Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Και την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα η τρόικα
  • [02] Διεύρυνση της συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ
  • [03] Λιτότητα και στα φακελάκια
  • [04] Την παραίτησή του υπέβαλε ο διοικητής του Νοσοκομείου Ζακύνθου
  • [05] Ο. Κεφαλογιάννη: Εξαιρετικά ενθαρρυντικά τα μηνύματα για τον τουρισμό
  • [06] Κλειστοί αύριο οι αρχαιολογικοί χώροι

  • [01] Και την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα η τρόικα

    Έως τα τέλη της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να παραμείνουν στην Αθήνα οι επικεφαλής της τρόικας, οι οποίοι συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις με τους εμπλεκόμενους στο Μνημόνιο υπουργούς, στο πλαίσιο της νέας αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας.

    Αυτό ανέφερε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τον οποίο πρέπει να ικανοποιηθούν τα προαπαιτούμενα του Μαρτίου (δημόσιος τομέας, τιμές φαρμάκων), προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση των 2,8 δισ. ευρώ.

    Σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, θα υπάρξει και 3η συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, την προσεχή Κυριακή, χωρίς αυτό να αποκλείει και άλλες συναντήσεις με το οικονομικό επιτελείο.

    Διαβάστε επίσης:

    Τι ζήτησε η τρόικα από τον υπουργό Υγείας

    Ολοκληρώθηκε η συνάντηση με το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας στο υπουργείο Εργασίας

    Αντ. Μανιτάκης: «Δεν υπάρχει εμπλοκή στις συζητήσεις με την τρόικα»

    [02] Διεύρυνση της συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ

    Για τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας και ΗΠΑ, επιβεβαιώνοντας και την αμοιβαία βούληση των δύο χωρών να ενισχύσουν και να διευρύνουν τη συνεργασία τους, συζήτησαν ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα.

    Στη συνομιλία με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, που διήρκησε 25 λεπτά και πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, συζητήθηκαν ακόμα οι προοπτικές της διαπραγματευτικής διαδικασίας του ΟΗΕ για το Κυπριακό, ενώ ο κ. Αβραμόπουλος τον ενημέρωσε για τα αποτελέσματα του πρόσφατου Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας -Τουρκίας.

    Επίσης μίλησαν για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, δίνοντας έμφαση στο θέμα της Συρίας και τις γειτονικές της χώρες, καθώς και για τις σημαντικές προκλήσεις που υπάρχουν για την περιφερειακή σταθερότητα.

    Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Εξωτερικών, οι κ.κ. Αβραμόπουλος και Κέρι συμφώνησαν να συναντηθούν σύντομα και οι σχετικές διευθετήσεις θα γίνουν δια της διπλωματικής οδού.

    [03] Λιτότητα και στα φακελάκια

    Μικρότερη μεν, πάντα κρατούσα δε: ο λόγος για τη μικροδιαφθορά, που διατρέχει την ελληνική κοινωνία από άκρη σε άκρη της χώρας, με έμφαση στην Αττική, αλλά και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα της Διεθνούς Διαφάνειας- Ελλάς, της οργάνωσης που χαρτογραφεί από το 2007 το φαινόμενο αυτό με τη βοήθεια της εταιρείας Public Issue.

    Με μεγαλύτερη αντίσταση οι Έλληνες το 2012, όπως καταδεικνύει η έρευνα σε 12.104 ερωτηθέντες, φαίνεται να συρρικώνουν το μέγεθος της διαφθοράς, τόσο αριθμητικά, όσο και οικονομικά, στο εκτιμώμενο ποσό των 420 εκατ. ευρώ (από τα 554 εκατ. το 2011), ιδιαίτερα στον δημόσιο τομέα όπου νοσοκομεία (45%), εφορίες (13,3%) και πολεοδομίες (3,7%) έχουν πάντα την «τιμητική» τους, με εμφανή όμως και τα ίχνη της κρίσης, δεδομένου ότι κατά μέσον όρο τα ποσά μειώθηκαν κατά 12,2% (με μέσον όρο ανά "φακελάκι" τα 1.228 ευρώ το 2012, έναντι 1.399 το 2011).

    Ο ιδιωτικός τομέας, στον αντίποδα, φαίνεται να περιορίζεται στα περιστατικά κατά 2,6% το 2012, έναντι 3,6% του 2011, αλλά να διογκώνεται οικονομικά, καθώς τα φακελάκια γίνονται πιο "παχουλά" κατά 2,6% (μέσος όρος 1.442 ευρώ το 2012, έναντι 1.406 το 2011).

    [04] Την παραίτησή του υπέβαλε ο διοικητής του Νοσοκομείου Ζακύνθου

    Την απόφασή του να παραιτηθεί από τα καθήκοντα του εξέφρασε, με επιστολή του στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια αλλά και στο υπουργείο Υγείας, ο διοικητής του Νοσοκομείου Ζακύνθου, Γιάννης Κομιώτης, καθώς το αίτημά του για αύξηση στον προϋπολογισμό του ιδρύματος δεν έχει εισακουστεί.

    Όπως σημειώνεται στην επιστολή παραίτησης, το συνολικό ποσό του προϋπολογισμού, που είχε προβλέψει η διοίκηση της μονάδας, ανερχόταν στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το υπουργείο Υγείας προβλέπει μόνο 1,2 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία -τονίζει- σε καμιά περίπτωση δεν επαρκούν για τη σωστή λειτουργία του Νοσοκομείου Ζακύνθου.

    Χαρακτηριστικό παράδειγμα, υπογραμμίζεται, είναι ότι το νέο κτίριο του Νοσοκομείου, που παραδόθηκε τον περασμένο καλοκαίρι, καταλαμβάνει πολλαπλάσια έκταση σε σχέση με το παλιό και αυτό μεταφράζεται σε αυξημένα λειτουργικά έξοδα, τα οποία δεν έχουν προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του υπουργείου.

    [05] Ο. Κεφαλογιάννη: Εξαιρετικά ενθαρρυντικά τα μηνύματα για τον τουρισμό

    Μια από τις χώρες με την μεγαλύτερη αύξηση στην τουριστική κίνηση θα είναι η Ελλάδα το 2013, επισήμανε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, κατά την επίσκεψή της στην διεθνή έκθεση τουρισμού ΙΤΒ του Βερολίνου. Έκανε μάλιστα λόγο για εξαιρετικά ενθαρρυντικά μηνύματα, τα οποία, όπως είπε, οφείλονται στην προσπάθεια των τελευταίων μηνών για την αποκατάσταση της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό, αλλά και στην συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και στον συντονισμό μεταξύ των υπουργείων.

    [06] Κλειστοί αύριο οι αρχαιολογικοί χώροι

    Κλειστοί θα είναι αύριο, Παρασκευή, οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία της χώρας, λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων στο υπουργείο Πολιτισμού, αντιδρώντας στο προωθούμενο νέο οργανόγραμμα λειτουργίας του υπουργείου. Την απεργία προκήρυξαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στο υπουργείο Πολιτισμού και όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία, και θα συμμετάσχει και η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (Π.Ε.Υ.Φ.Α).

    Στη συνάντηση που είχε σήμερα με τα σωματεία εργαζομένων ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τζαβάρας, δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα παρέμβασης στο σχέδιο οργανισμού λειτουργίας του υπουργείου Πολιτισμού, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία Εργαζομένων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 7 March 2013 - 19:30:21 UTC