Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Άσπρο καπνό" από Μόσχα αναμένει η Λευκωσία
  • [02] Συνέλαβαν απόστρατο αστυνομικό με 12 κιλά ηρωίνη, στην Ηγουμενίτσα
  • [03] Στη Μόσχα κλιμάκιο υψηλόβαθμων στελεχών της Λαϊκής Τράπεζας
  • [04] Πρώτη επίσκεψη Ομπάμα σε Ισραήλ και Παλαιστινιακά Εδάφη
  • [05] Αναλαμβάνει αθλητικός διευθυντής στη Λουκέρνη ο Αλεξάντερ Φράι
  • [06] Πρεμιέρα κάνει σήμερα τελικά το «Vitrioli» στο Εθνικό
  • [07] Η Yahoo είναι σε συνομιλίες για την εξαγορά του Dailymotion
  • [08] Ο ελληνικός καφές «κλειδί» για προστασία των αρτηριών και τη μακροζωία
  • [09] Κλειστά και σήμερα τα καταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα
  • [10] Σ. Χάσικος: "Το σχέδιο "Β" της Κύπρου δεν γίνεται δεκτό από την τρόικα"
  • [11] H απόφαση της Βουλής προστατεύει όλους τους λαούς της ΕΕ, δήλωσαν Ομήρου, Κυπριανού και Παπαδόπουλος
  • [12] Ευθύνες στη γερμανική κυβέρνηση καταλόγισε για την κατάσταση στην Κύπρο, ο Π. Στάινμπρουκ
  • [13] Ο Πούτιν προσκάλεσε τον Νετανιάχου να επισκεφθεί τη Μόσχα
  • [14] Στις 6 Δεκεμβρίου η κλήρωση της τελικής φάσης του Μουντιάλ 2014

  • [01] "Άσπρο καπνό" από Μόσχα αναμένει η Λευκωσία

    Στα αποτελέσματα της σημερινής συνάντησης του υπουργού Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή με τον Ρώσο ομόλογο του Αντόν Σιλουάνοφ προσβλέπει η Λευκωσία.

    Επίσης, μεσολάβηση προς τον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο αναμένεται να ζητήσει ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.

    Πρόσκληση στον πρόεδρο της Κύπρου να επισκεφθεί τη Μόσχα όποτε εκείνος το επιθυμεί, απηύθυνε ο Ρώσος ηγέτης Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως αναφέρει η αναλυτική επίσημη ανακοίνωση του Κρεμλίνου για τη χθεσινοβραδινή τηλεφωνική συνομιλία των δύο.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, κατά τη συνομιλία, ο κ. Αναστασιάδης «ενημέρωσε τον Βλαντίμιρ Πούτιν για την απόφαση, που μόλις έλαβε το Κοινοβούλιο της Κύπρου να αρνηθεί την πρόταση που είχε διατυπώσει το Eurogroup», ενώ ο Β.Πούτιν με τη σειρά του «εξέφρασε εκ νέου την ανησυχία του για τυχόν υιοθέτηση οποιωνδήποτε μέτρων ικανών να πλήξουν τα συμφέροντα των ρωσικών νομικών και φυσικών προσώπων» στην Κύπρο.

    «Κατά την τηλεφωνική συνομιλία οι πρόεδροι Ρωσία και Κύπρου συμφώνησαν να συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις για το ζήτημα αυτό τόσο σε διμερές επίπεδο, όσο και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή» αναφέρεται στην ανακοίνωση, που κάνει επίσης λόγο για τις διαπραγματεύσεις του υπουργού Οικονομικών της Κύπρου Μιχάλη Σαρρή, που ξεκίνησαν πριν από λίγο, καθώς και άλλων αξιωματούχων της κυπριακής κυβέρνησης.

    Επίσης, αύριο θα βρίσκεται στη Μόσχα η Κομισιόν με επικεφαλής τον προεδρό της Μανουέλ Μπαρόζο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η Λευκωσία θα ήθελε αφενός την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου 2,5 δις ευρώ , που έλαβε ήδη από τη Μόσχα, ενώ θα καλωσόριζε και επιπλέον δανεισμό, με αντάλλαγμα τη «διασφάλιση» στη Ρωσία «στρατηγικών συμφερόντων», τα οποία δεν είναι άσχετα και με τους υδρογονάνθρακες.

    Πάντως θεωρείται εξαιρετικά «επικίνδυνο» εάν η Λευκωσία δεν πετύχει μια «ολική διευθέτηση» και υποχρεωθεί να συζητήσει με την τρόικα για τα υπόλοιπα 10 δισ. ευρώ. Αυτό πέραν του ότι είναι αμφίβολο κατά πόσο θα το αποδεχτεί η ΕΕ, θα είναι υπερβολικά ριψοκίνδυνο μιας και το γερμανικό κοινοβούλιο θα διατηρεί ισχυρές επιφυλάξεις με ανοικτό το ενδεχόμενο απόρριψης της βοήθειας προς την Κύπρο.

    Επίσης εξετάζεται, επιχειρηματίες και καταθέτες, οι οποίοι ενδεχομένως να επιθυμούν -αφού πλέον τα κεφάλαια τους δεν κινδυνεύουν από κούρεμα- να προχωρήσουν σε δανεισμό προς την Κυπριακή Δημοκρατία με αντάλλαγμα ομόλογα της κρατικής εταιρείας υδρογονανθράκων, αλλά και με άλλες διευκολύνσεις. Αναλόγως του ύψους του δανεισμού θα είναι και η συμμετοχή τους στα Διοικητικά Συμβούλια των κυπριακών τραπεζών.

    Ωστόσο, η κυπριακή κυβέρνηση μελετά και άλλη επιλογή, αν δεν υπάρξει βοήθεια από τη Μόσχα. Πρόκειται, όπως μετέδωσε από χθες το ΑΠΕ-ΜΠΕ για αξιοποίηση των αποθεματικών των Ταμείων Πρόνοιας της Κύπρου, που υπολογίζονται σε 3,5-4,5 δισ. ευρώ. Σημερινές πληροφορίες στον τύπο αναφέρουν ότι πρόταση για κρατικοποίηση των ταμείων προνοίας στον ημιδημόσιο και ιδιωτικό τομέα έναντι έκδοσης ομολόγων συνδεδεμένων με το φυσικό αέριο συζητά σήμερα ο πρόεδρος Αναστασιάδης με τους αρχηγούς των κομμάτων. Ελεγκτικά και δικηγορικά γραφεία, που βρίσκονται κάτω από μεγάλη πίεση από Ρώσους πελάτες τους, ετοίμασαν και παρουσίασαν προχθές στον πρόεδρο εναλλακτική λύση που περιορίζει σημαντικά το ύψος του κουρέματος των καταθέσεων κοντά στο 3%.

    [02] Συνέλαβαν απόστρατο αστυνομικό με 12 κιλά ηρωίνη, στην Ηγουμενίτσα

    Απόστρατος αστυνομικός συνελήφθη τα μεσάνυχτα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας να μεταφέρει με το αυτοκίνητο του 12 κιλά ηρωίνης με προορισμό την Ιταλία. Τα ναρκωτικά ήταν σε 22 συσκευασίες μέσα σε κρύπτη ανάμεσα στα πίσω καθίσματα και το πορτ-μπαγκάζ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συλληφθείς που ξεκίνησε από την Φλώρινα, αντέδρασε όταν στην πύλη εισόδου για τις αναχωρήσεις προς το εξωτερικό άνδρες του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού, άρχισαν να κάνουν έλεγχο και στο δικό του αυτοκίνητο, μάλιστα με ελιγμό επιχείρησε να διαφύγει όμως συνελήφθη.

    Κατά την έρευνα στο αυτοκίνητο ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος του Λιμενικού εντόπισε την ηρωίνη. Ο συλληφθείς, αν και απόστρατος χρησιμοποιούσε ακόμη την αστυνομική του ταυτότητα, για να διευκολύνει τις παράνομες δραστηριότητές του όπως εκτιμούν οι λιμενικοί. Το αυτοκίνητο κατασχέθηκε, ενώ προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

    [03] Στη Μόσχα κλιμάκιο υψηλόβαθμων στελεχών της Λαϊκής Τράπεζας

    Στην Μόσχα για επαφές βρίσκεται, σύμφωνα με το ΡΙΚ, κλιμάκιο υψηλόβαθμων στελεχών της Λαϊκής Τράπεζας.

    Πηγή από την Τράπεζα εκτιμά ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για θετική κατάληξη στη μεγαλύτερη τραπεζική συμφωνία, που κυοφορείται τους τελευταίους μήνες.

    Βάσει των πληροφοριών του ΡΙΚ, η προεργασία που έγινε, είναι πολύ ενθαρρυντική και η αναχώρηση της αντιπροσωπείας της Τράπεζας για τη Μόσχα ήταν εσπευσμένη, προκειμένου να μη χαθεί η ευνοϊκή χρονική συγκυρία.

    [04] Πρώτη επίσκεψη Ομπάμα σε Ισραήλ και Παλαιστινιακά Εδάφη

    Την πρώτη του επίσκεψη στο Ισραήλ πραγματοποιεί από σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος θα μεταβεί επίσης στα Παλαιστινιακά Εδάφη και την Ιορδανία, με μόνη φιλοδοξία, όπως έχει δηλώσει, να "ακούσει", αλλά όχι να αναλάβει ειρηνευτική πρωτοβουλία.

    Το πρώτο ταξίδι του Ομπάμα από την έναρξη της δεύτερης θητείας του στον Λευκό Οίκο πραγματοποιείται μόλις δύο ημέρες μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης του Iσραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος έθεσε ως "πρώτη προτεραιότητα την άμυνα και την ασφάλεια", επικαλούμενος "πολύ σοβαρές απειλές" από το Ιράν και την Συρία.

    Αμέσως μετά την προσγείωση του προεδρικού αεροσκάφους Air Force One στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, ο Ομπάμα θα επιθεωρήσει τάγμα αντιπυραυλικού συστήματος Iron Dome (Σιδερένιος Θόλος), το οποίο έχουν χρηματοδοτήσει οι ΗΠΑ. Στη συνέχεια θα συναντηθεί στην Ιερουσαλήμ με τον πρόεδρο του Ισραήλ Σιμόν Πέρες και τον Νετανιάχου.

    Αύριο, Πέμπτη, θα έχει συνάντηση στη Ραμάλα με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς και θα επισκεφτεί τον Ναό της Γέννησης στην Βηθλεέμ.

    Βασικός σκοπός του ταξιδιού του Ομπάμα είναι η σύσφιξη των σχέσεων με το Ισραήλ, κυριότερου συμμάχου των ΗΠΑ στην περιοχή, αλλά και η άμβλυνση των διαφορών του με τον Νετανιάχου για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα και τους εβραϊκούς οικισμούς.

    [05] Αναλαμβάνει αθλητικός διευθυντής στη Λουκέρνη ο Αλεξάντερ Φράι

    Βγάζει την ποδοσφαιρική στολή και φοράει το κοστούμι του ο Αλεξάντερ Φράι!

    Ο ηγέτης της Βασιλείας και πρώτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Ελβετίας, εγκαταλείπει την ενεργό δράση σε λίγες εβδομάδες και αναλαμβάνει αμέσως τη θέση του αθλητικού διευθυντή στον σύλλογο της Λουκέρνης. Ο 33χρονος στράικερ είχε ήδη προαναγγείλει την αποχώρησή για τον προσεχή Ιούνιο, όμως θα το κάνει λίγο νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 14 Απριλίου.

    Με τα έως τώρα δεδομένα, θα παίξει με τη Βασιλεία εναντίον της Τότεναμ (4 και 11 Απριλίου) για τους προημιτελικούς του Γιουρόπα Λιγκ και στη συνέχεια θα αποχωρήσει.

    Σε δέκα χρόνια καριέρας στην εθνική Ελβετίας είχε 84 συμμετοχές και 42 γκολ, ενώ στη Βασιλεία αγωνίζεται από το 2009. Νωρίτερα, είχε περάσει από την Τουν, τη Λουκέρνη και τη Σερβέτ, ενώ έπαιξε και στη Μπουντεσλίγκα με τη Ντόρτμουντ (2006-2009) και στο Σαμπιονά με τη Ρεν (2003-2006).

    [06] Πρεμιέρα κάνει σήμερα τελικά το «Vitrioli» στο Εθνικό

    Πρεμιέρα κάνεισήμερα τελικά το «Vitrioli» του Γιάννη Μαυριτσάκη, σε σκηνοθεσία Ολιβιέ Πι στη Νέα Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» του Εθνικού θεάτρου.

    Η παράσταση ήταν προγραμματισμένη να κάνει πρεμιέρα την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά εξαιτίας ασθενείας του πρωταγωνιστή Δημήτρη Μοθωναίου- η οποία οδήγησε τελικά και στην αντικατάστασή του από τον ηθοποιό Χάρη Τζωρτζάκη ? αναβλήθηκε.

    Πρόκειται για το νέο τολμηρό έργο ενός από τους πλέον ενδιαφέροντες Έλληνες συγγραφείς της νέας γενιάς, του Γιάννη Μαυριτσάκη («Βόλφγκανγκ», «Το τυφλό σημείο, «Κωλοδουλειά»), ο οποίος επιχειρεί μια καταβύθιση στον τραυματικό και δύσκολο κόσμο της εφηβείας, που αρνείται να υποταχτεί σε κανόνες και δεν αποδέχεται άκριτα όσα της επιβάλλονται.

    Στην παράσταση εκτός από το νεαρό Χάρη Τζωρτζάκη παίζουν επίσης οι: Μαρία Κεχαγιόγλου, Νίκος Χατζόπουλος, Μηνάς Χατζησάββας, Περικλής Μουστάκης, Κίτυ Παϊταζόγλου και ο Γιάννος Περλέγκας.

    Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη και Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 19:00, μέχρι τις 28 Απριλίου.

    [07] Η Yahoo είναι σε συνομιλίες για την εξαγορά του Dailymotion

    Η Yahoo Inc είναι σε συνομιλίες για την απόκτηση του ελέγχου του Dailymotion, μιας από τις πιο δημοφιλής online ιστοσελίδες βίντεο στον κόσμο.

    Αν επιτευχθεί συμφωνία θα είναι η σημαντικότερη επιτυχία για την επικεφαλής της Yahoo, την Μαρίσα Μέγιερ, από τότε που ανέλαβε τα ηνία της επιχείρησης, τον περασμένο Ιούλιο γράφει η Wall Street Journal.

    Η Yahoo θα μπορούσε να αγοράσει το 75% του Dailymotion, το οποίο ανήκει στην γαλλική εταιρεία τηλεπικοινωνιών France Telecom-Orange, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, η οποία επικαλείται όμως ανώνυμες πηγές.

    Η οικονομική αξία του Dailymotion αποτιμάται σε περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο επίσης σημειώνει ότι η συμφωνία δεν είναι δεδομένη και θα μπορούσε να καταρρεύσει.

    [08] Ο ελληνικός καφές «κλειδί» για προστασία των αρτηριών και τη μακροζωία

    Η μακροζωία έχει διάφορα μυστικά και ένα από αυτά φαίνεται πως είναι τόσο απλό όσο ο ελληνικός καφές. Μια νέα έρευνα ελλήνων επιστημόνων, που εστιάστηκε ιδιαίτερα στα καρδιοαγγειακά μυστικά της μακροζωίας των κατοίκων της Ικαρίας, οι οποίοι φημίζονται διεθνώς για το μεγάλο προσδόκιμο ζωής τους (από τα μεγαλύτερα σε όλο τον κόσμο), κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ένα φλιτζάνι βραστού ελληνικού καφέ κάθε πρωί παίζει καθοριστικό ρόλο στην καλή υγεία των ηλικιωμένων του νησιού.

    Οι ερευνητές από την πρώτη καρδιολογική κλινική του Ιπποκράτειου Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και του Εργαστηρίου Βιολογικής Χημείας της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών, με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή Γεράσιμο Σιάσο και με τη συμμετοχή του καθηγητή Χριστόδουλου Στεφανάδη, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό "Vascular Medicine".

    Μόνο το 0,1% των Ευρωπαίων ζουν πάνω από τα 90, όμως στην Ικαρία το ποσοστό είναι περίπου 1%, ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως. Μάλιστα, οι Ικαριώτες φημίζονται ότι δεν ζουν μόνο πολλά χρόνια, αλλά και με καλή υγεία.

    Οι Έλληνες επιστήμονες εστίασαν την προσοχή τους στην επίπτωση που έχει η τακτική κατανάλωση του καφέ στην υγεία του ενδοθηλίου, του ζωτικού στρώματος των κυττάρων στην εσωτερική επιφάνεια των αιμοφόρων αγγείων. Το ενδοθήλιο επηρεάζεται αρνητικά από τη γήρανση και άλλους παράγοντες, όπως το κάπνισμα. Οι αναλύσεις έδειξαν ότι όσοι έπιναν τακτικά ελληνικό καφέ, είχαν καλύτερη λειτουργία του ενδοθηλίου σε σχέση με όσους έπιναν άλλα είδη καφέ. Ακόμα και στους ηλικιωμένους που είχαν υψηλή αρτηριακή πίεση, η κατανάλωση βραστού ελληνικού καφέ σχετιζόταν με καλύτερη κατάσταση του ενδοθηλίου των αρτηριών.

    Επιμέλεια: Παύλος Δρακόπουλος

    [09] Κλειστά και σήμερα τα καταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα

    Κλειστά παραμένουν και σήμερα τα καταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, σύμφωνα με την απόφαση των κυπριακών αρχών, ενώ κανονικά και χωρίς προβλήματα εξακολουθούν να λειτουργούν τα ΑΤΜ των κυπριακών τραπεζών.

    Στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας οι συναλλαγές μέσω των ΑΤΜ, σύμφωνα με πληροφορίες, έγιναν κανονικά και η κίνηση δεν ήταν αυξημένη, εάν ληφθεί μάλιστα υπόψη ότι είχε μεσολαβήσει και τριήμερο αργίας, ενώ όλα τα καταστήματα των κυπριακών τραπεζών δεν λειτούργησαν.

    Οι οποιεσδήποτε πλέον εξελίξεις για την παρουσία των τριών κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα συνολικά, αλλά και της κάθε μιας ξεχωριστά, εξαρτώνται από τις ραγδαίες εξελίξεις που συμβαίνουν στην Κύπρο.

    Ενδιαφέρον για την απόκτηση του ενεργητικού και του παθητικού των κυπριακών καταστημάτων στην Ελλάδα έχει εκδηλωθεί από ελληνικές τράπεζες, όπως προέκυψε από τη διερεύνηση που έκανε η Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά τίποτα δεν είναι ανακοινώσιμο και φυσικά υλοποιήσιμο πριν δοθεί το «πράσινο φώς» από την Κύπρο.

    Σήμερα δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα τρεις κυπριακές τράπεζες, η Τράπεζα Κύπρου, η Cyprus Popular Bank (πρώην Marfin Popular Bank) και η Ελληνική Τράπεζα, με δίκτυο που ξεπερνά τα 330 υποκαταστήματα και τους περίπου 5.000 εργαζόμενους. Διαθέτουν συνολικό ενεργητικό στην Ελλάδα ύψους 25 δισ. ευρώ, οι καταθέσεις ανέρχονται σε 14 δισ. ευρώ περίπου και τα δάνεια σε 20 δισ. ευρώ περίπου.

    Σε κάθε περίπτωση οι καταθέτες των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, όπως κατ' επανάληψη έχει διαβεβαιώσει το υπουργείο Οικονομικών, δεν διατρέχουν κανένα απολύτως κίνδυνο.

    [10] Σ. Χάσικος: "Το σχέδιο "Β" της Κύπρου δεν γίνεται δεκτό από την τρόικα"

    Το σχέδιο "B" της Κύπρου δεν έγινε δεκτό καταρχήν, χθες, από την τρόικα, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου, Σωκράτης Χάσικος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA και εκτίμησε ότι το πιο πιθανό είναι να μην ξανανοίξουν οι δύο μεγάλες τράπεζες, η Λαϊκή και η Τράπεζα Κύπρου.

    Μιλώντας στην ίδια εκπομπή και ο υπουργός Αμυνας της Κύπρου Φώτης Φωτίου δήλωσε «ότι ενδέχεται να μην ανοίξουν η τράπεζες στην Κύπρο μέχρι και την Παρασκευή», τόνισε, όμως, ότι ο πανικός αυτές τις ώρες δεν βοηθά και σημείωσε ότι υπάρχει σχέδιο "Β" για τη διάσωση της Κύπρου, το οποίο ακόμα δεν έχει κατατεθεί.

    [11] H απόφαση της Βουλής προστατεύει όλους τους λαούς της ΕΕ, δήλωσαν Ομήρου, Κυπριανού και Παπαδόπουλος

    Η απόφαση της Κυπριακής Βουλής προστατεύει όλους τους λαούς των κρατών μελών της ΕΕ, ανέφερε ο πρόεδρός της Γιαννάκης Ομήρου για την καταψήφιση - με 36 ψήφους κατά και 19 αποχές - της απόφασης του Eurogroup για το «κούρεμα» των καταθέσεων.

    Σε δηλώσεις του στα ξένα ΜΜΕ είπε ότι, στη σύσκεψη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συζητηθούν τα επόμενα βήματα. «Αναμένουμε την αλληλεγγύη των εταίρων μας, που αποτελεί τη θεμελιώδη αρχή της ευρωπαϊκής οικογένειας» δήλωσε ο κ. Ομήρου.

    Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ 'Αντρος Κυπριανού ανέφερε ότι η απόφαση του Eurogroup είναι καταστροφική για την κυπριακή οικονομία και κρατά «όμηρο» τη χώρα στα χέρια της ΕΕ. Ως προς τα επόμενα βήματα, ο κ. Κυπριανού είπε ότι το ΑΚΕΛ έχει ετοιμάσει 15 συγκεκριμένες προτάσεις, ενώ απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, είπε ότι «προς το παρόν δεν θέλουμε να εγκαταλείψουμε το ευρώ». Πρόσθεσε, επίσης, ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν αποτελεί προτεραιότητα για την Κύπρο και πως όλα θα εξαρτηθούν από τις εξελίξεις.

    «Το κυπριακό κοινοβούλιο απέδειξε την αποφασιστικότητα του να επαναδιαπραγματευτεί τη συμφωνία» με το Eurogroup, ανέφερε, από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΔΗΚΟ και πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Νικόλας Παπαδόπουλος.

    Ο κ. Παπαδόπουλος ζήτησε να παραμείνουν κλειστές οι τράπεζες τις επόμενες ημέρες και να γίνει επαναδιαπραγμάτευση. Πρέπει να πάμε πίσω στην Ευρώπη και να τους πείσουμε με επιχειρήματα, ότι η βιωσιμότητα της κυπριακής οικονομίας είναι προς όφελος της ΕΕ, σημείωσε.

    [12] Ευθύνες στη γερμανική κυβέρνηση καταλόγισε για την κατάσταση στην Κύπρο, ο Π. Στάινμπρουκ

    Για «κραυγαλέο πολιτικό λάθος» της Α.Μέρκελ και του Β. Σόιμπλε έκανε λόγο ο υποψήφιος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών Πέερ Στάινμπρουκ αναφερόμενος στο σχέδιο που προτάθηκε στην Κύπρο από το Eurogroup και καταλόγισε στη γερμανική κυβέρνηση ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση στην Κύπρο.

    «Το πακέτο δημιουργήθηκε με τη σημαντική συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Σόιμπλε και την έγκριση της καγκελαρίου Μέρκελ. Η πρόβλεψη για συμμετοχή και των μικροκαταθετών προκάλεσε σοβαρή ανησυχία, η οποία επιδείνωσε την κρίση. Επρόκειτο για κραυγαλέο πολιτικό λάθος» δήλωσε ο κ. Στάινμπρουκ.

    [13] Ο Πούτιν προσκάλεσε τον Νετανιάχου να επισκεφθεί τη Μόσχα

    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κάλεσε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να επισκεφθεί τη Ρωσία, δήλωσε σήμερα Ισραηλινός αξιωματούχος στην Ιερουσαλήμ.

    Η πρόσκληση αυτή περιλαμβάνεται σε επιστολή του Πούτιν προς τον Νετανιάχου, ωστόσο σύμφωνα με τον Ισραηλινό αξιωματούχο, ο οποίος δεν κατονομάζεται, δεν έχει προσδιοριστεί ημερομηνία για την επίσκεψη αυτή.

    Η πρόσκληση έφθασε στον Νετανιάχου λίγες ώρες πριν ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα αρχίσει την επίσημη επίσκεψή του στο Ισραήλ. Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς επισκέφθηκε τη Ρωσία την περασμένη εβδομάδα όπου εξέφρασε την ελπίδα να επαναληφθούν εφέτος οι ειρηνευτικές συνομιλίες με το Ισραήλ παρά το γεγονός ότι "οι πιθανότητες γι΄αυτό παραμένουν λίγες".

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [14] Στις 6 Δεκεμβρίου η κλήρωση της τελικής φάσης του Μουντιάλ 2014

    Στις 6 Δεκεμβρίου 2013 θα διεξαχθεί η κλήρωση για την τελική φάση του Μουντιάλ 2014, όπως ανακοίνωσε η FIFA μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της.

    Πιό συγκεκριμένα, η κλήρωση για την φάση των ομίλων στην κορυφαία διοργάνωση, θα γίνει στην περιοχή Κόστα Ντο Σαουϊπ της Μπαϊα στις 13:00 τοπική ώρα (18:00 ώρα Ελλάδας). Η σχετική απόφαση ελήφθη μετά από συνάντηση που είχαν οι επικεφαλής της διεθνούς ομοσπονδίας με τους αρμόδιους της οργανωτικής επιτροπής του Μουντιάλ 2014, στην Ζυρίχη.

    Ο πρόεδρος της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ, που συναντήθηκε με τον υπουργό Αθλητισμού της Βραζιλίας, Αλντο Ρεμπελο, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Βραζιλία «θα είναι έτοιμη για το παγκόσμιο κύπελλο» και πως «θα οργανώσει μία εξαιρετική διοργάνωση», παρά τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται κυρίως στην κατασκευή των σταδίων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 20 March 2013 - 8:30:24 UTC