Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο στη Λευκωσία
  • [02] Ι. Στουρνάρας: Έχουμε plan B
  • [03] Aναστολή καταβολής σύνταξης για όσους δεν απογράφηκαν
  • [04] Πρώτη επίσημη του θεσμού της διαμεσολάβησης
  • [05] Οι ενεργειακές επενδύσεις στο επίκεντρο των συζητήσεων Μίλερ - Χατζηδάκη

  • [01] Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο στη Λευκωσία

    Βαρύ είναι το κλίμα στη Λευκωσία, όπου συνεδριάζει το υπουργικό Συμβούλιο, ενώ αύριο το πρωί ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει νέα σύσκεψη με τους αρχηγούς των κομμάτων.

    Ο πήχης των προσδοκιών για βοήθεια από την Ρωσία έχει χαμηλώσει, καθώς δεν προέκυψε μέχρι το απόγευμα καμιά συμφωνία από τις επαφές στην Μόσχα του Κύπριου υπουργού Οικονομικών.

    Η Λευκωσία, σύμφωνα με κυπριακά μέσα ενημέρωσης, αναζητεί ξανά λύση στο πρόβλημα της χρηματοδότησης της οικονομίας μέσω της τρόικας.

    Η προσπάθεια στρέφεται στο να βρεθεί η καλύτερη υπό τις περιστάσεις λύση για την Τράπεζα Κύπρου και τη Λαϊκή Τράπεζα, ώστε το τραπεζικό σύστημα να ανοίξει το συντομότερο και με τρόπο που θα διασφαλίζει την ομαλότητα στην εγχώρια αγορά.

    Πάντως, αύριο Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκευή θα παραμείνουν κλειστές οι τράπεζες, επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Κεντρικής Τράπεζας Αλίκη Στυλιανού, η οποία πρόσθεσε ότι αργότερα θα εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση.

    Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση στην αγορά, η οποία δείχνει να «βουλιάζει». Επιχειρηματίες προειδοποιούν ότι αν οι τράπεζες παραμείνουν κλειστές μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, η κατάσταση θα είναι απελπιστική.

    Επίσης, ο επιχειρηματικός κόσμος θεωρεί ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα έπρεπε από χθες να είχε διοχετεύσει κεφάλαια στις δύο μεγάλες κυπριακές τράπεζες για να ανακάμψει η οικονομία, να ανέβει η ψυχολογία και να ανοίξουν οι αγορές.

    Διαβάστε επίσης:

    Λύση για βιώσιμο χρέος ζητούν οι Βρυξέλλες

    Μ.Σαρρής: "Θα μείνουμε έως ότου πετύχουμε κάποια συμφωνία"

    [02] Ι. Στουρνάρας: Έχουμε plan B

    «Οι κυπριακές τράπεζες δεν μπορούν να παραμείνουν κλειστές για πολύ, αλλιώς θα καταστραφεί η κυπριακή οικονομία. Πρέπει να βρεθεί λύση εντός ωρών, αλλιώς η Ελλάδα θα κάνει ό,τι πρέπει να κάνει» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, εμφανιζόμενος ενώπιον των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Οικονομικών της Βουλής.

    Σε περίπτωση που η Κύπρος δεν παρουσιάσει άμεσα εναλλακτικό σχέδιο με το οποίο να ανοίξουν οι τράπεζές της, «η Ελλάδα έχει "Plan B" που δεν μπορώ να σας το πω. Οι επιπτώσεις στην Ελλάδα ελαχιστοποιούνται. Παίρνουμε τα μέτρα μας» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

    [03] Aναστολή καταβολής σύνταξης για όσους δεν απογράφηκαν

    Να προχωρήσουν άμεσα στην αναστολή της καταβολής των συντάξεων, για όσους συνταξιούχους δεν έχουν απογραφεί κατά τα έτη 2012 και 2013, ζητά με κατεπείγουσα εγκύκλιο που απέστειλε προς τους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης και την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ Α.Ε.), ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης.

    Ειδικότερα ο υπουργός Εργασίας ζητά από τους διοικητές των ασφαλιστικών φορέων να αποστείλουν έως τις 12 Απριλίου του 2013 στην ΗΔΙΚΑ ΑΕ τον επικαιροποιημένο αριθμό των αναπόγραφων συνταξιούχων των ετών 2011, 2012 και 2013, το μηνιαίο ποσό σύνταξης αυτών και τις ημερομηνίες έναρξης αναστολής πληρωμής των αντίστοιχων συντάξεων.

    Με την ίδια εγκύκλιο, η οποία κοινοποιείται στο γραφείο του πρωθυπουργού και το υπουργείο Οικονομικών, οι διοικητές και οι πρόεδροι των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης καλούνται να ενημερώσουν για τις ενέργειες που έχουν ήδη ξεκινήσει για την επιστροφή χρημάτων που έχουν δοθεί σε μη δικαιούχους.

    [04] Πρώτη επίσημη του θεσμού της διαμεσολάβησης

    Τον θεσμό της διαμεσολάβησης στη χώρα μας «εγκαινίασε» σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, παρουσία του επικεφαλής της ομάδας δράσης για την Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ, της προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Βασιλικής Θάνου και του προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), Κων. Μίχαλου. Συντονιστής της παρουσίασης ήταν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Ν. Κανελλόπουλος.

    Ειδικότερα, ο κ. Ρουπακιώτης, σε συνέντευξη Τύπου στο αμφιθέατρο του Μουσείου Ακρόπολης, χαρακτήρισε σημαντική τη σημερινή ημέρα για το υπουργείο Δικαιοσύνης, καθώς καθιερώνεται ο θεσμός της διαμεσολάβησης. Τόνισε, δε, ότι θα καθιερώσει την 20η Μαρτίου «Ημέρα της Διαμεσολάβησης» και παράλληλα θα επιδιώξει την εισαγωγή της διαμεσολάβησης ως μάθημα στις Νομικές Σχολές της χώρας.

    Αρχικά, στη μεσολάβηση θα επιλύονται μόνο μικροδιαφορές του ιδιωτικού τομέα, ενώ, το μέτρο αυτό με την πάροδο του χρόνου θα επεκταθεί στις διαφορές του δημόσιου τομέα, στις υποθέσεις των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, στις αστικές (εκτός των γονικών διατροφών και της επιμέλειας ανήλικων τέκνων), τις εμπορικές, καθώς και σε όλες τις διαφορές που έχουν να κάνουν με απαιτήσεις (ακόμη εν μέρει και στις εργατικές διαφορές). Στις προθέσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι να επεκταθεί ο θεσμός της διαμεσολάβησης ακόμη και στις ναυτιλιακές διαφορές, ώστε να μην φεύγουν μεγάλα χρηματικά ποσά σε ξένα ναυτιλιακά κέντρα.

    [05] Οι ενεργειακές επενδύσεις στο επίκεντρο των συζητήσεων Μίλερ - Χατζηδάκη

    Οι ενεργειακές επενδύσεις ήταν το θέμα της συζήτησης που είχε ο Αλεξέι Μίλερ της Gazprom με τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κ. Χατζηδάκη.

    Κύκλοι του υπουργείου σχολίαζαν μετά τη συνάντηση ότι δεν τέθηκαν ως θέμα στη συνάντηση οι ιδιωτικοποιήσεις καθώς ο κ. Χατζηδάκης δεν είναι αρμόδιος υπουργός ενώ σημείωσαν ότι συζητήθηκαν θέματα επενδύσεων.

    Μάλιστα όπως ανέφερν οι ίδιες πηγές «για να έρχεται δύο φορές μέσα σε δέκα μέρες ο κ. Μίλερ στην Αθήνα αυτό καταδεικνύει ότι η Gazprom αξιολογεί τη χώρα μας ότι υπάρχουν προοπτικές επενδύσεων και κατ' επέκταση προοπτικές ανάπτυξης».

    Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αν στη συνάντηση τέθηκαν θέματα που σχετίζονται με τις τραπεζικές εξελίξεις στην Κύπρο οι ίδιες πηγές του υπουργείου ανέφεραν ότι «η Gazprom είναι ενεργειακή εταιρεία δεν είναι τράπεζα...».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 20 March 2013 - 18:30:21 UTC