Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δεν άντεξε στην αντεπίθεση διαρκείας της Μάλαγα ο Παναθηναϊκός
  • [02] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κατάργηση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων
  • [03] Ι. Σγουρός: Λήψη άμεσων μέτρων από δήμο και αστυνομία για τον ΧΥΤΑ Φυλής
  • [04] "Γυναίκα στον κόσμο του επιχειρείν"

  • [01] Δεν άντεξε στην αντεπίθεση διαρκείας της Μάλαγα ο Παναθηναϊκός

    Ο Παναθηναϊκός δεν άντεξε στην αντεπίθεση διαρκείας της Ουνικάχα Μάλαγα στο τελευταίο δεκάλεπτο και απώλεσε την ευκαιρία να κάνει το πλέον σημαντικό βήμα για την εξασφάλιση της παρουσίας του στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν 66-60 από την ισπανική ομάδα στη Μάλαγα, σε αγώνα για την 10η ημέρα της φάσης των «16», με την Ουνικάχα, που κάλυψε και τη διαφορά της ήττας του πρώτου αγώνα, να διατηρείται με την 5η νίκη της σε τροχιά... πρόκρισης.

    Τα δεκάλεπτα: 8-16, 26-35, 44-53, 66-60

    [02] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κατάργηση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κατάργηση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων θα πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα το πρωί, έξω από τη Βουλή, καθηγητές, φοιτητές, κάτοικοι της Ζακύνθου, ο αντιπεριφερειάρχης Διον. Μυλωνάς καθώς και οι μητροπολίτες Ζακύνθου και Δωδώνης, κ.κ. Διονύσιος και Χρυσόστομος. Η απόφαση ελήφθη σε συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης Ζακύνθου.

    [03] Ι. Σγουρός: Λήψη άμεσων μέτρων από δήμο και αστυνομία για τον ΧΥΤΑ Φυλής

    Σε λάστιχα και άλλα υλικά που καιγόντουσαν σε χώρο εκτός του ΧΥΤΑ Φυλής σε απόσταση ενός περίπου χιλιομέτρου, μέσα στα διοικητικά όρια του Δήμου Φυλής, οφείλονταν οι σημερινοί καπνοί και δυσοσμία που παρατηρήθηκε στην περιοχή, όπως διαπίστωσαν υπηρεσιακοί παράγοντες και επιθεωρητές περιβάλλοντος, που επισκέφθηκαν την περιοχή, αναφέρει ανακοίνωση του ΕΔΣΝΑ.

    Το φαινόμενο ομάδων που δρουν ανεξέλεγκτα στην περιοχή έχει καταγγελθεί επανειλημμένα στο παρελθόν από τη διοίκηση το ΕΔΣΝΑ. Η παρουσία των ατόμων αυτών έχει ως αντικείμενο την παράνομη δραστηριότητα διαλογής και συλλογής μετάλλων εκ μέρους τους (σίδερα, αλουμίνια, χαλκός κλπ) που στη συνέχεια καίνε σε χώρους εκτός του ΧΥΤΑ, με στόχο να αποσπάσουν τα πολύτιμα υλικά.

    Ο πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός τόνισε την ανάγκη «ο Δήμος, η Αστυνομία και το ΥΠΕΚΑ να λάβουν άμεσα μέτρα, ώστε ο χώρος γύρω από τον ΧΥΤΑ Φυλής να καθαριστεί και να μην αποτελεί εστία τέτοιων φαινομένων που κρύβουν κινδύνους για τη δημόσια υγεία».

    [04] "Γυναίκα στον κόσμο του επιχειρείν"

    Η γυναίκα στον κόσμο του επιχειρείν, μπήκε πριν από λίγα χρόνια και σήμερα κατέχει σημαντική θέση σε αυτόν τον τομέα. Με ποσοστό που συνεχώς αυξάνεται, η Ελληνίδα γυναίκα δείχνει να τα καταφέρνει και μάλιστα με το παραπάνω. Για αυτό το θέμα και με αφορμή την σημερινή γιορτή της γυναίκας πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα διαλέξεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης εκδήλωση για την γυναικεία επιχειρηματικότητα.

    "Με το 13% στην Ελλάδα να είναι γυναίκες επιχειρηματίες, η Ελλάδα βρίσκεται κοντά στον μέσο όρο της Ευρώπης για την γυναικεία επιχειρηματικότητα που είναι κοντά στο 10%. Στη Βόρεια Ευρώπη το αντίστοιχο ποσοστό είναι 20%, ενώ στις ΗΠΑ αυτό το ποσοστό υπερδιπλασιάζεται. Στη Μακεδονία οι γυναίκες επιχειρηματίες βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για να ασκήσουν το επιχειρείν. Όμως για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρξουν οι απαιτούμενες πολιτικές υποστήριξης, τόλμη και ρίσκο", ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ, Δημήτρης Μπακατσέλος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 8 March 2013 - 21:30:21 UTC