Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην κυπριακή Βουλή το νομοσχέδο για το Ταμείο Αλληλεγγύης
  • [02] Στην Προανακριτική κατάλογος με τους καταθέτες της "λίστας Λαγκάρντ"
  • [03] Νέες ανακλήσεις προϊόντων με DNA αλόγου από τον ΕΦΕΤ
  • [04] Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας
  • [05] "Η Τουρκία θα εμποδίσει τις έρευνες της Κύπρου"

  • [01] Στην κυπριακή Βουλή το νομοσχέδο για το Ταμείο Αλληλεγγύης

    Η κυπριακή κυβέρνηση κατέθεσε πριν από λίγο στη Βουλή με την μορφή του κατεπείγοντος τρία νομοσχέδια. Αυτά θα συζητηθούν πρώτα στην Επιτροπή Οικονομικών και μετά τα δύο θα πάνε για ψήφιση στην Ολομέλεια. Εξάλλου, αύριο ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με το κλιμάκιο της τρόϊκας.

    Το ένα νομοσχέδιο αφορά την ίδρυση Εθνικού Ταμείου Αλληλεγγύης (ΕΤΑ) και το δεύτερο την επιβολή περιοριστικών μέτρων στις συναλλαγές σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

    Το τρίτο νομοσχέδιο, για την εξυγίανση των τραπεζών , που αφορά την αποφυγή άμεσης χρεοκοπίας της Λαϊκής Τράπεζας μαζί με πέντε άλλα υποστηρικτικά σε αυτό θα τεθεί προς ψήφιση αύριο το πρωί.

    Διαβάστε επίσης:

    Π. Δημητριάδης: Μέτρα εξυγίανσης στη Λαϊκή Τράπεζα

    Για νέα δεδομένα και μείωση επιπτώσεων, έκανε λόγο ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ

    Στο υπουργικό Συμβούλιο της Κύπρου το νομοσχέδιο για το Ταμείο Αλληλεγγύης

    ΑΚΕΛ: Δημοψήφισμα για τη λύση

    Ομόφωνη απόφαση πολιτικών αρχηγών για τη δημιουργία Ταμείου Αλληλεγγύης

    [02] Στην Προανακριτική κατάλογος με τους καταθέτες της "λίστας Λαγκάρντ"

    Τη λίστα με τους 2.062 Έλληνες μεγαλοκαταθέτες που είναι στη Λίστα Λαγκάρντ, μαζί με τα ακριβή ποσά των λογαριασμών τους, όπως αυτά προκύπτουν από την διασταύρωση των στοιχείων μεταξύ του ΣΔΟΕ και της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών έχουν στα χέρια τους τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής.

    Η επίμαχη λίστα κατατέθηκε σήμερα στην Προανακριτική Επιτροπής της Βουλής που διερευνά την υπόθεση Παπακωνσταντίνου, από το ΣΔΟΕ μαζί με την αλληλογραφία που είχε με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών σχετικά με τα στοιχεία που ζητούνται για τα 2.062 πρόσωπα που βρίσκονται στη Λίστα Λαγκάρντ.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της λίστας που κατατέθηκαν, οι 160 πρώτοι λογαριασμοί έχουν ποσά που κυμαίνονται από 4,7 εκ δολάρια μέχρι 560 εκ δολάρια.

    [03] Νέες ανακλήσεις προϊόντων με DNA αλόγου από τον ΕΦΕΤ

    Στην ανάκληση σειράς προϊόντων στα οποία ανιχνεύθηκε DNA αλόγου, προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). Συγκεκριμένα, ανακαλούνται κατεψυγμένο σουτζουκάκι, κοτομπουκίτσες και σνιτσελάκι που παράγονται από την εταιρεία «T&T Foods Α.Ε.» για την επιχείρηση «Χούτος Catering A.E»., προψημένα κατεψυγμένα μπιφτέκια «IFANTIS», που παρασκευάζονται από την εταιρεία «ΥΦΑΝΤΗΣ Α.Ε.», λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης με εμπορική ονομασία «NIKAS ΜΟΣΧΑΡΙ λουκάνικα τ. Φρανκφούρτης», και παριζάκι με εμπορική ονομασία «ΝΙΚΑS ΜΟΣΧΑΡΙ παριζάκι», που παρασκευάζονται από την εταιρεία «Π. Γ. ΝΙΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε.».

    [04] Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας

    Ολοκληρώθηκε στο υπουργείο Οικονομικών η συνεδρίαση του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας, η τρίτη στη σειρά στη διάρκεια των τελευταίων ημερών, με αντικείμενο την παρουσία των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα.

    Μετά το συμβούλιο δεν έγιναν δηλώσεις. Όπως κατ' επανάληψη έχει αναφέρει σε δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας η ελληνική πλευρά είναι έτοιμη να απορροφήσει το δίκτυο των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, αλλά αναμένονται οι εξελίξεις από την Κύπρο.

    [05] "Η Τουρκία θα εμποδίσει τις έρευνες της Κύπρου"

    Η Τουρκία θα αμφισβητήσει οποιαδήποτε προσπάθεια της Κυπριακής Δημοκρατίας να επιταχύνει τις έρευνες για κοιτάσματα φυσικού αερίου στα χωρικά της ύδατα για να προσελκύσει επενδύσεις και να σώσει την οικονομία της, διεμήνυσαν Τούρκοι αξιωματούχοι σήμερα σε δηλώσεις τους στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δώσει διορία στη Λευκωσία ως τη Δευτέρα να προτείνει ένα εναλλακτικό σχέδιο για τη συγκέντρωση σχεδόν έξι δισεκατομμυρίων ευρώ που απαιτούνται για να εξασφαλίσει τη σύναψη μιας συμφωνίας διεθνούς δανεισμού -σε διαφορετική περίπτωση, η Κύπρος αντιμετωπίζει τον κίνδυνο οικονομικής κατάρρευσης και εξόδου της από την ευρωζώνη. Η Κύπρος διεξάγει συνομιλίες με την Ρωσία για πιθανές ρωσικές επενδύσεις.

    Ο Κύπριος υπουργός Μιχάλης Σαρρής έχει αναφέρει ότι τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου είναι ένα από τα θέλγητρα για τις ρωσικές επενδύσεις.

    Ωστόσο, ένας Τούρκος κυβερνητικός αξιωματούχος είπε ότι «ο πόρος αυτός ανήκει και στις δύο κοινότητες κι η μελλοντική εκμετάλλευσή του δεν μπορεί να αφεθεί στη βούληση μόνον της νότιας Κύπρου. Μπορεί να αναλάβουμε δράση εναντίον τέτοιων πρωτοβουλιών εάν είναι αναγκαίο».

    Ο ίδιος -μη κατονομαζόμενος- αξιωματούχος δήλωσε ότι «η αποκλειστική χρήση του πόρου αυτού (....) από τη Νότια Κύπρου αποκλείεται. . . είναι απαράδεκτη».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 21 March 2013 - 20:30:25 UTC