Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χρηματοδότηση προγραμμάτων για την καταπολέμηση της ανεργίας ζήτησε ο Ι. Βρούτσης
  • [02] Πρόταση μομφής κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης Ολάντ
  • [03] Εγκαινιάζεται απόψε το 15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
  • [04] ΚΚΕ: Έντονη ανησυχία για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων
  • [05] Συνελήφθη πρόεδρος εκδοτικής εταιρείας για χρέη προς το Δημόσιο, ύψους 11,16 εκατ. ευρώ
  • [06] Εισαγγελική έρευνα για τη ματαίωση επένδυσης εξόρυξης στον Έβρο
  • [07] Ευ. Λιβιεράτος: Το φθινόπωρο ο καθορισμός ερευνητικών τεμαχίων στη θαλάσσια περιοχή της Ελλάδας
  • [08] Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ καλεί να υπάρξει άμεσα συμφωνία για την χορήγηση οικονομικής βοήθειας στην Κύπρο
  • [09] Τα ζευγάρια των προημιτελικών του Γιουρόπα Λιγκ

  • [01] Χρηματοδότηση προγραμμάτων για την καταπολέμηση της ανεργίας ζήτησε ο Ι. Βρούτσης

    «Αποτελεί βαθειά μας πεποίθηση, ότι η κοινωνική συνοχή και η προώθηση της απασχόλησης δεν συνιστούν μόνο αποτέλεσμα της ανάπτυξης, αλλά και βασική προϋπόθεση για αυτήν». Την επισήμανση αυτή έκανε στις Βρυξέλλες, κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στην τριμερή Κοινωνική Σύνοδο Κορυφής για την Ανάπτυξη και την Απασχόληση, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης.

    Ο κ. Βρούτσης συνέδεσε τις προσπάθειες για ανάπτυξη, με τις προσπάθειες για την καταπολέμηση της ανεργίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, «ώστε να ανταποκριθούμε στο αίτημα για ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και στις υψηλές προσδοκίες των ευρωπαϊκών λαών», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Τόνισε, επίσης, πως «η ενίσχυση, όμως, της κοινωνικής διάστασης της ΟΝΕ αποτελεί βασικό και αναπόσπαστο κομμάτι για την ολοκλήρωση της αρχιτεκτονικής της ευρωζώνης και, στην Ελλάδα, αποτελεί το πλέον επώδυνο σύμπτωμα της κρίσης, δηλαδή τα υψηλά επίπεδα ανεργίας».

    [02] Πρόταση μομφής κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης Ολάντ

    Οι βουλευτές του αντιπολιτευόμενου δεξιού κόμματος UMP κατέθεσαν σήμερα πρόταση μομφής κατά της οικονομικής πολιτικής που ακολουθεί η γαλλική κυβέρνηση, πρόταση η οποία θα συζητηθεί στην Εθνοσυνέλευση την Τετάρτη.

    Η πρόταση αυτή, η οποία δεν έχει πιθανότητες να υπερψηφισθεί καθώς το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία στο Σώμα, κατατέθηκε τη στιγμή που η δημοτικότητα του πρόεδρου Φρανσουά Ολάντ βρίσκεται σε καθοδική πορεία, όπως δείχνουν οι τελευταίες σφυγμομετρήσεις.

    Ο Ολάντ, «ο οποίος επέπρωτο να ?επανεφεύρει το γαλλικό όνειρο? πρόκειται να μείνει στην Ιστορία ως ο πρόεδρος των φόρων και της ανεργίας», υπογραμμίζεται στην πρόταση μομφής, της οποίας το περιεχόμενο δόθηκε στη δημοσιότητα από την κοινοβουλευτική ομάδα του UMP.

    Επιμέλεια: Γ. Δάβος

    [03] Εγκαινιάζεται απόψε το 15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

    Άνθρωποι διαφορετικών χρωμάτων, νοοτροπιών, θρησκειών, οικονομικών και κοινωνικών τάξεων, διαφορετικών γλωσσών, πολιτικών απόψεων και επιπτώσεων, άνθρωποι ηττημένοι αλλά και εμμονικά σχεδόν μαχητές της ζωής περνούν από τις οθόνες (δημιουργοί, "ρόλοι" καταγραμμένοι στο σελιλόιτ και θεατές) του 15ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης που ξεκινά απόψε στη Θεσσαλονίκη.

    Επετειακό (συμπληρώνει φέτος 15 χρόνια λειτουργίας), "φτωχό" οικονομικά (διοργανώνεται φέτος με προϋπολογισμό μόλις 700.000 ευρώ, ποσό που εξασφαλίστηκε από τα ΕΣΠΑ και πρόγραμμα Media της Ευρωπαϊκής Ένωσης) αλλά πλούσιο σε ιδέες και προτάσεις (αρχής γενομένης από την αφίσα του που απεικονίζει την απευκταία για τον σύγχρονο άνθρωπο εικόνα ενός προβάτου με δεμένα τα μάτια) το φετινό φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης επιχειρεί για 15η χρονιά να επιβεβαιώσει την άποψη του εμπνευστή, ιδρυτή του και καλλιτεχνικού του διευθυντή κ. Δημήτρη Ειπίδη σύμφωνα με την οποία ?το μέλλον του κινηματογράφου είναι οι ταινίες τεκμηρίωσης?.

    Το 15ο Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ ξεκινά επίσημα απόψε στην αίθουσα του κινηματογράφου "Ολύμπιον". Τη σεμνή τελετή έναρξης θα "ντύσουν" μουσικά τα μέλη της Θεσσαλονικιώτικης μπάντας "Ηe Jazz collective".

    [04] ΚΚΕ: Έντονη ανησυχία για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων

    Την έντονη ανησυχία του για μια σειρά γεγονότων «που ρίχνουν τη σκιά τους στα άλυτα ζητήματα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, που μπορεί να οδηγήσουν σε πολύ άσχημες εξελίξεις» χωρίς να αποκλείει τον καθορισμό της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ ακόμα και με πολεμική σύρραξη, εκφράζει το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του.

    Το ΚΚΕ αναφέρει πως στις σημερινές συνθήκες το Διεθνές Δίκαιο ξαναγράφεται από τους ιμπεριαλιστές και το Δικαστήριο της Χάγης λειτουργεί με σκοπιμότητες, και προειδοποιεί την εργατική τάξη ότι «η ειρήνη», «η ασφάλεια», «η δίκαιη λύση», δεν μπορεί να διασφαλιστεί «χωρίς την πάλη των δύο λαών για την ανατροπή της αιτίας που γεννά αντιθέσεις, συγκρούσεις, πολεμικές συρράξεις».

    [05] Συνελήφθη πρόεδρος εκδοτικής εταιρείας για χρέη προς το Δημόσιο, ύψους 11,16 εκατ. ευρώ

    Ο ιδιοκτήτης και πρόεδρος ανώνυμης εκδοτικής εταιρείας, συνελήφθη χθες στο Κορωπί, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 11.163.740,59 ευρώ.

    Πρόκειται για 74χρονο δημοσιογράφο, ο οποίος οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα.

    [06] Εισαγγελική έρευνα για τη ματαίωση επένδυσης εξόρυξης στον Έβρο

    Υπό εισαγγελική διερεύνηση τίθεται δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» σύμφωνα με το οποίο ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ως υπουργός Περιβάλλοντος, ματαίωσε επένδυση εξόρυξης ζεόλιθου στον Έβρο, προκειμένου να εξυπηρετήσει συμφέροντα εταιρείας στην οποία μετέχει συγγενικό του πρόσωπο.

    Ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας το οποίο κατήγγειλε «οσμή σκανδάλου από τον άοσμο ζεόλιθο του Έβρου».

    [07] Ευ. Λιβιεράτος: Το φθινόπωρο ο καθορισμός ερευνητικών τεμαχίων στη θαλάσσια περιοχή της Ελλάδας

    Στα επόμενα βήματα της ελληνικής κυβέρνησης σε σχέση με την πορεία ανεύρεσης και εκμετάλλευσης πιθανών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην Ελλάδα, αναφέρθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος Ευ. Λιβιεράτος, απευθύνοντας χαιρετισμό στο 2-ο Ενεργειακό Συμπόσιο, με τίτλο «Ο ρόλος της Κύπρου στον ενεργειακό διάδρομο της Νοτιανατολικής Μεσογείου».

    Ο κ. Λιβιεράτος επισήμανε ότι το φθινόπωρο του 2013 η Ελλάδα θα προχωρήσει σε καθορισμό των ερευνητικών τεμαχίων στη θαλάσσιά της περιοχή και πρόσθεσε ότι την άνοιξη αναμένεται να ξεκινήσει ο γύρος αδειοδοτήσεων.

    «Το ενδιαφέρον αρχίζει να γίνεται όλο και πιο εντατικό. Η Ελλάδα έχει, ήδη, τα πρώτα έσοδά της από δικαιώματα και πιστεύω μετά την άνοιξη να έχουμε εξίσου μεγάλες εταιρείες, όπως είχατε και εσείς εδώ στην Κύπρο», πρόσθεσε ο Έλληνας υπουργός.

    Εξάλλου, ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης δήλωσε ότι ανακάλυψη φυσικού αερίου εντός της ΑΟΖ της Κύπρου είναι πλέον γεγονός, με ανοικτό το ενδεχόμενο να περιέχει και υγρούς υδρογονάνθρακες, όπως το πετρέλαιο.

    Σημείωσε δε ότι αυτό δημιουργεί μεγάλες προοπτικές συνεργασίας στον ενεργειακό τομέα, ειδικότερα με την Ελλάδα και το Ισραήλ στο παρόν στάδιο, όπου, μέσα από συγκεκριμένες υποδομές αξιοποίησης των υδρογονανθράκων, η Κύπρος μπορεί να αποτελέσει τον σύνδεσμο της Ευρώπης με τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο, μέσω της δημιουργίας ενός πρόσθετου ενεργειακού διαδρόμου.

    Το συμπόσιο οργανώνεται από το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ) και την Εταιρεία Δημοσιότητας, Επικοινωνίας, Εκδόσεων, Διαφημίσεων και Συνεδρίων «fmw financial media way».

    [08] Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ καλεί να υπάρξει άμεσα συμφωνία για την χορήγηση οικονομικής βοήθειας στην Κύπρο

    Αυξημένες είναι οι προσδοκίες ότι πλησιάζει η επίτευξη μιας συμφωνίας για τη σύναψη μιας διεθνούς συμφωνίας δανεισμού της Κύπρου, κάτι το οποίο αναμένεται ότι θα συζητήσουν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης στο τέλος της σημερινής ημέρας.

    «Δεν φαντάζομαι ότι θα αφήσουμε να περάσει αυτό το Σαββατοκύριακο χωρίς να έχουμε επιλύσει το πρόβλημα της Κύπρου», δήλωσε αργά τη νύχτα ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

    «Στη σύνοδο του Eurogroup δεν πρέπει απλώς να φθάσουμε πιο κοντά σε μια λύση για την Κύπρο, αλλά να την επιτύχουμε το απόγευμα, σε ολοκληρωμένη μορφή», είπε ο Γιούνκερ μετά τις χθεσινοβραδινές εργασίες της Συνόδου Κορυφής.

    Επιμέλεια: Μπ. Γεωργίκος

    [09] Τα ζευγάρια των προημιτελικών του Γιουρόπα Λιγκ

    Τα ζευγάρια των προημιτελικών του Γιουρόπα Λιγκ, όπως προέκυψαν από την κλήρωση που διενεργήθηκε το μεσημέρι στη Νιόν:

    Τσέλσι (Αγγλία) - Ρούμπιν Καζάν (Ρωσία)

    Τότεναμ (Αγγλία) - Βασιλεία (Ελβετία)

    Φενέρμπαχτσε (Τουρκία) - Λάτσιο (Ιταλία)

    Μπενφίκα (Πορτογαλία) - Νιούκαστλ (Αγγλία)


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 15 March 2013 - 14:30:23 UTC