Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παραμένει θολό το τοπίο στην Ιταλία
  • [02] Β. Παπαγεωργόπουλος: Άδικη η καταδίκη μου
  • [03] ΣΥΡΙΖΑ: Δέσμιος της τρόικας ο πρωθυπουργός
  • [04] Δικαστές και πολιτικούς καταγγέλλει ο Άκης Τσοχατζόπουλος
  • [05] Χιονίζει στα ορεινά της Πελοποννήσου
  • [06] Συνάντηση Ν. Αναστασιάδη - Κ. Λαγκάρντ

  • [01] Παραμένει θολό το τοπίο στην Ιταλία

    Άκαρπη ήταν η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή των νέων προέδρων της Γερουσίας και της Βουλής της Ιταλίας.

    Εκτός εάν υπάρξουν θεαματικές εξελίξεις, δεν αναμένεται να εκλεγούν απόψε οι πρόεδροι των δύο σωμάτων του ιταλικού κοινοβουλίου, καθώς οι πολιτικές δυνάμεις δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία.

    Το Κίνημα Πέντε Αστέρων (M5S) του Μπέπε Γκρίλο προτείνει δικούς του υποψήφιους κι αποκλείει συμφωνίες με την κεντροαριστερά.

    Η συμμαχία υπό το Δημοκρατικό Κόμμα (PD) με επικεφαλής τον Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι από την πλευρά της ως αύριο πρέπει να αποφασίσει: ή θα προτείνει στη Βουλή δικό της υποψήφιο -ακούγεται το όνομα του Ντάριο Φραντσεσκίνι-, ή θα στηρίξει τον Ρομπέρτο Φίκο, υποψήφιο του M5S. Οι αρνητικές αντιδράσεις του Γκρίλο όμως αποδυναμώνουν αυτό το ενδεχόμενο.

    Η κεντροδεξιά συμμαχία υπό το κόμμα Λαός της Ελευθερίας (PdL) του Σίλβιο Μπερλουσκόνι μοιάζει να τηρεί στάση αναμονής, για να δει πώς θα κινηθούν οι υπόλοιπες δυνάμεις. Κατόπιν πιθανώς πρόκειται να προωθήσει το δικό της σχέδιο: ένα συνολικό «πακέτο λύσεων» που να συμπεριλαμβάνει υποψήφιους προέδρους των σωμάτων του κοινοβουλίου, ένα σχέδιο για τον σχηματισμό κυβέρνησης και την εκλογή του επόμενου προέδρου της Δημοκρατίας.

    Ο επικεφαλής του M5S Γκρίλο έκανε νωρίτερα σήμερα δηλώσεις στην γερμανική τηλεόραση, και πάλι σε υψηλούς τόνους.

    Ο Γκρίλο είπε ότι «η Ιταλία ηθικά και οικονομικά είναι ένας σορός από συντρίμμια».

    Για τον Ιταλό πολιτικό και ηθοποιό «το ευρωπαϊκό όνειρο θα κατακερματιστεί, διότι η οικονομία έχει πάψει να αναπτύσσεται».

    Μιλώντας για την εσωτερική πολιτική κατάσταση ο ηγέτης του M5S επανέλαβε για πολλοστή φορά ότι «δεν μπορεί να συνάψει συμμαχία με τον Μπερσάνι ούτε με τον Μπερλουσκόνι», αφού τα δύο παραδοσιακά αυτά κόμματα «κατέστρεψαν τη χώρα».

    [02] Β. Παπαγεωργόπουλος: Άδικη η καταδίκη μου

    Στις συνθήκες κράτησης του στις φυλακές Διαβατών, αναφέρεται, με ανάρτηση του στο προσωπικό του ιστολόγιο, ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια, για την υπόθεση της υπεξαίρεσης.

    "Σε 20 τετρ. μέτρα 10 άτομα! 10 κρεβάτια, 5 ντουλαπάκια, 2 τραπεζάκια, 4 σκαμπό, 1 ψυγειάκι, 30 τσάντες, παράθυρα ψηλά να μη βλέπεις τον ορίζοντα, μία τουαλέτα για 10 άτομα..." , αναφέρει μεταξύ άλλων. Προσθέτει, ωστόσο, ότι οι πάντες είναι ευγενικοί και εξυπηρετικοί και τον κοιτούν με σεβασμό.

    Ο κ. Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος συμπλήρωσε δύο εβδομάδες στη φυλακή, επανέλαβε ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την υπόθεση της υπεξαίρεσης και χαρακτήρισε αδικία την καταδίκη του.

    Αναφέρθηκε στο έργο του ως υφυπουργός Αθλητισμού και δήμαρχος Θεσσαλονίκης και υπογράμμισε ότι ποτέ στη ζωή του δεν διανοήθηκε να καταχραστεί ούτε ένα ευρώ.

    [03] ΣΥΡΙΖΑ: Δέσμιος της τρόικας ο πρωθυπουργός

    «Δέσμιο της τρόικας» και «αδύναμο να διαπραγματευτεί για τα συμφέροντα της χώρας» καθώς «ενδιαφέρεται μόνο για την επικοινωνιακή διαχείριση των αποτυχιών του» χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Σαμαρά μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «για μια ακόμη φορά ο πρωθυπουργός εμφανίζεται σε μια Σύνοδο Κορυφής δίχως να έχει να προτείνει το οτιδήποτε. Επαναλαμβάνει τα γνωστά ευχολόγια για την ανάπτυξη, ενώ στηρίζει με εμμονή την ακραία λιτότητα. Υπόσχεται νέες θέσεις εργασίας, εννοώντας συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα με 400 ευρώ το μήνα.

    Αυτό είναι το μέλλον που οραματίζεται από κοινού με τις κυρίαρχες νεοφιλελεύθερες δυνάμεις: μισθοί πείνας, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου στους δανειστές, κατάργηση του κοινωνικού κράτους», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

    [04] Δικαστές και πολιτικούς καταγγέλλει ο Άκης Τσοχατζόπουλος

    Ιδιαίτερα επιθετικός κατά δικαστών και πολιτικών προσώπων εμφανίζεται σε νέα ανακοίνωση που εξέδωσε από τις φυλακές ο Άκης Τσοχατζόπουλος, με αφορμή την παραλαβή του πολυσέλιδου παραπεμπτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών του ως υπουργού Εθνικής Άμυνας από εξοπλιστικά προγράμματα.

    Ο βασικός κατηγορούμενος στην μεγάλη υπόθεση διαφθοράς κρατικών αξιωματούχων, καταγγέλλει στην 5σέλιδη δήλωση του και πάλι «άνωθεν» παρεμβάσεις προς την Δικαιοσύνη και κατηγορεί τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι θέλουν να «κουκουλώσουν» την υπόθεση.

    Ο κ. Τσοχατζόπουλος χαρακτηρίζει το Συμβούλιο Εφετών ως «απλό όργανο διευθέτησης εντολών και παρεμβάσεων» , καθώς, όπως αναφέρει, δέχθηκε το «κατασκευασμένο», «πλαστό» και «διαβλητό» σε πολλά σημεία του , πόρισμα της Προανακριτικής επιτροπής της Βουλής το οποίο , όπως αναφέρει ο κατηγορούμενος, στη συνέχεια «μεταλλάχθηκε» από τους Εισαγγελείς σε «κατάπτυστο κατηγορητήριο».

    Επαναλαμβάνει ότι δεν εξετάστηκαν οι μάρτυρες που πρότεινε, αξιωματικοί αλλά και πολιτικά πρόσωπα , πρώην υπουργοί και μέλη του ΚΥΣΕΑ που ενέκριναν τις επίμαχες προμήθειες.

    [05] Χιονίζει στα ορεινά της Πελοποννήσου

    Χιονίζει στα ορεινά της Πελοποννήσου από νωρίς το απόγευμα και πριν από μία ώρα άρχισε σποραδική χιονόπτωση και μέσα στην Τρίπολη, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μικροπροβλήματα.

    Στην εθνική οδό Καλαμάτας - Σπάρτης από το 28ο έως το 42ο χλμ, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με αλυσίδες, ενώ, χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία σε όλο το μήκος του αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα.

    [06] Συνάντηση Ν. Αναστασιάδη - Κ. Λαγκάρντ

    Συνάντηση διάρκειας 45 λεπτών είχε στην έδρα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

    Η συνάντηση αυτή, η οποία χαρακτηρίστηκε από κυπριακής πλευράς «γόνιμη και εποικοδομητική», ολοκληρώθηκε λίγη ώρα πριν από την έναρξη των εργασιών του Eurogroup για τη στήριξη της Κύπρου. Η κα Λαγκάρντ εκπροσωπεί η ίδια το ΔΝΤ στην αποψινή συνεδρίαση του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

    Στη συνάντηση τον κ. Αναστασιάδη συνόδευσαν οι υπουργοί Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής και Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, καθώς και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης. Από πλευράς ΔΝΤ, στη συνάντηση συμμετείχε επίσης η εκπρόσωπος του διεθνούς οργανισμού στην αποστολή της τρόικας στην Κύπρο, Ντέλια Βελκουλέσκου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 15 March 2013 - 18:30:22 UTC