Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΟΙΚ: Επιτάχυνση των συζητήσεων με την τρόικα
  • [02] Ζωντανός στη μάχη της παραμονής ο Αρης
  • [03] Επίθεση σε βάρος οικογένειας μεταναστών καταγγέλλει το ΚΚΕ
  • [04] "Το ΠΑΣΟΚ παρακολουθεί με πολύ μεγάλη προσοχή τις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης - τρόϊκας"
  • [05] Π. Καμμένος: «Κούρεμα» 50% των ιδιωτικών χρεών στις τράπεζες

  • [01] ΥΠΟΙΚ: Επιτάχυνση των συζητήσεων με την τρόικα

    Ανοικτά παραμένουν όλα τα μέτωπα στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους επικεφαλής της τρόικας, καθώς, όπως δήλωσε ανώτερος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, αμέσως μετά τη δίωρη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με τους εκπροσώπους των δανειστών, «σήμερα δεν καταλήξαμε σε τίποτε. Συνεχίζουμε να αποτιμούμε και εμείς και εκείνοι τις δράσεις».

    Πάντως, σύμφωνα με τον ίδιο, «επιθυμία είναι να επιταχυνθούν οι διαδικασίες τις επόμενες δύο ημέρες, για να αρχίσουν να κλείνουν κεφάλαια», πριν αναχωρήσει ο πρωθυπουργός για τη Σύνοδο Κορυφής. Στο συγκεκριμένο πλαίσιο, η τρόικα θα έχει εκ νέου συνάντηση αύριο με την ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το θέμα της αποχώρησης των δημοσίων υπαλλήλων και της μείωσης του δημόσιου τομέα, που αποτελεί ένα από τα δύο «διαρθρωτικά ορόσημα» (το άλλο είναι οι τιμές των φαρμάκων) για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δις. ευρώ.

    Σε ό,τι αφορά στο θέμα της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, το υψηλόβαθμο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου υποστήριξε ότι οι συζητήσεις με την τρόικα δεν έχουν καταλήξει ακόμα. Επίσης, ανοικτό παραμένει το θέμα του ενιαίου φόρου στα ακίνητα, καθώς ο ίδιος παράγοντας επισήμανε ότι συζητήθηκε και αυτό το θέμα στη σύσκεψη. Όμως, σε περίπτωση που δεν συμφωνηθεί ο νέος φόρος, τότε είναι ανοικτό το ενδεχόμενο, το τέλος επί των ακινήτων που καταβάλλεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ να εισπραχθεί με τον ίδιο τρόπο για ένα ακόμα έτος (το 2013).

    [02] Ζωντανός στη μάχη της παραμονής ο Αρης

    Με δύο γκολ στις αρχές των ημιχρόνων ο πολύ καλός σήμερα Αρης «καθάρισε» το ματς με τον κακό Λεβαδειακό στη Θεσσαλονίκη (4-0), στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Ετσι ο Σούλης Παπαδόπουλος έκανε το ιδανικό ντεμπούτο στον πάγκο των «κιτρίνων», οι οποίοι ήταν καλύτεροι και δίκαια πήραν τους τρεις βαθμούς με τα γκολ των Κοέλιο (2'), Γιαννιώτα (48' και 64') και Τάτου (80').

    Βέροια-ΟΦΗ 0-0

    Ισόπαλη χωρίς τέρματα (0-0) ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση της Βέροιας με τον ΟΦΗ στην πόλη της Ημαθίας, για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ λίγκας, με τις δύο ομάδες να χάνουν την ευκαιρία για το «τρίποντο», που θα τους έδινε πολύτιμους βαθμούς για τη συνέχεια, στην προσπάθεια που καταβάλλουν για παραμονή στην κατηγορία.

    Διαβάστε επίσης:

    Ξάνθη-ΠΑΣ Γιάννινα 0-1

    [03] Επίθεση σε βάρος οικογένειας μεταναστών καταγγέλλει το ΚΚΕ

    Εγκληματική ρατσιστική επίθεση σε βάρος οικογένειας μεταναστών στις Μοίρες Ηρακλείου καταγγέλλει η Κομματική Οργάνωσης Μεσαράς του ΚΚΕ

    Σύμφωνα με την καταγγελία, ομάδα 15-20 ατόμων -ανάμεσά τους και ανήλικοι μαθητές- οι οποίοι φορούσαν κουκούλες, επιτέθηκαν με τούβλα και σιδηρολοστούς στο σπίτι που διαμένει ο μετανάστης, έσπασαν τα τζάμια του σπιτιού, μπήκαν στην αυλή και προσπάθησαν με γροθιές και κλωτσιές να γκρεμίσουν την πόρτα εισόδου, προκαλώντας το φόβο και τον πανικό σε όλα τα μέλη της οικογένειας και ιδιαίτερα στο μικρότερο παιδί τους, που ακόμα και σήμερα είναι ολοφάνερα τρομοκρατημένο.

    Η κομματική Οργάνωση Μεσαράς του ΚΚΕ υποστηρίζει ότι «τέτοιες ενέργειες είναι προϊόντα του ρατσισμού και της ξενοφοβίας που καλλιεργεί η τρικομματική κυβέρνηση και που ως επί το πλείστον αναπαράγει η φασιστική Χρυσή Αυγή».

    [04] "Το ΠΑΣΟΚ παρακολουθεί με πολύ μεγάλη προσοχή τις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης - τρόϊκας"

    Σε λεπτή φάση βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόϊκα και το ΠΑΣΟΚ τις παρακολουθεί με πολύ μεγάλη προσοχή, καθώς όπως τονίζεται από κύκλους της Ιπποκράτους στόχος του Κινήματος είναι «να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

    Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος είναι σε συνεχή επαφή με τον πρωθυπουργό και όπως έλεγε σε συνεργάτες του θεωρεί ότι «τώρα υπάρχει η δυνατότητα να στηρίξει η τρόϊκα όσο γίνεται πιο προωθημένες πρωτοβουλίες» σε ορισμένα κρίσιμα ζητήματα, όπως, π.χ. για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και την ανεργία.

    [05] Π. Καμμένος: «Κούρεμα» 50% των ιδιωτικών χρεών στις τράπεζες

    Μιλώντας για συνεργασίες με άλλες πολιτικές δυνάμεις αλλά «με κόκκινες γραμμές» και με μια επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, την οποία κατηγόρησε ότι νομιμοποίησε τους νεοναζί στην Ελλάδα υπουργοποιώντας δυο από τους καθοδηγητές της «Χρυσής Αυγής», σφράγισε τη σημερινή προσυνεδριακή διαδικασία των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του Κόμματος Πάνος Καμμένος.

    Στη συνέντευξη τύπου που προηγήθηκε της διαδικασίας ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στην οικονομική πολιτική των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» επαναλαμβάνοντας πολλές φορές ότι θα καταργήσει μονομερώς το εξωτερικό χρέος της χώρας. Πρότεινε «κούρεμα» 50% των ιδιωτικών χρεών στις τράπεζες και ρύθμιση χρεών προς την εφορία σε 100, 200 ή 300 μηνιαίες δόσεις ανάλογα με τη φοροδοτική ικανότητα του οφειλέτη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 10 March 2013 - 18:30:24 UTC