Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κρίσιμο Eurogroup με θέμα την Κύπρο
  • [02] Το "μάτι" του ΣΔΟΕ θα μπαίνει σε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς
  • [03] Παρατείνεται έως το 2014 η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανέργων
  • [04] Επικίνδυνες οι ακτινοβολίες
  • [05] Στους λογαριασμούς των δικαιούχων σήμερα το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης
  • [06] Εξαρθρώθηκε δίκτυο παιδικής πορνογραφίας στην Αυστραλία
  • [07] Στην κληρωτίδα σήμερα Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ
  • [08] Μεγάλο συνέδριο για το βιβλίο στον Κινηματογράφο Τριανόν
  • [09] Εγκαινιάστηκε το μεγαλύτερο ραδιοτηλεσκόπιο στον κόσμο
  • [10] Η νυχτερινή εργασία φαίνεται να αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο των ωοθηκών
  • [11] Δεκάδες συλλήψεις διακινητών και μεταναστών στο λιμάνι της Πάτρας
  • [12] Τρείς νεκροί από έκρηξη βόμβας έξω από τηλεοπτικό δίκτυο, στο Πακιστάν

  • [01] Κρίσιμο Eurogroup με θέμα την Κύπρο

    Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η σημερινή μέρα για την Κύπρο, καθώς μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις με την τρόικα, συνέρχεται εκτάκτως το απόγευμα το Εurogroup με στόχο να υπάρξει κατάληξη επί του κυπριακού μνημονίου και της δανειακής σύμβασης.

    Της σύγκλησης του Εurogroup προηγήθηκαν χθες ολοήμερες μαραθώνιες επαφές του προέδρου Αναστασιάδη με κορυφαίους Eυρωπαίους αξιωματούχους και ηγέτες, ενώ σήμερα θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μανουέλ Μπαρόζο.

    Στο Εurogroup θα συμμετέχει και η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, η παρουσία της οποίας ερμηνεύεται ως βοηθητική προς την κατάληξη συμφωνίας, όπως και η παρουσία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι της συνόδου αναμένεται να βρίσκονται συνολικά 23 σενάρια προς επεξεργασία.

    Το ΡΙΚ μετέδωσε από τις Βρυξέλες ότι κομβικής σημασίας για επιτυχή έκβαση των διαπραγματεύσεων θεωρούνται οι συναντήσεις ελλαδικών και κυπριακών τεχνικών επιτροπών, που επεξεργάζονται λύσεις για το θέμα των παραρτημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα.

    [02] Το "μάτι" του ΣΔΟΕ θα μπαίνει σε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς

    Αυτόματη πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογούμενων που θα ελέγχονται, θα έχει το ΣΔΟΕ από την ερχόμενη Τρίτη.

    Δέκα στελέχη της κεντρικής υπηρεσίας του ΣΔΟΕ καθώς και δύο από κάθε περιφερειακή διεύθυνση θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς καταθέσεων των φορολογούμενων που βρίσκονται υπό έλεγχο.

    Ο νέος μηχανισμός αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία από την ερχόμενη Τρίτη, δίνοντας έτσι λύση στο πρόβλημα των καθυστερήσεων που υπήρχε μέχρι τώρα στη διαδικασία ενημέρωσης των φορολογικών αρχών από τις τράπεζες για τους λογαριασμούς καταθέσεων των ελεγχόμενων.

    Παράλληλα, με βάση το νέο σύστημα, το ΣΔΟΕ και οι άλλες φορολογικές αρχές θα μπορούν να ολοκληρώνουν με ταχύτερες διαδικασίες τις διασταυρώσεις φορολογικών στοιχείων των φορολογούμενων.

    Ο νέος μηχανισμός θα παρέχει πληροφόρηση για το ύψος των τραπεζικών καταθέσεων που έχει κάποιος στις τράπεζες ενώ για τα έτη από το 2008 και μετά θα παρέχεται πληροφόρηση και για τις κινήσεις των λογαριασμών.

    [03] Παρατείνεται έως το 2014 η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανέργων

    Την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ, με τη συμπλήρωση τουλάχιστον 50 ημερών ασφάλισης, είτε κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος (2012), είτε κατά το τελευταίο δεκαπεντάμηνο, και την παράταση έως τον Φεβρουάριο του 2014 της ασφαλιστικής κάλυψης των ανέργων, προβλέπει μεταξύ άλλων διάταξη του νόμου που έχει καταθέσει στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Η διάταξη αλλάζει τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση βιβλιαρίου ασθενείας αναγνωρίζοντας, ότι λόγω της μεγάλης ανεργίας ή υποαπασχόλησης που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, δε μπορούν να συμπληρώσουν τις ελάχιστες χρονικές προϋποθέσεις που έθετε έως σήμερα η σχετική νομοθεσία.

    Στο μεταξύ και μέχρι την ολοκλήρωση της νομοθετικής ρύθμισης ο υπουργός Εργασίας ζητά από τις υπηρεσίες του ΙΚΑ προκειμένου να μη μείνουν ανασφάλιστοι οι άνεργοι οι υποαπασχολούμενοι και τα μέλη των οικογενειών τους να προβαίνουν:

    1) Στη θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας των ασφαλισμένων για τη χορήγηση παροχών ασθένειας σε είδος, (ιατρική, φαρμακευτική, νοσοκομειακή κλπ), εφόσον έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 50 ημέρες ασφάλισης, είτε κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος (2012), είτε κατά το τελευταίο δεκαπεντάμηνο, χωρίς να συνυπολογίζονται οι ημέρες που πραγματοποιήθηκαν κατά το τελευταίο ημερολογιακό τρίμηνο του δεκαπενταμήνου.

    2) Στην παράταση της ασφαλιστικής κάλυψης για παροχές ασθένειας σε είδος έως τις 28 Φεβρουαρίου του 2014, των ανέργων που έχουν κάνει χρήση των διατάξεων της παρ. 4 του άρθρου 5 του ν. 2768/1999 (Α΄ 273) όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

    Με τη συγκεκριμένη διάταξη οι ανασφάλιστοι άνεργοι ηλικίας από 29 έως 55 ετών καλύπτονται για 2 χρόνια από τον ασφαλιστικό φορέα στον οποίο ήταν ασφαλισμένοι πριν από τη διακοπή της εργασίας τους, εφόσον έχουν συμπληρώσει 600 ημέρες ασφάλισης. Από το 30ο έτος οι ημέρες ασφάλισης αυξάνονται κατά 100 ημέρες για κάθε έτος.

    3)Τέλος, στη θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας για τη χορήγηση παροχών ασθένειας σε είδος στους εργαζόμενους της επιχείρησης με την επωνυμία «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΡΟΧΑΙΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ», χωρίς την συμπλήρωση των απαιτούμενων ημερών ασφάλισης.

    [04] Επικίνδυνες οι ακτινοβολίες

    Οι ακτινοβολίες που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού, μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο των γυναικών για έμφραγμα ή άλλη καρδιοπάθεια αργότερα στη ζωή τους, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα. Ο κίνδυνος αρχίζει λίγα χρόνια (γύρω στα πέντε) μετά την έκθεση στις ακτίνες και συνεχίζεται για τουλάχιστον 20 χρόνια, ενώ αυξάνεται ανάλογα με τη δόση της ακτινοβολίας που δέχεται η καρδιά, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

    Οι ερευνητές μελέτησαν τις περιπτώσεις περίπου 2.200 καρκινοπαθών γυναικών από τη Σουηδία και τη Δανία, οι οποίες είχαν υποβληθεί σε ακτινοθεραπεία κατά την περίοδο 1958- 2001. Από αυτές, οι 963 υπέστησαν έμφραγμα ή εμφάνισαν άλλο καρδιολογικό πρόβλημα μέσα στα επόμενα χρόνια.

    Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η πιθανότητα σοβαρού στεφανιαίου επεισοδίου αυξανόταν ανάλογα με τη δόση ακτινοβολίας που είχε δεχτεί κάθε γυναίκα. Κάθε μία πρόσθετη μονάδα ακτινοβολίας (γνωστή ως «Γκρέι»), ο κίνδυνος αύξανε κατά 7,4%. Η μέση δόση που είχαν λάβει οι γυναίκες κατά τη θεραπεία τους, ήταν 4,9 gray, πράγμα που σημαίνει αυξημένο κίνδυνο καρδιακού επεισοδίου κατά περίπου 36%. Σήμερα πάντως, η τυπική δόση είναι μικρότερη (ένα έως πέντε gray).

    Οι γυναίκες που δέχτηκαν τις μεγαλύτερες δόσεις ακτινοβολίας (15,8 gray κατά μέσο όρο), είχαν σημαντικά αυξημένο κατά 116% κίνδυνο για την καρδιά τους. Ο κίνδυνος ήταν μεγαλύτερος στις γυναίκες όπου ο όγκος είχε εμφανιστεί στον αριστερό μαστό, πιο κοντά στον οποίο βρίσκεται η καρδιά. Η μέση έκθεση της καρδιάς στην ακτινοβολία ήταν 6,6 gray για τις γυναίκες με όγκο στον αριστερό μαστό και 2,9 gray για όγκο στον δεξί μαστό.

    Η ακτινοβολία φαίνεται να κάνει ζημιά στις αρτηρίες, καθιστώντας τις πιο επιρρεπείς στη σκλήρυνση και τη θρόμβωση. Οι ερευνητές όμως έσπευσαν να καθησυχάσουν τις γυναίκες, λέγοντας ότι, στις περισσότερες περιπτώσεις, ο κίνδυνος εμφράγματος είναι μικρός, ενώ οι νεότερες και πιο εξελιγμένες τεχνικές ακτινοθεραπείας φροντίζουν πλέον να προστατεύουν σε σημαντικό βαθμό την καρδιά σε σχέση με το παρελθόν.

    [05] Στους λογαριασμούς των δικαιούχων σήμερα το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης

    Πιστώνεται σήμερα στους λογαριασμούς των δικαιούχων που ολοκλήρωσαν τη σχετική διαδικασία το ποσό των 37,7 εκατ. ευρώ για το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης.

    Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, το ποσό αυτό αφορά 278.489 δικαιούχους σε όλη την Ελλάδα, ενώ συγκριτικά με την τελευταία πληρωμή, ο αριθμός των δικαιούχων αλλά και το ποσό πληρωμής έχει υπερδιπλασιαστεί.

    [06] Εξαρθρώθηκε δίκτυο παιδικής πορνογραφίας στην Αυστραλία

    Η αστυνομία της Αυστραλίας ανακοίνωσε σήμερα την σύλληψη 21 ατόμων στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με ένα δίκτυο παραγωγής και διανομής υλικού παιδικής πορνογραφίας.

    Οι συλληφθέντες, από διαφορετικές περιοχές της Αυστραλίας, είναι ηλικίας 22 ως 76 ετών. Θεωρούνται ύποπτοι για κατοχή, χρήση και διανομή παιδικού πορνογραφικού υλικού, το οποίο διένειμαν μέσω δικτύου

    Ένα παιδί μικρότερο των δέκα χρόνων αναγνωρίστηκε ως ένας από τους ανήλικους των φωτογραφιών και των βίντεο. Η επιχείρηση Conqueror (Κατακτητής) άρχισε τον Ιανουάριο και μέχρι τώρα οι αστυνομικοί έχουν κατασχέσει σκληρούς δίσκους υπολογιστών--26 μόνο από την κατοικία ενός από τους υπόπτους.

    Την τελευταία εβδομάδα έχουν γίνει αστυνομικές επιδρομές σε 40 σπίτια, διευκρίνισε ο Γκλεν Μακγιούαν αξιωματούχος της υπηρεσίας δίωξης εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο. Ο ίδιος τόνισε πως πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις σε αυτόν τον τομέα στην Αυστραλία. Σύμφωνα με την αστυνομία, τις επόμενες εβδομάδες θα πραγματοποιηθούν και άλλες συλλήψεις.

    [07] Στην κληρωτίδα σήμερα Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ

    Σήμερατο μεσημέρι θα "αποφανθεί" η UEFA για τα ζευγάρια των προημιτελικών των κυπέλλων Ευρώπης.

    Η διαδικασία ξεκινά στη 1 (ώρα Ελλάδας) στο αρχηγείο της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στη Νιόν, με την κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ. Περίπου 40 λεπτά αργότερα θα ακολουθήσει η αντίστοιχη διαδικασία για το Γιουρόπα Λιγκ.

    Στις κληρώσεις δεν υπάρχουν περιορισμοί. Οι προημιτελικοί θα διεξαχθούν τις δύο πρώτες εβδομάδες του Απριλίου.

    Αναλυτικά στην κληρωτίδα θα μπουν:

    ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ: Μπαρτσελόνα, Μάλαγα και Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία), Μπάγερν και Ντόρτμουντ (Γερμανία), Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία), Γιουβέντους (Ιταλία), Γαλατασαράι (Τουρκία)

    ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ: Ρούμπιν Καζάν (Ρωσία), Βασιλεία (Ελβετία), Νιούκαστλ, Τότεναμ και Τσέλσι (Αγγλία), Φενέρμπαχτσε (Τουρκία), Λάτσιο (Ιταλία), Μπενφίκα (Πορτογαλία)

    [08] Μεγάλο συνέδριο για το βιβλίο στον Κινηματογράφο Τριανόν

    Ένα μεγάλο συνέδριο για το βιβλίο, με τίτλο « Κανόνες πλοήγησης στο πέλαγος του βιβλίου» διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β) από τις 28 έως τις 30 Μαρτίου στον Κινηματογράφο Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21).

    Σε ανακοίνωσή του ο Σ.ΕΚ.Β αναφέρει ότι πρόκειται για ένα συνέδριο ουσίας, το οποίο πραγματοποιείται με την οικονομική στήριξη του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (Y.ΠΑΙ.Θ.Π.Α) και με τον κόσμο των εκδοτών και των συγγραφέων συμμέτοχους. Με αφορμή τη διοργάνωση του εν λόγω συνεδρίου, ο Σ.ΕΚ.Β υπογραμμίζει ότι «πρέπει άμεσα να θεσπιστούν από την Πολιτεία κανόνες λειτουργίας του χώρου, αλλά και από τους εκδότες κανόνες δικής τους συμπεριφοράς απέναντι στην Πολιτεία, τους συναδέλφους τους, και το ίδιο το επάγγελμά τους».

    Τα ονόματα των ομιλητών θα ανακοινωθούν εντός των επόμενων ημερών. Οι ώρες πραγματοποίησης του Συνεδρίου είναι:

    Πέμπτη 28 Μαρτίου από τις 14:00μ.μ. έως τις 20:00 μ.μ.

    Παρασκευή 29 Μαρτίου από τις 14:00μ.μ. έως τις 20:00μ.μ.

    Σάββατο 30 Μαρτίου από τις 11:00π.μ. έως τις 16:00μ.μ.

    [09] Εγκαινιάστηκε το μεγαλύτερο ραδιοτηλεσκόπιο στον κόσμο

    Το μεγαλύτερο διεθνές ραδιοτηλεσκόπιο στη Γη, το ALMA (Atacama Large Millimeter/Submillimeter Array), που βρίσκεται στην κατάξερη, μονίμως ανέφελη και θεοσκότεινη έρημο Ατακάμα της Χιλής, σε υψόμετρο πάνω από 5.000 μέτρα στην οροσειρά των Άνδεων, μόλις εγκαινιάστηκε επίσημα. Εδώ και κάποιο διάστημα πάντως ήδη λειτουργούσε, αν και αρκετά κάτω από τις πλήρεις δυνατότητές του.

    Μάλιστα ανακοινώθηκαν κιόλας από τους αστρονόμους σημαντικές ανακαλύψεις του τηλεσκοπίου, το οποίο φαίνεται πως μπορεί να ξαναγράψει την ιστορία του σύμπαντος. Ήδη, το ALMA ανίχνευσε τα πιο μακρινά μόρια νερού που έχουν ποτέ βρεθεί στο διάστημα, σε απόσταση περίπου 12,7 δισεκατομμυρίων ετών φωτός.

    Στην πραγματικότητα πρόκειται όχι για ένα τηλεσκόπιο, αλλά για μια διάταξη 66 ξεχωριστών αλλά διασυνδεμένων ραδιοτηλεσκοπίων (τα περισσότερα με διάμετρο 12 μέτρων). Από κοινού συνεργάζονται για να δημιουργήσουν εικόνες τόσο λεπτομερείς, που μόνο ένα ενιαίο γιγάντιο τηλεσκόπιο διαμέτρου 16 χιλιομέτρων θα μπορούσε να δώσει. Προς το παρόν, λειτουργούν οι 56 αντένες, ενώ όλες θα τεθούν σε λειτουργία έως το καλοκαίρι (κάθε αντένα έχει βάρος ενός τόνου).

    Για την κατασκευή του, που διήρκεσε μία δεκαετία και κόστισε περίπου 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια, συνέβαλαν 19 χώρες. Οι 15 χώρες-μέλη του Ευρωπαϊκού Νοτίου Αστεροσκοπείου, που βρίσκεται στην ίδια περιοχή, κατέχουν το 37,5%, ενώ σημαντικά μερίδια κατέχουν επίσης οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία.

    Για να επεξεργάζεται τα στοιχεία των παρατηρήσεων του ALMA, έπρεπε να κατασκευαστεί ένας σούπερ-υπολογιστής ικανός για 17 πεντάκις εκατομμύρια υπολογισμούς ανά δευτερόλεπτο, ο οποίος στεγάζεται σε ένα κτίριο που λέγεται πως είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στη Γη (μετά από ένα κινεζικό σταθμό τρένων στο Θιβέτ).

    Με αφορμή τα εγκαίνια του ALMA, μια ομάδα επιστημόνων, με επικεφαλής τον Γιοακίν Βιέιρα του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας (Caltech), ανακοίνωσαν πως μέσω του ραδιοτηλεσκοπίου παρατήρησαν ότι οι πιο έντονες φάσεις εκρηκτικής δημιουργίας νέων άστρων στο σύμπαν έλαβαν χώρα πολύ νωρίτερα από ό,τι πίστευαν έως τώρα οι αστρονόμοι.

    [10] Η νυχτερινή εργασία φαίνεται να αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο των ωοθηκών

    Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι γυναίκες που εργάζονται σε νυχτερινές βάρδιες, κινδυνεύουν περισσότερο από καρκίνο των ωοθηκών. Η αυξημένη πιθανότητα ισχύει κυρίως για γυναίκες άνω των 50 ετών. Επειδή όμως ο κίνδυνος δεν φαίνεται να αυξάνει ανάλογα με το πόσες νυχτερινές βάρδιες κάνει μια γυναίκα, άλλοι επιστήμονες εμφανίστηκαν δύσπιστοι για τα συμπεράσματα της νέας μελέτης.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή επιδημιολογίας Πάρβιν Μπχάτι του Κέντρου Ερευνών για τον Καρκίνο «Φρεντ Χάτσινσον», που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα επαγγελματικής και περιβαλλοντικής ιατρικής "Occupational and Environmental Medicine", σύμφωνα με το BBC, μελέτησαν πάνω από 3.000 γυναίκες (1.100 με προχωρημένο καρκίνο, 389 με αρχικό καρκίνο και 1.832 υγιείς).

    Η στατιστική ανάλυση έδειξε ότι νυχτερινή εργασία έκαναν το ένα τρίτο των γυναικών με καρκίνο αρχικού σταδίου, το ένα τέταρτο των γυναικών με προχωρημένο καρκίνο και το ένα πέμπτο των υγιών γυναικών. Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η συστηματική νυχτερινή εργασία αυξάνει κατά 49% τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου αρχικού σταδίου και κατά 24% τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου προχωρημένου σταδίου, σε σχέση με όσες εργάζονται μόνο την ημέρα.

    Επιμέλεια: Π. Δρακόπουλος

    [11] Δεκάδες συλλήψεις διακινητών και μεταναστών στο λιμάνι της Πάτρας

    Καθημερινές είναι οι συλλήψεις μεταναστών στο νέο λιμάνι της Πάτρας, που προσπαθούν να ταξιδέψουν προς την Ιταλία, με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

    Παρά το γεγονός ότι οι αστυνομικές και λιμενικές αρχές εντοπίζουν μεγάλο αριθμό πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων κατά τη διάρκεια του ελέγχου των διαβατηρίων, τα κυκλώματα διακίνησης μεταναστών συνεχίζουν να προμηθεύουν μετανάστες με πλαστά έγγραφα, έναντι υψηλής αμοιβής.

    Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι από τις αρχές του 2013 μέχρι και τα μέσα Μαρτίου, έχουν συλληφθεί περισσότεροι από 50 μετανάστες, οι οποίοι επιχείρησαν να ταξιδέψουν με πλαστά έγγραφα. Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες ήσαν ηλικίας από 19 έως 39 ετών και υπήκοοι Συρίας, Πακιστάν Αιγύπτου, Τουρκίας, Παλαιστίνης, Αφγανιστάν κ.α. Εξάλλου, αστυνομικοί και λιμενικοί συνέλαβαν περίπου 15 άτομα, που κατηγορήθηκαν ως διακινητές. Εκτός όμως από τους μετανάστες που επιχείρησαν να ταξιδέψουν με πλαστά έγγραφα, συνελήφθησαν το ίδιο χρονικό διάστημα περίπου 40 μετανάστες, οι οποίοι προσπάθησαν να πάνε στην Ιταλία, κρυμμένοι μέσα σε κάποιο όχημα.

    Όσον αφορά στις συλλήψεις που έγιναν στο λιμάνι το 2012 κατά τη διάρκεια των ελέγχων που διενεργεί η Αστυνομία σε συνεργασία με τις λιμενικές Αρχές, εντοπίστηκαν 1.513 μετανάστες, διαφόρων υπηκοοτήτων, οι οποίοι επιχείρησαν να μεταβούν στην Ιταλία με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα. Ακόμη συνελήφθησαν συνολικά 314 άτομα που κατηγορήθηκαν ως διακινητές μεταναστών και παράλληλα κατασχέθηκαν 114 οχήματα, καθώς και μεγάλος αριθμός πλαστών διαβατηρίων και ταυτοτήτων.

    [12] Τρείς νεκροί από έκρηξη βόμβας έξω από τηλεοπτικό δίκτυο, στο Πακιστάν

    Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν από έκρηξη βόμβας που ήταν τοποθετημένη έξω από τα γραφεία καλωδιακού τηλεοπτικού δικτύου αργά χθες στο Καράτσι, τη μεγαλύτερη πόλη του Πακιστάν, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

    Δύο κιλά εκρηκτικά που ήταν τοποθετημένα μέσα σε τσάντα κοντά στην είσοδο του τηλεοπτικού δικτύου στην περιοχή Λάντχι του ανατολικού Καράτσι, πυροδοτήθηκαν από απόσταση, δήλωσε η αστυνομία.

    Ένας αξιωματικός της αστυνομίας είναι μεταξύ των νεκρών. Δύο καταστήματα κοντά στα γραφεία του τηλεοπτικού δικτύου υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

    "Κάποιος άφησε την τσάντα που ήταν γεμάτη εκρηκτικά κοντά στην είσοδο των γραφείων και πυροδότησε από απόσταση", δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας Ναΐμ Μπαρόκα.

    Τα βίαια επεισόδια αποτελούν σύνηθες φαινόμενο στο Καράτσι, την οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, εξαιτίας των εθνοτικών, πολιτικών και θρησκευτικών εντάσεων οι οποίες έχουν αναζωπυρωθεί τους τελευταίους μήνες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 15 March 2013 - 8:30:23 UTC