Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δωρεάν εισιτήρια σε νέους για τη «Γκόλφω»
  • [02] Κερδίζουν έδαφος τα προβιοτικά
  • [03] Στη Ρωσία το ζακυνθινό ελαιόλαδο
  • [04] Νέα δόντια από κύτταρα ούλων
  • [05] Κάκωση στον αντίχειρα ο Σχορτσανίτης
  • [06] Ομιλία για «Το Ακρωτήρι Θήρας κάτω από το βιοκλιματικό στέγαστρο»
  • [07] «Λίφτινγκ» στο Facebook για να μοιάζει με εφημερίδα
  • [08] Ραδιενεργό κέσιο βρέθηκε στα σπλάχνα αγριογούρουνων στην Ιταλία
  • [09] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων στο υπουργείο Πολιτισμού
  • [10] Αίσιο τέλος για την κωφάλαλη που απειλούσε να πέσει από το "Πεντάκυκλο"
  • [11] Κωφάλαλη απειλεί να πέσει από το "Πεντάκυκλο" της Ομόνοιας
  • [12] Μεγάλη εισπρακτική επιτυχία στις ΗΠΑ για "Οζ: Μέγας και Παντοδύναμος"

  • [01] Δωρεάν εισιτήρια σε νέους για τη «Γκόλφω»

    Το Εθνικό Θέατρο δίνει την ευκαιρία σε νέους και νέες έως 25 ετών να παρακολουθήσουν την «Γκόλφω» του Σπυρίδωνος Περεσιάδη σε σκηνοθεσία Νίκου Καραθάνου την Τετάρτη 13 Μαρτίου και την Παρασκευή 15 Μαρτίου εντελώς δωρεάν.

    Στραμμένο με ευαισθησία στη σύγχρονη πραγματικότητα και αναζητώντας καινούργιους τρόπους για να υποστηρίξει τους νέους και να τους φέρει πιο κοντά στην τέχνη του θεάτρου, το Εθνικό θέατρο ανταποκρίνεται στο κάλεσμα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και διαθέτει έναν αριθμό δωρεάν εισιτηρίων για νέους έως 25 ετών για ένα έργο που έχει γράψει τη δική του ιστορία στο ελληνικό θέατρο.

    Η διάθεση των εισιτηρίων και για τις δύο παραστάσεις ξεκίνησε από τα ταμεία του Εθνικού Θεάτρου στο κτίριο Τσίλλερ (Αγίου Κωνσταντίνου 22-24) το Σάββατο 9 Μαρτίου.

    Το δραματικό ειδύλλιο του Σπυρίδωνος Περεσιάδη αφηγείται μια τραγική ερωτική ιστορία με φόντο την εξιδανικευμένη εικόνα της ελληνικής υπαίθρου του 1893. Ο Νίκος Καραθάνος μετά το "Συρανό ντε Μπερζεράκ" επιστρέφει σκηνοθετικά στο Εθνικό Θέατρο και δίνει την προσωπική του φρέσκια ματιά πάνω στο έργο.

    Στην παράσταση παίζουν: Εύη Σαουλίδου, Λυδία Φωτοπούλου, Αλίκη Αλεξανδράκη, Χάρης Φραγκούλης, Νίκος Καραθάνος, Γιάννης Βογιατζής, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Γιάννης Κότσιφας, Χριστίνα Μαξούρη, Γιώργος Μπινιάρης, 'Αγγελος Παπαδημητρίου, Μιχάλης Σαράντης και 'Αγγελος Τριανταφύλλου.

    [02] Κερδίζουν έδαφος τα προβιοτικά

    Προβιοτικά προϊόντα εκτιμάται ότι θα αφορά το 15% των συνολικών πωλήσεων τροφίμων και ποτών, που θα γίνουν παγκοσμίως στην επόμενη πενταετία, όπως επισήμανε ο πρόεδρος της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, Αθανάσιος Ντινόπουλος, μιλώντας σε εκδήλωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στο πλαίσιο της έκθεσης Detrop της Helexpo.

    Πρόσθεσε πάντως, ότι αν και οι ερευνητές του ΑΠΘ εργάζονται εντατικά για την παραγωγή προϊόντων του είδους (πχ, προβιοτικού παγωτού και προβιοτικών αλλαντικών αέρος), η έλλειψη χρηματοδότησης εξακολουθεί να αποτελεί ένα σοβαρό πρόβλημα.

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Σπυρίδων Μάμαλης, επισήμανε: ?Πρέπει να δούμε αν το πάντρεμα παραδοσιακού-λειτουργικού τροφίμου [που επιτυγχάνεται στα προβιοτικά] μπορεί να αποτελέσει στοιχείο διαφοροποίησης για τα ελληνικά προϊόντα, ώστε να γίνει το αντίστοιχο μάρκετινγκ και branding. Προβάλλοντας αυτόν τον συνδυασμό, πιστεύω ότι τα ελληνικά προβιοτικά προϊόντα έχουν μέλλον".

    Ο ίδιος επισήμανε ότι, στο πλαίσιο της Διαρκούς Επιτροπής Εμπορίου, "ζητήθηκε στις στρατηγικές επενδύσεις να ενταχθούν και επενδύσεις επιχειρήσεων, που παράγουν Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ), φτιαγμένα αποκλειστικά με εγχώριες πρώτες ύλες".

    Ο κ. Μάμαλης πρόσθεσε, τέλος, ότι η παγκόσμια έκθεση EXPO του Μιλάνου το 2015, με θέμα "Feeding the Planet" (?Ταΐζοντας τον Πλανήτη?), αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία προβολής των ελληνικών προϊόντων, την οποία η Ελλάδα πρέπει να αξιοποιήσει.

    Μιλώντας στην εκδήλωση, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιος Τσαυτάρης, αφού αναφέρθηκε στην ωφέλιμη μικροχλωρίδα που εμπεριέχεται στα προβιοτικά προϊόντα, προχώρησε πέρα από αυτά και τόνισε: "Θέλουμε τα 16 εκατ. τουρίστες, που αναμένονται φέτος στην Ελλάδα να έρθουν και για την ελληνική κουζίνα. Αν η ελληνική γαστρονομία και ο τουρισμός βρεθούν σε συνέχεια και αλληλοϋποστηριχθούν, τα αποτελέσματα θα είναι πολύ θετικά?.

    Μάλιστα, ο υπουργός επισήμανε ότι η "ελληνική παλέτα τυριών", που παρουσιάζει τα ελληνικά τοπικά προϊόντα, συνδυαζόμενα με πληροφορίες για το πολιτιστικό και τουριστικό προφίλ της Ελλάδας,"είχε τεράστια απήχηση στο Βερολίνο".

    [03] Στη Ρωσία το ζακυνθινό ελαιόλαδο

    Σε διεθνή έκθεση προϊόντων στη Μόσχα, συμμετείχε η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ζακύνθου.

    Η διεθνής έκθεση, η οποία γίνεται δύο φορές το χρόνο, Φεβρουάριο και Σεπτέμβριο, αφορά τρόφιμα και ποτά και η Ελλάδα συμμετείχε με τέσσερις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών και έναν ιδιώτη.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον για το ζακυνθινό προϊόν -κυρίως από επαγγελματίες- και ήδη δύο νταλίκες με λάδι, έχουν ξεκινήσει το ταξίδι για την πρωτεύουσα της Ρωσίας. Το λάδι του νησιού θα τοποθετηθεί σε περιφερειακά σούπερ μάρκετ της Μόσχας.

    Στόχος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ζακύνθου είναι να μάθουν οι Ρώσοι το ζακυνθινό λάδι, καθώς ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος, με χώρες όπως η Ιταλία και Ισπανία, που πουλάνε αρκετά χρόνια τώρα στη Ρωσία.

    [04] Νέα δόντια από κύτταρα ούλων

    Βρετανοί επιστήμονες κατάφεραν να αναδημιουργήσουν νέα δόντια, χάρη σε ένα βιο-υλικό που αναγεννά το χαμένο δόντι από τα κύτταρα των ούλων.

    Η πρωτοποριακή μέθοδος, που βρίσκεται ακόμα σε δοκιμαστικό στάδιο, δημιουργεί ελπίδες ότι σε μερικά χρόνια οι άνθρωποι θα έχουν πια τη δυνατότητα, αντί για ξένα οδοντικά εμφυτεύματα από πορσελάνη και μέταλλο, να αποκτούν καινούρια δόντια από τα κύτταρα των δικών τους ούλων. Εκτιμάται, πάντως, ότι θα χρειαστούν αρκετά χρόνια, εωσότου η τεχνική είναι έτοιμη για χρήση από τους οδοντίατρους.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Πολ Σαρπ του King?s College του Λονδίνου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό οδοντιατρικών ερευνών "Journal of Dental Research", σύμφωνα με το BBC και τη βρετανική «Γκάρντιαν», συνδύασαν κύτταρα ούλων από ανθρώπους και ποντίκια για να δημιουργήσουν τα νέα δόντια.

    Εναλλακτικά, στο πρόσφατο παρελθόν έχουν χρησιμοποιηθεί εμβρυικά βλαστικά κύτταρα, προκειμένου να δημιουργηθούν «βιο-δόντια», δηλαδή δόντια βιολογικά καλλιεργημένα στο εργαστήριο. Κάτι τέτοιο αποδείχτηκε ότι είναι μεν εφικτό, όμως η τεχνική είναι ακριβή και όχι πρακτική για κλινική χρήση.

    Επιμέλεια: Παύλος Δρακόπουλος

    [05] Κάκωση στον αντίχειρα ο Σχορτσανίτης

    Κάκωση υπέστη ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης στον δεξιό αντίχειρα στη διάρκεια του 20ου All Star Game, που διεξήχθητην Κυριακήστο κλειστό της Περιβόλας, όπως έδειξαν οι εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκε ο παίκτης.

    Αυτό ανακοίνωσε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός και προσθέτει ότι ο διεθνής σέντερ θα υποβληθεί σε θεραπεία, προκειμένου να είναι έτοιμος για τον αγώνα της 15ης Μαρτίου με την Άλμπα Βερολίνου στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων για τη φάση των «16» της Ευρωλίγκας.

    [06] Ομιλία για «Το Ακρωτήρι Θήρας κάτω από το βιοκλιματικό στέγαστρο»

    «Με την υλοποίηση της ιδέας για το βιοκλιματικό στέγαστρο, που συνέλαβε ο αρχιτέκτονας Νίκος Φιντικάκης και ολοκληρώθηκε πρόσφατα, ο αρχαιολογικός χώρος του Ακρωτηρίου και τα μνημεία που περικλείει αναβαθμίστηκαν και έγιναν πιο προσιτά στο κοινό, οι συνθήκες προστασίας των μνημείων και άνετης κυκλοφορίας επισκεπτών και εργαζομένων αναβαθμίστηκαν, ενώ παράλληλα αποκαταστάθηκε η αρμονία στο ήρεμο θηραϊκό τοπίο. Αυτό καθαυτό το στέγαστρο αποτελεί μνημείο της σύγχρονης ελληνικής αρχιτεκτονικής άξιο θαυμασμού». Με αυτά τα λόγια υποδέχτηκε τους δημοσιογράφους στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης, τον περασμένο Οκτώβριο, ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθυντής των ανασκαφών, Χρίστος Ντούμας.

    Και γι' αυτό το ξεχωριστό έργο, που έδωσε την ευκαιρία να αναβαθμιστούν τα μνημεία του Ακρωτηρίου και να αναδειχτούν ισότιμα οι αξίες που αυτά ενσωματώνουν, θα μιλήσει ο ίδιος σήμερα, Δεύτερα,στις 7 μμ., στο Αμφιθέατρο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου (Τοσίτσα 1). «Γιατί, πέρα από την προστασία των μνημείων, η αντικατάσταση του στεγάστρου μας έδωσε την ευκαιρία αλλά και τη δυνατότητα να δώσουμε λύσεις σε προβλήματα που επί δεκαετίες ταλάνιζαν τόσο την επιστημονική ομάδα και το φυλακτικό προσωπικό της ανασκαφής όσο και τους επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου και τους ξεναγούς», εξηγούσε, αναφερόμενος στη μέριμνα που ελήφθη ώστε, μαζί με την αποκατάσταση του τοπίου και την εναρμόνιση του όλου έργου με το φυσικό περιβάλλον, να καλυφθούν και οι ανάγκες που είχαν επισημανθεί εδώ και δεκαετίες.

    Νέοι χώροι, όπως ο αμφιθεατρικός χώρος που είναι ιδανικός για την οργάνωση μικρών σεμιναριακών συναντήσεων ή καινούργιες κατασκευές, όπως η αποθήκη για την ασφαλή φύλαξη και ταξινόμηση των συντηρούμενων τοιχογραφιών, αλλά και παλαιότερες υποδομές, όπως αυτές που κληρονομήθηκαν από τον πρώτο ανασκαφέα Σπύρο Μαρινάτο και σήμερα αναβαθμίστηκαν, είναι μερικές από τις επιλογές που έγιναν με αφορμή το έργο και οι οποίες έλυσαν χρόνια προβλήματα του Ακρωτηρίου. Σε αυτές αξίζει να προστεθούν επίσης οι υπαίθριες αμφιθεατρικές διαμορφώσεις, κατάλληλες για την προετοιμασία των ομάδων πριν την είσοδο στον στεγασμένο αρχαιολογικό χώρο, οι διαδρομές στις οποίες μπορούν να κινούνται άνετα ακόμα και άτομα με αναπηρικά καροτσάκια, αλλά και η συλλογή χιλιάδων κυβικών μέτρων νερού, απαραίτητων για τη σωστή λειτουργία του αρχαιολογικού χώρου και των εργαστηρίων, που καλύπτεται από τα όμβρια ύδατα τα οποία διοχετεύονται σε ειδικές δεξαμενές από την επιφάνειά του στεγάστρου.

    Η ομιλία του κ. Ντούμα με τίτλο «Το Ακρωτήρι της Θήρας κάτω από το βιοκλιματικό στέγαστρο» αφορά στο έργο που σχεδιάστηκε για να προστατεύει τον οικισμό, ο οποίος ξεκίνησε ως ένα μικρό νεολιθικό χωριό στα μέσα της 5ης χιλιετίας π.Χ., «παρακολούθησε» την εξέλιξη του κυκλαδικού πολιτισμού της 3ης χιλιετίας π.Χ. και εξαιτίας της στρατηγικής θέσης του εξελίχθηκε στο κοσμοπολίτικο εμπορικό λιμάνι, του οποίου τα επιβλητικά ερείπια βλέπει σήμερα ο επισκέπτης.

    [07] «Λίφτινγκ» στο Facebook για να μοιάζει με εφημερίδα

    Το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο Facebook προχωρά σε μερικό... λίφτινγκ προκειμένου να μοιάζει όλο και περισσότερο με εφημερίδα, σύμφωνα με την εφημερίδα USA Today.

    Συγκεκριμένα, το News Feed του δικτύου αποκτά εργαλεία εναλλαγής, ανάλογα με εκείνο που διαθέτουν οι ιστοσελίδες εφημερίδων, προκειμένου ο αναγνώστης να περιηγηθεί από μια κατηγορία ειδήσεων, για παράδειγμα τα αθλητικά, σε μια άλλη, όπως η οικονομία.

    Με τη νέα εμφάνιση του News Feed, το Facebook επιτρέπει στα μέλη του να αναζητήσουν όλες τις κοινοποιήσεις των φίλων τους σε χρονολογική σειρά, να πληροφορηθούν για τις γνωστοποιήσεις διάσημων καλλιτεχνών - αλλά και για τα μέρη όπου εμφανίζονται -, καθώς επίσης και να παίξουν διάφορα διαδικτυακά παιχνίδια.

    Παράλληλα, η νέα κεντρική σελίδα του Facebook διαθέτει μεγαλύτερες φωτογραφίες, ενώ και τα βίντεο είναι «πλουσιότερα» στο προφίλ του κάθε χρήστη.

    «Υπάρχει χώρος στον κόσμο για να μπορεί ο καθένας να απολαμβάνει την προσωπική του εφημερίδα» δήλωσε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στις αλλαγές ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

    Επιμέλεια: Ι. Ιωαννίδης

    [08] Ραδιενεργό κέσιο βρέθηκε στα σπλάχνα αγριογούρουνων στην Ιταλία

    Υψηλή ποσότητα ραδιενεργού κέσιου 137, βρέθηκε στα σπλάχνα είκοσι επτά αγριογούρουνων, θήραμα των κυνηγών στην περιοχή Βαλσέζια της βορειοδυτικής Ιταλίας. Η συγκεκριμένη ποσότητα υπερβαίνει μέχρι και δέκα φορές το όρια που προβλέπει ο σχετικός ιταλικός νόμος.

    Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι ειδικοί, μέχρι αυτή την στιγμή, θεωρούν ότι η πιο πιθανή εξήγηση είναι ότι τα αγριογούρουνα- τα οποία τρέφονται και με ρίζες δέντρων- απορρόφησαν ραδιενέργεια που βρίσκεται στο υπόστρωμα του εδάφους, από την εποχή του ατυχήματος του πυρηνικού αντιδραστήρα του Τσερνομπίλ, το 1986.

    Ο Ιταλός υπουργός υγείας, Ρενάτο Μπαλντούτσι, ανέλυσε το όλο θέμα σε έκτατη συνεδρίαση με την ομάδα χημικών αναλύσεων των καραμπινιέρων, τονίζοντας, πάντως, ότι δεν προκύπτει να υφίσταται κάποιος κίνδυνος για την υγεία των πολιτών.

    Ομάδες ειδικών θα προσπαθήσουν να λύσουν το «μυστήριο του κέσιου», όπως ονομάσθηκε, με δειγματοληψίες νερού και εδάφους της Βαλσέζια, στην περιφέρεια Πεδεμόντιο, με πρωτεύουσα το Τορίνο.

    Σε προσεκτικές εργαστηριακές αναλύσεις πρόκειται να υποβληθούν και προϊόντα όπως το γάλα, τυρί, φρούτα του δάσους και μανιτάρια.

    Παράλληλα, θα διαπιστωθεί ποια είναι η κατάσταση των αγριογούρουνων που βρίσκονται σε όλη την οροσειρά των 'Αλπεων, διότι, όπως τονίζεται, είναι πιθανό, το ανησυχητικό αυτό φαινόμενο να μην περιορίζεται μόνον στην βορειοδυτική Ιταλία. Στα είδη της πανίδας που πρόκειται να υποβληθούν σε εξετάσεις για μέτρηση ραδιενέργειας, συμπεριλαμβάνονται, τέλος, κουνέλια, λαγοί και ζαρκάδια.

    [09] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων στο υπουργείο Πολιτισμού

    Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων του υπουργείου Πολιτισμού και όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία πραγματοποιούν αυτήν την ώρα απεργιακή συγκέντρωση έξω από το υπουργείο στην οδό Μπουμπουλίνας.

    Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν και σήμερα τις κινητοποιήσεις τους αντιδρώντας στο προωθούμενο νέο οργανόγραμμα λειτουργίας του υπουργείου Πολιτισμού και διεκδικώντας αυτόνομο υπουργείο Πολιτισμού. Η ομοσπονδία εργαζομένων θα ζητήσει συνάντηση με τη γενική γραμματέα Λίνα Μενδώνη η οποία έχει την αρμοδιότητα να στείλει τις προτάσεις του υπουργείου, στον υπουργό Διοικητικής Μεταρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη.

    Εξαιτίας της κινητοποίησης των εργαζομένων ματαιώθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα ημερίδα με θέμα «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές».

    [10] Αίσιο τέλος για την κωφάλαλη που απειλούσε να πέσει από το "Πεντάκυκλο"

    Αίσιο τέλος είχε το περιστατικό με την κωφάλαλη που απειλούσε να αυτοκτονήσει πέφτοντας από το "Πεντάκυκλο" γλυπτό της Ομόνοιας.

    Πυροσβέστες που ανέβηκαν στο γλυπτό με ειδική κλίμακα, κατάφεραν να κατεβάσουν σώα τη γυναίκα, την οποία παρέδωσαν στην Αστυνομία και μεταφέρθηκε προληπτικά σε νοσοκομείο.

    Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση από το αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας.

    [11] Κωφάλαλη απειλεί να πέσει από το "Πεντάκυκλο" της Ομόνοιας

    Μια γυναίκα αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων βρίσκεται σκαρφαλωμένη, από τις 7 το πρωί, στο μεταλλικό γλυπτό της Ομόνοιας "Πεντάκυκλο" και απειλεί να πέσει στο κενό για να αυτοκτονήσει.

    Επιτόπου βρίσκονται δυνάμεις της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και ασθενοφόρα, ενώ έχει τοποθετηθεί ειδικό στρώμα στο έδαφος για την περίπτωση που η γυναίκα πραγματοποιήσει την απειλή της.

    Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, η γυναίκα είναι κωφάλαλη και θεωρείται πιθανό να πρόκειται για την ίδια που είχε ανέβει και πάλι περασμένο Δεκέμβριο στο γλυπτό της Ομόνοιας, απειλώντας να αυτοκτονήσει.

    Τότε, όπως προέκυψε στην πορεία, είχε προβεί στην ενέργεια αυτή από απελπισία, γιατί είχε χωρίσει και δεν μπορούσε να ζήσει τα παιδιά της.

    [12] Μεγάλη εισπρακτική επιτυχία στις ΗΠΑ για "Οζ: Μέγας και Παντοδύναμος"

    Η ταινία «Οζ: Μέγας και Παντοδύναμος» σημείωσε τη μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία της χρονιάς, μέχρι τώρα,το περασμένοΣαββατοκύριακο στην Αμερική, με πωλήσεις εισιτηρίων που ξεπέρασαν τα 80 εκατομμύρια δολάρια.

    Στην ταινία, ο ηθοποιός Τζέιμς Φράνκο υποδύεται έναν ερασιτέχνη μάγο ο οποίος βρίσκει αναπάντεχα τον εαυτό του σε ένα μαγεμένο μέρος, όπου καλείται να κατατροπώσει μια κακιά μάγισσα.

    Τις ημέρες Παρασκευή έως Κυριακή η ταινία «Οζ: Μέγας και Παντοδύναμος» ήταν με διαφορά η πρώτη σε εισπράξεις ταινία στα αμερικανικά box-office.

    Επιμέλεια: Φ. Καμπάση


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 11 March 2013 - 8:30:28 UTC