Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Καμιά ανησυχία για το ευρώ", διαβεβαίωσε ο Β. Σόιμπλε
  • [02] Ευθύνες στην κυβέρνηση για την απόφαση του Eurogroup, επιρρίπτει ο ΣΥΡΙΖΑ
  • [03] Απόδραση τριών κρατουμένων από αστυνομικό τμήμα Αγρινίου - Συνελήφθη ο ένας
  • [04] Απώλειες 2,83% στο Χρηματιστήριο, στον απόηχο των εξελίξεων στην Κύπρο
  • [05] Σε «εγκάρδιο, χριστιανικό κλίμα» το δείπνο μεταξύ Πάπα και Οικουμενικού Πατριάρχη
  • [06] "Η Κύπρος πρέπει να θέσει σε εφαρμογή τις δεσμεύσεις της" , δήλωσε η Κρ. Λαγκάρντ
  • [07] Η Κύπρος πρέπει να διαπραγματευτεί "μόνο με την τρόικα", δήλωσε η A. Μέρκελ
  • [08] Ο απεσταλμένος της Ρωσίας στην ΕΕ χαρακτηρίζει "αναγκαστική απαλλοτρίωση" το κούρεμα των τραπεζικών καταθέσεων

  • [01] "Καμιά ανησυχία για το ευρώ", διαβεβαίωσε ο Β. Σόιμπλε

    «Δεν πρέπει να ανησυχούμε για το ευρώ», διαβεβαιώνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και επισημαίνει ότι το κοινό νόμισμα παρέμεινε σταθερό κατά τη διάρκεια της κρίσης, ενώ έχει καθιερωθεί ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα.

    Σε συνέντευξή του στην «Boersen Zeitung», ο κ. Σόιμπλε καθησυχάζει ακόμα τους Γερμανούς, τονίζοντας ότι η χώρα βρίσκεται σε καλό δρόμο και υποστηρίζει ότι η στρατηγική της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κρίσης αποδείχθηκε ορθή. Αναφέρει μάλιστα ως ενδεικτικό παράδειγμα τη μείωση του κόστους δανεισμού χωρών ,οι οποίες δέχονταν μέχρι πρότινος πίεση από τις χρηματοπιστωτικές αλλαγές, ενώ επιμένει στην πολιτική της «λιτότητας με προσανατολισμό την ανάπτυξη και σε συνδυασμό με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», προκειμένου, όπως λέει, να συνεχίσει η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στις αγορές.

    [02] Ευθύνες στην κυβέρνηση για την απόφαση του Eurogroup, επιρρίπτει ο ΣΥΡΙΖΑ

    «Να απολογηθεί για τη συμφωνία της στην εγκληματική απόφαση του Εurogroup για το κούρεμα των καταθέσεων στη Κύπρο» καλεί τη ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας σε σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΝΔ για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις εξελίξεις στην Κύπρο, και ζητά από το κυβερνών κόμμα «να μην διαστρεβλώνει».

    Σχετικά με την απόρριψη εκ μέρους της ΝΔ της πρότασης του κ. Τσίπρα για συζήτηση στη Βουλή, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι η κυβέρνηση «αποφεύγει τη συζήτηση εντός του Κοινοβουλίου» και «κρύβεται από τον ελληνικό λαό».

    [03] Απόδραση τριών κρατουμένων από αστυνομικό τμήμα Αγρινίου - Συνελήφθη ο ένας

    Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου, για τον εντοπισμό των κρατουμένων που απέδρασαν σήμερα το πρωί από τα κρατητήρια του Β΄ αστυνομικού τμήματος της πόλης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έχουν ήδη συλλάβει τον έναν από τους τρεις δραπέτες. Πρόκειται για έναν 30χρονο Έλληνα, που κατηγορείται για πλημμελήματα. Ωστόσο, ασύλληπτοι εξακολουθούν να παραμένουν ένας Αλβανός 29 ετών, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία και ένας 22χρονος Έλληνας, που διώκεται για πλημμελήματα.

    Οι τρεις κρατούμενοι κατάφεραν να αποδράσουν, αφού πρώτα έκοψαν με αιχμηρό αντικείμενο τον πίρο του παραθύρου, που υπήρχε στο κρατητήριο.

    [04] Απώλειες 2,83% στο Χρηματιστήριο, στον απόηχο των εξελίξεων στην Κύπρο

    Έντονες πιέσεις δέχονται οι τιμές των μετοχών στον απόηχο των εξελίξεων στην Κύπρο. Οι τραπεζικές μετοχές βρίσκονται στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων εν μέσω ανησυχιών για τις επιπτώσεις στις θυγατρικές των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, αλλά και για τις ελληνικές τράπεζες που έχουν σημαντική παρουσία στην Κύπρο.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 12:30 διαμορφώνεται στις 933,21 μονάδες, σημειώνοντας απώλειες σε ποσοστό 2,83%.

    Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 19,485 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 3,28%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 3,55%.

    Πτωτικά κινούνται όλοι οι επιμέρους δείκτες και τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι δείκτες της Υγείας (-7,28%), των Τραπεζών (-5,65%) και των Πρώτων Υλών (-5,14%).

    Όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης κινούνται πτωτικά και τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι μετοχές της MIG (-9,61%), της Πειραιώς (-8,42%), της Εθνικής (-8,27%), της Βιοχάλκο (-7,36%), της Eurobank (-5,86%) και της Alpha Bank (-5,33%).

    Ανοδικά κινούνται μόνο 7 μετοχές, 86 πτωτικά και 15 παραμένουν σταθερές.

    [05] Σε «εγκάρδιο, χριστιανικό κλίμα» το δείπνο μεταξύ Πάπα και Οικουμενικού Πατριάρχη

    Σε «πολύ εγκάρδιο, χριστιανικό κλίμα» δείπνησε χθες βράδυ ο πάπας Φραγκίσκος με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Βατικανό, σύμφωνα με πληροφορίες.

    Το δείπνο διήρκεσε περίπου δυόμισι ώρες. Τόσο ο Αργεντινός ποντίφικας όσο και ο Οικουμενικός Πατριάρχης διαμένουν στο εσωτερικό του Βατικανού, στον Οίκο της Αγίας Μάρτας (Domus Santae Marteae) όπου κατέλυσαν οι εκλέκτορες καρδινάλιοι κατά την διάρκεια του κογκλάβιου.

    Η ιταλική δημόσια τηλεόραση RAI συνεχίζει να τονίζει ότι «η στάση και οι πρώτες του κινήσεις δείχνουν ότι σημείο αναφοράς του πάπα Φραγκίσκου φέρεται να είναι ένα εκκλησιαστικό σύστημα στην κορυφή του οποίου να μπορεί να βρίσκεται ένας «πρώτος μεταξύ ίσων» (primus inter pares, στα λατινικά). Ένα οργανωτικό οικοδόμημα που ιστορικά ταυτίζεται με την παράδοση της Ορθοδοξίας.

    [06] "Η Κύπρος πρέπει να θέσει σε εφαρμογή τις δεσμεύσεις της" , δήλωσε η Κρ. Λαγκάρντ

    Η κυπριακή κυβέρνηση "οφείλει τώρα να θέσει σε εφαρμογή τις δεσμεύσεις της", δήλωσε σήμερα η πρόεδρος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ κατά τη διάρκεια των εργασιών οικονομικού συνεδρίου στην Φρανκφούρτη, εκφράζοντας παράλληλα την υποστήριξή της προς την προσπάθεια άμβλυνσης του βάρους της φορολόγησης των καταθέσεων επί των μικρότερων καταθετών.

    Υπενθυμίζοντας ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο χαιρετίζει την συμφωνία με την κυπριακή κυβέρνηση, η Κριστίν Λαγκάρντ τόνισε ότι αυτή η λύση "είναι βιώσιμη και πλήρως χρηματοδοτούμενη" και εξέφρασε την υποστήριξή της για τις προσπάθειες της κυπριακής κυβέρνησης για μία "περισσότερο προοδευτική φορολόγηση" των τραπεζικών καταθέσεων ώστε να αμβλυνθεί το βάρος επί των μικρότερων καταθετών.

    Η Κριστίν Λαγκάρντ πρόσθεσε επίσης ότι η Κύπρος οφείλει να περιορίσει το μέγεθος του τραπεζικού της τομέα και να προχωρήσει στην αναδιάρθρωσή του.

    [07] Η Κύπρος πρέπει να διαπραγματευτεί "μόνο με την τρόικα", δήλωσε η A. Μέρκελ

    Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, επέμεινε ότι οι διαπραγματεύσεις για το σχέδιο διάσωσης πρέπει να διεξαχθούν αποκλειστικά και μόνο με την τρόικα, δήλωσε σήμερα στο Βερολίνο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

    «Υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στην κ. Μέρκελ και τον πρόεδρο της Κύπρου χθες το βράδυ. Κατά την επικοινωνία αυτή η κ. Μέρκελ επέμεινε ότι οι διαπραγματεύσεις (για το σχέδιο διάσωσης) πρέπει να διεξαχθούν αποκλειστικά και μόνο με την τρόικα» τόνισε η ίδια εκπρόσωπος, χωρίς να δώσει επιπλέον πληροφορίες για την τηλεφωνική αυτήν επικοινωνία.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [08] Ο απεσταλμένος της Ρωσίας στην ΕΕ χαρακτηρίζει "αναγκαστική απαλλοτρίωση" το κούρεμα των τραπεζικών καταθέσεων

    Ο απεσταλμένος της Ρωσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Βλαντίμιρ Σιζιόφ δήλωσε σήμερα ότι η πρόταση να επιβληθεί φορολογία στις καταθέσεις σε τράπεζες της Κύπρου ισοδυναμεί με αναγκαστική απαλλοτρίωση και εγείρει τον κίνδυνο, το κυπριακό τραπεζικό σύστημα να οδηγηθεί σε κατάρρευση.

    Ο φόρος στις τραπεζικές καταθέσεις, ο οποίος αποτελεί όρο του μνημονίου δανεισμού της Κύπρου που συμφωνήθηκε από τις κυβερνήσεις των κρατών-μελών της ευρωζώνης, παραπέμπει «σε αναγκαστική απαλλοτρίωση», είπε ο Σιζιόφ σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης από τη Μόσχα. «Η αρχή (. . .) είναι εσφαλμένη» σημείωσε.

    Επιμέλεια: Μπ. Γεωργίκος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 19 March 2013 - 12:30:23 UTC