Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη η ενθρόνιση του πάπα Φραγκίσκου
  • [02] Αυξήθηκε η απόδοση των ισπανικών και ιταλικών ομολόγων
  • [03] Έτοιμος για "ιστορικό συμβιβασμό" με τους Παλαιστίνιους
  • [04] Έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής, αύριο, ζητά ο Α.Τσίπρας
  • [05] Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Αντ. Σαμαρά με τον Αντ. Μανιτάκη
  • [06] Κύπρος: Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το προεδρικό μέγαρο

  • [01] Παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη η ενθρόνιση του πάπα Φραγκίσκου

    Από το μεσημέρι άρχισαν να φθάνουν στην Ρώμη, οι εκατόν πενήντα επίσημες αντιπροσωπείες που θα παραστούν, αύριο, στην τελετή ενθρόνισης του πάπα Φραγκίσκου.

    Όπως έχει ήδη μεταδώσει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, στην τελετή θα παραστεί, δέκα αιώνες μετά το σχίσμα καθολικών και ορθοδόξων, και ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, θα συνοδεύεται από τον μητροπολίτη Περγάμου Ιωάννη Ζηζιούλα και από τους μητροπολίτες Αργεντινής Ταράσιο και Ιταλίας Γεννάδιο. Η παρουσία του προκαθήμενου του Θρόνου του Αποστόλου Ανδρέα, προβάλλεται ως «ιστορική», από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

    Στις πολιτικές προσωπικότητες που είναι παρούσες στην ενθρόνιση, συμπεριλαμβάνονται η Γερμανίδα καγκελάριος 'Αγκελα Μέρκελ, η Αργεντινή πρόεδρος Κριστίνα Κίρχνερ, ο αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόϊ, οι πρόεδροι του ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μανουελ Ντουράο Μπαρόζο.

    Την ελληνική κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος.

    Οι πιστοί που θα παρακολουθήσουν την τελετή αναμένεται να ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο και ο δήμος της Ρώμης, με τις ιταλικές υπηρεσίες πολιτικής προστασίας, έχουν κινητοποιηθεί. Οι μετακινήσεις με το μετρό, κατά την αυριανή ημέρα, θα είναι δωρεάν, ενώ έχουν τεθεί σε λειτουργία ειδικές γραμμές λεωφορείων που συνδέουν το παπικό κρατίδιο με κύρια σημεία της Αιώνιας Πόλης.

    Χιλιάδες προσκυνητές αναμένεται να κοιμηθούν ακόμη και στο ύπαιθρο, κοντά στον 'Αγιο Πέτρο- παρά την κακοκαιρία που πλήττει την ιταλική πρωτεύουσα- για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν όσο γίνεται από πιο κοντά, την τελετή ενθρόνισης του πάπα Φραγκίσκου.

    [02] Αυξήθηκε η απόδοση των ισπανικών και ιταλικών ομολόγων

    Οι αποδόσεις των ισπανικών και των ιταλικών ομολόγων αυξήθηκαν σήμερα καθώς το σχέδιο διάσωσης της Κύπρου, που περιλαμβάνει την έκτακτη φορολόγηση των καταθέσεων, φαίνεται να αιφνιδίασε τους επενδυτές που φοβούνται ότι η απόφαση αυτή θα αποτελέσει προηγούμενο και για άλλες χώρες της ευρωζώνης.

    Η αξία των κυπριακών ομολόγων έπεσε κατακόρυφα ενώ η αυξημένη ζήτηση για γερμανικά ομόλογα --που θεωρούνται τα λιγότερο επισφαλή στην ευρωζώνη-- έριξε την απόδοση τους στο χαμηλότερο σημείο τους εφέτος.

    Οι Βρυξέλλες πάντως τονίζουν ότι το μέτρο της φορολόγησης των καταθέσεων δεν πρόκειται να εφαρμοστεί σε άλλες περιπτώσεις παρά μόνο στην Κύπρο.

    Μολονότι δεν σημειώθηκε πανικός, το σχέδιο διάσωσης της κυπριακής οικονομίας ενέτεινε το φόβο ότι η σπουδή για απόσυρση χρημάτων μπορεί να επεκταθεί και σε μεγαλύτερες οικονομίες, υποψήφιες για ένταξη σε παρόμοια σχέδια διάσωσης, όπως η Ισπανία και η Ιταλία.

    Εξάλλου, σε χαμηλό επίπεδο τριών μηνών υποχώρησε το ευρώ έναντι του δολαρίου

    [03] Έτοιμος για "ιστορικό συμβιβασμό" με τους Παλαιστίνιους

    Η νέα κυβέρνηση του Ισραήλ τείνει χείρα συνεργασίας στους Παλαιστίνιους και είναι έτοιμη για έναν ιστορικό συμβιβασμό, δήλωσε απόψε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, παρουσιάζοντας στο κοινοβούλιο (Κνεσέτ) τη σύνθεση της κυβέρνησής του.

    Ο Νετανιάχου τόνισε ότι το Ισραήλ θα σεβαστεί τις υπάρχουσες ειρηνευτικές συμφωνίες με την Αίγυπτο και την Ιορδανία και είπε ότι είναι έτοιμος για "πραγματική ειρήνη" με τους Παλαιστίνιους, η οποία θα δώσει τέλος "μια και καλή" στη σύγκρουση των δύο πλευρών.

    Προειδοποίησε όμως ταυτόχρονα ότι και οι δύο πλευρές θα πρέπει να κάνουν υποχωρήσεις προκειμένου να επιτευχθεί μια ειρηνευτική συμφωνία.

    Επιμέλεια: Φ. Γιοβάνογλου

    [04] Έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής, αύριο, ζητά ο Α.Τσίπρας

    Tην έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής αύριο 19 Μαρτίου ζητά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου Ευάγγελο Μεϊμαράκη, προκειμένου να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις με επίκεντρο την απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο.

    Ο κ. Τσίπρας αναφέρει στην επιστολή του ότι «οι τελευταίες εγκληματικές αποφάσεις του Eurogroup είναι ιστορικών διαστάσεων, ενώ συνεπάγονται τεράστιες και αρνητικές συνέπειες για τους καταθέτες στην Κύπρο. Επιπρόσθετα, δημιουργούν αρνητικό δεδικασμένο, καθώς συμπεριλαμβάνουν το αδιανόητο, μέχρι χθες, «κούρεμα» των καταθέσεων».

    Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσθέτει ότι την στιγμή που η Ελλάδα βρίσκεται στη δίνη της κρίσης, η ελληνική κυβέρνηση έχει συναινέσει σε αποφάσεις που πιθανότατα θα αποδειχθούν ολέθριες για το μέλλον της Ευρώπης, αλλά και για το ελληνικό και ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα.

    [05] Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Αντ. Σαμαρά με τον Αντ. Μανιτάκη

    Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αντ. Μανιτάκη.

    Εξερχόμενος του μεγάρου Μαξίμου, ο κ.Μανιτάκης δεν θέλησε να αναφερθεί στην ουσία της συναντήσεώς του με τον κ.Σαμαρά, επισημαίνοντας ότι "δεν μπορώ να υποκαταστήσω τον πρωθυπουργό. Δεν μπορώ να κάνω σχόλιο".

    Απαντώντας σε ερωτήματα σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα ο κ.Μανιτάκης επεσήμανε ότι αυτές συνεχίζονται ενώ στο ερώτημα κατά πόσον η ελληνική πλευρά θα είναι έτοιμη εγκαίρως, περιορίστηκε στην επισήμανση "θα δείξει".

    [06] Κύπρος: Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το προεδρικό μέγαρο

    Πολλοί πολίτες έχουν συγκεντρωθεί έξω από το προεδρικό μέγαρο, όπου πραγματοποιείται εκδήλωση διαμαρτυρίας για τη συμφωνία της κυβέρνησης με το Eurogroup για κούρεμα των καταθέσεων.

    Οι διαδηλωτές κρατούν πανό και φωνάζουν συνθήματα κατά της τρόικας και του μνημονίου.

    Νωρίτερα, μερίδα διαδηλωτών καθ' οδόν προς το Προεδρικό, κατευθύνθηκε στη γερμανική Πρεσβεία. Διαδηλωτής σκαρφάλωσε στην ταράτσα του κτηρίου κατέβασε τη γερμανική σημαία από τον ιστό της και την πέταξε στο δρόμο.

    Οι υπόλοιποι διαδηλωτές επιχείρησαν να πάρουν τη σημαία, αλλά αστυνομικοί που είχαν παραταχθεί έξω από τη Πρεσβεία και τη συνέλεξαν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 18 March 2013 - 18:30:21 UTC