Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο υπουργικό Συμβούλιο της Κύπρου το νομοσχέδιο για το Ταμείο Αλληλεγγύης
  • [02] Τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για την Κύπρο στις 8 μμ
  • [03] Αλ. Τσίπρας: Συμπαράσταση στην Κύπρο
  • [04] Στον ανακριτή την Παρασκευή ο Α. Δημητρέλος
  • [05] Έκκληση Οτσαλάν στους Κούρδους αντάρτες για κατάπαυση του πυρός
  • [06] ΑΚΕΛ: Δημοψήφισμα για τη λύση

  • [01] Στο υπουργικό Συμβούλιο της Κύπρου το νομοσχέδιο για το Ταμείο Αλληλεγγύης

    Το υπουργικό Συμβούλιο της Κύπρου συνεδριάζειαυτή την ώραγια να εγκρίνει το νομοσχέδιο για τη σύσταση του Επενδυτικού Ταμείου Αλληλεγγύης με στόχο να καλυφθεί το ποσό των 5,8 δισ. ευρώ.

    Ο υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής δήλωσε, από τη Μόσχα, ότι ενδέχεται στο Ταμείο να συνεισφέρει και η Ρωσία.

    Μετά την έγκρισή του από το Υπουργικό Συμβούλιο, το νομοσχέδιο θα κατατεθεί απόψε, με τη μορφή του κατεπείγοντος, στη Βουλή. Η συνεδρίαση της Βουλής έχει προγραμματιστεί να αρχίσει στις 19.00.

    Αναφορικά με το Ταμείο Αλληλεγγύης δεν έχει διευκρινιστείεάν το αποδέχεται η τρόικα και αν η συνεισφορά των πολιτών θα είναι σε εθελοντική βάση.

    Μέχρι τη Δεύτερα θα πρέπει να ολοκληρωθεί η προσπάθεια για οικονομική στήριξη της Κύπρου, δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρίστος Στυλιανίδης.

    Ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι αύριο το πρωί θα γίνει νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

    Διαβάστε επίσης:

    ΑΚΕΛ: Δημοψήφισμα για τη λύση

    Ομόφωνη απόφαση πολιτικών αρχηγών για τη δημιουργία Ταμείου Αλληλεγγύης

    [02] Τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για την Κύπρο στις 8 μμ

    Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα έχουν μια τηλεδιάσκεψη σχετικά με την κατάσταση στην Κύπρο σήμερα στις 19:00 ώρα Βελγίου (20:00 ώρα Ελλάδας) όπως ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

    "Στις 7, τηλεφωνική διάσκεψη του Γιούρογκρουπ για να συζητήσουμε για την κατάσταση στην Κύπρο», έγραψε ο Ντάισελμπλουμ, μετά την ανακοίνωση εκ μέρους των κυπριακών αρχών ότι απορρίπτουν τη φορολόγηση των τραπεζικών καταθέσεων.

    Διαβάστε επίσης:

    Γ. Ντάισελμπλουμ: Περιμένουμε πρόταση από την Κύπρο

    [03] Αλ. Τσίπρας: Συμπαράσταση στην Κύπρο

    Την ανάγκη συγκρότησης ενός παλλαϊκού μετώπου για την εκδήλωση ενός κύματος συμπαράστασης στην Κύπρο και παράλληλα την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής στην Ελλάδα, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε σημερινή συνέντευξη τύπου, ο δε Γιάννης Δραγασάκης, αντιπρόεδρος της Βουλής, ο οποίος είχε επισκεφθεί τη Λευκωσία, επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος και επέστρεψε σήμερα, επέκρινε με σφοδρότητα τις αποφάσεις της ΕΕ και τη σταση της ελληνική κυβέρνησης.

    Ο Αλ. Τσίπρας ανέδειξε στις δηλώσεις του την γεωπολιτική πτυχή των αποφάσεων για την Κύπρο, τονίζοντας την ανάγκη αντίστασης στις αποφάσεις του Eurorgoup (Ευρωομάδα), χρησιμοποιώντας μάλιστα πολύ σκληρή γλώσσα, καθώς, όπως είπε, οι μισοί στην ΕΕ είναι γκάνγκστερ κι οι άλλοι μισοί υποταγμένοι και φοβισμένοι.

    Στην ερώτηση ποιά είναι η γεωπολιτική απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στην κρίση αυτή,ο Αλέξης Τσίρπας δήλωσε ότι δεν θέλουμε να επιλέξουμε προστάτες , θεωρουμε ότι μιά χώρα υποταγμένη και κατεστραμένη έχει διπλή ζημιά, όχι μόνο την προφανή, αλλά και την υποβάθμιση της γεωπολιτικής της θέσης. Με την κρίση, σημείωσε, εξαντλείται και η δυνατότητα αποτελεσματικής διαπραγμάτευσης, η δε γεωπολιτική θέση της χώρας μας και της Κύπρου, είναι όχημα, αν την αξιοποιήσουμε, για να ξεπεράσουμε την κρίση, για να διαπραγματευθύμε ως κυρίαρχες χωρες τη θέση μας στο ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο γίγνεσθαι.

    [04] Στον ανακριτή την Παρασκευή ο Α. Δημητρέλος

    Το μεσημέρι οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ανδρέας Δημητρέλος, 54 ετών, ο οποίος παρουσιάστηκε αυτοβούλως το πρωί και παραδόθηκε σε αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για χρέη της ομάδας προς το δημόσιο, συνολικού ύψους 170.865.122 ευρώ.

    Ο πρόεδρος της ΠΑΕ κλήθηκε το πρωί απο την Αστυνομία επειδή σε βάρος του είχε εκδοθεί παραγγελία απο τον οικονομικό εισαγγελέα για τα χρέη της εταιρείας και παρουσιάστηκε μόνος του στην Ασφάλεια, όπου συντάχθηκε η έκθεση σύλληψης.

    Σε βάρος του κ. Δημητρέλου ασκήθηκε ποινική δίωξη απο τον εισαγγελέα και παραπέμφηκε σε τακτικό ανακριτή, στον οποίο απολογείται αύριο το πρωί.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, για το ίδιο αδίκημα αναμένεται να εκδοθούν παραγγελίες από τον εισαγγελέα και για άλλους τέσσερις πρώην προέδρους της ΠΑΕ ΑΕΚ, από το 2004 και μετά. Δηλαδή για τους Ντέμη Νικολαΐδη, Γιώργο Κιντή, Νάσο Θανόπουλο και Σταύρο Αδαμίδη.

    [05] Έκκληση Οτσαλάν στους Κούρδους αντάρτες για κατάπαυση του πυρός

    Ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ο ηγέτης του ένοπλου κουρδικού αυτονομιστικού κινήματος που πολεμά τον τουρκικό στρατό τα τελευταία τριάντα χρόνια, κάλεσε σήμερα την οργάνωσή του να εγκαταλείψει τα όπλα και να μετατραπεί σε ένα πολιτικό κόμμα.

    Σε μια ιστορική διακήρυξη που διαβάστηκε ενώπιον εκατοντάδων χιλιάδων διαδηλωτών που εόρταζαν την έλευση της άνοιξης για τους Κούρδους -το Νεμρόζ- στην πόλη του Ντιγιάρμπακιρ,ο ηγέτης του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) ζήτησε την άμεση κατάπαυση του πυρός.

    «Ας αφήσουμε τα όπλα να σιωπήσουν, ας αφήσουμε τις ιδέες να μιλήσουν», ανέφερε ο. Οτσαλάν στη διακήρυξη, την οποία ανέγνωσε ο εκλεγμένος στην τουρκική εθνοσυνέλευση βουλευτής Σιρί Σουρεγιά Οντέρ, σε μια συγκέντρωση στην οποία οι παριστάμενοι υπολογίζεται ότι ξεπέρασαν τους 300.000 στην πλημμυρισμένη από τα κουρδικά χρώματα (πράσινο, κίτρινο, κόκκινο) κεντρική πλατεία του Ντιγιάρμπακιρ.

    Τα περισσότερα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν την ανάγνωση της διακήρυξης απευθείας, σε ζωντανή σύνδεση με την πόλη.

    Η διακήρυξη και οι ειρηνικοί εορτασμοί του Νεμρόζ συνιστούν την τελετουργική κατάληξη-επιβεβαίωση της συμφωνίας που επιτεύχθηκε κατά τη διάρκεια μακροχρόνιων συνομιλιών, που οργάνωσε η κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον έγκλειστο στο νησί Ιμραλί της θάλασσας του Μαρμαρά Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

    [06] ΑΚΕΛ: Δημοψήφισμα για τη λύση

    ΤοΑΚΕΛ θεωρεί ότι είναι απαραίτητο οι τελικές αποφάσεις για την αποδοχή, ή όχι, των προτάσεων της τρόικας να ληφθούν από τον κυπριακό λαό, μέσω δημοψηφίσματος, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του κόμματος Άντρος Κυπριανού.

    Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Κυπριανού αναφέρει ότι «θα πρέπει να αναζητήσουμε τη λύση των προβλημάτων μας έξω από την τρόικα, στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις και στη στήριξη χωρών, που έχουν λόγους να μας βοηθήσουν».

    Επίσης, χαιρετίζει το πνεύμα συνεννόησης και συναίνεσης που επικράτησε κατά τη διάρκεια της πρωινής σύσκεψης στο προεδρικό και εύχεται αυτό το κλίμα να υπάρξει και στη συνέχεια.

    Το ΑΚΕΛ, δηλώνει ο κ. Κυπριανού, είναι έτοιμο να μεταβεί με τον Πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη στη Ρωσία, όταν θα καθοριστεί η συνάντησή του με τον Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 21 March 2013 - 16:30:20 UTC