Εδώ και δύο χρόνια μείναμε πίσω στη θωράκιση. Ζητήσαμε να προμηθευτούμε στο νοσοκομείο Παπανικολάου ένα μηχάνημα, με το οποίο να μπορούμε να κάνουμε διάγνωση της ανθεκτικής φυματίωσης άμεσα και όχι να χρειάζονται 10 μέρες, όπως γίνεται σήμερα, που η διάγνωση γίνεται στην Αθήνα. Αυτές τις 10 ημέρες ο ασθενής θα πρέπει να μείνει απομονωμένος σε ξεχωριστό χώρο του νοσοκομείου για να μη διασπείρει τη νόσο. Και όχι μόνο δεν έχουμε τέτοιο μηχάνημα, σήμερα δεν έχουμε καν τα υλικά για να κάνουμε τη διάγνωση της απλής φυματίωσης" αναφέρει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος της Εταιρείας Μελέτης Πνευμονοπαθειών και Επαγγελματικών Παθήσεων Θώρακος, καθηγητής πνευμονολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) Κωνσταντίνος Ζαρογουλίδης.

    [05] ΑΝ. ΕΛ.: Οι δηλώσεις Ντάισελμπλουμ υπονομεύουν το τραπεζικό σύστημα της ΕΕ

    Για υπονόμευση του τραπεζικού συστήματος της ΕΕ, κατηγορούν οι Ανεξάρτητοι 'Ελληνες τον επικεφαλής του Eurogroup κ.Ντάισελμπλουμ, με αφορμή τος δηλώσεις του περί πιθανής συνέχειας του μοντέλου που εφαρμόστηκε στην Κύπρο και σε άλλες χώρες, τις οποίες και ανασκεύασε στη συνέχεια.

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νότης Μαριάς, με δήλωσή του, άφησε υπαινιγμούς για πιθανή σκόπιμη παρέμβαση που προκάλεσε αναταραχή στα χρηματιστήρια και ανέφερε ότι "οι δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup κ. Ντάισελμπλουμ με τις οποίες άνοιξε τον δρόμο για "κούρεμα" των τραπεζικών καταθέσεων, ανά την Ευρώπη, υπονόμευσαν ανεπιστρεπτί τη σταθερότητα και ασφάλεια του τραπεζικού συστήματος στις χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης, δίνοντας ταυτόχρονα την ευκαιρία στα διάφορα "κοράκια" να κερδοσκοπήσουν ασύστολα ανά τα χρηματιστήρια της Ευρώπης. Τυχαίο;».

    Ο κ.Μαριάς σχολίασε με αιχμηρό τρόπο, επίσης, τον διορισμό του 'Οτο Ρεχάγκελ ως επίτιμου πρέσβη της Γερμανίας στην Ελλάδα, ασκώντας κριτική κατά του πρώην Ομοσπονδιακου προπονητή της εθνικής Ελλάδος, ο οποίος οδήγησε τη χώρα μας στην κατάκτηση του Euro 2004.

    Ο κ. Μαριάς χαρακτήρισε «όργανο της μνημονιακής πολιτικής της Μέρκελ» τον κ.Ρεχαγκελ και εκτίμησε ότι «κινδυνεύει να δεχθεί κόκκινη κάρτα» από τους Έλληνες.

    [06] Ο οίκος Fitch υποβάθμισε Λαϊκή και Τράπεζα Κύπρου

    Ο οίκος Fitch ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην υποβάθμιση του μακροπρόθεσμου και βραχυπρόθεσμου αξιόχρεου (Long - and Short - Term Issuer Default Ratings, IDRs) της Λαϊκής Τράπεζας της Κύπρου (CPB) στη βαθμίδα χρεοκοπίας D (Default) και της Τράπεζας Κύπρου στη βαθμίδα περιορισμένης χρεοκοπίας RD (Restricted Default), λόγω των ζημιών που επιβάλλονται στους υψηλόβαθμους πιστωτές τους (senior creditors) με την απόφαση του Eurogroup.

    Η διαφορά στην αξιολόγηση της Τράπεζας Κύπρου σε σχέση με αυτή της Λαϊκής Τράπεζας εξηγείται από το ότι η πρώτη θα συνεχίσει να λειτουργεί στην Κύπρο, ενώ η δεύτερη θα σταματήσει τις εργασίες της, αναφέρει η ανακοίνωση του οίκου.

    Αντίθετα με τις δύο παραπάνω τράπεζες, ο Fitch διατήρησε αμετάβλητο το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο (IDR) της Ελληνικής Τράπεζας στη βαθμίδα B, καθώς δεν έχουν επιβληθεί ζημιές σε υψηλόβαθμους πιστωτές της και συνεχίζεται η διαθεσιμότητα παροχής ρευστότητας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Eurogroup. Σημειώνει, ωστόσο, ο Fitch ότι ο δείκτης RWN συνεχίζει να υποδηλώνει την πιθανότητα υποβάθμισης του μακροπρόθεσμου IDR της τράπεζας. Η προταθείσα πώληση του δικτύου της τράπεζας στην Ελλάδα και η από τον λόγο αυτό πιθανή μείωση του κινδύνου του ενεργητικού της μπορεί να στηρίξει την κεφαλαιακή θέση της τράπεζας και οι καταθέτες μπορεί να είναι κάπως περισσότερο διατεθειμένοι να χρηματοδοτήσουν την Ελληνική Τράπεζα, ως αποτέλεσμα του γεγονότος ότι δεν έχει περιληφθεί έως τώρα σε κάποια μέτρα αναδιάρθρωσης, αναφέρει η ανακοίνωση του οίκου.

    [07] Μ. Σαρρής: Μπορεί και γύρω στο 40% οι απώλειες για τους μεγαλοκαταθέτες

    Ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Μιχάλης Σαρρής δήλωσε σήμερα ότι η διάρκεια των ελέγχων για να προληφθούν μεγάλες εκροές κεφαλαίων από το νησί "είναι θέμα εβδομάδων".

    "Πιστεύω ότι μιλάμε για ένα θέμα εβδομάδων. Αυτή είναι η αίσθησή μου", δήλωσε ο κ. Σαρρής μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC.

    Ο κύπριος υπουργός δήλωσε πως είναι πεπεισμένος ότι οι εκροές θα είναι πιο ελεγχόμενες όσο πραγματοποιείται πρόοδος στην εφαρμογή της διεθνούς συμφωνίας για τη διάσωση της Κύπρου.

    Ο κ. Σαρρής δήλωσε ακόμη προς το ραδιόφωνο του BBC πως οι μεγάλοι καταθέτες των κυπριακών τραπεζών μπορεί να χάσουν περίπου το 40% των καταθέσεών τους στο πλαίσιο του σχεδίου διάσωσης.

    "Μπορεί να είναι εκεί γύρω, όμως δεν θέλω να προκαταλάβω", δήλωσε ο κ. Σαρρής προσθέτοντας πως ο ακριβής αριθμός δεν έχει ακόμη αποφασιστεί. "Ωστόσο αυτά που έχω δει υποδηλώνουν έναν αριθμό εκεί γύρω".

    [08] ΕΚΤ: Συνέχιση της παροχής ρευστότητας μέσω ELA στην Κεντρική Τράπεζα Κύπρου

    Τη συνέχιση της παροχής ρευστότητας προς την Τράπεζα Κύπρου μέσω του προγράμματος ELA ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ανακοινώθηκε σήμερα.

    Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ αναφερόμενο στη συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ του Eurogroup και των Κυπριακών Αρχών, βάσει του οποίου τίθεται το περίγραμμα των κυριοτέρων στοιχείων του προγράμματος ΕΕ/ΔΝΤ για την Κύπρο, καθώς και της συμφωνίας για την ανάκτηση της βιωσιμότητας του κυπριακού χρηματοοικονομικού συστήματος με στόχο τη χρηματοδότηση της κυπριακής οικονομίας, τονίζει την ανάγκη σταθερής εφαρμογής τους ώστε η Κύπρος να ανακτήσει πρόσβαση στις χρηματοοικονομικές αγορές και να επιστρέψει στην ανάπτυξη το ταχύτερο δυνατόν.

    Στο πλαίσιο αυτό, "το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε να μην αντιταχθεί στο αίτημα της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου για την συνέχιση της παροχής Έκτακτης βοήθειας Ρευστότητας (ELA), σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες. Θα συνεχίσει να επιτηρεί στενά την κατάσταση", καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΚΤ.

    [09] Ακυρώθηκε η αθωωτική απόφαση για την Αμερικανίδα Αμάντα Νοξ

    Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της Ιταλίας ακύρωσε την αθωωτική απόφαση για την Αμερικανίδα Αμάντα Νοξ και για τον πρώην σύντροφό της Ραφαέλε Σολετσίτο που είχαν κατηγορηθεί για τη δολοφονία της βρετανίδας φοιτήτριας Μέρεντιθ Κέρτσνερ το 2007 και ζήτησε την επανάληψη της δίκης.

    Οι Σολετσίτο και Νοξ είχαν κριθεί ένοχοι και είχαν καταδικαστεί σε κάθειρξη 25 και 26 ετών αντίστοιχα. Τελικά απαλλάχτηκαν από τις κατηγορίες τον Οκτώβριο του 2011, αφού παρέμειναν επί τέσσερα χρόνια στη φυλακή.

    Η νέα δίκη θα πραγματοποιηθεί στην Φλορεντία, αποφάσισε το Ανώτατο Δικαστήριο κάνοντας δεκτή την προσφυγή της εισαγγελείας της Περούτζια για ακύρωση της αθωωτικής απόφασης.

    Η Κέρτσερ βρέθηκε νεκρή και ημίγυμνη με περισσότερα από 40 τραύματα από μαχαίρι στο σώμα της και κομμένο τον λαιμό στο διαμέρισμα που μοιραζόταν με την Νοξ.

    Η Νοξ, η οποία επέστρεψε στο σπίτι της στο Σιάτλ όταν αποφυλακίστηκε στην Ιταλία, πρόκειται να μιλήσει δημόσια στην αμερικανική τηλεόραση για πρώτη φορά σχετικά με τη δίκη, τον Απρίλιο, που αναμένεται να κυκλοφορήσει και το βιβλίο με θέμα την εμπειρία της.

    [10] Πιθανή αιτία θανάτου του Μπερεζόφσκι ο απαγχονισμός

    Η νεκροψία στη σορό του Ρώσου μεγιστάνα Μπόρις Μπερεζόφσκι, ο οποίος βρέθηκε νεκρός το Σάββατο στη νότια Αγγλία, δείχνει ότι πιθανή αιτία του θανάτου του είναι ο απαγχονισμός, έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές.

    "Νεκροψία διεξήχθη την Δευτέρα στη σορό του ρώσου υπηκόου Μπόρις Μπερεζόφσκι 67 ετών, ο οποίος πέθανε στην κατοικία του στο Ασκοτ", επισημαίνεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας. "Τα αποτελέσματα της νεκροψίας, η οποία πραγματοποιήθηκε από ιατροδικαστή του βρετανικού υπουργείου Εσωτερικών, έδειξε πως τα αίτια θανάτου συνάδουν με τον απαγχονισμό. Ο ιατροδικαστής δεν εντόπισε ίχνη πάλης", πριν από το θάνατο, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

    Επιπλέον εξετάσεις, ειδικά ιστολογικές και τοξικολογικές, πρέπει να πραγματοποιηθούν, αλλά τα αποτελέσματά τους θα γίνουν γνωστά σε αρκετές εβδομάδες, επισήμανε η αστυνομία και πρόσθεσε πως θα συνεχιστεί για πολλές ημέρες η έρευνα στην κατοικία του.

    "Όσο συνεχίζονται οι έρευνες, δεν μπορούμε να σχολιάσουμε τα ευρήματα", τόνισε ο επικεφαλής της αστυνομία της περιοχής επιθεωρητής Κέβιν Μπράουν.

    Ο Μπερεζόφσκι βρέθηκε νεκρός από έναν υπάλληλό του σε ένα από τα μπάνια της έπαυλής του το μεσημέρι του Σαββάτο. Τελευταία φορά τον είχαν δει στις 22:30 (ώρα GMT) το προηγούμενο βράδυ. "Δεν έχουμε αποδείξεις για την εμπλοκή τρίτου προσώπου", πρόσθεσε ο Μπράουν. Ορισμένοι συγγενείς του Μπερεζόφσκι ανέφεραν πως βρισκόταν σε καταθλιπτική κατάσταση, όμως την πιθανότητα αυτοκτονίας απέκλεισαν φίλοι του.

    Ο ρωσικός Τύπος επικαλούμενος ειδικούς ή πολιτικούς αναλυτές αναφέρεται σε όλες τις πιθανότητας, ακόμα και την δολοφονία του από το ΜΙ5 ή τον σκηνοθετημένο θάνατό του.Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης τόνιζαν την Κυριακή πως ο Μπερεζόφσκι είχε γλιτώσει από δύο απόπειρες δολοφονΊΑς, η μια από αυτές στη Ρωσία με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο οδηγός του.

    Ο Μπερεζόφσκι τα τελευταία χρόνια είδε την περιουσία του να μειώνεται σημαντικά, μετά την δικαστική διαμάχη με την δεύτερη σύζυγό του Γκαλίνα, που του κόστισε 100 εκατομμύρια στερλίνες, αλλά και αυτή με τον Ρομάν Αμπραμόβιτς στον οποίο κατέβαλε τρία δισεκατομμύρια στερλίνες. OΜπερεζόφσκι, ήταν ένας από τους πιο γνωστούς ρώσους επιχειρηματίες και μέλος της ομάδας των αυτοεξόριστων πολέμιων του Πούτιν στο Λονδίνο και είχε σχέσεις με τον πρώην μυστικό πράκτορα Αλεξάντερ Λιτβινένκο--ο οποίος πέθανε από δηλητηρίαση με πολώνιο, μια ραδιενεργή ουσία, το 2006.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 26 March 2013 - 10:30:23 UTC